Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje

Stanovanje Gdje i kako stanujete, i kako uopće doći do vlastita stana
Podforumi: Vrt, Sam svoj majstor, Interijeri

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 27.11.2024., 15:34   #881
Vratimo se temi. Čovjeku peć zapravo ne treba. Žena mu zapela Znači, mora biti lijepa, plamen da se dobro vidi, po mogućnosti jeftinija.
Nek' malo i grije

Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Old 05.12.2024., 14:30   #882
Ima li netko iskustva sa plamen amity3 kaminom? Vidim da se kreće od 500-600 eura, ima li možda nešto kvalitetnije za te novce a da je 8kw snage?
Lajsna112 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.12.2024., 19:48   #883
Moja mama je danas mimo mojih konzultacija, jer je impulzivni kupac naručila peč, platila 220 eura, peć košta 460. Ostatak ćemo na kartice.

Dakle, sad je sve gotovo, ali sam saznao da peć nema šamot nego GUS. Prodavač joj rekao da je on bolji od šamota, ja mu apriori ne vjerujem, jer nisam bio tamo.

Ja "vjerujem" jedino Znanju. Ne vjeruj, nego saznaj!

Kakav je to materijal, izgleda da se radi o nekakvoj kratici,k pa ako netko zna značenje te kratice, pa da mi kaže. Bit ću zahvalan na bilo kakvoj informaciji.

Peć ima staklo na vratima, loži se tako tšo se otvaraju vrata. Neke peći se lože odozgo, ova se loži normalno.
Old 05.12.2024., 20:24   #884
Gus nije nikakva kratica nego materijal, siv lijev, za tebe željezo.
Peć može bit dobra, a može bit i sranje, bila od gusa il šamota.
Opis ti je nikakav pa ti nitko ne može reći. Napiši koji je model peći.
farfan is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2024., 07:42   #885
generalno

šamot jeftiniji, gus skuplji

šamot prije ode ali se može (probat ) popravit, kad gus ode to je to
dk1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2024., 14:16   #886
Quote:
Basko kaže: Pogledaj post
Ja imam Maestral N. Prije nekoliko godina kada sam uzimao, sve sam detaljno proučavao i Plamenove peći su za klasu iznad od Alfa-Plam. Ukratko baš sve mi je izgledalo kvalitetnije izvedeno naspram Alfa-Plam.
Nisam siguran, ali mislim da Gala tada nije ni postojala (ili ju barem nisu imali po trgovinama pa nisam primijetio).
Gala je cijela od sivog lijeva, dok je kod Maestrala samo unutrašnjost, a izvana je obojeni lim. Meni je najbitnija prednost bila upravo taj lim kod Maestrala jer je odvojen od ložišta te je između zračni prostor koji ima otvore na dnu i vrhu. Na taj način puno manje grije okolne elemente kuhinje u blizini.

Gala ima veći kapacitet 8-11kW i veće ložište te veći izlaz za dimne plinove. Maestral 6,5-9kW i k tome normalno i manje ložište (koje je i dalje odlične veličine za tu snagu peći).
Sam trebaš procijeniti koliko kapaciteta je potrebno. Meni je i Maestral uglavnom prejak, a estetski mi je bio ljepši (klasičniji).
Koliki prostor grijes s maestralom? Imate li fasadu?
Lajsna112 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.12.2024., 21:13   #887
Quote:
dk1 kaže: Pogledaj post
generalno

šamot jeftiniji, gus skuplji

šamot prije ode ali se može (probat ) popravit, kad gus ode to je to
Za večinu gusanih peči možeš kupiti elemente ložišta koji mogu progoriti. Ja kupovao za plamenovu peć nekoliko puta.

Pozdrav od veselog čuvara pakla
kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.12.2024., 08:22   #888
Imam jednu sobnu viška!
Old 06.01.2025., 08:08   #889
poz.

dali ste primjetili ove godine da je kvaliteta bijelih kockica za potpalu totlano otisla kvragu? ili sam ja lud.
znaci kupim kockice (razni proizvodaci) i kroz 10ak dana to jedva sibicom zapalim ? kao da ishlape. drzim ih u plasticnoj kutijici sa poklopcem kao i zadnjih x godina kada nisam imao taj problem.
neznam jel ja brijem or what, ali ja se ne sjecam da je tako ikad bilo. cak su mi znale stajati mjesecima u toj kutijici i nikad problema za zapalit. ono sto sam jos primjetio i sto mi je skroz sumnjivo je da se kutijica jako orosi iznutra, pa cak i iz najlona od kockica izvadim kao da su mokre. kao da su pune vode .

da nije i tu eko-teror odigrao neku ulogu mozda?

smoi.hr - informiraj se - uključi se - izbori se!
geronimo666 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.01.2025., 11:27   #890
Meni to stoji kao crna rezerva, nove dugo nisam kupovao pa ne mogu komentirati, promijeni proizvođača. Imam hrpu kartona i papira pošto stalno nešto kupujem, još uvijek trošim od pretprošle godine. Nekad nakapam i malo starog ulja ili masti koje isto može pomoći, a uvijek ga ima.
domy_os is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.01.2025., 19:36   #891
ja oduvjek koristim. najlakse paljenje. 1-2 kockica, 4 diska briketa, 1 drvo. bacim sibicu i odem. u 99% slucajeva nadem buktinju kroz par minuta. do ove godine, sa navedenim problemom. probao sam nekoliko proizvodaca. doduse svi su neki na akcijama po plodinama i ostalim. e sad...

geronimo666 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.01.2025., 19:54   #892
Quote:
geronimo666 kaže: Pogledaj post
ja oduvjek koristim. najlakse paljenje. 1-2 kockica, 4 diska briketa, 1 drvo. bacim sibicu i odem. u 99% slucajeva nadem buktinju kroz par minuta. do ove godine, sa navedenim problemom. probao sam nekoliko proizvodaca. doduse svi su neki na akcijama po plodinama i ostalim. e sad...
Isto. Kupovao sam domaće i neke švapske u lokalnom dućanu. Nema šanse da onako odmah upale kao prije koju godinu, nego čak bi prije zapalio treščicu nego ovo.
Meni uvijek imaju dojam da su navukle vlagu. I to ne vjerujem ovako kad stoje nego tvornički ili kaj već.
Jer sam nedavno palio hrpe granja; ostavio otvoren paket nedaleko vatre nakon paljenja, za dva tjedna ide nova hrpa granja, zaboravio na ovaj otvoreni paket i doneo novi - novi paket nula bodova, ovaj stari koji je bio vani dva tjedna pali na zub kao da se prosušio.
Ghouls is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.01.2025., 20:08   #893
to je meni malo cudno jer kazem dugo godina sam koristio kockice i znalo se desit da slabije upali mozda, ali ovo sto se sad desava nema veze sa mozgom. znaci palim kockicu sa onim malim torch-em za flambiranje i nece doslovce da se zapali nego onako kao plastika se topi. meni to smrdi da su eko s*anja unistila i to, jer su mozda zabranili neke supstance ili nesto pa je sad sastav drugaciji. jer ne sjecam se nikad prije da sam primjecivao to orošavanje od kockica.
idemo doslovce unazad sa svime pa i time. uskoro cemo se vratit na paljenje vatre sa letvicama i novinama (koje nemam) .

geronimo666 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.01.2025., 00:01   #894
istina, kao da su vlažne... nakon 2 dana kada se osuše pale bez problema...
Matematika is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.01.2025., 11:58   #895
Tko će ga znati. Možda će uskoro biti "a šta ti uopće imaš paliti vatru, moraš pozvati ovlaštenog državnog pripaljivača"

Možda je i bilo promjene u procesu pravljenja zbog nekog pravila, pa sad treba prosušiti koji dan prije primjene kako kaže Matematika.
Da smanje zapaljivost dok stoji neprodano na skladištima i dućanima?

Možda se nekaj desilo negdje pa zato. Zamisli požar hrpa paleta ovoga
Ghouls is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.01.2025., 14:25   #896
Quote:
geronimo666 kaže: Pogledaj post
poz.

dali ste primjetili ove godine da je kvaliteta bijelih kockica za potpalu totlano otisla kvragu? ili sam ja lud.

znaci kupim kockice (razni proizvodaci) i kroz 10ak dana to jedva sibicom zapalim ? kao da ishlape. drzim ih u plasticnoj kutijici sa poklopcem kao i zadnjih x godina kada nisam imao taj problem.

neznam jel ja brijem or what, ali ja se ne sjecam da je tako ikad bilo. cak su mi znale stajati mjesecima u toj kutijici i nikad problema za zapalit. ono sto sam jos primjetio i sto mi je skroz sumnjivo je da se kutijica jako orosi iznutra, pa cak i iz najlona od kockica izvadim kao da su mokre. kao da su pune vode .

da nije i tu eko-teror odigrao neku ulogu mozda?
Loša kvaliteta, špara se. Ja ostavim kutiju otvorenu da se osuše, onda je OK.

Istina i bog, nebi škodilo da kupim usrani grijač pa ih nebi ni trebal....

Poslano sa mog 2312DRA50G koristeći Tapatalk
Old 07.01.2025., 15:57   #897
Uspoewdite što piše na amlalaži i vagnite!
Kad se rade peleti vlažnost mora biti oko 12% jer inaće se drobe i ne mogu se sprešati!
Old 10.02.2025., 09:01   #898
Molim pomoć za peć na drva,
Na ekupi je plamenova peć na drva Laguna na dobrom popustu, cca sa 700E na 300E.
Problem je sto je navedeno da je odvodni promjer fi150mm dok je u kući gdje bi se koristila 120mm.
S obzirom da se ista nikad ne bi koristila do maksimuma, da li bi redukcija cijevi bitno ugrozila korištenje iste kao i efekt grijanja i slično ?

Nije za moje potrebe i ne grijem se na drva tako da zaista ne znam puno o ovoj problematici...

Nazivna snaga 8 kW
Maksimalna snaga Maksimalna snaga 11 kW

https://www.plamen.hr/hr/Proizvod/31

https://www.ekupi.hr/hr/Ku%C4%87ansk.../p/EK000236278
givooo is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2025., 09:15   #899
Ma spojito bez problema! Bitan je dimnjak!
Old 10.02.2025., 10:02   #900
Peći na drva

Dimnjak zaista ne znam koliki je promjer… onda bi redukcija isla na spoj gore u zidu sa dimnjakom ili odmah na spoj sa peći ?

Zatražit cu informaciju i direktno od prodavača iako FAQ sa stranice plamena kaze da se redukcije ne bi smjele koristiti…

Citat:

Postavljanje redukcije na otvor dimovoda?

Redukcija se ne smije stavljati jer ista sprečava certificirano iskorištenje proizvoda te može dovesti do:

dimljenja proizvoda
nepravilnog rada
nedovoljne učinkovitosti
oštećenja proizvoda
givooo is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:24.