Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Kupovanje na internetu

Kupovanje na internetu Shopping iz fotelje

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.12.2024., 13:01   #841
Jel netko na Temu plaća sa Revolut karticom? Može li se na nju dobiti povrat novca?
Black_panther is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.12.2024., 13:44   #842
Quote:
Black_panther kaže: Pogledaj post
Jel netko na Temu plaća sa Revolut karticom? Može li se na nju dobiti povrat novca?
kartica ko kartica...
naravno da povrat sjeda, na karticu sa koje je plaćeno
Gargamell is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.12.2024., 15:38   #843
Račun za firmu

Trebam nešto naručiti za firmu s Temu, kako dodati podatke i OIB
dian is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.12.2024., 16:45   #844
Quote:
Gargamell kaže: Pogledaj post
kartica ko kartica...
naravno da povrat sjeda, na karticu sa koje je plaćeno
Black_panther is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.12.2024., 23:17   #845
Pozdrav. Zanima me vezano za povrat kredita od 50€. Zanima me da li svaki kupon moram iskoristi jednom dnevno da ne istekne, ili mogu ih skupljati te kupone 7 dana i onda sve iskoristi zadnji dan. Hvala unaprijed.
Eydis is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.12.2024., 23:26   #846
Quote:
Eydis kaže: Pogledaj post
Pozdrav. Zanima me vezano za povrat kredita od 50€. Zanima me da li svaki kupon moram iskoristi jednom dnevno da ne istekne, ili mogu ih skupljati te kupone 7 dana i onda sve iskoristi zadnji dan. Hvala unaprijed.
Ne treba ih dnevno iskorištavat. Možeš sačekat da se skupi 50€ ili iskoristit manji iznos u bilo kojem trenutku. Samo ne zaboravi svaki dan claimat kredit za taj dan. Niti nakon što se skupi 50€ ne treba ga odmah iskoristit, ja sam čekao do 7 dana a sigurno može i dulje.

Press any key to exit or any other key to continue.
fotoguru is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2024., 09:29   #847
Quote:
fotoguru kaže: Pogledaj post
Ne treba ih dnevno iskorištavat. Možeš sačekat da se skupi 50€ ili iskoristit manji iznos u bilo kojem trenutku. Samo ne zaboravi svaki dan claimat kredit za taj dan. Niti nakon što se skupi 50€ ne treba ga odmah iskoristit, ja sam čekao do 7 dana a sigurno može i dulje.
Mislim da krediti nemaju rok trajanja. Može ih se iskoristiti u bilo kojem trenutku. Čini mi se da je tako pisalo negdje na Temu.
Neka me ispravi netko ako griješim.
Black_panther is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.12.2024., 15:56   #848
Quote:
Gargamell kaže: Pogledaj post
eto ti ga na...

koji su to idioti...

"obrada paketa" koji se niti ne obrađuje:
"EU ne planira ukidanje ovog praga jer je fizički nemoguće provjeriti sve pakete (primjerice, svake sekunde 40 njih stigne u Nizozemsku zračnim ili pomorskim putem)."

"Kako bi riješila ovaj problem, Europska komisija, doznaje Financial Times, razmatra uvođenje naknade za obradu paketa ..."
Svašta. Po svim portalima je ovo ljeto pisalo da je prihvaćeno ukidanje ovog praga. Sad odjednom nije.
Killer Death is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.12.2024., 22:22   #849
Joj daj. Pa Ljetno/Zimsko vrijeme ukidaju već godinama pa se nikako dogovoriti, kamoli ovo gdje bi pretovarili carinske ispostave u roku keks.

Pozdrav od veselog čuvara pakla
kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.12.2024., 11:29   #850
Shipped by land.

"In queue for entry document processing. Estimated total queue time: 7-10 days."

nije to ko u mađarskoj, eroplanom..
isti dan dojde i projde carinu...

ovdje je red ko u našem zdravstvu

gdi bi mogel biti taj "ulaz u eu"??

gore, rusija... bjelorusija?
ne vjerujem da ide preko ukrajine
ili dolje turska?
Gargamell is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2024., 09:42   #851
Molim prosvijetlite me.
Na Temu sam dobila 2 besplatna proizvoda ali moram kupiti nešto u vrijednosti od 25 eura. Nakon toga ću dobiti povrat kredita od 90 eura.
Što to točno znači?
Je li to marketinški trik? Ne bih htjela osjećati se prevarenom.
slip is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2024., 11:02   #852
Quote:
slip kaže: Pogledaj post
Molim prosvijetlite me.
Na Temu sam dobila 2 besplatna proizvoda ali moram kupiti nešto u vrijednosti od 25 eura. Nakon toga ću dobiti povrat kredita od 90 eura.
Što to točno znači?
Je li to marketinški trik? Ne bih htjela osjećati se prevarenom.
Naravno da je marketinski trik. U svakom slucaju moras potrositi da "dobijes"
Alfa KT is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2024., 22:55   #853
Po fejsu spominju da su im došle neke obavijesti od Temua za promjene uvjeta poslovanja od 1.1.2025. Zna netko nešto o tome?
marichuy777 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.12.2024., 12:00   #854
Quote:
marichuy777 kaže: Pogledaj post
Po fejsu spominju da su im došle neke obavijesti od Temua za promjene uvjeta poslovanja od 1.1.2025. Zna netko nešto o tome?
Došla mi je obavijest o tome, objavljeno je sada na stranici:

https://www.temu.com/terms-of-use.html

Javi ako nađeš neku bitnu promjenu.
Killer Death is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.12.2024., 12:41   #855
Quote:
Killer Death kaže: Pogledaj post
Došla mi je obavijest o tome, objavljeno je sada na stranici:

https://www.temu.com/terms-of-use.html

Javi ako nađeš neku bitnu promjenu.
ovo je najbitnije:
Quote:
We offer customers customs duties, taxes and fees ("Import Fees") estimation during checkout and customs clearance on your behalf for the European Union. During checkout, we are entitled to ask you to make an Import Fee deposit in order to guarantee the payment of such Import Fees on your behalf. Note that for customers located in the European Union, Import Fees may be imposed on products that you purchase if the total value of imported products exceeds the threshold amount as specified by applicable laws. If the actual Import Fees are more than the Import Fees deposit, you will not be charged any additional amounts. If the actual Import Fees are lower than the Import Fees deposit we have estimated, you will be automatically refunded the difference using the payment method you used for the order. You will receive an e-mail confirming the amount of the refund. Refunds are processed when we receive invoices from carriers confirming the actual Import Fees.
kaj znači, da ustvari šalju kao DDP
te da krajnji kupac, uopće nema "komplikacija" sa carinom i carinskim zastupanjem...

ne znam kak je bilo prije, i neda mi se tražiti, stari dokument i uspoređivati

moguće, da je upravo to izmjena, koja "pokriva" prijetnje uvođenjem carina od strane eu-a

pa sa ovim oni svu "administraciju" prebacuju na sebe,
te kad se to uvede, samo u artikle dodaju trošak carine...

u ovakvoj proceduri, za krajnjeg korisnika, apsolutno nema veze vrsta deklaracije H6, H7, H1

dal je ispod 150€ ili iznad 1000€...
dali dovozi oversease ili hp
sve rješava temu koji ima ugovor sa njima...
te oni u ime temu-a podnose na carinjenje

jasno, trošak carine se bude naplaćival kod kupnje kao trenutno pdv.
Gargamell is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.12.2024., 16:54   #856
Malo je drugačije u starom dokumentu:

Quote:
By confirming your purchase, you agree to pay all applicable fees, taxes, shipping costs and other amounts associated with your purchase. Further, to the extent applicable, you acknowledge your responsibility for sales tax, VAT and customs duties. When you place an order and the order is being shipped to you, the title for product pass to you upon delivery of the product to the carrier. You agree that, where applicable, you will act as the importer of the products purchased and you hereby authorize us to appoint a freight forwarding agent to act as your direct representative and pay any sales tax, VAT and customs duties on your behalf. Please note that sales tax, VAT, customs duties, and similar charges collected at the time of purchase are estimated values and may be subject to change depending on applicable laws. If additional amounts are assessed, you are responsible for them. We will not be liable if a product is delayed or denied customs clearance as a result of your failure to pay such amounts.
Killer Death is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.12.2024., 17:33   #857
Quote:
Killer Death kaže: Pogledaj post
Malo je drugačije u starom dokumentu:
nije to "malo" drugačije
nego dijametralno suprotno...

u starom, si ti odgovoran za carinu i uvozne troškove

a u novom, kako su naveli... oni

ovime se sve pošiljke šalju kao:
Delivered duty paid (DDP)

oni od tebe kod kupnje naplate sve (pdv... carinu)
i prijevoznik sa kojim imaju sklopljen ugovor, podnosi na carinjenje i rješava sve...

na količinu, smanjuju trošak "podnošenja na carinski pregled"...
i onda je daleko povoljnije, od pojedinačnog postupka, koji moraš sam napraviti kod uvoza... ili InTime...

na taj način, je i njihova roba ustvari povoljnija na tržištu od konkurencije,
pogotovo ona koja dojde u "ruke" InTime, za carinu
Gargamell is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.12.2024., 18:19   #858
Znači promjena uvjeta ide nama na ruku?
mezzzzzo is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.12.2024., 19:36   #859
Quote:
mezzzzzo kaže: Pogledaj post
Znači promjena uvjeta ide nama na ruku?
nisam uspoređival sa starim...

ali ovaj "članak" definitivno...

sad temu... radi ono, kaj je eu sa uvođenjem IOSS-a...
"nema, naknadnih iznenadnih troškova"

oni to sada svojim uvjetima garantiraju

eu je to "garantirala" samo za ioss, to jest do 150€...

ovo, nema ograničenja...
od igle... do lokomotive...
oni rješavaju sve

ovo spada u onu "krilaticu":
"game changer"

ovo je još jedna "rukavica u lice" aliexpressu...
i ostalima...

pretpostavljam, da će uskoro i ostali morati to usvajati

pogotovo kad imaju u planu podignuti na "viši nivo" svoju ponudu:
kvalitetnije brendove
Gargamell is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.12.2024., 19:26   #860
BRANKO DRAGAŠ PRENOSI...

Najbogatiji čovek Kine udario je na platforme za onlajn kupovinu, optužujući ih da su započeli ratove cena koji su oštetili širok spektar kompanija i industrija dok se zemlja bori sa ekonomskim padom.

I u izuzetno retkim primedbama koje su u velikoj meri cenzurisani od strane državnih medija, Zhong Shanshan, osnivač kompanije za piće Nongfu Springs, takođe je ustremio na kinesku vladu, rekavši da je „nemarna“ jer nije uspela da spreči trend odrezavanja cena.

Veoma je neuobičajeno da kineski poslovni ljudi javno ciljaju na vladu, a oni koji su to učinili često su se suočavali sa posledicama.

Govoreći u utorak tokom posete okrugu u istočnoj Kini, Zhong je naširoko citiran da je direktno ciljao na Pinduoduo(TEMU), kritikujući popularni sajt za e-trgovinu u vlasništvu PDD Holdingsa zbog šteti preduzećima.

„Internet platforme su srušile (naš) sistem cena. Konkretno, Pinduoduov sistem određivanja cena naneo je veliku štetu kineskim brendovima i njenoj industriji“, rekao je on za državni medij The Paper. „Ne radi se samo o tome da loš novac izbacuje dobar novac. To je (celokupna) industrijska orijentacija, a određivanje cena (postalo) industrijska orijentacija.“

Pinduoduo je zabeležio ogroman rast poslednjih godina delom zbog svojih visoko konkurentnih cena.

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje: Zbog jednačenja po zvučnosti, pravilno je pisati i izgovarati "POTFORUM". A ne "podforum".
DrŠ2013 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:03.