Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Softver

Softver O programima koje koristite ili namjeravate koristiti

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 20.10.2021., 21:27   #8421
...pa radi , i bez aktivacije .
G/Duki is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.10.2021., 14:23   #8422
Jel se moze staviti win10 bez brisanja win7 (fileova)?

Poslano sa mog SM-A715F koristeći Tapatalk
nicky2009 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.10.2021., 09:03   #8423
Može, radiš upgrade.
Jarvis is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.10.2021., 09:34   #8424
Quote:
Chicolino kaže: Pogledaj post
Win7 je stvar prošlosti. Ako ti se desetka ne sviđa onda pređi na Linux.
Ma ide mi na živce, stalno se apdajta, kako to maknuti?
mosorka is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.10.2021., 21:22   #8425
Quote:
mosorka kaže: Pogledaj post
Ma ide mi na živce, stalno se apdajta, kako to maknuti?
https://www.sordum.org/9470/windows-...-blocker-v1-6/
Chicolino is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2022., 11:44   #8426
nabavio sam novu konfiguraciju sa ryzen 5 procesorom sa integriranom graf. i nažalost saznao da amd više ne podržava windows 7

mislim, može se instalirati win 7 ali ne i drivere.

tako da, došlo je vrijeme da se oprostim od drugog najboljeg windowsa ikada i pređem na robusniju i zaglupljeniju verziju.

budi pozdravljen Windows 7, dugo si me služio.
2+2=3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2022., 11:46   #8427
Quote:
Chicolino kaže: Pogledaj post
Win7 je stvar prošlosti. Ako ti se desetka ne sviđa onda pređi na Linux.
morat ćeš argumentirati tu izjavu, šta to win 10 može a win 7 ne?
osim podrške za drivere koje grabljive koorporacije namjerno neće da izdaju jer žele da svi prijeđemo na dumbed down verzije u kojoj korisnik ima sve manje i manje kontrole nad vlastitim operativnim sustavom.
2+2=3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2022., 14:09   #8428
Quote:
2+2=3 kaže: Pogledaj post
osim podrške za drivere koje grabljive koorporacije namjerno neće da izdaju jer žele da svi prijeđemo na dumbed down verzije u kojoj korisnik ima sve manje i manje kontrole nad vlastitim operativnim sustavom.
Ako zelis kontrolu nad sustavom onda se cudim sto uopce koristis Windowse.
Windowsi i kontrola nad sustavom su dijametralno suprostavljeni pojmovi, neovisno o kojoj verziji Windowsa se radi.
Lijepo uzmi Arch Linux i kontroliraj.
Old 02.02.2022., 16:39   #8429
Quote:
Bjesomar_ kaže: Pogledaj post
Ako zelis kontrolu nad sustavom onda se cudim sto uopce koristis Windowse.
Windowsi i kontrola nad sustavom su dijametralno suprostavljeni pojmovi, neovisno o kojoj verziji Windowsa se radi.
Lijepo uzmi Arch Linux i kontroliraj.
koristim ja debian dugo vec ali igre, office i hrpetinu opskurnih programa koje koristim jednostavno nema na linuxu.
2+2=3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2022., 16:40   #8430
Quote:
koristim ja debian dugo vec ali igre, office i hrpetinu opskurnih programa koje koristim jednostavno nema na linuxu.
A na sedmici nema AMD drivera.
Old 02.02.2022., 17:27   #8431
nema za ryzen 5 5600g
samo win 10, win 11 64 bit
2+2=3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2022., 21:11   #8432
Quote:
Skupo im je razvijati drivere za nešto što je većini ljudi zastarjelo i više ne koriste. Na tvom mjestu, sačuvao bih staru matičnu, procesor i Win 7 kao drugi komp.
Inače, uvijek možeš u Win 11 imati VirtualBox i unutra Win 7.
Dikober is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2022., 21:17   #8433
Quote:
Primjer: netko se bavi 3D-om i radi u 3D studio Max. Osuđen je na Windowse jer Autodesk ne podržava čak ni OS X. Linux još manje.
Tko se bavi Photoshopom, može na OS X i Windows ali ne na Linuxu.
Tko se bavi Adobe Premiereom i After Effectsima isto tako.
Dakako, postoji DaVinci Resolve, koji je i na Linuxu. Postoji Blender koji je i na Linuxu. Ali onda treba utrošiti 2 godine da se nauči jednako koristiti npr. Blender i napraviti iste stvari (animacije, MOCAP, efekte, teksturiranje, programiranje skripti, proceduralno modeliranje, ...) kao na Maxu.
Kad se govori o igrama, onda WIndows i ništa drugo.

Ja isto volim programirati na Linuxu (u C++), i zgodan mi je Valgrind i čitava ta koncepcija, ali moram imati Windowse zbog korisničkih programa tipa Word, Excel, i slično. Zato ja na svakom kompu (osim Macintosha M1) imam dual boot. I Windowse i Linux.
Dikober is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.02.2022., 10:29   #8434
linux je sigurna luka za budućnost jer industrija sistematski i planski istiskuje starije OS-ove.

svakim updateom windows postaje teži, tromiji, i user unfriendly-ji.
ali postoji i rješenje za to, pročitaj ovaj moj post:
https://www.forum.hr/showpost.php?p=9...postcount=4433

neki dan naletim na yt na video (downfall of uTorrent) ono kako je propao uTorrent.
i to me tako nasmijalo jer ja još uvjek koristim stari uTorrent v. 2.2.1 iz 2011.
poslje te verzije počeli su svakim update-om dodavati bloat i na kraju ga učinili totalnim smećem od programa.
2.2.1 nakon par tweakova je savršen.

isto je sa operativnim sustavima.
jer potpuno updateani win 10 u idle-u ždere od 3 do 5 GB rama, kada izbaciš bloat i razni microsoftov neesencijalni sh1t to pada na gigabajt i nešto sitno.
2+2=3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.02.2022., 13:27   #8435
Quote:
linux je sigurna luka za budućnost jer industrija sistematski i planski istiskuje starije OS-ove.

svakim updateom windows postaje teži, tromiji, i user unfriendly-ji.
ali postoji i rješenje za to, pročitaj ovaj moj post:
https://www.forum.hr/showpost.php?p=9...postcount=4433

neki dan naletim na yt na video (downfall of uTorrent) ono kako je propao uTorrent.
i to me tako nasmijalo jer ja još uvjek koristim stari uTorrent v. 2.2.1 iz 2011.
poslje te verzije počeli su svakim update-om dodavati bloat i na kraju ga učinili totalnim smećem od programa.
2.2.1 nakon par tweakova je savršen.

isto je sa operativnim sustavima.
jer potpuno updateani win 10 u idle-u ždere od 3 do 5 GB rama, kada izbaciš bloat i razni microsoftov neesencijalni sh1t to pada na gigabajt i nešto sitno.
Čak ne znam smijem li to napisati a da ne navučem bijes, tužakanje i bananje ako kažem da je to sve posljedica sve nekvalitetnijih developera koji uslijed neznanja ovise o sve složenijim frameworkovima ali i neučinkovitim jezicima. Takvi onda zapravo htijući-ne htijući pišu bloatcode cijelo vrijeme.
To su oni koji preziru C i C++ jer je to "zastarjelo" a sve bi radili u C#.
Dikober is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.02.2022., 16:49   #8436
najgadljivije u cijeloj prici je sto ta praksa savrseno dobar i kompetentan hardver cini neupotrebljuvim.
i hrpa tog dobrog i upotrebljivog hardvera ce zavrsiti na smetlistima diljem svijeta.
mozes mislit koje su posljedice svega toga sto ekonomski sto ekoloski.
digla mi se kosa na glavi kad sam vidio hardverske zahtjeve za win 11.
sve starije od 3 generacije amd-ovih procesora nije podrzano.
prakticki sve sto je starije od 2017 nece raditi sa win 11 a MOZE.

windows devoluira, ide unazad.
nadam se da ce se vise ljudi trgnit i da ce se trziste okrenut u drugom smjeru jer ovo sto mucrosoft radi je gadljivo.
ili da ce kao ja imat jednu konfiguraciju sa windowsom samo i jedino zbog gamimga a sve ostalo na drugim operativnim sustavima.
2+2=3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.02.2022., 17:26   #8437
Quote:
najgadljivije u cijeloj prici je sto ta praksa savrseno dobar i kompetentan hardver cini neupotrebljuvim.

i hrpa tog dobrog i upotrebljivog hardvera ce zavrsiti na smetlistima diljem svijeta.

mozes mislit koje su posljedice svega toga sto ekonomski sto ekoloski.

digla mi se kosa na glavi kad sam vidio hardverske zahtjeve za win 11.

sve starije od 3 generacije amd-ovih procesora nije podrzano.

prakticki sve sto je starije od 2017 nece raditi sa win 11 a MOZE.

windows devoluira, ide unazad.

nadam se da ce se vise ljudi trgnit i da ce se trziste okrenut u drugom smjeru jer ovo sto mucrosoft radi je gadljivo.

ili da ce kao ja imat jednu konfiguraciju sa windowsom samo i jedino zbog gamimga a sve ostalo na drugim operativnim sustavima.
Zasto bi dobar i kompetentan hardware bio neupotrebljiv?
u firmi imamo gro sedam osam godina starih kompjutera, ako ne i starijih i uredno se na njima vrte desetke i linuxi.

11 uopce nema velike hardwerske zahtjeve.
i nije istina da je nepodrzano sve starije od 3 generacije AMD-a. Evo ja imam Ryzen 1600 i radi bez greske i bez potrebe za hakiranjem. Ploca koja je prije 2 godine kostala 450 kuna podrzava TPM i sve radi.
Old 03.02.2022., 17:52   #8438
Quote:
Bjesomar_ kaže: Pogledaj post
Zasto bi dobar i kompetentan hardware bio neupotrebljiv?
u firmi imamo gro sedam osam godina starih kompjutera, ako ne i starijih i uredno se na njima vrte desetke i linuxi.

11 uopce nema velike hardwerske zahtjeve.
i nije istina da je nepodrzano sve starije od 3 generacije AMD-a. Evo ja imam Ryzen 1600 i radi bez greske i bez potrebe za hakiranjem. Ploca koja je prije 2 godine kostala 450 kuna podrzava TPM i sve radi.
moja greska, win 11 podrzava drugu generaciju amd ryzen pa navise ili 8. generaciju intel pa navise.

cinjenica je da bi 3 i 4 generacija pokretala win 11 bez ikakvih problema, zasto su ih odsjekli?

npr i7 7700 nece radit sa win 11.
to je svinjeci.
2+2=3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.02.2022., 19:02   #8439
Quote:
moja greska, win 11 podrzava drugu generaciju amd ryzen pa navise ili 8. generaciju intel pa navise.

cinjenica je da bi 3 i 4 generacija pokretala win 11 bez ikakvih problema, zasto su ih odsjekli?

npr i7 7700 nece radit sa win 11.
to je svinjeci.
Hoce ako postoji TPM na maticnoj ploci.
Old 03.02.2022., 21:44   #8440
kao da je problem premostiti TPM zahtjev
klingonac_worf is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:57.