Natrag   Forum.hr > Društvo > Alternativa

Alternativa Noetički pristup stvarnosti.
Podforumi: Astrologija, Na rubu znanosti, Magija i mistika, Alternativno liječenje

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 22.08.2020., 21:58   #941
Prijedlog u vezi (pod)forumskih pravila

Pozdrav!

Primijetio sam da se, otkad se na Alternativi ponovo počelo moderirati, ponekad događalo da moderatori upozore da se o određenim temama ne smije pisati na podforumu (tu i tamo netko je dobio i karton radi toga).

Pošto nigdje u popisu pravila (kao niti općim pravilima foruma.hr) nije istaknuto ni vidljivo da se o tako nečem ne smije pisati, predlažem da se takve bitne stvari istaknu da svima budu vidljive i da ne bude zabune niti nepotrebnih kartona.

Također, smatram da bi bilo dobro da su sva pravila koja vrijede na ovom podforumu, svima jasno vidljiva i dana na znanje i ravnanje na za to predviđenom mjestu.

Dogodilo se meni krajem prošle godine (a vjerujem da nisam jedini s takvim iskustvom) da sam dobio karton za "kršenje pravila podforuma" radi jednog upisa.
Pošto znam 100% da nisam prekršio nijedno pravilo podforuma, zamolio sam moderatora koji mi je dao karton da mi da link i ukaže na pravilo koje sam prekršio.
Odgovor je bio da se radi o "novim pravilima" koja su "u pripremi" i koja će uskoro stupiti na snagu.

Dakle, ni po kojoj osnovi nisam tada trebao dobiti taj karton, ali ok, nije mi ništa mijenjalo u životu pa sam to pustio.
Međutim, ni do današnjeg dana, a prošlo je cca 9-10 mjeseci, ta "nova pravila" prema kojima sam ja tada dobio karton, očito su još uvijek "u pripremi" i nisu baš nigdje vidljiva.

Stoga smatram da bi bilo nužno SVA pravila podforuma istaknuti na za to predviđenom, svima nam poznatom mjestu, da budu svima vidljiva te da se prema njima možemo ravnati, a moderatori prema njima raditi.
Old 23.08.2020., 15:14   #942
Forum na vrhu ima svoja općenita pravila, a ovaj podforum i njegovi podpodforumi imaju svoja interna, koja se nadopunjavaju na opća, i u njima je obuhvaćeno većina potrebnog. Ne vidim što bi se još moglo nadodati na njih.
Ako bi se išlo u daljnje preciziranje, bilo bi potrebno 30 stranica da se sve upiše, jer bi, po nekoj logici, trebalo navesti svaku sitnicu da se ništa ne može zloupotrijebiti.
Za ostale stvari tu je zdrav razum. Na primjer, zdrav razum nam govori da je zabranjeno davati oglase za dilanje kokaina, iako to nigdje nije spomenuto u pravilima. Isto vrijedi za trolanje na temama gdje tomu nema mjesta ili širenju dezinformacija.
Također, svaki moderator slijeda opća forumska pravila, ali on u nekim sitnim detaljima ima pravo moderirati forum po svom nahođenju (može pustiti da se malo više trola, malo više chata, ili malo manje, i slično). Nitko od nas nema JUS za forume u kojima će imati normirano svako reagiranje na svaku moguću situaciju, iz tog razloga se, kada moderator primijeti da se netko ne ponaša kako treba, pišu obojana upozorenja ili daju kartoni upozorenja, i ako je netko upozoren, to znači da treba promijeniti ponašanje.
Budući da ne vidim što bi se to trebalo konkretno promijeniti, ako imaš neki prijedlog, napiši, pa ćemo vidjeti.
Za pitanja o kartonima i baniranjima imaš PŽK.
Old 27.08.2020., 22:12   #943
Hvala na odgovoru.

Ma nisam mislio da treba isticati da je zabranjeno pisati o nečemu što je svakom jasno da je neprimjereno i opasno, kao npr. o dilanju droge.
Mislio sam na ono što je sasvim logično i normalno da se može pisati na podforumu Alternativa ili Alternativno liječenje, a ipak se ne smije (barem sudeći po povremenim upozorenjima ili sankcijama moderatora), iako to nigdje nije jasno istaknuto niti je ikad bilo.

Što se tiče općih pravila foruma, nisam na to mislio niti smatram da tu ima nejasnoća ili nedorečenosti. Mislio sam isključivo na pravila ovog podforuma.

U principu, ne bi se ništa specijalno trebalo mijenjati, osim da se eventualna "nova" i "nepisana" pravila dodaju u popis pravila ovog podforuma. Samo to.

Eto, uzmimo na brzinu malo primjera. U pravilima podforuma istaknuto je čak i to da se forumaše ne smije zvati botovima, plaćenicima i slično. 
Mislim da je daleko važnije od ovoga da se u pravilima jasno navede ako se na podforumu ne smije pisati o nečem određenom. Konkretno - o nekoj određenoj metodi, pripravku, lijeku, načinu liječenja, osobnim iskustvima i slično, što god to bilo.
Naravno, ako postoji nešto takvo.

Ovo smatram bitnim jer se nemali broj puta dogodilo da moderatori (čak i neki bivši, a i sadašnji) upozore da se o nečemu ne smije pisati. Ti si sam izjavio da se na podforumu ne smije pisati protiv cijepljenja, otprilike ovakvim riječima: "antivakserstvo nije dopušteno na podforumu Alternativa" (mogao bih naći to, ali nemam vremena sad tražiti, ali znaš o čemu je riječ).

Dakle, kako će korisnici znati o čemu se ne smije pisati ako to u pravilima nigdje nije rečeno? A pošto je ovo podforum Alternativa koji ima i podforum Alternativno liječenje, teško da će korisnik, a pogotovo neki novi, sam od sebe odnekud zaključiti da ovdje ne smije pisati npr. o liječenju karcinoma ili o cijepljenju?
Ali ok, nećemo pisati o tome ako to jasno istaknete u pravilima.
Pa onda ako netko piše, slijede sankcije, a nema se što buniti jer sve je jasno i transparentno i mogao je i sam pročitati pravila.

Slobodno napišite tamo da se na podforumu ne smije pisati o cijepljenju (ili protiv njega), o liječenju karcinoma, o MMS-u i tko zna čemu već...ukoliko se to ne smije.

Evo, ovo je odličan primjer onog što želim sugerirati i kako bi to trebalo/moglo izgledati i na ovom podforumu. Dakle, da se jednostavno doda ono što nedostaje, ako nedostaje.

Ta bivša moderatorica Alternative je čak i ovo jednom istaknula, iako ja nigdje ne vidim niti sam u popisu ikad vidio to pravilo (zato sam gore i spomenuo MMS).

Eto, nadam se da sam sad bio konkretniji i jasniji. 
Old 28.08.2020., 00:01   #944
Nitko neće biti baniran ako piše o takvim stvarima, ali snosit će sankcije ako svjesno nastavi pisati nakon što ga se upozori.
To što tražiš piše ovdje, i također sam to nedavno linkao na jednoj temi. Samo nije napravljen spisak. Ubacit ću tamo ovih dana sve čega se sjetim.

https://www.forum.hr/showpost.php?p=...67&postcount=5
Old 31.08.2020., 00:45   #945
Quote:
lemonzoo kaže: Pogledaj post
To što tražiš piše ovdje, i također sam to nedavno linkao na jednoj temi. Samo nije napravljen spisak. Ubacit ću tamo ovih dana sve čega se sjetim.

https://www.forum.hr/showpost.php?p=...67&postcount=5
E, pa upravo to sam mislio, da se sva nova pravila stave na popis, zajedno sa svim ostalim pravilima, tako da sve bude svima vidljivo na jednom mjestu.
Old 26.11.2020., 17:03   #946
Tko vam je javio iz komore da zatvorite temu ravne zemlje? Kemo Bijedić ili Đuro Bjelobrk? Narod je vidio sve , istina ruši sve pred sobom kao voda duboka! Živili
Old 26.11.2020., 21:55   #947
Ok.
Old 27.11.2020., 13:21   #948
Otvorite nam ravnu zemlju
Afrofeet is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2020., 23:10   #949
Old 01.12.2020., 12:13   #950
Quote:
Bat Kol kaže: Pogledaj post
Zamrla alternativa bez ravne zemlje, popadali ravnaši preko ruba
Afrofeet is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.01.2021., 23:24   #951
lemonzoo zasto si zakljucao temu o vanzemaljcima koji manipuiraju ljudima, sto znaci da se trolalo? nisam znao da je to ozbiljna tema i da se treba ozbiljno raspravljati u njoj. zasto stalno gusis rasprave? nitko nije nikog vrijeđao, samo smo komentirali kako je galakticka federacija opet popusila.
pusti ljude, mracnjake, ratnike svjetlosti i ostale da se zajebavaju...
zecopas is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.01.2021., 23:39   #952
Ta tema u zadnje vrijeme liči na dječji vrtić.
Kako sam napisao, možete nastaviti na chatu, tamo vam nitko neće smetati.

A tema će biti sutra otključana.
Old 21.01.2021., 00:04   #953
Quote:
Ta tema u zadnje vrijeme liči na dječji vrtić.
a molim te lijepo kako bi trebala liciti/zvuciti tema koja govori o vanzemljskom manipuliranju ljudima.
gusis temu bez razloga jer nije bilo vrijeđanja...
zecopas is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2021., 07:39   #954
pa sve najzanimljivije teme zatvarate, prvo ste zatvorili ravnu zemlju, tada je zamro podforum, sad i ovo. Pa kako ćemo bit upućeni i preć u 5d ako ne znamo šta se događa. Iz povjerljivih izvora moram saznat da je inauguracija bila fejk snimana u studiju, ko zna šta još propuštam.
Afrofeet is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2021., 08:26   #955
Quote:
Afrofeet kaže: Pogledaj post
pa sve najzanimljivije teme zatvarate, prvo ste zatvorili ravnu zemlju, tada je zamro podforum, sad i ovo. Pa kako ćemo bit upućeni i preć u 5d ako ne znamo šta se događa. Iz povjerljivih izvora moram saznat da je inauguracija bila fejk snimana u studiju, ko zna šta još propuštam.
Nije problem u zanimljivosti teme nego u zamornom trolanju i prepucavanju. Ravna Zemlja je i meni najbolja tema na ovom forumu, ali problem su sudionici koji se ne znaju normalno ponašati.

Otvorit ću vam sad ovu s vanzemaljcima da ne kukate, ali ponašajte se pristojnije (neki).
Old 23.11.2021., 14:51   #956
Iako sam protivnik zaključavanja tema, kao začetnik teme "Vanzemaljci koji manipuliraju čovječanstvom" predlažem poštovanom moderatoru Lemonzou da zaključa tu moju petogodišnju temu. U temu sam uložio i energije i truda pokušavajući osvijestiti i probuditi one koji imaju takve mogućnosti u sebi. Nekima sam pomogao u buđenju i takvi su mi se javili u pvt. Moja misija ovdje je završena. Ovi što su ostali na temi većinom su trolovi - anti alternativci koji nemaju ama baš nikakve veze sa alternativom, a kamoli s ovom temom, pa zato predlažem moderatoru Lemonzou da je zaključa.

Trolovi "zamračuju" tu temu, tako da pravi alternativci ili samo usputni prolaznici bježe od nje. Evo i nedavnog primjera za ovo o čemu pričam:

Quote:
Deda Mraz kaže: Pogledaj post
zecopas, samo da se zna - slučajno sam naletio na ovaj topic i kako sam došao na njega tako i bježim, a razlog si ti!
Cosmic Wanderer is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.09.2022., 12:28   #957
Quote:
Cosmic Wanderer kaže: Pogledaj post
Iako sam protivnik zaključavanja tema, kao začetnik teme "Vanzemaljci koji manipuliraju čovječanstvom" predlažem poštovanom moderatoru Lemonzou da zaključa tu moju petogodišnju temu. U temu sam uložio i energije i truda pokušavajući osvijestiti i probuditi one koji imaju takve mogućnosti u sebi. Nekima sam pomogao u buđenju i takvi su mi se javili u pvt. Moja misija ovdje je završena. Ovi što su ostali na temi većinom su trolovi - anti alternativci koji nemaju ama baš nikakve veze sa alternativom, a kamoli s ovom temom, pa zato predlažem moderatoru Lemonzou da je zaključa.

Trolovi "zamračuju" tu temu, tako da pravi alternativci ili samo usputni prolaznici bježe od nje. Evo i nedavnog primjera za ovo o čemu pričam:
Tu temu, sa tvojom MISIJOM, si sam zagadio, slaveći Putina i Trumpa kao "ratnike svjetlosti" koji će uništiti "Zapadne mračnjake", popraćeno antisemitizmom (Hazari...)... Umjesto zaključavanja, bilo bi bolje obrisati je.
Nepoznati is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.11.2023., 23:11   #958
Još jednom bih zamolio moderaturu da razmotri moj prijedlog da se tema "vanzemaljci koji manipuliraju čovječanstvom" zaključa, jer tema je sad zbilja potrošena i iscrpljena, odradila je svoje, ispunila je svoju svrhu. Tko je imao iz teme što shvatiti, shvatio je, tko nije i neće, tako da neprestano trolanje teme i moje "stražarenje" na njoj stvarno više nema nikakvog smisla.
Odgovori s citatom
Old 05.11.2023., 12:45   #959
Quote:
Cosmic Wanderer kaže: Pogledaj post
Još jednom bih zamolio moderaturu da razmotri moj prijedlog da se tema "vanzemaljci koji manipuliraju čovječanstvom" zaključa, jer tema je sad zbilja potrošena i iscrpljena, odradila je svoje, ispunila je svoju svrhu. Tko je imao iz teme što shvatiti, shvatio je, tko nije i neće, tako da neprestano trolanje teme i moje "stražarenje" na njoj stvarno više nema nikakvog smisla.
Zar te netko tjera da stražariš u njoj?
Old 05.11.2023., 13:11   #960
Quote:
Zar te netko tjera da stražariš u njoj?
Da, tjera me odgovornost prema temi koju sam otvorio. Treba biti odgovoran za svoje kreacije.
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:23.