|
|
17.03.2018., 14:08
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Dec 2014.
|
Quote:
Begemotica kaže:
Ponavljam po stomilijunti put: ako vas netko vrijeđa, nemojte odgovarati uvrijedom na uvrijedu, "on je prvi počeo" nije se palilo ni u vrtiću.
Rorione, ti stvarno u zadnje vrijeme previše svađaš.
|
Istina, ulazim u svađe. Predlažem ono što smo Ibrahim i ja predlagali još davno.
Da ako neki forumaš nema na temi niti jedan konstruktivan post, (0) konstruktivnih postova, a svi ostali postovi na toj temi su mu bavljenje drugima, i ismijavanje i teme i onih koji pišu konstruktivno o temi da se :
1. Ili ta tema zaključa (kao što bi se mogla nova tema o tri ljudska mozga, što nema veze s nikavom vezom)
Ili, ako se od strane moderatora smatra da tema ima smisla
2. Da se onda takovi forumaši upozore da to ne rade, da ne opstruiraju svakim postom temu, da ne omalovažavaju samu temu i forumaše koji na temi nešto konstruktivno i pišu za boga miloga.
LP.
|
|
|
17.03.2018., 23:54
|
|
Doajen lihtenštajnistike
Registracija: Oct 2010.
|
Quote:
Begemotica kaže:
Ponavljam po stomilijunti put: ako vas netko vrijeđa, nemojte odgovarati uvrijedom na uvrijedu, "on je prvi počeo" nije se palilo ni u vrtiću.
|
Ok, ima smisla.
Međutim, ako me netko uvrijedi (obratite pažnju na izraz "nepismen") i ne dobije karton, a ja na to odgovorim na potpuno isti način, i ja dobijem karton jer sam se usudio odgovoriti, a on uopće ne dobije jer me vrijeđao - to je ok?

Može li mi netko suvislo obrazložiti ovaj postupak?
Je li to neko novo pravilo ili ipak pravila foruma.hr očito ne vrijede jednako za sve?
Po meni ovo je tipičan oblik forumske diskriminacije.
No, vjerujem da se neće ponoviti.
Ja sam vječni optimist.
Što se tiče Rorionovog prijedloga iznad, slažem se.
Mislim da nema potrebe da se teme zaključavaju jer nekim trolovima je upravo to i cilj jer su doslovno u predinfarktnom stanju kad se iznose neke činjenice koje su protiv njihovih osobnih interesa i zarade, već da se onima koji vidljivo nemaju nijedan konstruktivan post, onemogući pisanje na toj temi.
Jednostavno, zar ne? 
Inače ćete ovakvo svađanje i prepucavanje imati dovijeka, a to nema svrhe niti je to smisao foruma i ovih tema.
Razmislite, na ove teme, pogotovo na teme o zdravlju i liječenju, dolaze između ostalih i ljudi kojima medicina nije uspjela pomoći, koji imaju zdravstvenih problema i koji traže pomoć.
I netko pokaže iskrenu i dobru volju, a onda netko tko nema pojma i iskustva u tome - trola li ga trola do besvijesti i u postovima od max 1-2 rečenice samo negira i pljuje po svemu što netko napiše, poput automata ili programa.
I što je najgore, kostantno omalovažava i vrijeđa one koji misle drugačije.
Ja mogu linkati desetke, ako ne i preko 100 postova nekih likova koji ovo potvrđuju.
To su ljudi koji na alternativu dolaze isključivo omalovažavati, ismijavati, trolati, svađati se i vrijeđati i koji doista nemaju nijedan konstruktivan post.
Ako zatreba, vrlo rado mogu linkovima u bilo koje doba sve ovo potkrijepiti, može se napisati knjiga deblja od Bibilje s njihovim potpunim offtopicom.
Upravo ovakvo ponašanje je rak-rana ovog podforuma, a ne bi ga bilo da se ne dopušta.
Zašto se dopušta?
Da na astrologiju dođe lik pričati da su horoskopi glupost, vrlo brzo bi završio gdje mu je i mjesto.
Na prirodnim znanostima prošao bi još gore jer, vjerovali ili ne, ljudi tamo dobivaju kartone od 100 bodova za bulažnjenje.
Strašnog li prekršaja, zar ne?... 
Mada ne postoji nijedno pravilo foruma po kojima je ovaj karton trebao biti niti je išta ovim postom prekršeno, to svatko vidi tko ima bar 1 moždanu vijugu, no neću ulaziti u to jer me se ne tiče, slučajno sam naletio na ovaj apsurd..
Jedino se pitam, zašto je alternativa iznimka i zašto se ovdje dopušta sve to što se dopušta, a što bi na svim drugim podforumima bilo rigorozno kažnjeno i trajno riješeno??
|
18.03.2018., 09:21
|
|
Demonska mačka
Registracija: Jul 2006.
|
Ibrahim-Pr:
nitko, bez obzira na to koju struju zastupa, ne može kršiti opća pravila foruma - vrijeđati, trolati etc.
Baz obzira da li netko piše "konstruktivne" ili "nekonstruktivne" postovem ta pravila se uvijek primijenjuju. Međutim, na forumu postoji i sloboda slova u okvirima zajamčenim zakonima RH. Ako je netko konstantno ometa raspravu na cijelom pdf-u, ja za takvog korinika tražim parcijalu na podforum, ali parcijala na temu ne postoji, a ne mogu niti karton dati ako pravila nisu prekršena. Dajem s vremena na vreme custom karton za ukupan doprinos temi, nakon kojeg odmah krene trakavica na PŽK.
I tako će ostati do daljnjeg dok na podforumu se ne promijeni moderator.
A svatko tko smatra moderiranje pristranim ili po nekim drugim kriterijama neobjektivnim, ima mogućnost žalbe adminima i suprmodovima (za naš pdf to je Dyma).
|
|
|
18.03.2018., 23:34
|
|
Doajen lihtenštajnistike
|
Quote:
Begemotica kaže:
nitko, bez obzira na to koju struju zastupa, ne može kršiti opća pravila foruma - vrijeđati, trolati etc.
|
&
Quote:
Begemotica kaže:
a ne mogu niti karton dati ako pravila nisu prekršena.
|
Naravno, to nitko ne osporava i s tim se svi slažemo.
Međutim, u primjeru koji sam naveo, iz nekih razloga nije postupano tako već sasvim kontra ovog što si rekla. Jer on za vrijeđanje gdje me je nazvao nepismenim - nije dobio karton, a ja sam dobio jer sam mu nakon toga napisao da je on nepismen.
Koji je razlog ovakvog postupka nije mi odgovoreno.
O tome ja pričam; ne tražim baš ništa za sebe, samo tražim da budu pravila potpuno jednaka za sve, kao što nam jamči i forum.hr i Ustav RH.
A u ovom slučaju nisu bila jednaka za sve.
Mislim da imam pravo znati razlog ovog nejednakog postupanja prema svima.
Neću se žaliti na PŽK niti supermodu, kakav god odgovor dobio.
Što se ostalog tiče (parcijale, žalbe...), jasno mi je. 
|
19.03.2018., 12:04
|
|
Liberalni cinik
Registracija: Nov 2011.
|
Ibrahime, uozbilji se i prestani pisati gluposti.
Stranica koju si naveo kao nekakav argument je lažna stranica, objavljuje pizdarije. Točnije, prenešena je informacija sa lažne fake news stranice.
Dam ti objašnjenje ali ti ne čitaš. Čak i ako si pročitao negiraš činjenicu da je izvor clickbait stranica.
I gdje je onda uvreda ako napišem da si nepismen?
Meni je žao što kritiku shvaćaš kao uvredu.
|
19.03.2018., 12:28
|
|
more human than human
Registracija: Nov 2005.
|
osobe koje godinama pogresno koriste termine poput argument, cinjenica, informacija, podatak - reci im da su nepismeni je u najmanju ruku nedovoljno. alternativa ima svoju definiciju, to nije sarlatansvo i nadrilijecnistvo - alternativa je ono sto mijenja nesto drugo a svrha ostaje ista. tvrdnje pojedinaca nisu alternativa niti alternativno azmisljanje ako nema potvrde tvrdnji.
|
19.03.2018., 18:42
|
|
Doajen lihtenštajnistike
|
Biljka, ne znam s kim se ti razgovaraš i u vezi čega? Zar ne vidiš čemu služi ova tema i kome sam postavio pitanje?
Tvoje mišljenje o tim stranicama je tvoje građansko i forumsko pravo i nitko ti ga ne osporava, prema pravilima foruma ja to imam pravo linkati jer je u vezi s temom.
Ali prema pravilima foruma nitko nema prava vrijeđati i nazivati nekog nepismenim zato jer se s njim ne slaže.
Međutim, za to sam samo ja dobio karton i to tek kad sam tebi odgovorio na isti način.
Zato sam pitao moderatore (ne tebe) za pojašnjenje tog slučaja i čekam i dalje odgovor. Ako ga ne bude, neću ići na pžk jer je karton već istekao i jer imam pametnijeg posla, ali će biti jasno da se radi o pristranosti.
|
19.03.2018., 19:37
|
|
Liberalni cinik
Registracija: Nov 2011.
|
Ibrahime, ako staviš link sa lažnom vijesti onda snosiš konsekvence.
Pokušavam ti objasniti gdje griješiš no ti nikako da shvatiš.
Ajmo redom, kurir.rs je fejk news stranica, žuta štampa, nimalo korisne i posve neprovjerene vijesti.
Izvor teksta sa kojega je tekst prenešen je Yournewswire, također fake news stranica, točnije clickbait stranica. Možda ti ovaj link konačno pomogne da shvatiš
https://www.zagorje-international.hr...unisten-zivot/
Slažem se da imaš pravo linkati što želiš no to što linkaš nisu argumenti već bezvezarije.
|
19.03.2018., 20:01
|
|
Demonska mačka
|
Dobro, ima li tu ijedna tema bez vašeg prepucavanja? Rekli ste jedan drugom što mislite, i to puno puta previše.
|
|
|
01.04.2018., 21:43
|
|
AUTOBANIRAN
Registracija: Apr 2006.
Lokacija: Lutalica u potrazi za istinom i pravdom- nepopravljivi optimist
|
Predlażem da za vrijeme blagdana zakopamo "orużje" te time poboljśamo rad pdfa bar na par dana
Svima żelim sretne, zdrave i ukusne Uskrsne blagdane 
Ponosan sam, da je moj kompletni post „vrijedan” 100 bodova, bio odbrana nevine Djece od tih politicara, koji ne donose zakone u prilog dobra Djece, nego njih samih, tj da im takvi zakoni generiraju dodatne glasove na izborima.
|
|
|
03.04.2018., 08:18
|
|
Doajen lihtenštajnistike
|
I tebi sve najbolje, Benny. 
I svima ostalima.
I usput jedno pitanje za moderatore: slučajno vidim da gargamišamel više ne moderira na alternativi. Hoćemo li dobiti trećeg moderatora (nekog novog) umjesto nje?
Ima li kakvih informacija o tome?
|
04.04.2018., 15:27
|
|
more human than human
Registracija: Nov 2005.
|
predlazem da se alternativno lijecenje napravi nevidljivim za neregistrirane korisnike, kao to je na muskom kutku 18+ dio. jednostavno je neprihvatljivo da ovakve opasne tvrdnje nekome posluze kao smjernica i 'alternativa' stvarnim tretmanima.
tako ce barem netko tko gugla a nije dio foruma izbjeci u rezultatima pretrage ovu razinu sarlatanstva.
|
06.05.2018., 12:04
|
|
Demonska mačka
|
Kopiram ovdje svoj post sa druge teme, da ne bi bilo "nismo znali":
upozoravam vas po tko zna koji put da svaki podforum ima svoju specifiku i svoja pravila. I sve koje dolaze ovdje samo agresivno isticati svoj skepticizam prema alternativi (i to ne jedan put, nego doslovce više tema zagušeno takvim postovima zbog čega su postali nepregledni i nečitljivi) trebaju si naći drugo mjesto za takve rasprave, jer ovdje se to više neće tolerirati.
|
|
|
08.05.2018., 09:51
|
|
U samoizolaciji
Registracija: May 2018.
|
Imam jedno pitanje, a jednostavno ne znam gdje bi bilo prikladno da ga postavim.
Zato ću pokušati ovdje I unaprijed se ispričavam ako to ovdje ne spada.
Zamjetila sam da se u temi Alternativno lječenje karcinoma od pojedinih članova neke metode navode kao 100% sigurni putevi da izlječenja. Pošto sam se ja zaista potrudila naći neka znanstvena pokrića za te tvrdnje, a to mi nije uspjelo ni na njemačkom ni na hrvatskom jeziku.
Interesira me da li su ti pojedinci predočili pokretaču foruma kakvu dokumentaciju koja ih kvalificira za iznošenje takvih tvrdnji?
I da li su oni registrirani svojim pravim imenom?
Ponavljam da pitam iz znatiželje, a I jer karcinom baš nije prehlada nego smrtonosna bolest.
Unaprijed hvala
|
|
|
08.07.2018., 15:42
|
|
AUTOBANIRAN
|
Zamolba do moderatora
U ime svih potrażujućih pomoć (itekako sam bio trażio [a możda ću opet morati trażiti...] tako da znam śta piśem) da se izuzetno vażna tema, kao śto je "Lijećnje karcinoma" podijeli na dvije teme.
Npr: "Lijećenje karcinoma -savjeti" i "Lijećenje karcinoma -diskusija".
Razlog je mislim nekim razumljiv ili bi barem trebao biti a to je, da se odijele savjeti od diskusije (a pogotovo prepucavanja), jer se time tako vażna tema izuzetno razvodnjava tj postaje nećitljiva za one koji traże pomoć po tom pitanju a nerijetko je to pitanje żivota i smrti...
Dakle da oni koji traże savjete nadju ih u jednoj temi a oni koji żele potrażiti miśljenja tj diskusiju (nerijetko prepucavanje) potraże iste u drugoj temi.
Unaprijed hvala na razumijevanju.
PS: Oni koji ne vjeruju u alternativnu medicinu mogli bi se u temi s diskusijom prepucavati do mile volje bez negativnih posljedica za trażećih pomoć, koji moraju ponekad prelistavati desetine postova s prepucavanjem u sadaśnjoj jednoj temi, kako bi naśli neki savjet u vezi alternativnog lijećenja karcinoma.
Ponosan sam, da je moj kompletni post „vrijedan” 100 bodova, bio odbrana nevine Djece od tih politicara, koji ne donose zakone u prilog dobra Djece, nego njih samih, tj da im takvi zakoni generiraju dodatne glasove na izborima.
|
|
|
10.07.2018., 09:54
|
|
Uvijek u pravu
Registracija: Jul 2009.
|
Ja predlažem da se opasne teme kao liječenje raka i cijepljenje obrišu ili zaključaju. U tim temama se diskutira o stvarima koje mogu potencijalno ugroziti ljudske živote, a liječničke savjete daje svaki Janko i Marko koji naiđe s puta. Stvarno mi nije jasna ova uprava foruma. Begemontica je alternativka pa nju razumijem zašto želi da se održe ovakve teme, ali valjda postoji i viši nivo. Ljudi to čitaju. Netko će pročitati da rak prostate liječi pijenje soka od zove pa neće ići na operaciju nego će svaki dan piti sok. A i na tim temama je već više puta spominjano da je nadriliječništvo protuzakonito. Liječničke savjete za ozbiljne bolesti ima pravo davati samo pravi liječnik.
|
|
|
11.07.2018., 01:47
|
|
AUTOBANIRAN
|
Śteta śto si i Ti poćeo pisati ćudne stvari, jer si do sada bio jedan od najsolidnijhi ćlanova ekipe s druge strane "barikade"...
Dali na ovom pdfu forumaśi piśu savjete kako da se możda (dodatno) pomogne oboljelim ili piśu da se niśta od konvencionalne medicine ne koristi?
Dali ćitajući ovaj pdf ljudi imaju razume da razmisle o ponudjenom, savjetovanom??
Dali Ti i ostali kada idete kod doktora uvijek, sve, u svim kolićinama i vremenskom periodu uzimate śto Vam oni prepiśu ili ponekad pomislite da bi mozda bilo bolje....??? -dodajte śto żelite.
Dakle niti kod konvencionalnog niti kod nekovekcionalnog lijećenja NITKO ne liśava oboljele razuma, da ih ne bi znali i/ili mogli koristiti.
Jedina je istina, da kada Vrag odnese śalu śto se tiće teśkih bolesti, ljudi znaju ne do kraja razumno koristiti jednu ili drugu medicinu.
Ali svatko kome je netko dragi umirao od neke opake bolesti, razumjeti će ih...
Radi gore navedenog dalje opstajem (śteta śto samo ja?) kod toga, da se tema o karcinomu podijeli na dvije (tema i rasprava u vezi teme), kako se ne bi oteżavao njoj dostup onim koji traże dodatnu (ne rijetko hitnu) pomoć, jer im sama medicina nije znala pomoći.
|
|
|
11.07.2018., 08:35
|
|
Uvijek u pravu
Registracija: Jul 2009.
|
Ovo je forum na kojem se svatko krije iza nadimka i ne možeš nikom znati prave namjere ili koliko je educiran. Tko meni brani da ja otvorim novi profil i počnem govoriti da gospina trava pomiješana s rendanom šišarkom i majčinom dušicom mijenja dijalizu bubrega? I potkrijepit ću svoje tvrdnje time da sam uspješno izliječio 20 ljudi. Shvaćaš li u čemu je problem? Ne možeš nešto tvrditi što nije potkrijepljeno kliničkim testiranjima.
U redu je govoriti ljudima da jedu zelenu salatu, da su salame smeće itd., i da će im to popraviti zdravlje, ali ne i da će oboljeli od neke jake bolesti izliječiti bolest ako promijene prehranu. To je možda čak moguće u jednom dijelu bolesti (kao ovaj manje opasan tip dijabetesa), ali u većini sigurno ne.
Na nekim temama ljudi šire paniku, postoje lakovjerni ljudi koji će to pročitati i poslušati ih. Postotak cijepljenih opada i to već polako postaje problem. Isto se odnosi i na temu Liječenje karcinoma, iako je moj dojam da je ona manje opasna od ove prve, ali sigurno nije dobro da postoji.
|
|
|
11.07.2018., 13:21
|
|
AUTOBANIRAN
|
Djelomićno si u pravu ali prema tome trebalo bi zabraniti cijeli internet, jer na njemu svatko piśe śto żeli, glasi teorije koje hoće, savjetuje kako umije ili prema namjerama i raspolożenju, itd itp, a ćak zovu ljude na bunt ili u redove terorista.
I śto sada? Zabraniti cijeli internet? Kontrolirati svaki jedan upis/post na cijelom svijetu?
Upotrijebi logiku:
Dali bi na ovaj pdf dolazili ljudi po savjete alternativnog lijećenja ako bi svi doktori bili dobri i ako bi znali ljude izlijećiti od svega?
Mislim da ćeś se slożiti sa mnom, da u tom slućaju mnogi, koji dolaze na ovaj pdf po pomoć/savjet u vezi lijećenja, ne bi niti znali da postoji alternativno lijećenje ili pomaganje njim konvencionalnoga.
Ti koji dolaze ovdje po savjete możeś biti siguran da su se manje ili viśe zaveli na klasićnom lijećenju.
I śto sada? Zatvoriti ovaj i slićne pdf-ove i oduzeti tisućama ljudi koji traże pomoć możda posljednju śansu ili nadu?
Razmisli isto logićki, kako i ząśto bi lijećnici klinićki testirali alternativno lijećenje/lijekove?
Dok na svijetu vlada novac (a tako će vjerovatno biti do kraja svijeta) u takvo ćudo ne vjerujem.
Jedino naućnici i to oni neovisni znaju ispitivati biljke itd pod uglom njihovih lijećnićkih svojstava ali kako će oni potaknuti a gdje tek prinuditi cijeli farmacijsko-lijećnićki biznes (jer to se ne może drugaćije nazvati) da ih/njihova svojstva i ućinkovitost klinićki testiraju?
Dali bi Ti bio potreban svojoj firmi ako ne bi svojim radom pridonosio na njenom prihodu?
Isto je sa pharmo/lijećnićkibusinessom spram alternativne medicine.
Suma sumarium preporućujeś da se pdf s alternativnom medicinom zatvori ili da vlasnik foruma zaposli (koga??? -valjda ne lijećnike ili alternativne "lijećnike") i slano plati ljude, koji će svaki post kontrolirati dali i koliko mogu ljudima śtetiti ili koristiti?
Ako to nije moguće onda preostalo bi prema nekima samo zatvaranje tog pdfa.
Żeljeli biste time ugasiti zadnji traćak nade za tisuće ljudi???
U żivotu izmedju lośeg i dobrog postoji tanka ali ipak "neutralna" linija a to je u ovom slućaju zdravi razum ćitajućih na ovom pdfu savjete, kao i savjest njihovih autora i mislim da je to presudno.
|
|
|
11.07.2018., 13:52
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Dec 2014.
|
Quote:
leMONZoo kaže:
. Postotak cijepljenih opada i to već polako postaje problem. Isto se odnosi i na temu Liječenje karcinoma, iako je moj dojam da je ona manje opasna od ove prve, ali sigurno nije dobro da postoji.
|
Aha, sada ovdje namećeš i svoje stavove usko vezane uz drugu temu. Vidi mnogi i domaći i strani imunolozi, pedijatri, profesori, doktori i ugled i akademici tvrde da je cjepivo koktel teških metala, stranih bjelančevina, toksičnih aditiva te da ona uzrokuju niz potencijalnih obolijenja. I, kaj buš sad ?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:25.
|
|
|
|