|
|
22.12.2018., 10:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2015.
|
Quote:
bond007 kaže:
Nisi ga vidjela uopće nijedan dan nakon operacije?Malo mi je čudno to da nitko ne zna odgovore. Više mislim da se tu nešto dogodilo kompliciranije pa se prave kao da nemaju pojma. Makar ima takvih doktora koji obave operaciju kao da si predmet,a poslije niti pitaju za pacijenta niti ništa.
Neznam koliko se sad tu može nešto saznati i učiniti nakon što je već sve prošlo i izašla si iz bolnice,možda netko iskusniji zna .
Ja ti preporučam da ako ćeš se i dalje osjećati slabo i biti blijeda da odeš ipak izvaditi krv da vidiš kakvo je stanje krvne slike.
|
Sutradan sam puštena kuci jer nakon operacije nisam imala nikakvih problema osim bolova i slabosti. I u privatnim klinikama se nakon takvih operacija ide sutradan kuci. Moja doktorica je rekla da sam blijeda i slaba sto je normalno nakon takve operacije i da na otpusnom piše da je sve prošlo bez komplikacija. Na svoju ruku pijem vitamine.
Zadnje uređivanje renata0707 : 22.12.2018. at 10:25.
Reason: Mistake
|
|
|
22.12.2018., 13:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2006.
|
Mislim da ako si primila krv,da te nebi pustili sutradan iz bolnice.
Bila sam na "rutinskoj"operaciji pa su me drzali 4 dana u bolnici. Pa mi je malo nelogično da bi puštali odmah osobu koja je primila transfuziju.
|
|
|
23.12.2018., 11:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2015.
|
Quote:
bond007 kaže:
Mislim da ako si primila krv,da te nebi pustili sutradan iz bolnice.
Bila sam na "rutinskoj"operaciji pa su me drzali 4 dana u bolnici. Pa mi je malo nelogično da bi puštali odmah osobu koja je primila transfuziju.
|
Hvala puno na odgovorima. Sada mi je lakše i pretpostavljam da je zaista prošlo sve ok kako piše u otpusnom. Samo sam u strahu zbog iduće operacije.
Hvala
|
|
|
08.01.2019., 01:15
|
|
Što da upišem ovdje?
Registracija: May 2004.
|
Quote:
renata0707 kaže:
Može pitanje.. Naime u OETA rađena mi je mikrodiscektomija C5-C6 i ugrađen implantat. Sve je prošlo super ali za mene zbunjujuće. Naime probudili su me u operacijskoj i sva sam bila izbodena. Imala sam braunilu na lijevoj ruci i lijevoj nozi a desna noga je bila sva izbodena i plava kao i rame. Bila sam umotana u njihovu termo deku za grijanje i skinuli su mi donji dio odjeće koji je bio na meni kada su me uspavali. Roba je stavljena u vrećicu sa gomilom krvi znaci strašno. Ono sto mene zanima je ako sam primala transfuziju jesu li dužni to napisati na otpusnom pismu jer tamo piše da je sve ok. I zašto sam imala dvije braunile i bila umotana u termo deku. Hvala
|
Ako bolesnik ide natrag na Odjel uvijek se i budi u operacijskoj sali. Dakle to je OK.
Razloga za dvije braunile ne treba tražiti sad nešto kao bitno....za svaki slučaj nek se nađe?...jedna nije bila pouzdana, upirala u stijenku, knikala se?...na drugoj su probali postaviti pa nije išlo?....
Budeš gol il polugol na stolu u sali, nerijetko bude hladnije....griju te ko što bi se sama grijala kad ti je hladno...
Nitko neće ne navesti da je bilo neko sranje ako je bilo...kirurg zbog anestezije, anestezija zbog kirurga...  ...
|
08.01.2019., 01:30
|
|
Što da upišem ovdje?
|
Quote:
medenko kaže:
Ja uskoro idem na operaciju preponske kile pa me zanima koja vrsta anestezije se daje pri takvim operacijama?
Mogu li zahtjevati u slucaju opce anestezije da mi daju putem laringne maske ili kako se vec zove? Znaci bez intubiranja?
|
Zbog potrebe za relaksacijom mišića, disanje mora biti kontrolirano odnosno dišni put mora biti kvalitetno osiguran. Tubus je najsigurniji...može i LMA...no s tim se ne treba opterećivati, stvar je procjene anesteziologa...u oba slučaja... 
|
08.01.2019., 01:36
|
|
Što da upišem ovdje?
|
Quote:
medenko kaže:
Usput da upitam,da li je pametno ici na operaciju preponske kile ako te bole ledja,tj donji dio kraljeznice?
To pitam iz razloga sto kada se operira preponska kila tada se covjek mora paziti da ne opterecuje prepone i to kompenzira pomocu kraljeznice ali kod mene je slucaj takav da je i kraljeznica bolna.
Zato se pitam da li prvo da izljecim kraljeznicu pa da tek onda odem na operaciju kile?. Molim vas vase misljenje o ovome.
Usput da pitam sto je to neurolysis? Da li je to preporucivo radit?
Evo citat onog sto mi je doktor napisao prilikom kontakta sa njim:
Operation:
Mesh Free Shouldice Repair with neurolysis of the inguinal nerves
(Ileoinguinalis, Ileohypogastricus and genitofemoralis) and restoration of the
inguinal floor with a faszia flap
|
Donji dio leđa boli svakog drugog čovjeka i dok čekaš to izlječenje bojim se da ga nećeš dočekat....dakle nema veze jedno s drugim tj ne možeš tu previše utjecat...
Doktor je napisao opis "spremanja" koje planira učiniti ( ili je učinio ) kod tebe...zatvorit će otvor hernije, pri tome oslobodit neke živce koji se tamo motaju a koji su kilnom vrećicom ili uslijed same hernije malo "pogužvani"...
|
09.02.2019., 20:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Pred par dana sam bila na operaciji pod opcom anestezijom. Operacija je dobro prosla i oporavak ide ok, ali me muci bol u ruci u kojoj sam imala jedinu braunilu. Ruka me ne boli jako, ali ipak boli, na pritisak, a i lagano je otecena, jedva primjetno. Osim toga, cini mi se da mi je vena u kojoj je bila braunila tvrda na dodir i isto me boli (na pritisak). Je li to nesto sto bi me trebalo zabrinuti, tj. hoce li proci samo od sebe ili moram lijecniku?
|
|
|
11.02.2019., 01:29
|
|
Što da upišem ovdje?
|
Ruka sa braunilom tijekom operacije je najčešće ispružena i fixirana ispružena od tijela. U stanji mišićne relaksacije i produljenog mirovanja u tom stanju, protok krvi i limfe može biti ponekad ...mmm....malo kompromitiran, što za posljedicu može imati navedene simptome koji su u pravilu prolaznog karaktera i ne zahtjevaju neku intervenciju...slično vrijedi i za braunilu...ako nije crveno, bolno na dodir i značajnije otečeno, ako nema temperature....ne čini mi se nešto posebnog...
|
11.02.2019., 08:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Hvala na odgovoru! Ruka je vec bolje, cini mi se da nije vise oteknuta, jos boli na dodir podrucje oko vene u kojoj je bila braunila i vena je tvrda, ali vise ne brinem zbog toga.
|
|
|
13.02.2019., 20:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2014.
|
Pozdrav, ekipa!
Ovako, imam jako velikih problema sa želucem, i pod hitno sam morala na gastroskopiju. Nisam obavila pretragu jer nisam mogla progutati endoskop. Znam, nevjerojatno. Rodila sam na najjačem dripu, bez epiduralne, "a" nisam rekla. Imam jako puno problema sa zdravljem, svašta trpim, ali nikada nisam imala gore iskustvo nego na gastroskopiji.
E, sad, doktorica mi je rekla da će me morati uspavati jer pregled moram obaviti.
Budući da imam dosta zdravstvenih problema od migrena, inzulinske rezistencije, hipotireoze, tahikardija, oscilacija tlaka, itd., bojim se kako ću ja to izdržati.
Kakva se uopće anestezija daje prilikom takve pretrage?
Unaprijed se zahvaljujem na svim odgovorima.
|
|
|
14.02.2019., 12:45
|
|
Ljenivka
Registracija: Apr 2004.
|
Quote:
danielić kaže:
Pozdrav, ekipa!
Ovako, imam jako velikih problema sa želucem, i pod hitno sam morala na gastroskopiju. Nisam obavila pretragu jer nisam mogla progutati endoskop. Znam, nevjerojatno. Rodila sam na najjačem dripu, bez epiduralne, "a" nisam rekla. Imam jako puno problema sa zdravljem, svašta trpim, ali nikada nisam imala gore iskustvo nego na gastroskopiji.
E, sad, doktorica mi je rekla da će me morati uspavati jer pregled moram obaviti.
Budući da imam dosta zdravstvenih problema od migrena, inzulinske rezistencije, hipotireoze, tahikardija, oscilacija tlaka, itd., bojim se kako ću ja to izdržati.
|
Moze biti lokalna,a moze biti kratkotrajna opca anestezija.Pretpostavljam da se ide u kratkotrajnu opcu amesteziju.Isla sam sa prihvacanjem rizika za gin.zahvat, i sa ozbiljnijim problemom nego.ti,a vjerojatno ces dobiti nesto za smirenje.Svakog covjeka je strah anestezije.Uspavat cete i necete ni.osjetiti.Poslije cete se probuditi i dobiti infuziju, ostati na promatranju.
|
20.03.2019., 12:40
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Feb 2018.
|
Pretpostavljam da je glavobolja normalna nakon spinalne anestezije i 2 dana ležanja u komadu?
|
|
|
25.03.2019., 23:40
|
|
Što da upišem ovdje?
|
Quote:
danielić kaže:
Pozdrav, ekipa!
|
Nije mi najjasnija formulacija "tahikardija i oscilacije tlaka" no bez obzira prije pretrage mora se učiniti prijeanestezijski pregled pa će se procijeniti...
Kratka intravenska anestezija, propofolom najčešće, uz malo držanje brade, bez tubusa i sličnog.
|
25.03.2019., 23:44
|
|
Što da upišem ovdje?
|
Quote:
DropsOfJupiter kaže:
Pretpostavljam da je glavobolja normalna nakon spinalne anestezije i 2 dana ležanja u komadu?
|
kao poteškoća se može očekivati mada nije često....stoga se preporuča ležanje na ravnom neko vrijeme nakon...e sad zašto je kod tebe unatoč očito pridržavanju uputa glavobolja nastupila...hm...rekao bih da si uletio u onaj neki mali %tak....
|
26.03.2019., 00:18
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Feb 2018.
|
Rješio problem dokle, mrvicu digao dozu 1 lijeka, jer ga nisam dobio 2 dana, i hidratizirao više ... nestala glavobolja nakon 2 dana.
|
|
|
02.04.2019., 05:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2014.
|
Quote:
trebor kaže:
Nije mi najjasnija formulacija "tahikardija i oscilacije tlaka" no bez obzira prije pretrage mora se učiniti prijeanestezijski pregled pa će se procijeniti...
Kratka intravenska anestezija, propofolom najčešće, uz malo držanje brade, bez tubusa i sličnog.
|
Trebor, hvala puno na odgovoru.
Znači, često imam puls preko 100, ide mi do 130. To je što se tahikardije tiče.
Što se tiče tlaka, bude mi loše i dođem na hitnu , tlak mi bide 180/110. Ostave me da lezim 5 min i nakon 5 min mi ponovo mjere, tlak mi bude 120/70.
Nosila holter ekg-a i tlaka 24 sata i uocene te nagle oscilacije, cak i u snu. Doktor se ne usudi dati terapiju nikakvu.
|
|
|
17.04.2019., 11:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Molim odgovor ako neko zna:
Spremam se na operaciju u području abdomena.
Međutim, moglo bi se dogoditi da dobijem menstruaciju.
Je li to problem, da li odgađaju operacije ili ne?
|
|
|
17.04.2019., 21:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2006.
|
Meni su bili rekli da ako imam mengu da ne mogu onda na operaciju,morala sam birati datum za operaciju kada nemam mengu.
Moraš nazvati sestru odjela gdje si naručena,pa ju pitaj jer svugdje je drugačije na odjelima/bolnicama,svatko ima neka svoja pravila
|
|
|
17.04.2019., 22:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Hvala na odgovoru.
Zvala sam, kaže da ne smeta.
Očito onda nema univerzalnog pravila.
|
|
|
31.07.2019., 01:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2019.
|
Dragi moji,
Dali je netko imao iskustva s anestikom Propofol? Ako da,moze malo pobliže o toj vrsti anestetika.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:22.
|
|
|
|