Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Ostale umjetnosti > Strip

Strip Kvadrat na kvadrat.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 22.03.2024., 08:02   #861
Ok. Što je po vama i kako najbolje kupovati ako bi čitao Dylana od početka, za nekoga tko više nema nijedan strip?
Old 22.03.2024., 12:27   #862
Ja sam se odlučio za Libellus tvrdokorična izdanja, ali to je jako skup sport. Svako tolko i povećaju cijene, a prvih nekoliko brojeva dobiti je bogatstvo samo po sebi. Ako se krene s prvim izdanjima od Slobodne Dalmacije i zatim Ludensa se može puno bolje proći, ali će i za to trebati odriješiti kesu. Ak nemaš ništa protiv virtualnog čitanja mislim da se mogu pronaći i na netu skenirani primjerci.
Nick7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.03.2024., 23:17   #863
49:Misterij Temze
Atmosfera = Roi. Nevjerojatno je koliko taj čovjek može dokazati dubinu tame, tekuću stravu i užas ludila. Definitivno jedan od najačih crtača, ne samo Dylan Doga nego i općenito.
Sama priča je u redu. Standardna, sa čudovištem koje ubija kukom ali nije to prikazano nimalo plastično. Mogu reći da se karakterizacija likova ovdje odlično odradila.
Sve u svemu – dobar strip.
Scenarij:7/10
Crtež:9/10
Naslovnica:8/10

50:Na granicama vremena
Sclavi je jednostavno dobar u kombinacijama koje su potrebne da djelo naprave odličnim. Ovdje je glavni problem mistika s tim da treba pohvaliti karakterizaciju likova koji su stvarno na mjestu, počevši od gospodina Carluccija, preko lorda Wellsa u „druidskom“ izdanju pa do samog čudovišta na kraju i objašnjenja što se desilo.
Scenarij:8/10
Crtež:8/10
Naslovnica:7/10

51:Zlo
Vrlo dobar splatter, a i radnja nije loša. Nije to ništa posebno ali može proći.
Ovo je Brindisijev prvi rad na serijalu i bome nije razočarao.
mladjo79 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.03.2024., 23:22   #864
Quote:
Nick7 kaže: Pogledaj post
Ja sam se odlučio za Libellus tvrdokorična izdanja, ali to je jako skup sport. Svako tolko i povećaju cijene, a prvih nekoliko brojeva dobiti je bogatstvo samo po sebi. Ako se krene s prvim izdanjima od Slobodne Dalmacije i zatim Ludensa se može puno bolje proći, ali će i za to trebati odriješiti kesu. Ak nemaš ništa protiv virtualnog čitanja mislim da se mogu pronaći i na netu skenirani primjerci.
I ja imam Libellusova izdanja ali ako se tek kreće to će biti skup sport za nabaviti sve. Neka krene sa SD/Ludens redovnom i extra edicijom, uključujući naravno i specijalce, MAXIJE...

Samo treba čitati sve po redu. Evo ovdje popisa:
https://onedrive.live.com/view.aspx?...HA6hMHoa0PFlgc
mladjo79 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2024., 16:57   #865
Ima li još neki link na popis svih izdanja i naslova? Ne razumijrm taj onedrive...

Vidim kako Veseli četvrtak ponovno izdaje Zlatnu seriju. Prodaje Školska knjiga kod nas, pa je najbolje od njih kupovati?
Do kojeg je broja ta nova Zlatna serija došla do sada i zna li netko do kada će izdavati? Je li to stalo ili ide dalje?
Old 23.03.2024., 18:22   #866
52:Crveni znamen
Sclavi ovdje nije na visini a i novi crtač (Coppola) ne crta baš previše kvalitetno.
Jedna od najmanje dobrih epizoda dosad.
Scenarij:5/10
Crtež:5/10

53 Kraljica tame
M & G su u D.D-u prvenstveno zaduženi za splattere ali ovdje nema toliko krvi koliko očekujemo
Sama radnja je ok ali nije na nivou vrhunskih epizoda.
Scenarij:6/10
Crtež:7/10
Naslovnica:6/10

54 Delirij
Sve u svemu, prosječna epizoda sa ok likovima. Crtež je bolji dio epizode.
mladjo79 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2024., 18:28   #867
Quote:
Nadbiskup kaže: Pogledaj post
Ima li još neki link na popis svih izdanja i naslova? Ne razumijrm taj onedrive...

Vidim kako Veseli četvrtak ponovno izdaje Zlatnu seriju. Prodaje Školska knjiga kod nas, pa je najbolje od njih kupovati?
Do kojeg je broja ta nova Zlatna serija došla do sada i zna li netko do kada će izdavati? Je li to stalo ili ide dalje?
Pa sve ti je na tom Onedriveu, samo klikni na njega. Evo, ja sam ga sad malo uredio i doslovce ti ide od prvog broja. Znači prvi broj kad je izašao u Italiji, naslov u originalu te sve edicije koje su izdale taj broj kod nas i pod kojim naslovima su izdane.
I nemaš to samo za DD-a nego za sve Bonelli junake!
Samo se treba malo snaći.
A nova ZS objavljuje random brojeve, tu nema nekakvog smislenog poretka.
mladjo79 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2024., 16:56   #868
55:Mumija
Dosad ga nisam spominjao ali ovdje bih pohvalio fenominalnu Brindisijevu naslovnicu Libellusovog trobroja. Baš je efektna. Strip ima vrlo dobru radnju i isto tako dobar dvostruki twist na kraju.
Crtač Pietro Dall'Agnoll mi nije među omiljenima a i ovdje mu crtež nije ništa posebno..
Crtež:6/10

56:Sjene
Počinjemo s crtežom, tj. sa prvim Cossuovim radom na serijalu. Cossu je jedan od najomraženijih crtača ali ovdje je napravio solidan posao. Ništa posebno ali nije ni u „rangu“ nekih kasnijih epizoda tako da sam zadovoljan s crtežom, makar malo čudno crta Dylana. Prvi kadar je baš lijep.
Sama radnja drži vodu, istraga ide ka raznim smjerovima, a naravno da Hur nije ubojica, to nam je odmah bilo jasno, međutim twist na kraju je odličan. Ipak, ocjene su prosječne.
Naslovnica:5/10

57:Povratak u Zonu sumraka
Odlično! O-d-l-i-č-n-o! Nije baš remek-djelo ali definitivno jedna od kultnih epizoda!
Međutim počinjemo sa crtežom. M & G su ovdje genijalni! Kao što već rekoh, oni su rođeni za crtanje raspadnutih tijela/očiju koja ispadaju iz lubanje/gulenja kože s lica…A slike Mabel na 225 LIB izdanja…Uhhh…
Međutim, koja epizoda…Imamo opet Inverary, pa ga nemamo, pa ga ipak imamo…Imamo i Hicksa iz bolnice za kojeg se otkriva da je on polubrat Hicksa iz Inveraryja! Imamo barem sliku Morgane, imamo Xabarasa, jedrenjak, ponovo i E. A. Poa…Imamo čak i crnu rupu!
Dakle ljudi malo nestaju, malo se pojavljuju i to se nazivaju „oscilacije“, istovremeno se Mesmerizmička tijela raspadaju, mesmeriziran je čak i Dylan Dog!
Uglavnom, oduševljen sam nastavkom i jedva čekam da se ova priča još razvije.
Scenarij:9/10
mladjo79 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.03.2024., 10:03   #869
Quote:
mladjo79 kaže: Pogledaj post
Pa sve ti je na tom Onedriveu, samo klikni na njega. Evo, ja sam ga sad malo uredio i doslovce ti ide od prvog broja. Znači prvi broj kad je izašao u Italiji, naslov u originalu te sve edicije koje su izdale taj broj kod nas i pod kojim naslovima su izdane.
I nemaš to samo za DD-a nego za sve Bonelli junake!
Samo se treba malo snaći.
A nova ZS objavljuje random brojeve, tu nema nekakvog smislenog poretka.
Uspio, hvala. Zašto nova ZS izbacuje random,a ne po redu? Koliko često izađe novi broj u Školskoj knjizi?
Old 25.03.2024., 14:38   #870
Quote:
Nadbiskup kaže: Pogledaj post
Uspio, hvala. Zašto nova ZS izbacuje random,a ne po redu? Koliko često izađe novi broj u Školskoj knjizi?
VČ izbacuje nove epizode u redovnoj seriji, a stare epizode u HC formatu (kao Libellus) tako da je zapravo redovna DD serija pokrivena. Ovo kaj izdaje ZS su ti izdanja van redovne serije, a što će sljedeće izaći vjerojatno ni oni ne znaju.

Kad već pričamo njihov Novi LMS je sad prešao na tromjesečno izdanje.

Užas.
mladjo79 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.03.2024., 17:53   #871
58:Okamenjena klepsirda
Moram priznati da sam googlao kaj znači klepsidra .
Odmah u startu dočeka vas Roi. Majstor atmosfere ovdje i nije baš briljirao ali daleko do toga da je crtež prosječan. Sve u svemu, Roi nije razočarao ali trebalo je više crnila u ovoj epizodi...
Objašnjenje epizode? Ha čini se da ovdje imamo zapravo dvije radnje - onu koju proživljavaju James, žena sa zmijama na glavi te žena sa šestoro ruku...Te Sinead McDowell, žena kojoj se svaki dan ponavlja isti dan. Ima simbola Dalijevih slika koje su upotrebljene kao dio dijela radnje gdje se i kaže - san, vizija i halucinacija...sve su to izrazi duše...a stoga i genija...a samim tim i ludila...
Dan koji se ponavlja je danas općepoznata pojava, naročito nakon filma Beskrajan dan i onog filma sa Tomom Cruisom ali uzmite da je ova epizoda objavljena u srpnju 1991., dakle prije gore navedenih filmova, a ta tema je jedino bila objavljena u kultnoj seriji Zona sumraka.
Sve u svemu, na kraju se dvije radnje ne sklapaju u jednu nego ostaju odvojene, a čak i jedan lik iz prve radnje nije napravio ono što je napravio u drugoj radnji što znači da je riječ o paralelnim univerzumima, makar se u jednoj sceni isprepleću.

59:Ljudi koji nestaju (Safara)
Odlično! Odlično! Odlično!
Sclavi je car!
Ovakve preokrete u radnji i ovakav originalni i brutalno dobar scenarij se rijetko viđa! Neću sada ulaziti u samo središte radnje ali ova epizoda je scenaristički vrh strip umjetnosti i umjetnosti uopće!
Kakva vratolomija egzistencijalnih pitanja, vratolomnih peripetija i vrhunskih obrata! Prvo pojavljivanje Safare napravljeno je u izrazito genijalnom obliku.
Nažalost, to se ne može reći i za crtež- zašto ali ZAŠTO ovako legendarnu epizodu nije crtao netko od majstora? Eh...
Scenarij:10/10

60:Frankestein
Sve u svemu zanimljiva epizoda makar su na kraju zločini Frankesteina potpuno drukčije objašnjeni. Freghierijev crtež je ok ali ništa posebno. Dakle u ovoj knjizi LIB knjizi imamo dvoje Chiaverottijeve priče koje su ok i jednu Sclavijevu koja je remek - djelo.
Čisto da velim.
mladjo79 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2024., 21:41   #872
61:Užas iz beskraja
Odlična vanzemaljsko-psihološka epizoda koja prati psihološke probleme gdina Whitleya, a sve to povezujući u priču sa vanzemaljcima i vječitim pitanjem Da li postoje? Ok, kratki intermezzzo:ja sam mišljenja da moraju postojati zbog čistih zakona logike brojeva. Koliko je ono planeta u svemiru? Kraj intermezza.
Sclavi je majstor. To već znamo ali ovdje, nakon epizode 51:Zlo, imamo drugo dijelo crtača Brune Brindisija koji se pokazuje kao genijalan crtač.

62:Vampiri
Moram priznati da sama priča i nije nešto. Oslanja se na film Oni žive (1988) https://www.imdb.com/title/tt0096256..._they%2520
Ima dosta akcije i to je bolji dio stripa ali sva ta objašnjenja sa Vampirima su izvedena ne pretjerano kvalitetno Mislim, čitljivo je to ali da je remek – djelo – nije.
Ambrosini dosta dobar.
Naslovnica je loša.
Naslovnica:3/10

63:Maelstrom
E ovo je pravi, uzbudljivi, kvalitetni i nadrealni Dylan Dog! Imamo vještice, imamo Cagliostra, madam Trelkovski, pa malo Kafke…Scenarij je originalan i zanimljiv. Radnja teče fino, pitanje, što je stvarno, a što ne odlično funkcionira i cijela priča je odlično složena. Finale je odlično.
Šteta što je „upropaštena“ Piccattoovim crtežom koji istina nije loš ali nije niti nešto posebno. Ono, u rangu Dall'Agnolla.
mladjo79 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2024., 16:35   #873
64:Tajne Ramblina/65:Zvijer iz spilja
Xaxaxa koja horror-komedija od epizode! Priča počinje pismima koja jedna zaljubljena djevojka šalje Dylanu iz sela zvanog Ramblyn. Dylan joj nikada ne odgovara ali onda se otkrije da je u malo više od dvije godine u Ramblynu nestalo 18 nestanaka vršnjaka. Dylan kreće u seoce po odgovore…
I tu kreće plejada kvalitetnih seoskih likova, dijaloga, prijetnji…I na kraju postoji li čudovište u Ramblynu? Čak štoviše da li postoje dva čudovišta?
Sve u svemu fakat simpatična priča.
Crtež? M & G na nivou.
Naslovnice:
64:Tajne Ramblyna:6/10
65:Zvijer iz spilja:7/10

66:Partija sa smrću
Odlična epizoda, naročito što dolazi od „kontroverznog“ Chiaverottija. Epizoda se temelji na zanimljivoj premisi, a twist na kraju je i više nego odličan. Smrt je ovdje baš onakva „prava“ smrt a ne kao iz epizode Iza ogledala ali dobro, i ovakva je „strašno“ dobra izgledom.
Sam Roi je ovdje standardno genijalan i atmosferičnost se gotovo može opipati.

67:Čovjek koji je živio dvaput
Izrazito kompleksna i zahtjevna priča za praćenje ali svakako ima dosta dobru kvalitetu. Ovdje se scenarista malo poigrava za slučajnostima te sa nevjerojatnom situacijom gdje izgleda da imamo dva identična ljudska bića. Inače u ovoj epizodi Bloch je pogođen i u bolnici je u komi sa malo nade da će se izvući. Uto navečer u bolnicu upada Groucho i počinje mu pričati viceve. Nakon nekoliko sati Bloch se budi iz kome sa urlikom DOSTAAAAA!!! NE MOGU GA VIŠE SLUŠATI!!! Također, ovdje imamo neke od najboljih Grouchovih viceva, posebno onaj o Charlieu te sa komandnim tornjem i pilotom.
Crtač je Venturi i ovo je njegov prvi rad na serijalu. Može se reći da nije razočarao, dapače.
mladjo79 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2024., 17:26   #874
68:Sablast u tami
Povratak Groze Strašnog napravljen je solidno ali činjenica je da se ova epizoda po ničemu ne ističe. Dobro kada GS ubije onog lika tako da ga tama proguta i onda lik padne na mač koji je dio nadgrobnog spomenika je odlična ideja ali nije to dovoljno da digne konačnu ocjenu. Očito je da Chiaverotti nije Sclavi.
Ni crtež mi nije baš nešto iako je Piccatto dosad nacrtao nekoliko legendarnih epizoda.

69:Lov na vještice
Kako je malo potrebno da društvo ponovno zapadne u srednji vijek. S jedne strane trebaju fanatici na vlasti, a s druge (makar se to u stripu ne vidi) oporba koja je potpuno slaba i nemoćna. Diktatura. Paljenje knjiga, odnosno u ovom slučaju stripova. Privatne vojske sa obilježima i činovima…
Solidna razrada i crtež i crtač koji mi nisu baš nešto

70:Šuma ubojica
Početi ću sa crtežom koji je najmanje dobar dio ove priče. Ti „novi“ crtači poput Coppole stvarno ne odgovaraju kvalitetom onim starijima, a da ne govorim da su svjetlosnim godinama daleko od jednog Stana ili M & G. Dobro, nitko ne očekuje konstantno takvu kvalitetu ali ovo je već pomalo zabrinjavjuće. Dobro, mora se priznati da crtež donekle paše noćnoj atmosferi i šumskom krajoliku ali to je sve na razini podnošljivog znači ništa posebno.
A radnja? Pa i nije tako loše smišljena – hrpica „posebnih“ zločinaca i koja hara šumom ubijajući iz zabave, a lukavo je prozvana „Šumskom bandom“. E sad, tu imamo par rupa u radnji. Prvo, kada onaj lik u zatvoru priča da je slučajno naišao na njih…Ma daj, what are the odds? Drugo, kada SKINE LICE SA PSIHOLOGA, NALIJEPI GA SEBI I NE DA NITKO NIŠTA NE PRIMIJETI NEGO JOŠ TAKAV PROĐE PORED BLOCHA…! Leleeee. Kažem, priča je imala potencijala ali ju je nesretni Chiaverotti napravio tek čitljivom. Makar, mora se priznati da je kraj vrlo dobar.
mladjo79 is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.03.2024., 19:49   #875
71 Bogomoljkini zločini
Bogomoljka. Tako je u novinama prozvana žena koja vodi ljubav sa svojim partnerima i onda ih ubija. Serija takvih zločina desila se u Londonu i Scotland Yard, a i Dylan kreću u potragu…
Ovo je zapravo priča o samoći i o usamljenosti. Usamljenost je u svim porama ove epizode, a sada kada vidim da su to ljudi od nekih 28/20-ak godina (godien koje sam sa svojih 44 već davno prešišao, kuku lele!) mogu bolje razumjeti ovu epizodu nego kad sam bio klinac od 14-15. Ali dobro, nije li tako sa još gomilom Dylanovih epizoda…?
Radnja je ovdje čak i vrlo dobra jedino mi ubojica ne izgleda dovoljno snažno da počini te zločine ali dobro, mržnja može ljudima dati veliku snagu.
Brindisi je vrlo dobar crtač i ovdje je ostvario kvalitetan rad. Scena s mikserom je odlična.
I na kraju, svojevrsni epilog epizode je stvarno sjajan. Plus što mi se sviđa to što je Chiaverotti preuzeo od Sclavija foru da se napravi svojevrsni intermezzo u radnji i da se sporednim likovima da mjesta da se čuje njihova priča.

72:Posljednji uštap
Veliki sam ali stvarno VELIKI obožavatelj epizode „Noći punog mjeseca“ i smatram je jednom od najboljih Dylanovih epizoda tako da ova epizoda ima poseban utjecaj na mene.
I što su nam to scenaristi priredili? Ha jednu interesantnu i mističnu priču koja služi kao direktni nastavak gore spomenute epizode. Vide se originalne ideje, a narativnost i dinamičnost su na vrlo kvalitetnom nivou. Sam zaplet je odličan, a rasplet dinamičan i maštovit. Jedva čekam pročitati kraj trilogije (treća epizoda je objavljena u MAXIJU br.:06. Jedna od priča unutra je i završni dio trilogije, „Vođa čopora“)
Crtači su ovdje, kao i u „Noći punog mjeseca“ legendarni M & G čiji sam, već ste sigurno pogodili, veliki ljubitelj. Crtež je odličan iako se stječe dojam da im više paše crtati šumske predjele nego gradske.

73:Armagedon
Reklama za natjecanje stara 600 godina? Zanimljivo.
Lebdeće oko koje ubija, Lik sa alienom u sebi, ludi klaun i čovjek drvo te 4 zgodne žene kao negativci? Interesantno.
Međutim, opet se desilo da imamo izvrsnu premisu ali ne dovoljno razrađenu radnju.
Stvar donekle spašava Freghieri sa svojim crtežom.
Sve u svemu, epizoda je imala potencijala ali on nije do kraja iskorišten.
mladjo79 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.04.2024., 18:55   #876
74 Dugački pozdrav
Čitao sam ovo naravno kao klinac i ni tad mi ova epizoda nije bila nešto posebno, a i ne sjećam se jesam li je uopće pročitao do kraja. Sada sam opet probao i ne ide. Koja količina patetike i lošeg udvaranja te samih očajnih konvezacija postoji u ovom stripu pa to je strašno. U svakom slučaju, ne dijelim mišljenje većine – meni je ovo loša epizoda.
Scenarij:3/10

75 Koljač
Opet moram početi sa nesretnim Coppolom. Pa zar nemaju bolje crtače? Ovo je sad već stvarno previše. Velim, nije loš u smislu da nam se povraća kad vidimo crtež ali dobar je tek toliko da ne uživa mučninu u želucu. Prolazna ocjena ali navikli smo na bolje…
Radnja i nije toliko loša. Sve počinje jednom slučajnom zabunom na zebri, a onda počinju krvoprolića. Ali da li stvarno počinju? Možda i ne...Ali ipak, poslije su tu. Što je stvarno u ovoj priči?

76:Mračna kletva
I OPET moram početi sa crtežom jer ovaj Tacconi je još gori od Coppole. Sva sreća nacrtao je još samo jednu epizodu (Pobuna automobila).
Ok, ovdje imamo „Veliki Bijeli Čovjek vs. Crnci u getu“ priču začinjenu sa pristojnom dozom vudua. Priča funkcionira na dobar način, sve ide svojim tokom, a twist na kraju je odličan. Samo da nema tog nesretnog Tacconija…Mislim, kao i Coppola, ima prolaznu ocjenu ali brate mili…
mladjo79 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2024., 18:55   #877
77a:
Posljednji čovjek na zemlji

Ova priča može se protumačiti na nekoliko načina:
1) Apokalipsa se desila, Dylan je mesmeriziran i živi u Zoni sumraka. U tu varijantu ne vjerujem jer onda ne bi ni bilo daljnjih epizoda Dylana Doga.

2) Sve navedeno pod 1 vrijedi ali u paralelnoj dimenziji. Dakle sve se desilo ali ne u ovom našem, stvarnom svijetu, nego u jednoj od bezbroj drugih dimenzija.

3) Sve navedeno je san, a java je priča sa Annom Never. Niti ta verzija mi nije baš uvjerljiva.

Uglavnom, odličan strip. Točno se osjeća ta samoća, gotovo je opipljiva i moram reći da je Sclavi ovdje pogodio ali i više od njega je pogodio Roi. Majstor je odlično nacrtao atmosferu otuđenosti. Odlična stvar.

b:Mora
Zanimljiva situacija:biće koje kaže za sebe da se zove Mora uzeti će vaša loša sjećanja i nahraniti se njima te vam podariti prekrasan život, a u zamjenu traži samo da nikome ne kažete za njega. Zvuči primamljivo zar ne? Val Finn prihvatio je pogodbu i zauzvrat dobio prekrasan život i već deset godina uživa u njemu. Ali ne može se sjetiti ničega od prije tih deset godina i to ga muči. Razdire. I zato se obraća Dylanu Dogu…
Priča je zanimljiva i ok ali ima jednu manu:Finn se ne može sjetiti baš ničega od prije deset godina. Pa dobro, nisu to bile samo more, ima i dobrih stvari koje su mu se desile…
Ali dobro, epizoda stvarno ima kvalitetu.
mladjo79 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2024., 19:17   #878
Quote:
mladjo79 kaže: Pogledaj post
74 Dugački pozdrav
Čitao sam ovo naravno kao klinac i ni tad mi ova epizoda nije bila nešto posebno, a i ne sjećam se jesam li je uopće pročitao do kraja. Sada sam opet probao i ne ide. Koja količina patetike i lošeg udvaranja te samih očajnih konvezacija postoji u ovom stripu pa to je strašno. U svakom slučaju, ne dijelim mišljenje većine – meni je ovo loša epizoda.
Scenarij:3/10
Wow, ovo je stvarno nepopularno mišljenje.
IamBlackShip is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2024., 22:35   #879
Znam.
Samo mi nemoj staviti metu na čelo.
mladjo79 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2024., 08:14   #880
Eto, u Srbiji ovog mjeseca izlazi posljednji broj za koji je naslovnicu radio Luigi Cavenago. Cca 80 naslovnica od kojih bih gotovo svaku bez problema u velikom formatu uramio i stavio na zid.

Veliki gubitak, možda i nenadoknadiv. Čak bih i najgore epizode iz te faze (a bilo ih je, iako daleko manje nego u nekim ranijim fazama) lakše preživio zbog naslovnice.
IamBlackShip is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:59.