Interijeri Unutrašnja ljepota. |
|
|
07.04.2025., 13:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2013.
|
Ja sam kupio prije 14g Blomberg (sada Beko) - 5g garancije, crkla 2mj prije isteka garancije (nije prskala donja prskalica). Majstor naručio samo prskalicu a ja sam znao da nije do nje jer sam ju čistio. Dosla prskalica ona i dalje ne radi. Narucio on i pumpu ili ventil ali prošao rok od 45 dana od prve prijave pa sam zatražio novu i dobio je - Grunding (isto Beko) s 5g garancije. Zadnju godinu pocela zafrkavati ploča s gumbima na dodir i reklamiram je mj prije isteka garancije. Dio nije vise bio dobavljiv i odobre mi novu perilicu. Uzmem Beko sa 7g garancije i već 4g pere bez problema. A sada zena u novu kuću hove Bosh i već vidim da cu popustiti i zajebati se, ali cu zato od gušta govoriti "rekao sam ti"
Inace sve 3 Beko kupljene u Elipsa
|
07.04.2025., 14:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2014.
|
Quote:
discoHR kaže:
Ne isplati mi se kupovat jeftino smeće jer samo za odvoz na reciklažno dvorište moram čovjeka od 120+ kg počastit, a i ja volim navalit na Wagyu A5 (€400/kg). Odemo na ručak u restoran, za iznos računa mogu pola perilice kupit. Bacat po jednu Beko perilicu svakih par godina bi bio skup sport. Jebeš perilicu koja košta manje od kile kvalitetnog mesa. Bolje mi je uzet Bosch ili neki drugi kvalitetan brand koji će trajat 5-10 godina, dugoročno je jeftinije. Kupujem kvalitetno, a ne jeftino.
|
ovo je jedan od najglupljih i najsramotnijih upisa koji sam pročitao u mom stažu na ovom forumu.
reci ti nama, koliko ti MG uplati na mjesečnoj razini da ga podupireš u marketinškim forama za Bosch grupaciju?
|
|
|
07.04.2025., 14:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2021.
|
Quote:
discoHR kaže:
Ne isplati mi se kupovat jeftino smeće jer samo za odvoz na reciklažno dvorište moram čovjeka od 120+ kg počastit, a i ja volim navalit na Wagyu A5 (€400/kg). Odemo na ručak u restoran, za iznos računa mogu pola perilice kupit. Bacat po jednu Beko perilicu svakih par godina bi bio skup sport. Jebeš perilicu koja košta manje od kile kvalitetnog mesa. Bolje mi je uzet Bosch ili neki drugi kvalitetan brand koji će trajat 5-10 godina, dugoročno je jeftinije. Kupujem kvalitetno, a ne jeftino.
|

Jeftino i nejeftino smeće na reciklažno dvorište odvoze ovlaštene firme, besplatno.
Tako sam se ja riješio nejeftine Bosch suđerice. Postala je kompletno smeće kad je crknula zbog jeftine plastike unutar nje. Pozdrav.
|
|
|
07.04.2025., 14:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
lenky kaže:

Jeftino i nejeftino smeće na reciklažno dvorište odvoze ovlaštene firme, besplatno.
Tako sam se ja riješio nejeftine Bosch suđerice. Postala je kompletno smeće kad je crknula zbog jeftine plastike unutar nje. Pozdrav.
|
plaćeni patološki lažljivac, drugog opisa i opravdanja za njegov upis nema.
|
|
|
07.04.2025., 14:19
|
|
Retired Helldiver
Registracija: Aug 2014.
|
Quote:
lenky kaže:

|
Na žalost, to u ZG ne funkcionira. Nitko od njih se nikad ne javlja ni na telefon ni na mailove. Ista iskustva ima i više frendova. Čistoća me također zajebala, primili su zahtjeve i nikome ništa. Na kraju moram uvijek odvoz organizirat sam.
I kad sam u Svijet Medija kupovao perilicu/sušilicu, po zakonu su bili dužni odnijet staru no dostavljač se izmotavao kao da će mu voda poplavit uređaje u kombiju pa ju nije odfurao. Tada sam i kontaktirao sve žive firme okolo, ništa od svega toga.
Nakon korone neće ti više ni Bokci doć po staru odjeću ako prethodno ne platiš sterilizaciju, a to košta više od odjeće. Tako da i to moraš sam vozit na reciklažno dvorište.
Nema više ništa besplatno, svi su se pogospodili. Ove firme kojima je to posao se ne javljaju pa ispada da neće vozit čak ni kad im hoćeš platit.
|
|
|
07.04.2025., 19:34
|
|
Retired Helldiver
|
Quote:
visoki12 kaže:
Ja sam kupio prije 14g Blomberg (sada Beko) - 5g garancije, crkla 2mj prije isteka garancije (nije prskala donja prskalica). Majstor naručio samo prskalicu a ja sam znao da nije do nje jer sam ju čistio. Dosla prskalica ona i dalje ne radi. Narucio on i pumpu ili ventil ali prošao rok od 45 dana od prve prijave pa sam zatražio novu i dobio je - Grunding (isto Beko) s 5g garancije. Zadnju godinu pocela zafrkavati ploča s gumbima na dodir i reklamiram je mj prije isteka garancije. Dio nije vise bio dobavljiv i odobre mi novu perilicu. Uzmem Beko sa 7g garancije i već 4g pere bez problema. A sada zena u novu kuću hove Bosh i već vidim da cu popustiti i zajebati se, ali cu zato od gušta govoriti "rekao sam ti"
Inace sve 3 Beko kupljene u Elipsa
|
To je po meni loše iskustvo korisnika. Više si puta zbog Beka imao posla sa servisom nego ja u 25+ godina s drugim brandovima. Ok, dobro si prošao jer su ti dali novu ali nije u tome kvaka. Kupujem kvalitetno baš zato da nemam apsolutno nikakvog kontakta sa servisima. Ne nasjedam na produljena jamstva na šrotex proizvodima jer ta produljena jamstva upravo služe da kupce namame na šrotex kvalitetu zbog kojeg će jamstvo i trebat. Ukoliko mi se neki proizvod pokvari u jamstvu više me taj brand neće vidjet. Isto vrijedi i za Bosch koju sad imam, jamstvo je isteklo (osim 10 godišnjeg jamstva protiv hrđanja) no ako se pokvari prije 5. godine, kupujem Miele ili V-Zug i Bosch me više neće vidjet.
Inače, imao sam Candy perilicu rublja, radila je 30 godina bez kvarova. Jel zbog toga Candy dobar brand? Ne, Candy je danas šrot. Imao sam i Whirlpool frižider koji je radio 20 godina bez kvarova, danas isto šrot.
|
|
|
07.04.2025., 20:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2018.
|
daj ne bulazni kupit ces egzotiku v-zug koji kod nas uopce nema support i servis za njihove topl. pumpe u suđericama i opcenito servis i dobavljivost dijelova, logika ti je totalno bezveze sad su svi poceli na te eco zelene bilance udarat da se špara struja i voda pa ugrađuju dodatne naprave koje mogu crknut bočni tankovi, dizalice topline itd, eto zeolit koliko je donio štete za neke korisnike a promovira se jeftino i efikasno sušenje
najjednostavniji aparati sa koliko toliko pouzdanom elektronikom je put ka dugovječnom radu uz ako i bude kvarova da nisu preskupi da ti se ne isplati popravljat aparat
dao bi 5800eura za v-zug nikad pa ni onda, isto kao i za gaggenau koji ima istu pumpu kao i bosch po 5 puta vecoj cijeni
miele je jedini koji bi dosao u obzir jer nude doplatu na 10 god. jamstva za cca300eura i realno oni su istinski predvodnici u sferi bijele tehnike, jedini imaju autodos doziranje praškom u suđericama i opcenito od vrata košara filtera u podnici sve im je top, pogotovo volim što imaju bijele košare za vecu vidljivost posuđa
|
|
|
07.04.2025., 20:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2021.
|
mali grizzly - evo danas smo opet upalili perilicu na prazno, i čuje se žvam, žvam, žvam. Nakon toga smo stavili suđe u nju, i prebacili na drugi program, i nećeš vjerovati, suđe oprano i gore i dolje. Jel moguće da se nešto pročepilo dok je prazna radila? Ili šta? Kako da je sada sve oprala, i gore i dolje?
|
|
|
07.04.2025., 20:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2009.
|
Quote:
zostren kaže:
mali grizzly - evo danas smo opet upalili perilicu na prazno, i čuje se žvam, žvam, žvam. Nakon toga smo stavili suđe u nju, i prebacili na drugi program, i nećeš vjerovati, suđe oprano i gore i dolje. Jel moguće da se nešto pročepilo dok je prazna radila? Ili šta? Kako da je sada sve oprala, i gore i dolje?
|
Nije to tako jednostavno - može imati "aferu" s prednjim ležajem rotora, koji može povremeno zastajkivati, ali i raditi još OK.
Da skratim, to je ovaj detalj optočne pumpe
https://www.youtube.com/watch?v=Bhd9uFi34-I
2 40 min "čupa" van optočnu pumpu
i onda imate na Miele prezentaciji rastavljanje turbinskog dijela
https://www.youtube.com/watch?v=b39mcvWaOZ4
2 20 min
I taj ležaj je prvi na udaru vode koja sad klizi niz usnu semeringa i rotor onda biva mokar /kasnije može i razbacivati kapi po statorskom namotu/.
Znači, bitno bi bilo stanje tog ležaja - znalci otvore perilicu i onda se odvijačem otraga da "poguranac" krilcima za hlađenje motora pa se po tome procijeni. Jer znaju povremeno zastajkivati (to bi odgovaralo da lošije oprala), a u konačnici i zablokiraju.
Tako da promatrajte, ali kronološki - kod svake perilice > 5 god. se sumnja na optočnu jer je ona u pogonu cca 3/4 vremena svakog ciklusa i skupi mnogo radnih h.
|
|
07.04.2025., 21:14
|
|
Registrirani korisnik
|
|
|
|
08.04.2025., 08:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Quote:
shadowfix kaže:
daj ne bulazni kupit ces egzotiku v-zug koji kod nas uopce nema support i servis za njihove topl. pumpe u suđericama i opcenito servis i dobavljivost dijelova,
miele je jedini koji bi dosao u obzir jer nude doplatu na 10 god. jamstva za cca300eura i realno oni su istinski predvodnici u sferi bijele tehnike, jedini imaju autodos doziranje praškom u suđericama i opcenito od vrata košara filtera u podnici sve im je top, pogotovo volim što imaju bijele košare za vecu vidljivost posuđa
|
Pusti lika, ne isplati se s takvima raspravljat. Ona paralela s wagyu govedinom
Miele je super, ali samo za one sa dubljim džepom. Prvo, košta 3x više nego Bosch, a i taj njihov powerdisc je barem 2x skuplji od pranja običnim tabletama.
|
08.04.2025., 09:11
|
|
Retired Helldiver
|
Quote:
gorguc kaže:
Pusti lika, ne isplati se s takvima raspravljat. Ona paralela s wagyu govedinom 
|
Paralela je odlična. Upravo si ti taj koji ne kuži razliku između street fooda (Beko), kvalitetnog restorana (Bosch, Miele) i elitnih restorana (V-Zug, Gaggenau) i nije ti jasno zašto hrana u restoranima košta više od hrane u street foodu tj. tvojim riječima: hrana u restoranima ničim NE OPRAVDAVA 30-50% višu cijenu u odnosu na hranu iz street fooda.
A ima tu vas koji su se u tom street foodu otrovali (kvar unutar jamstva). Pametan čovjek kojem se to dogodilo više ne bi jeo na tom mjestu no ispada da neki od vas tu dolaze na isto mjesto po još unatoč prethodnim trovanjima hranom. Nevjerojatno.
A ima tu i slučaj gdje se čovjek otrovao u kvalitetnom restoranu pa umjesto da ode u elitni restoran on je otišao u street food.
Paralele su na mjestu, problem je u l(j)udima.
|
|
|
08.04.2025., 10:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2013.
|
Nije mi jasno zašto Bosh, Mile, i Zug zug uopće imaju jamstvo kad se nikada ne kvare
|
08.04.2025., 10:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2009.
|
Quote:
visoki12 kaže:
Nije mi jasno zašto Bosh, Mile, i Zug zug uopće imaju jamstvo kad se nikada ne kvare
|
Sve se kvari - pa i perilice posuđa, ali je neka specifika:
- da je to drugi po opterećenosti (god. fondu radnih h) aparat krupne bijele tehnike u domu, nakon hladnjaka.
- da se radi o aparatu koji je bazično nalik visokotlačnim peračima, iako je pritisak daleko manji - ali stalna je "prskaona" unutra, puno brtvi - i jako se mijenja temperatura tijekom ciklusa.
U usporedbi s perilicom rublja - to je već po broju ciklusa godišnje neko 3-4 puta manje opterećenje, kad je riječ o perilicama rublja, a i one većinom ne rade s "prskanjem" u nutrini, izuzev par modela da imaju dodatne pumpe za recirkulaciju.
Tako da perilica posuđa dosta zahtjevna - godišnje 1 000 radnih h okvirno, stalne izmjene temperature i prskanje (i pri pranju i ispiranjima).
Da skratim
https://www.test.de/Umfrage-Haushalt...98604-5298621/
i u slučaju "najboljih" proizvođača, 3 od 4 perilice posuđa dožive > 8 godina, a da ne ugledaju servisera.
Jedna od 4 "strada" od gore navedenih specif. utjecaja - i sad je pitanje isplativosti popravka ili pak ide u otpis.
Ali ovo gore izloženo je samo veći dio problematike životnog vijeka perilice posuđa - one dijele i dosta toga s ostalim elektroničkim ili elektroteh. napravama, npr. programatorski sklop je par stotina elektroničkih sastavnih dijelova, koje uopće ne proizvode tvornice bijele tehnike nego se u "rolama" odozgo spuštaju na tiskane pločice pa onda u lemnu kupelj.
A kako je riječ o masovnoj proizvodnji, samo 1 ispitivanje (završetak montiranja pa na ispitnu postaju) i onda ide umotavanje u ambalažu i isporuka kupcu.
Da se može izvesti 10-20 pranja u tvornici, već bi bile bolje brojke o kvarljivosti kasnije, ali to je posve neisplativo jer dnevno proizvedu i nekoliko stotina perilica posuđa.
|
|
08.04.2025., 11:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
discoHR kaže:
Paralela je odlična. Upravo si ti taj koji ne kuži razliku između street fooda (Beko), kvalitetnog restorana (Bosch, Miele) i elitnih restorana (V-Zug, Gaggenau) i nije ti jasno zašto hrana u restoranima košta više od hrane u street foodu tj. tvojim riječima: hrana u restoranima ničim NE OPRAVDAVA 30-50% višu cijenu u odnosu na hranu iz street fooda.
A ima tu vas koji su se u tom street foodu otrovali (kvar unutar jamstva). Pametan čovjek kojem se to dogodilo više ne bi jeo na tom mjestu no ispada da neki od vas tu dolaze na isto mjesto po još unatoč prethodnim trovanjima hranom. Nevjerojatno.
A ima tu i slučaj gdje se čovjek otrovao u kvalitetnom restoranu pa umjesto da ode u elitni restoran on je otišao u street food.
Paralele su na mjestu, problem je u l(j)udima.
|
paralele su na mjestu?
ti si zaista jako jako jako jako neinteligentan čovjek.
zabrinjavajuće.
|
|
|
08.04.2025., 16:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2012.
|
Quote:
shadowfix kaže:
|
2,3 na skali od 1 do 5 ili? Ako je tako to je onda loše. Kako beko stoji u usporedbi?
Poslano sa mog 2306EPN60G koristeći Tapatalk
|
|
|
08.04.2025., 20:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Kod njih je jedinica najbolja 
|
09.04.2025., 00:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ante88888 kaže:
2,3 na skali od 1 do 5 ili? Ako je tako to je onda loše. Kako beko stoji u usporedbi?
Poslano sa mog 2306EPN60G koristeći Tapatalk
|
ne znam, test se otključava za 5 eura a testirano je 69 modela
|
|
|
09.04.2025., 09:00
|
|
Retired Helldiver
|
Ocjenjuju Eco feature kojeg nitko živ ne koristi. Zaboli me koliko struje i vode troši, bitno mi je samo da dobro pere.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:07.
|
|
|
|