Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Mobiteli

Mobiteli Podforumi: Android, iPhone, Aplikacije, Usporedbe mobitela

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 17.03.2025., 12:17   #9101
Quote:
Mephisto kaže: Pogledaj post
Postoje slučajevi u kojima je slab mobilni signal a dostupan je WiFi. Također, može dobro poslužiti u inozemstvu za smanjenje roaming troškova.
Varaš se. Od svih zemalja koju sam obišao , vowifi je beskoristan. Francuska olimpijske, Španjolska , Poljska, Italija, Nizozemska i Portugal Madeira i nigdje nema slobodan wifi. Osim hotela sa najmanjim dometom.

Jedino u Spar Francuskoj ima wifi, ograničen i dobro blokirani portovi koju ne mogu iskoristiti vowifi sa A1.

Kafići užasni sa 2-3mb/s limita pa je kvaliteta poziva zna biti iaprekidana.

Jednostavnije je kupiti esim/sim paket i šibaj dalje.

Misliš da je besplatan Vowifi? Ipak nije
papagioro is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2025., 18:47   #9102
VoWifi sluzi samo za uporabu signala za poziv preko interneta dakle to mu je kao 5G antena. Recimo nemas signal od interneta u podrumu i onda se nakacis na internet i tako ti poziv Vowifi finkcionira. Jedino to ima Hrvatski trlekom za privatne inposlovne korisnike. Mreza je pre skupa! A1 ima VoWifi. al sam za poslovne korisnike dok ih za privatne nisu uveli. Ceka se Telemach, valjda ce moc to ostvarit jer sam vidio natjecaj prije godinu i nesto da su trazili radnike za osposobit Volte koji je u tesnoj fazi bio, sad omogucen i VoWifi koji se ceka jos..
Ben992 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 14:57   #9103
meni radi i u srbiji i mađarskoj. Ovisi jel podrzava operater na kojeg se spajas.

jel telemach na bonove ima volte?
Intel_85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2025., 16:27   #9104
I Telemach diže cijene!

Upravo dobio poruku s kojom me obavještavaju da od 1.5. 25. dižu cijene pretplate za 3%.
Čisto da se zna…
Bezpanike is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2025., 17:13   #9105
indekacija, zbog inflacija, ništa neobično ni novo, i ostali operateri u pravilu slijede isto..

https://teletekst.hrt.hr/205-01.HTML
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.04.2025., 23:05   #9106
Jako sam nezadovoljan sa signalom Telemach-a.
Oduvijek bio na bonbon-u i nikad problema, s ovim svaki dan sam nedostupan.
Ne znam zašto sam pristao na sklapanje ugovora kad je bila akcija za 1 €.
To je to, ne možeš i ovce i novce.
konačno_sretan is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.04.2025., 07:58   #9107
Quote:
konačno_sretan kaže: Pogledaj post
Jako sam nezadovoljan sa signalom Telemach-a.
Oduvijek bio na bonbon-u i nikad problema, s ovim svaki dan sam nedostupan.
Ne znam zašto sam pristao na sklapanje ugovora kad je bila akcija za 1 €.
To je to, ne možeš i ovce i novce.
Pa jel si prije testirao kakav ti je signal kod Telemacha? Jel si izvrtio možda par puta speedtest u vrijeme kada je otprilike najveće opterećenje na baznu stanicu? Jel si pogledao na CellMapperu di ti je najbliži toranj?
Najlakše je tako lakovjerno uzeti sve benefite za 1kn i onda kukati, posebno kod mobilnih mreža gdje nemaš garantiranih brzina zbog puno različitih faktora koji utječu na to.
The Chosen One is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.04.2025., 11:00   #9108
Telemach / ex Tele 2 (drugi dio)

Slažem se s činjenicom da valja sve provjeriti prije odluke o prelasku jer uzalud da je i gratis 24 mjeseca ako na lokaciji na kojoj korisnik najviše boravi nema kvalitetne pokrivenosti.
To je problem kod svih operatera i korisnik mora sam provjeriti i odlučiti što za njega odgovara.

I ja sam bio skeptičan prije 4-5 godina oko prelaska - joj kako ću sa signalom da bi na kraju ispalo da gdje god da sam bio nikad ni najmanjih problema. Jako puno ljudi se žalili na internet i inozemstvo - osobno nikad ni najmanji problem iskusio.
Na Viru i Murteru sam iskusio da Telemach debelo šiša A1 i HT. Telemach pružao 50Mbit/s, dok se na A1 i HT-u speed test nije želio ni pokrenuti (sezona).
Old 02.04.2025., 11:19   #9109
Ni Bonbon po popodnevnim satima bolji. Vuče kao krepana mačka pri 56kbps
papagioro is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.04.2025., 11:24   #9110
Pozdrav ljudi,
radi li vama VoLTE u inozemstvu?

Meni u UK ne radi, a kako je vecina mreza ugasila 3G, ne zeli mi uopce uspotaviti poziv a Telemach je obecao da ce proraditi do kraja Ozujka ali nista od toga.

Hvala unaprijed
jontravolta is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.04.2025., 11:45   #9111
Quote:
jontravolta kaže: Pogledaj post
Pozdrav ljudi,
radi li vama VoLTE u inozemstvu?

Meni u UK ne radi, a kako je vecina mreza ugasila 3G, ne zeli mi uopce uspotaviti poziv a Telemach je obecao da ce proraditi do kraja Ozujka ali nista od toga.

Hvala unaprijed
Kakve veze ima Telemach u inozemstvu? Sve ovisi na kojeg operatora spajaš u roamingu i koristiš njihove usluge. Kužiš? Probaj prebaciti na ručno i biraj operatere koliko ima u UK.
papagioro is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.04.2025., 14:30   #9112
Quote:
papagioro kaže: Pogledaj post
Kakve veze ima Telemach u inozemstvu? Sve ovisi na kojeg operatora spajaš u roamingu i koristiš njihove usluge. Kužiš? Probaj prebaciti na ručno i biraj operatere koliko ima u UK.
Ne znam cemu "kuzis" u ovom odgovoru?
Znam da mogu rucno odabrati operatere (to sam radio jos prije 20 godina sa svojom nokiom 3310) ali s obzirom da 3 od 4 mreze u UK su ugasili svoju 3G mrezu a mnogi ni nemaju 2G mrezu, Telemach ne moze uspostaviti poziv jer nema ugovor o koristenju VoLTE usluga u inozemstvu, sto znaci da osnovna funkcija mobitela, pozivi ne radi.

Telemach je u mailu kojeg sam im poslao obecao ukljuciti VoLTE u inozemstvu do kraja ozujka ali jos nisu napravili pa me zanima ima li itko na forumu ovdje iskustva da je bio u inozemstvu i da moze uspostaviti poziv preko VoLTE tehnologije
jontravolta is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.04.2025., 14:43   #9113
Meni na Telemachu VoLTE jos ne radi ni u HR jer moj mobitel 'ne podrzava' tj. jos nije podrzan od strane Telemacha za VoLTE uslugu. Na drugoj, A1 kartici mi VoLTE, naravno, radi normalno. To s UK znam, bas sam bio prosli vikend, ako ti se slucajno spojio na 3 ili EE, nista od poziva jer nemas VoLTE. Zvati mozes preko O2 koji zasad jos ima 3G, barem je meni tako radilo. To s VoLTE-om su uzasno traljavo odradili tj. nisu ni odradili do kraja i u komunukaciji oko toga su strava i uzas.
JBT is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.04.2025., 18:42   #9114
Stvarno strava i užas kad se nema VoLTE ikona na mobu!
star tracker is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.04.2025., 22:53   #9115
Nije do ikone nego do toga sto u zemljama gdje su ugasili 3G, a do kraja godine ce u skoro svim, ne mozea koristiti usluge poziva. Mislim, nece svijet propasti, ali opet nije u redu.
JBT is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.04.2025., 23:19   #9116
Sve Arenesport od danas u svim EON trio paketima. Za koji dan i u samo OTT EON TV usluzi.
Više o istom na službenim Telemach platformama.
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2025., 08:04   #9117
Arene besplatne 6 mjeseci u svim paketima u Telemacha. Javite se u inbox kako bi aktivirali Optički internet PROMOTIVNO za 1 eur mjesečno + ARENA.
srcat is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2025., 17:44   #9118
Quote:
JBT kaže: Pogledaj post
Nije do ikone nego do toga sto u zemljama gdje su ugasili 3G, a do kraja godine ce u skoro svim, ne mozea koristiti usluge poziva. Mislim, nece svijet propasti, ali opet nije u redu.
Otkud ti to da nećeš moći pozive koristiti ako nemaš VoLTE?
Poziv se prebacuje tada na GSM iliti 2G mrežu i uredno se razgovara...

Kaj misliš kako ljudi kod nas u HT mreži razgovaraju koji nemaju VoLTE mogućnosti na svom mobitelu ili ih nemaju uključene?

Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk
Odgovori s citatom
Old 03.04.2025., 17:47   #9119
Quote:
The Chosen One kaže: Pogledaj post
Poziv se prebacuje tada na GSM iliti 2G mrežu i uredno se razgovara...
Pod pretpostavkom da je takva mreža dostupna, u mnogim zemljama je i 2G ugašen.
Mephisto is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2025., 18:16   #9120
Quote:
Mephisto kaže: Pogledaj post
Pod pretpostavkom da je takva mreža dostupna, u mnogim zemljama je i 2G ugašen.
Koje su to mnoge zemlje? Ima ih svega par i u svakoj je to pojedini operater, dok drugi uredno ima 2G mrežu..

Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:54.