Natrag   Forum.hr > Društvo > Lijepa naša > Zagreb

Zagreb Dan i noć u metropoli

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.01.2024., 12:02   #10001
O tome pričam.
Ne rade svoj posao, nego maltretiraju građane.
Old 21.01.2024., 13:32   #10002
Osobno sam jako zadovoljna Čistoćom. Dečki su uvijek ljubazni i korektni. Zna se koje se dane što odvozi i to je to. Mi imamo sve zaključano, predstavnik stanara to otključava i izvlači van kad treba, oni zatvore kad odvezu, korektno.

Bio otpad su nakon ovog cirkusa s Jakuševcem odvozili svaki 2-3 tjedna jer ga nisu imali gdje, a sad su opet počeli redovnim ritmom.

Nama je dovoljno čak i da nam isprazne kontejner svaki drugi tjedan jer smo mala zgrada, tako da nemamo nikakvih problema.

Kad mi je trebalo odvesti kutnu garnituru, poslala sam im mail, nazvali, odvezli. BESPLATNO.
Nemam kaj prigovorit. Ali i mi se držimo reda, ne ponašamo se ko stoka.
Elektron3 is offline  
Old 21.01.2024., 13:36   #10003
Radiš u čistoći ili imaš tamo ljubavnika?
Old 21.01.2024., 18:42   #10004
Quote:
venera_veritas kaže: Pogledaj post
Stavi smeće pored kante ak je tako loše napravljena da se neda otvoriti.
Nek ju otvara onaj koji ti naplaćuje odvoz smeća.
Dosta je više. Samo što ne moramo sami nositi smeće na jakuševac.
Odvoji smeće i drži ga danima u stanu jer je kanta puna, dadiljaj kantu, klanjaj se smećarima...
Ma nek odjebu više s pizdarijama i počnu raditi kako treba.
Kako ce raditi kako treba kad jos nema na djelu ni plana ni cilja.
Nema se kud sa smecem, ovo sto se radi je zapravo micanje smeca s ociju jednima a guranje pod nos drugima.

Nista nije rijeseno.
To sto kamioni odvoze ili ne odvoze je skoro i nevazno s obzirom da je ono sto rase samo provizorno.

Stvarno mislite da je problem rijesen kad je kamion otfurao vase smece da dalje zagaduje Novi Zagreb?

Na kraju price sa svim tim smecem koje kamioni otfuraju - pa ste sretni jer mislite da je sve rijeseno- nema se kud, niti se zna sto s njim, kako niti koliko dugo a izgleda da nije bas najjasnije ni zasto...
Old 21.01.2024., 18:46   #10005
Quote:
Elektron3 kaže: Pogledaj post
Osobno sam jako zadovoljna Čistoćom. Dečki su uvijek ljubazni i korektni. Zna se koje se dane što odvozi i to je to. Mi imamo sve zaključano, predstavnik stanara to otključava i izvlači van kad treba, oni zatvore kad odvezu, korektno.

Bio otpad su nakon ovog cirkusa s Jakuševcem odvozili svaki 2-3 tjedna jer ga nisu imali gdje, a sad su opet počeli redovnim ritmom.

Nama je dovoljno čak i da nam isprazne kontejner svaki drugi tjedan jer smo mala zgrada, tako da nemamo nikakvih problema.

Kad mi je trebalo odvesti kutnu garnituru, poslala sam im mail, nazvali, odvezli. BESPLATNO.
Nemam kaj prigovorit. Ali i mi se držimo reda, ne ponašamo se ko stoka.
Di zivis?
Cisto da vidim(o) koji kvart je tako privilegiran.
Da, privilegiran jer...
Novi Zagreb istok je duplo najebao.
Em je tu smetliste.
Em nam nisu odvozili mjesec dana, em su nam i dalje ostavili prorijeden odvoz, svaka 2 tjedna.
Old 21.01.2024., 18:50   #10006
Zatrpani plastikom i papirom.
Jer odvoze svaka 2 tjedna.
Plastike ima brda i brda.

Zbog cega je problem s plastikom ako se ona ne odlaze na Prudincu s MKO-om?
Pa nije se odronila plastika.
Ili je?

U cem je problem, zasto ne odvoze plastiku i papir?
Jel netko o tom nesto cuo?
Old 21.01.2024., 19:48   #10007
Quote:
Sophsy kaže: Pogledaj post
Zatrpani plastikom i papirom.
Jer odvoze svaka 2 tjedna.
Plastike ima brda i brda.

Zbog cega je problem s plastikom ako se ona ne odlaze na Prudincu s MKO-om?
Pa nije se odronila plastika.
Ili je?

U cem je problem, zasto ne odvoze plastiku i papir?
Jel netko o tom nesto cuo?
Sophsy, koliko znam svugdje (osim u najstrožem centru) se odvozi svaka dva tjedna. Kod nas u kvartu jednu subotu odvoze papir, a drugu subotu "žute" vreće. Dakle, kvart sa obiteljskim kućama. Vjerovatno lošija situacija nego u zgradama, jer ima kuća gdje žive 3 pa čak i 4 generacije zajedno, u nekim kućama živi preko 8 članova obitelji !
buc2 is offline  
Old 22.01.2024., 06:25   #10008
i mnogim zgradama se odvozi svaka dva tjedna i nema u blizini kontejnera za plastiku.
nas je u zgradi momentalno 18
Old 22.01.2024., 12:29   #10009
Nas je 600 na 2 kontejnera.
Odvoz svaka dva tjedna.
Old 22.01.2024., 14:58   #10010
Arrow

A šta ti piše pod odvoz kad otvoriš baš za svoju adresu. Meni piše svaka dva tjedna, ali imamo 240L kantu a ne kontejner.
Slikaj im svoj kontejner, screenshot da po rasporedu svaka 2 tjedna, linkaj im sa svih portala Tomaseviceve izjave da je odvoz svaki tjedan za višestambene zgrade s kontejnerom, i jebi im sve po spisku.
farfan is offline  
Old 22.01.2024., 15:08   #10011
kod nas su kontejneri za papir i plastiku i odvoze svaki tjedan
s odvozom nemamo problema ali komunikacija s cistocom/holdingom...

trebali su prije vise od mjesec dana odvesti s javne povrsine kontejnere koje su koristili susjedi (stavili su kante u dvoriste i ti kontejneri su niciji, visak, smetaju, smrde) i nema ih...
s jedne strane ne maknu te viskove s javne povrsine a s druge, kad ih se trazi zamjena kontejnera (zbog unistenja), pisu da nemaju...
Peppa Pig is offline  
Old 22.01.2024., 15:19   #10012
Na dan odvoza plastike stavite ih uz rub javne površine s ostalim žutim zg vrećama .
farfan is offline  
Old 22.01.2024., 15:59   #10013
Quote:
farfan kaže: Pogledaj post
Na dan odvoza plastike stavite ih uz rub javne površine s ostalim žutim zg vrećama .
Ovdje kontejneri i stoje na javnoj povrsini, jer nisu nasi (kaze Cistoca) ali nije ni zeleni otok.
Tak da se vrece mogu metnuti samo oko tih kontejnera, prevedeno po cesti, plocniku i travi, jer je tu parkić.
I nikog od odgovornih to ne dira pol posto.
Nije da nitko ne fotka i ne salje slike...
A kvart izgleda "divno".
Old 22.01.2024., 16:06   #10014
Quote:
farfan kaže: Pogledaj post
A šta ti piše pod odvoz kad otvoriš baš za svoju adresu. Meni piše svaka dva tjedna, ali imamo 240L kantu a ne kontejner.
Slikaj im svoj kontejner, screenshot da po rasporedu svaka 2 tjedna, linkaj im sa svih portala Tomaseviceve izjave da je odvoz svaki tjedan za višestambene zgrade s kontejnerom, i jebi im sve po spisku.
Nekad je bilo svaka dva tjedna,,pa su se ovi ku*čili da su nam povećali broj odvoza na 1x tjedno - sto je kratko trajalo i nisu se tog uvijek drzali, onda u 12.mj nisu 3 tjedna otpeljali, i sad smo opet na svaka 2 tjedna.
Sto znaci kvart zatrpan plastikom jer su kontejneri prepuni nakon tjedandana. Nakon 2 tjedna kolicina plastike je skoro duplo veca od zapremnine svih kontejnera skupa koje imamo.
Da, pise svaka 2 tjedna.
Old 22.01.2024., 18:22   #10015
Nemam pojma kaj se više događa. Odvoz plastike navodno bio 18.1, ali 17og nisam vidjela niti jednu vreću na grani. Odvezli prije?!?

Sad piše 25oga. Znači svakog tjedna?!?

Ne znam kad da iznesem, čuvat ću dovijeka na balkonu, jer ja na granu ne vješam makar crkla.

@venera veritas

Dobro da si se pojavila. Tanita treba imat nekakvo društvo
Gingerina is offline  
Old 22.01.2024., 18:54   #10016
Nemojte biti pizdojalne !
Neka i drugi kažu svoje mišljenje.
Ne odvozi i ne čisti se svugdje isto.
buc2 is offline  
Old 22.01.2024., 19:14   #10017
Istina, neujednačeno je i to smo odavno utvrdili.

Međutim pizdit bezglavo na baš sve, sve...?

Za jebenih 6 eura paušala?!?

Prejeftino je, a ovaj zbog populizma ne diže cijene.
Gingerina is offline  
Old 22.01.2024., 20:58   #10018
Nije prejeftino kolegice !
Nama je seljačina 2016 smanjila odvoz MKO sa tri na dva odvoza tjedno.
Onda mi je Tomašević prošle 2023 ukinuo to na jedan odvoz tjedno ! Moram kupovati jebene plave vrećice u 2023/4 godini kao da ne znamo već 30 godina da ima previše plastike svuda oko nas !
Prije dvije tri godine su nam iz kvarta "odnijeli" kontejner za staklo, kontejner za odjeću i kontejner za papir !
Sada ja trebam to trpati u svoj auto i voziti na reciklažno dvorište, a to je trošak mog vremena i mog automobila !
buc2 is offline  
Old 23.01.2024., 00:04   #10019
Cijena je nerealna, a vi si maštate svašta. Nije dizao cijenu zbog pukog populizma. I zbog toga ga prezirem.

Cijena treba biti 20 eura barem. Paušal. Plus kazne, i to neće.

Ništa, samo da ugodi građanima. Odvratnoj gamadi.
Gingerina is offline  
Old 23.01.2024., 13:44   #10020
Kako si to zamislila?
20 eura po stanu?

Jer to bi značilo da zgrade plaćaju 2-4x skuplje od kuća.
Realno, i sad plaćaju skuplje

Quote:
Standardizirani spremnici za prikupljanje miješanog komunalnog otpada su volumena 120 litara, 240 litara i 1.100 litara.
https://www1.zagreb.hr/sluzbeni-glas...7-598f41ba14d3
A u sadašnjosti i zbilji:
Uzmimo zgradu od 120 stanova. 120×6=720 eura.
1 kontejner=9 kanti, 3 kont=27 kanti; po kanti je blizu 27€.
7 eura skuplje nego kućama.

130 stanova, 3 kontejnera = 780€
780:27=28, 88€
Susjedni haustor ekvivalent volumenu kanti plaća skoro 9 eura više po kanti.

Evo tko plaća, kom se dere koža.
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:34.