|
|
02.08.2024., 14:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2014.
|
Quote:
Rexica kaže:
Dobra boksacica bi prosjecnog muskarca vulgaris bez problema dobila.
|
Bi. Ali izričito iste kategorije ili da su tu negdje po kilogramima.
|
|
|
02.08.2024., 14:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2014.
|
Quote:
frupy kaže:
ja i dalje ne mogu vjerovati da se raspravlja o tome. 
apsurdno sve skupa.
dobar mi je onaj meme s motoristom koji se izjasnio kao biciklist i pobijedio na tour d'france. 
otprilike u tom smjeru idemo.
|
Da, da, top 
|
|
|
02.08.2024., 14:35
|
|
larpurlartistična
Registracija: Dec 2008.
|
Quote:
TincH kaže:
Primjecujem sto citam, ne znam cemu ovo on/ona u tvom postu. Zena je zensko.
Sto se tice transgender zena, bilo je po forumu slipova. Ili namjernih imenovanja, ne znam.
|
Zato je tu jezična policija
Velim kak mi dođe Blair White, Contrapoints su mi ona jer prolaze
Tu govorim "on" zbog distinkcije prema "njoj" i zato jer mu je "dodijeljen" ženski spol, a ne zato jer je žensko kolko god se pravili grbavi.
|
|
|
|
|
dijametralno suprotna
|
Quote:
TincH kaže:
Primjecujem sto citam, ne znam cemu ovo on/ona u tvom postu. Zena je zensko.
Sto se tice transgender zena, bilo je po forumu slipova. Ili namjernih imenovanja, ne znam.
|
da on/a.
jer ja ne znam sto mu/joj pise u osobnoj, ne znam do kojeg je momenta i u kojoj mjeri bio muskarac, a otkad je najednom zena i jer sport pod krinkom tolerancije i prihvacanja razlicitosti odlazi u apsurd pa ne znam do kojih granica toleriraju kolicine kojih hormona i koliko su sve fleksibilniji po tom pitanju u strahu da ne bude kenslanja.
kao sto je to sve skupa tebi prihvatljivo, meni apsolutno nije.
a slipove po ostalim temama ne znam niti me zanimaju.
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2019.
|
Quote:
helena375 kaže:
Ne, ti si rekla da na 100 metara dominiraju crnci. Što apsolutno nije točno jer 99% dominacije na koju ti misliš otpada na Afroamerikance ili crnce koji su potomci ljudi koji su iz Afrike otišli (odvedeni su) prije mnogo godina.
Ako je to biološka datost crnaca, ako je samo crna boja kože dovoljna da dominiraju na 100 metara, zašto su afrički sprinteri prvaci gotovo nepostojeći?
Ali opet, ne znam zašto je to važno. Ženska kategorija je uvedena zato da u njoj ne bude muškaraca. Ili osoba pod jakim utjecajem muških hormona, nazovimo to kako god. I prema tome nije važno može li Janica pobijediti nekog brata Sinkovića u obaranju ruke.
|
Dobro, Afroamerikanci imaju biolosku prednost u sprintevima, africki crnci imaju bioloski prednost u maratonima, znaci li to da se ostali ne trebaju natjecati ako je argument bioloska prednost?
Ova zena nije muskarac. Ona je interseksualac ako je istina.
Disclaimer broj 68: ne, ne treba joj biti dozvoljeno natjecanje u regular kategoriji
|
|
|
02.08.2024., 14:36
|
|
⸮
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
Galaktik kaže:
U svojih 40 i nešto godina ne sretoh ženu ( ako govorimo o sl.težini ) da je jača od muškarca.
Dat ću vam primjer, na faksu smo imali hrvanje i u mojoj generaciji je bio odličan hrvač od nekih 66kg. Taj je uredno "tušira" dečke od 80tak kg. Nas teškaše nije mogao ali isto nam je pravio baš probleme.
Bila je i cura koja je, ako se ne varam, bila prvakinja države u judu, nešto teža od ovog dečka. Ta nije mogla ništa ni dečkima od 80tak kg a kamoli nama mazgiljima od 90-100kg.
Razlika je tolika da se ne može opisati nekome tko to nije probao.
|
Zanimljivo je da je muškarac jači od žene točno onoliko koliko je čimpanza jača od muškarca.
Ja bih u odabrane sportove u otvorenu kategoriju uveo i čimpanze, pa da onda vidimo.
|
|
|
02.08.2024., 14:36
|
|
the prisoner of heaven
Registracija: May 2012.
|
Quote:
Merion1 kaže:
Btw i crnci imaju geneticku predispoziciju za sprinteve recimo.
|
alinemaju za plivanje..
|
|
|
02.08.2024., 14:38
|
|
Korisnica
Registracija: May 2007.
|
Quote:
larlar kaže:
Zato je tu jezična policija
Velim kak mi dođe Blair White, Contrapoints su mi ona jer prolaze
Tu govorim "on" zbog distinkcije prema "njoj" i zato jer mu je "dodijeljen" ženski spol, a ne zato jer je žensko kolko god se pravili grbavi.
|
Ok, ispada da je za biti zensko nuzno izgledati ponasati se i demonstrirati snagu na tocno odredjen nacin, ili?
Nije jezicna policija, samo pokusavam shvatiti logiku iza jezika.
|
|
|
02.08.2024., 14:38
|
|
Prirodna gospođa
Registracija: May 2016.
|
Quote:
JPK kaže:
Zanimljivo je da je muškarac jači od žene točno onoliko koliko je čimpanza jača od muškarca.
Ja bih u odabrane sportove u otvorenu kategoriju uveo i čimpanze, pa da onda vidimo.
|
Dobra ideja!
Mogu li se istrenirati dovoljno da odrade OI?
|
02.08.2024., 14:40
|
|
Korisnica
|
Quote:
frupy kaže:
da on/a.
jer ja ne znam sto mu/joj pise u osobnoj, ne znam do kojeg je momenta i u kojoj mjeri bio muskarac, a otkad je najednom zena i jer sport pod krinkom tolerancije i prihvacanja razlicitosti odlazi u apsurd pa ne znam do kojih granica toleriraju kolicine kojih hormona i koliko su sve fleksibilniji po tom pitanju u strahu da ne bude kenslanja.
kao sto je to sve skupa tebi prihvatljivo, meni apsolutno nije.
a slipove po ostalim temama ne znam niti me zanimaju.
|
Olimpijski odbor je eksplicitno izjavio sto joj pise na osobnoj, tocnije pasosu.
https://olympics.com/ioc/news/joint-...-ioc-statement
|
|
|
02.08.2024., 14:40
|
|
'the bug' sings the blues
Registracija: Aug 2006.
|
Quote:
Merion1 kaže:
....
...
|
zašto se ne zna što je istina?
|
|
|
02.08.2024., 14:41
|
|
Korisnica
|
Quote:
baja kaže:
zašto se ne zna što je istina?
|
Zna se. Eto ti link gore.
|
|
|
02.08.2024., 14:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Quote:
Merion1 kaže:
Dobro, Afroamerikanci imaju biolosku prednost u sprintevima, africki crnci imaju bioloski prednost u maratonima, znaci li to da se ostali ne trebaju natjecati ako je argument bioloska prednost?
Disclaimer broj 68: ne, ne treba joj biti dozvoljeno natjecanje u regular kategoriji
|
Sto tocno tvrdis onda?!
Jer, stekla sam dojam da dajes primjere koji bi kao tu osobu i njeno sudjelovanje u zenskoj kategoriji trebali opravdati, onda zavrsis s disklejmerom.
Moram priznati da mi nisi jasna u ovoj raspravi.
|
02.08.2024., 14:45
|
|
07-09-13
Registracija: Feb 2009.
|
Ako je dijete u Alžiru odgajano kao žensko prilično mi je vjerojatno da je na porodu imalo ženski izgled genitalija.
Ne znam zašto dio vas ovdje nikako ne prihvaća da je moguće da je osoba do neke dobi bila jednostavno žensko dijete.
Onda se na nekom testiranju na nekoj razini natjecanja u nekoj već formiranoj dobi pokazalo da ima problem.
Onda je ona sa svojim izgrađenim identitetom trebala naći svoje mjesto pod suncem u skladu s novim identitetom koji je tek trebala izgraditi.
Onda je u tome imala svoj sport kao mjesto za ventanje, utjehu, nešto poznato i stabilno i njoj važno.
Kao i svakom ozbiljnom sportašu.
I u tom je sportu imala već iza sebe priču i tamo se nastavila razvijati jer je to njen svijet u kojem funkcionira i ništa se nije promijenilo.
Iako kad izađe s treninga treba figure out što će sad uopće sa sobom.
Bismo li mi išle na Olimpijadu s tim znanjima?
Kako, jebote, to itko od nas može znati??!
I, da, ako ima razine testosterona kao da je na dopingu, ne treba imati mogućnost natjecanja. Da disklejmam na vrijeme.
EDIT: što se tiče pojma dodjeljivanje spola, slažem se sa strujom koja kaže da nam je svima spol dodijeljen. U skladu s primarnim spolnim obilježjima koja smo prezentirali na onom prvom susretu s doktorom. Nitko ne radi ni gensko ni kromosomsko testiranji, čak ni ulrazvučni pregled ima li skrivenih testisa u trbušnoj šupljini 
|
02.08.2024., 14:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Quote:
Merion1 kaže:
Ja sam uvjerena da oni misle da su fer. Ne mislim da je to neka podmukla skupina ljudi koja djeluje sinkronizirano, namjerno gubi da bi ovladali zenskom kategorijom u buducnosti. 
Postoje kriteriji koje moraju zadovoljiti, i one smatraju da su fer jer ih zadovoljavaju.
Mnoge legit zene uslijed raznih hormonalnih disbalansa imaju povisen testosteron, sto s njima?
|
sto vise citam o ovom konkretnom slucaju, dopustam da mozda stvarno nisu znali/e i da su im situacija i zivot prilicno komplicirani.
svejedno mi nije drago da se (ako vec postoji uvid u bioloske, anatomske, fizicke, hormonske i dr. razlicitosti) bave sportom na ovaj nacin. stvarno, nek se otvore nove kategorije ako se ustanovi da ljudi s tim stanjem/statusom ima dovoljno za natjecanja.
za slucajeve prije par godina, npr. tipa americkog plivaca, sam uvjerena da su itekako svjesno i namjerno usli u natjecanja protiv zena i nekim zenskim sportasicama unistili zivotni san i stvarni talent. i nimalo ih ne boli nijedna stvar (sta vec imaju) zbog toga.
|
|
|
02.08.2024., 14:46
|
|
dijametralno suprotna
|
Quote:
TincH kaže:
Ok, ispada da je za biti zensko nuzno izgledati ponasati se i demonstrirati snagu na tocno odredjen nacin, ili?
Nije jezicna policija, samo pokusavam shvatiti logiku iza jezika.
|
evo, objasnila sam ti gore.
problem je u tome sto woke ekipa nikad nece prihvatiti nikakva objasnjenja ni argumente protiv tog cirkusa ma koliko oni cvrsti bili jer SvI sMo mI jEdnaKi i iMaMo jEdNakA pRaVa!!11
jedna stvar mi je vrlo zanimljiva though: zasto uvijek ta inter/trans/votevr ekipica izabere neki borilacki sport, dizanje utega ili trcanje gdje je iz svemira vidljivo koliko su fizicki nadmocni bez obzira na to sto im pise u osobnoj, a ne
recimo sinkro plivanje, umjetnicko klizanje ili ritmicku gimnastiku. 
|
02.08.2024., 14:48
|
|
Prirodna gospođa
Registracija: May 2016.
|
Quote:
frupy kaže:
evo, objasnila sam ti gore.
problem je u tome sto woke ekipa nikad nece prihvatiti nikakva objasnjenja ni argumente protiv tog cirkusa ma koliko oni cvrsti bili jer SvI sMo mI jEdnaKi i iMaMo jEdNakA pRaVa!!11
jedna stvar mi je vrlo zanimljiva though: zasto uvijek ta inter/trans/votevr ekipica izabere neki borilacki sport, dizanje utega ili trcanje gdje je iz svemira vidljivo koliko su fizicki nadmocni bez obzira na to sto im pise u osobnoj, a ne
recimo sinkro plivanje, umjetnicko klizanje ili ritmicku gimnastiku. 
|
Možda su neki i izabrali, ali nisu dovoljno dobri u tome da dobace do OI 
|
02.08.2024., 14:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2019.
|
Quote:
Andra kaže:
Sto tocno tvrdis onda?!
Jer, stekla sam dojam da dajes primjere koji bi kao tu osobu i njeno sudjelovanje u zenskoj kategoriji trebali opravdati, onda zavrsis s disklejmerom.
Moram priznati da mi nisi jasna u ovoj raspravi.
|
Ne, ne opravdavam njeno sudjelovanje u ovoj kategoriji. Opravdavam njen spol, koji je zenski. Sto opet ne znaci da treba sudjelovati u regular zenskoj kategoriji, pogotovo ne boksackoj.
Ide mi na zivce sto ju se proglasava muskarcem, osobom koja je prosla muski pubertet i onda odlucila biti zensko i sl.
I nastavno na postove o snazi, naravno da jednako utrenirani muskarac i jednako utrenirana zena nisu isti sto se tice snage, moje pitanje je bilo odakle ideja da je ona jednako/vise utrenirana od svih natjecateljica. Do sada nije bila, dakle to nije nesto po defaultu.
|
|
|
02.08.2024., 14:50
|
|
'the bug' sings the blues
Registracija: Aug 2006.
|
Quote:
TincH kaže:
Zna se. Eto ti link gore.
|
ne, ne zna se
Merion je napisala da je - interseksualac ako je istina
nisam još vidjela da igdje jasno piše da jest ili nije
|
|
|
02.08.2024., 14:50
|
|
dijametralno suprotna
|
Quote:
Artan Lili kaže:
Možda su neki i izabrali, ali nisu dovoljno dobri u tome da dobace do OI 
|
poprilicno pratim sport i daleko izvan olimpijskih okvira i ne sjecam se takvih primjera.
ako netko zna, moze link, bilo bi zanimljivo popratiti? 
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:30.
|
|
|
|