Natrag   Forum.hr > Društvo > Ženski kutak

Ženski kutak Mi smo babe. Otpor je đžabe.
Podforumi: Kokošinjac, Slikovnica

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.03.2025., 08:03   #81
Imam blizu prugu, koliko autiju radi slalom između rampi, i koliko djece ode kad je ista spuštena i još čuješ onaj BIIIP BIIIIP je nadrealna. Bude koma, da, nekad naletim da tri vlaka prolaze pa čekam po 10 minuta, bez pretjerivanja, al zato krećem u tom smjeru 10-ak minuta ranije - nekad prijelaz prođem za sekundu, nekad čekam. Jebiga. Svi koji tamo prolaze to znaju, ali ne - i dalje izazivaju sudbinu. I ja nerijetko kasnim, al sama sam si kriva, neću zato letit preko pruge li vozit 150 u naselju. Uostalom, bolje 5 minuta kasnije, nego 50 godina ranije

A djeci brutalno prenosim takve vijesti, nek znaju

Ovaj s pothodnikom - prvo svi u komentarima ZIHER JE NEPALAC, a kad se otkrilo da je skoro penzić odmah narativ "a jadan"

Jedino gore od pješaka sa slušalicama na ušima su vozači sa slušalicama na ušima (isti rang ko preglasna glazba u autu da ne možeš čuti ništa izvana)
BitterSweet is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.03.2025., 08:15   #82
Dnevne aktualnosti u zemlji i svijetu - Forumski Avaz III

Ja sam jednom prilikom cekala na pruznom prijelazu, bila je nekakva kratka rampa, pa sam teoretski mogla proci.
Iza mene jos nekoliko auta.

Zenska iz suprotnog smjera izlazi iz auta, pogleda lijevo i desno jel ide vlak i mase mi da krenem.

Nisam
Gledala me kao da sam potpuni debil.
isadora w. is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.03.2025., 08:28   #83
Quote:
Rabarbi kaže: Pogledaj post
...eno vidi na učiteljski faks se upisuju trojkaši iz srednje s B razinom matematike...
pa to nikad nije ni bio fakultet kojeg su upisivali odlični učenici.

kad sam bila na prvoj godini, srela sam neke poznanike s tog fakulteta u busu pa su oni ustvrdili da imamo iste skripte iz biologije.

iste skripte = njihova skripta se sastojala od prvih 20 stranica moje skripte od 600.
Old 12.03.2025., 08:36   #84
Quote:
Rabarbi kaže: Pogledaj post
zato što se prosvjeta srozala na niske grane u društvu, em plaćom em statusom... nitko normalan više neće ići raditi u školu...

dolazi do negativne selekcije, eno vidi na učiteljski faks se upisuju trojkaši iz srednje s B razinom matematike... nema tko drugi, na PMF-u ukinuli npr. nastavnički smjer fizike zbog manjka zainteresiranih

zamjena u ZG već nema, a kamoli u manjim mjestima... a ako nema (stručnih) profesora, bit će sve gore i gore obrazovanje... a time je lakše i ovcama upravljati

sve uvode navrat nanos, eno vidi ovu modularnu u strukovne uvode sljedeće školske godine a nisu objavili još kurikulume za 70% programa... i žele da klinci nakon strukovne srednje ne mogu upisati faks

podržavam štrajk
Nitko normalan ne želi ići raditi u školstvo da se stvaraju radna mjesta, asistenti, predmeti koji više ne bi trebali postojati i ostale nebuloze. Djece sve manje, njih sve više.
Ne žele ići oni za koje su oni zamislili da bi trebali. A potpuno je nepotrebno.
Ne, ne treba osnovno ili srednješkolcu matematiku predavati profesor ekspert 5.0 kurac palac.
Treba onaj tko razumije tu razinu matematike i ima dobre vještine prenašanja znanja.
Jednom od moje djece je matematiku predavala vrhunska matematičarka. Instrukcije sve 4 godine. Svi. (da sam imala više vremena ja bi ih odradila. Nije da ne bi mogla)
Divna žena al matematiku je znala samo za sebe.
Zato se toliko i bore protiv evaluacije.
Hilda is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.03.2025., 08:43   #85
Kako me nervira ovakav komentar Možda je on studiozan, ali ni speed dial s Plenkijem nije odmogao.
Quote:
Uz činjenicu da su Ivica i francuski mu partner u valovitu moru, nošeni jakom strujom, proveli po jednoj verziji tri a po drugoj i do šest sati, da je patrolnom čamcu crnogorske vojske bila potrebna i zračna (helikopterska) podrška, nama promatračima sve to doista izgleda dramatičnije no što je to izgleda samom Ivici. Jer on je, a vrlo je studiozan u pripremi ovakvih pothvata, bio spreman i na takav scenarij. Uostalom, zato i jest na sebi imao ronilačko odijelo kako u slučaju da zapne u moru ne bi došlo do pothlađivanja.
Quote:
Osim toga, Ivica je tjelesno izrazito spreman čovjek, još uvijek na razini vrhunskog (aktivnog) sportaša, i ovo je nešto što on podnijeti. I mentalno i fizički. Za razliku od mnogih nas koji bismo se u ovakvim situacijama uspaničarili a možda i utopili.
https://www.vecernji.hr/sport/bez-ov...-zivot-1844671
Old 12.03.2025., 08:47   #86
Quote:
"Na startu sam morao biti spreman i siguran u pobjedu kao njemački vojnik 22. lipnja 1941. godine"- izjavio je Ivica Kostelić nakon pobjede u Kranjskoj Gori.
zauvijek smiješno.
Old 12.03.2025., 08:47   #87
Pretjerujete s Ivicom i ljutnjom. Ni prvi ni zadnji adrenalin junkie.
Krpamo i spašavamo i bicikliste i planinare i speleologe i kurce palce. Da svi od svega odustanu da ne bi nastradali? Neće.
Ovo je odzvonilo jače jer je riječ o Ivici.
Hilda is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.03.2025., 08:51   #88
Quote:
Hilda kaže: Pogledaj post
Pretjerujete s Ivicom i ljutnjom. Ni prvi ni zadnji adrenalin junkie.
Krpamo i spašavamo i bicikliste i planinare i speleologe i kurce palce. Da svi od svega odustanu da ne bi nastradali? Neće.
Ovo je odzvonilo jače jer je riječ o Ivici.
Sve stoji, ali hajd'mo ne praviti od njih Supermene
Old 12.03.2025., 08:55   #89
Pa u biti norvinar nije lagao. On je spremniji od prosječnog čovjeka. Nije zato Supermen naravno.
Hilda is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.03.2025., 12:11   #90
Quote:
Zla barbika kaže: Pogledaj post
Super kako su odmah doktori budaletine
A šta su drugo?Jeli on kriv?Kriv je njihov nemar i kurcobolja.
Lik ima ranu na glavi jedva govori i oni ga 2 puta puste doma
Old 12.03.2025., 12:18   #91
Quote:
Lola 27 kaže: Pogledaj post
A šta su drugo?Jeli on kriv?Kriv je njihov nemar i kurcobolja.
Lik ima ranu na glavi jedva govori i oni ga 2 puta puste doma
Ma nije samo to, čakovečka bolnica u zadnjih par godina samo niže sranje na sranje.

Pacijentu su ubrizgali neko sredstvo za čišćenje u infuziju, ženi su rekli da ima karcinom, a ispalo da su na operaciji nešto ostavili unutra, klincu je liječnica nasipala ljepilo u oko, ne sjećam se točno što je bilo sa ženom koja je dobila krivu krvnu grupu ili što i umrla pa su rekli da nije od toga nego od osnovne bolesti... Pa sad ovo...
Old 12.03.2025., 14:02   #92
Studenti iz Srbije rekreirali kultnu scenu iz filma 'Ko to tamo peva (Streamable)
"There is more in you of good than you know, child of the kindly West. Some courage and some wisdom, blended in measure. If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world."
kockica is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.03.2025., 14:05   #93
Predobri su
Old 12.03.2025., 14:14   #94
Quote:
kockica kaže: Pogledaj post
Studenti iz Srbije rekreirali kultnu scenu iz filma 'Ko to tamo peva (Streamable)
Jebemti!

Proslijedila sam mojim kokoškama u BG, kažu A, jesi videla što su naša deca, nema ih svet!
Old 12.03.2025., 14:22   #95
Pratim studente po fejs videićima svaki dan i baš mi je nekako toplo oko srca. Još ta bagra s druge strane, da nije tragično i opasno, bilo bi smiješno.
Coretja is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.03.2025., 14:28   #96
Quote:

decoooo, bušite gume!
baja is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.03.2025., 17:48   #97
Quote:
Bravo, komšije!
Old 12.03.2025., 18:05   #98
Šta će biti u subotu?
Ja mislim da neće ništa.
Odgovori s citatom
Old 12.03.2025., 18:08   #99
A ne znam.
Vučić mi prvi put otkad je ovo stanje počelo izgleda izbezumljeno.
Old 12.03.2025., 20:37   #100
Quote:
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:17.