Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca > Školarci i adolescenti

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.09.2024., 12:41   #81
Quote:
SummerNight kaže: Pogledaj post
inace, znam da otkrivam toplu vodu sad ali skuzajte, nisam se vozila tramvajem 30 godina a jos manje kombinirala buseve i tramvaje.
dakle, koji jebeni moron slaze te vozne redove?
pa u isti kvart polaze busevi u isto jebeno vrijeme ili s 5 min razlike. i onda pol sata nista evo, ne vjerujem ocima sto gledam.

a vlak da ne spominjem, nazalost nis od toga, doslovno ni za jedna polazak u skolu ili odlazak joj ne pase
Tak je bilo i prije 30 godina za buseve, nista novo samo su guzve na zutoj liniji vece, pa sam put do centra traje jos duze.

Vlakove su nazalost jako jako prorijedili.cak nije samo do HZa.
Prije je, uz harmicu bilo i onih koji idu do Dobove i stajali su na lokalnim stanicama (tih uopce nema), a i zabockih je jako malo.
Dok nismo bili u EU, vozio je lokalni vlak do Dobove (sa carinskom kontrolom u Savskom Marofu), sad ne mozes doc vlakom do Dobove, osim onih par koji idu do Ljubljane, munchena, zuricha, al ti ne stoje na lokalnim stanicama

Ta tri vlaka od 7-8 su krcata, al brijem da bi mogla kad je popodnevna smjena iskoristit vlak, kaj bas nis ne pase? (iako tad nisu guzve u busevima)
Monstera is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.09.2024., 13:10   #82
Quote:
Monstera kaže: Pogledaj post
Ta tri vlaka od 7-8 su krcata, al brijem da bi mogla kad je popodnevna smjena iskoristit vlak, kaj bas nis ne pase? (iako tad nisu guzve u busevima)
ne, ima cekat do busa za doma onda preko 45 minuta a ako ide na drugi bus koji nesto dalje od doma staje onda moze i odmah na crnomercu u njega, nema potreba za vlakom.

ma, ok joj je bus tramvaj kombinacija, jedino kad je do 8 skola nema busa do doma uopce do 10 do 9.
Old 10.09.2024., 15:05   #83
Moja radi toga bude i do 30min prije u školi, ali dosta ih tako dođe. Fora im je, uzmu na automatu čaj ili capuccino, klepeću ili ponavljaju ak je neki test... Samo cool.
-skyfall- is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.09.2024., 17:01   #84
Quote:
ne, ima cekat do busa za doma onda preko 45 minuta a ako ide na drugi bus koji nesto dalje od doma staje onda moze i odmah na crnomercu u njega, nema potreba za vlakom.

ma, ok joj je bus tramvaj kombinacija, jedino kad je do 8 skola nema busa do doma uopce do 10 do 9.
aha, ona svejedno mora bus.
ja sam isla vlakom, veci dio srednje i faks, od glavnom ili zapadnog tih desetak minuta i onda pjeske petnaestak.
tak da mi je to bilo super
cim mora bus anyway kombinirat, onda je bolje da ide direkt na bus jer on ak kasni s crnomerca, kasni ovak ionak.
Monstera is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.09.2024., 21:20   #85
Kak se placa ta godisnja karta? Gotovina, moze li kartica?
Monstera is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.09.2024., 06:03   #86
mozes karticom naravno, pa i pekare vec primaju kartice
Old 16.09.2024., 09:19   #87
Quote:
mozes karticom naravno, pa i pekare vec primaju kartice
Pekare su privatnici. Ovo je drzavno/gradsko, kajaznam kak to ide.
Monstera is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2024., 20:51   #88
naletila sam na clanak o ZG kaosu, a dodatno upada u oci:

Quote:
Još jedan razlog za stvaranje gužve svakako su i taksiji koji nerijetko i prazni kruže gradom kako bi došli do putnika. Postalo je normalno da se čak i srednjoškolci do škole voze upravo taksijima, dok su se ranije gradom kretali javnim prijevozom.
kaj se vasi srednjoskolci fakat voze taksijem?
kuzim nocu kad se vracaju kuci, al do skole taxijem?

ja isto tvrdim da zadnjih godinu dve taksi rade jebene guzve po gradu, al istovremeno znam podosta srednjoskolaca koji u skolu idu biciklom il romobilom Studenti pogotovo. pa se valjda steta izjednaci do pozitivne nule
Monstera is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2024., 09:11   #89
jos nije morala ali instalirala sam joj tako da kad joj ne dodje niti sljedeci bus s kojim na knap dodje u skolu moze pozvat taxi

njena frendica je vec dva puta isla taxijem, isto bus niie dosao al zaboravila sam iz kojeg kvarta ide mala
Old 28.09.2024., 12:41   #90
Evo, moram pohvaliti PG Županiju za subvenciju mjesečne karte, tako da plaćamo 4 eura za cijeli mjesec.
Mi ne spadamo pod grad Rijeku, ali naš srednjoškolac putuje u grad zbog škole (7 km je do škole od nas)
the redCat is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2024., 13:59   #91
Nikakav taxi. Kad je neki zastoj lijepo hodaju do prvog raskrižja tramvaja gdje mogu hvatati drugu liniju u svojem smjeru.
U 1r je toga bilo jedno 4,5x. Ispočetka su to naravno bile drame salame, ali sad je navikla.
Eto, neki dan hodali hrpa njih od Heinzelove do škole.
Hodanje je zdravo.
-skyfall- is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2024., 16:20   #92
Quote:
jos nije morala ali instalirala sam joj tako da kad joj ne dodje niti sljedeci bus s kojim na knap dodje u skolu moze pozvat taxi

njena frendica je vec dva puta isla taxijem, isto bus niie dosao al zaboravila sam iz kojeg kvarta ide mala
a kuzim za te buseve koji idu svakih 40min, a onda kad se jednom spustis glupo je ne produzit s taxijem do krajnje destinacije.
a pjeske do lokacije vise buseva nije opcija?

meni dijete kaze da po nekoliko njih dolaze navecer starci. ove dane kad je skola do 20h. neki dalje zive, a neki imaju trening.
njoj je za trening mrvu naknap tramvajem (doslovce faktor srece), al je rekla (kak tata sad ne moze) da se ne bi ni samnom znacajno usrecila pa je bolje da mrvu kasni ak fula tramvaj
taxi nismo uopce razmatrale. necu ni predlagat to.
Monstera is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2024., 20:36   #93
Išla je taxijem jednom u prvom razredu kad tram uopće nije vozio u njenom smjeru, neko iskakanje, zastoj, nešto takvo. Na moj poticaj, sama ne znam da bi se snašla (početak prvog srednje).
Inače joj taxi ionak ne pomaže, tom rutom je ionako gužva da ni oni ne mogu proći (Držićeva).
nightfall is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2024., 10:30   #94
Quote:
Monstera kaže: Pogledaj post
a kuzim za te buseve koji idu svakih 40min, a onda kad se jednom spustis glupo je ne produzit s taxijem do krajnje destinacije.
a pjeske do lokacije vise buseva nije opcija?

meni dijete kaze da po nekoliko njih dolaze navecer starci. ove dane kad je skola do 20h. neki dalje zive, a neki imaju trening.
njoj je za trening mrvu naknap tramvajem (doslovce faktor srece), al je rekla (kak tata sad ne moze) da se ne bi ni samnom znacajno usrecila pa je bolje da mrvu kasni ak fula tramvaj
taxi nismo uopce razmatrale. necu ni predlagat to.
pa da, ako misli kasnit, onda moze pjeske do drugog busa
ne znam zakaj otpor prema taxiju

evo jucer mi je bas rekla da je decko koji ide na onaj voltino mazuranac dosao taxijem, isto se nisu pojavila dva busa.
meni je normalno to skroz, zasto bi kasnio ako.imas opciju da ne kasnis?

sto se tice treninga da, isto idemo po nju da bi na knap stigla, doduse, samo jedan dan stigne i tako, druge uopce ne moze u popodnevnoj smjeni ali to smo.znali da bu tako.
Old 29.09.2024., 11:49   #95
Quote:
pa da, ako misli kasnit, onda moze pjeske do drugog busa
ne znam zakaj otpor prema taxiju

evo jucer mi je bas rekla da je decko koji ide na onaj voltino mazuranac dosao taxijem, isto se nisu pojavila dva busa.
meni je normalno to skroz, zasto bi kasnio ako.imas opciju da ne kasnis?

sto se tice treninga da, isto idemo po nju da bi na knap stigla, doduse, samo jedan dan stigne i tako, druge uopce ne moze u popodnevnoj smjeni ali to smo.znali da bu tako.
pa nije otpor, osim sto visak taxija stvara guzvu u prometu (vis da su u tekstu napisali da i srednjoskolci koriste taxi), meni se stvarno cini skupim (kolko god da je taxi sada jeftin) placat ucenicima voznju do skole.
jbg, ima neke stvari za koje sam ful skrta.
pa cak i da kasni.
i na primjeru voltino-mazuranac, doduse u drugom smjeru jer se o skoli radi, klinac ide uredno biciklom i to je ruta koja je skroz okej za proc biciklom (ak pricamo o nepouzdanosti busa). a mislim da se moze proc i pjeske za 45minuta.
ak je guzva onda ni taxi ne pomaze jer je guzva u istoj (jedoj jedinoj) traci. cak i ak krene nekim drugim putevima (to dijete mora rec vozacu, rijetki su koji znaju okolne puteve ili znaju opce komunicirat), opet ce naic na guzvu jer su te rute krcate.
bus nije dosao jer nije stigao iz drugog smjera (zapeo u guzvi) ili vozac nije dosao na posao. za prvo, guzvu rade auti (ukljucujuci i taksiste). ovo drugo treba pritisnut zet da pocne nepalce zaposljavat i da ima vise buseva u jedinici vremena, pogotovo na rutama gdje su srednje skole (a na toj ruti imas srednje i s jedne i druge strane, plus nekoliko po putu-selska)
Monstera is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2024., 16:04   #96
ako je stvarno istina da neki bus ide svakih 40 min, onda se moze napisati molba na RV da dijete npr. sa 7. sata popodnevne smjene bude pusteno 10 min ranije i prilozi se vozni red.
pa ti RV odobri ili ne, ovisi o realnoj procjeni situacije.
Old 29.09.2024., 16:14   #97
bus 118 ide svakih 10 minuta
Old 29.09.2024., 17:04   #98
Quote:
manchild kaže: Pogledaj post
bus 118 ide svakih 10 minuta
pa i? dijete je dva busa popusilo i nije htio riskirati treci cekat i tako zakasnit u skolu.
pa ne idu taksijem svaki dan, nego kad zet sjebe, boze, kao da je to neki problem
znaci svijecu zapalit na kamenitima kaj ima jeftilen taksija pa da se krpamo kad zet nije u stanju drzat vozni red
Old 29.09.2024., 17:18   #99
Quote:
pa i? dijete je dva busa popusilo i nije htio riskirati treci cekat i tako zakasnit u skolu.
pa ne idu taksijem svaki dan, nego kad zet sjebe, boze, kao da je to neki problem
znaci svijecu zapalit na kamenitima kaj ima jeftilen taksija pa da se krpamo kad zet nije u stanju drzat vozni red
ono sto je roditeljima iz cipela vozaca tesko cuti, je da se zet uglavnom voznog reda ne drzi zato jer zapne u guzvi. dakle ona dva busa koja nisu dosla nisu dosla jer su zapela u drugom smjeru u nekoj koloni.
moguce da se vozac nije pojavio na poslu, al ta ruta je dost popunjena i cesta i mislim da je veca sansa da bi to popunili s vozacem druge rute.

roditelji takve situacije rjesavaju da i sami taksiraju klince (ovi koji rade od doma ili idu tim putem na posao).
e sad. ako cemo to rjesavat autima ili taksijima, onda imamo zacarani krug iz kojeg zet nikad nece nit priblizno bit bolji jer su auti na cesti postojani.

iako je meni pohvalno da se netko snasao i nije htio zakasnit, ima mi daleko vise smisla da se pise zetu i trazi ispricnica i vrsi pritisak da se to mijenja.
Monstera is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2024., 17:41   #100
za kasnjenje buseva najvise su krivi auti koji se nekontrolirano mnoze na svim gradskim rutama, a zg cestovna infrastruktura je jos iz doba Bele IV.
u svakom autu po jedna osoba, kolone nepregledne na sve strane.
bas sam nedavno cekala 45 minuta na vrlo frekventnoj liniji na kojoj bus ide svakih 10 min u spici. na kraju su odjednom dosla 3 busa, a moja voznja koja inace traje 10-tak min na kraju je trajala vise od pol sata. auti stoje i trube, prodju tri zelena intervala na semaforu i ni makac. nista tu zet nije kriv.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:51.