Zagreb Dan i noć u metropoli |
|
|
19.02.2024., 08:07
|
|
Grička vještica
Registracija: Feb 2012.
|
Quote:
Gingerina kaže:
Naravno da su krivi, zbog mnogo čega, a prvo i osnovno jer ne žele platiti odvoz pa ne koriste službene ZG vrećice.
Vidim, i ti bi htjela instant teleportaciju smeća iz kontejnera ravno u Sunce 
|
Koji vrag ti izmisljas.
Imas problema s razumijevanjem napisanog, zao mi te je.
Ljudi su ljuti jer gradska vlast nije nista rijesila.
Pricaju da jesu, a plastiku ne odvezu po tri tjedna, mko produze na skoro dva, bio je stajao mjesec dana, i dalje nema reda...
Ljudima je pun kufer tog da ih se farba.
Fer bi bilo da gradska vlast prizna tocno stanje, a ne da od nas radi idiote.
Pa sto? Voziti ce se smece u neku drugu drzavu/grad jer sve dosadasnje gradske vlasti unatrag 30 godina nisu prstom makle umjesto da se ideoloski prepucavaju.
Placati ce se skuplje. Zbog sveg tog. S onim sto planiras rijesit ces to da i dalje imas smece s kojim nemas kud.
Jbg, tako je, ako to moras, moras, reci, ali nemoj me j s tim da je red kad je nered i da ce biti red kad ces opet zaglibiti sa smecem za kojeg ces morati drugom placati da ga uzme.
|
|
19.02.2024., 08:14
|
|
Grička vještica
|
Quote:
kajpa kaže:
Sve manje ljudi to radi. (plave)
Ne znam jesam li napisala, uglavnom žena bez pardona nosi smeće u običnoj vrečici.
Da, to rade (skoro) svi u zgradama, ali ova živi u kući, ima svoju kantu, ali nosi u kontejner od zgrade.
|
Moram ispraviti svoj dozivljaj.
Novi stanari su kupili stan sa stvarima, i oni su u debele crne vrece pobacali sve sto su mogli.
Onak, par, visokoobrazovani tridesetogodisnjaci, usminkani, s dva nova auta.
Dio namjestaja su izbacili pred haustor (ono, mozda nekom treba, ne? Sad to stoji jer je doslovno bezvezna iverica i ultrapas, odljepljuje se, poskidali su ručke i dio panti, ružno i fakat skoro neiskoristivo koliko je loše kvalitete i koliko su sebi ostavili, a van iskipali pod štosem neki siroček treba), a dobar dio sitnih stvari potrpali u vrece i vec mjesec dana to trpaju u mko.
Sad kad nije bilo tih vreca recimo da je omjer plave: ostale sigurno 80:20, mozda cak i.90:10.
Sto je za zgradu s 300 i nesto stanara sasvim pristojno.
Jer uvijek imas dio onih koji se protive svemu, nebitno o cem se radi. Otprilike onih koji i da je njima poplava ne bi dali da se kod njih razbija zid.
|
|
19.02.2024., 08:24
|
|
Grička vještica
|
Quote:
tanita kaže:
Većina ljudi nije glupa niti želi da se od njih rade budale.
Moramo biti realni, ako oni u zgradi ne kupuju Zg vrećice zašto bi ih kupova ta žena koja živi u kući?....razlog zašto nosi u kontejner zgrade zapravo je vrlo jasan sa jedne strane odvozi su češći (za isti fiksni iznos) sa druge, svi pričaju/pišu o kaznama za kuće i nemogućnosti iste za zgrade....
|
Daj se prestani sramotiti tim sto svoje smece zelis bacati u tudu kantu za smece.
Nemas kaj netko nositi svoje smece nekoj zgradi u kontejner.
To samo ultra primitivci, zadnje seljacine, rade.
I ne lazi.
Lazes cim zijevnes.
Zgradama ne odvoze nista cesce.
I opet ne lazi.
S kaznama.
Zgrade su dobile kazne, druga je stvar nacin na koji se nekog treba kazniti i kako se to treba provesti, i zasto to pada na sudu.
Gade mi se ljudi koji svoje smece nose drugima. Gamad primitivna.
|
|
19.02.2024., 09:04
|
|
u prolazu
Registracija: Mar 2011.
|
ali u koje tuđe kante/kontejnere bi takvi i mogli baciti da svi imamo kante/kontejnere pod ključem?
da je taj dio odrađen kako je zamišljeno i sve ostalo bi se bolje posložilo
|
19.02.2024., 09:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
A jel se smije bacit plavu vrećicu reciklažno? Koliko znam tamo nema tog kontejnera. I di bi vlasnik kuće ponekad trebao bacit smeće kad ide na godišnji?
Na moru odnesem u reciklažno, ne mogu ostavit kantu vani kad se vraćam u ZG. A moj retardirani susjed sam ostavi vreću na cesti 3 dana prije odvoza i onda to rastepu mačke, ptice i slično.
|
|
|
19.02.2024., 09:18
|
|
u prolazu
|
ima u reciklažnom MKO kontejner, ja sam bacala bez plave vreće
|
19.02.2024., 11:33
|
|
8
Registracija: Aug 2005.
|
Quote:
Opal Zg kaže:
ima u reciklažnom MKO kontejner, ja sam bacala bez plave vreće
|
Na Tresnji bogme nemaju. Jednom sam u autu imao vise stvari, sve poslagao u kategorije, te pozelio da ne moram do zelenog otoka i pitam imaju li MKO - veli ne
Ima godina dana, mozda malo manje.
Quote:
Sophsy kaže:
I ne lazi. Lazes cim zijevnes. Zgradama ne odvoze nista cesce.
I opet ne lazi.
|
Sophsy,
malo probaj kontrolirati misli, pa ce i jezik biti mudriji. Forum nije mjesto za istresanje lutnje, vec mjesto rasprave.
Quote:
Sophsy kaže:
Gamad primitivna.
|
Ne moremo se pozivati na jedne standarde, a sami ih spustati ponasanjem. Malo pristojnije i pristupacnije, molio bih te Sophsy.
..
|
|
|
19.02.2024., 15:55
|
|
Okajava grijehe
Registracija: May 2011.
|
Quote:
Sophsy kaže:
Placati ce se skuplje. Zbog sveg tog. S onim sto planiras rijesit ces to da i dalje imas smece s kojim nemas kud.
Jbg, tako je, ako to moras, moras, reci, ali nemoj me j s tim da je red kad je nered i da ce biti red kad ces opet zaglibiti sa smecem za kojeg ces morati drugom placati da ga uzme.
|
To je preduvjet - daleko veća cijena. A sad gospoda ne žele plaćati ni ovu mizernu cijenu uz bijednu "ispriku" da ništa nije riješeno. Kako da se išta riješi bez love?
Quote:
Opal Zg kaže:
ali u koje tuđe kante/kontejnere bi takvi i mogli baciti da svi imamo kante/kontejnere pod ključem?
da je taj dio odrađen kako je zamišljeno i sve ostalo bi se bolje posložilo
|
E, a manjina ima svoje kontejnere i kante pod ključem.
Quote:
farfan kaže:
A jel se smije bacit plavu vrećicu reciklažno? Koliko znam tamo nema tog kontejnera. I di bi vlasnik kuće ponekad trebao bacit smeće kad ide na godišnji?
Na moru odnesem u reciklažno, ne mogu ostavit kantu vani kad se vraćam u ZG. A moj retardirani susjed sam ostavi vreću na cesti 3 dana prije odvoza i onda to rastepu mačke, ptice i slično.
|
U ovom slučaju i nema druge nego ubaciti u tuđi kontejner, ali u plavoj vrećici. Ili ako si dobar s nekim zamoliti da tvoju kantu izveze na cestu i poslije je vrati.
|
|
|
19.02.2024., 17:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Jesam ja zametnuo ili nismo ni dobili formulare za glomazni otpad? To je nekad dolazilo poštom odmah na početku godine.
|
|
|
19.02.2024., 17:17
|
|
Okajava grijehe
|
Mislim da se to može preko interneta.
|
|
|
19.02.2024., 17:17
|
|
u prolazu
|
Quote:
Cat6 kaže:
Na Tresnji bogme nemaju. Jednom sam u autu imao vise stvari, sve poslagao u kategorije, te pozelio da ne moram do zelenog otoka i pitam imaju li MKO - veli ne 
|
imaju dvije velike kante i kontejner, znam jer se pes svaki put usere malo prije njih i prvo što idem baciti je ta njegova vrećica
Quote:
farfan kaže:
Jesam ja zametnuo ili nismo ni dobili formulare za glomazni otpad? To je nekad dolazilo poštom odmah na početku godine.
|
ja sam ovaj mjesec dobila sa računom
|
19.02.2024., 17:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
Quote:
farfan kaže:
|
Ja dobila neki dan.
|
19.02.2024., 17:40
|
|
Zivot je igra, na tebi je
Registracija: Sep 2013.
|
Odvoz otpada u Zagrebu
Quote:
farfan kaže:
|
Meni je došlo uz račun Zagrebačkog holdinga u veljači.
Možeš popuniti e-zahtjev ovdje: https://www.cistoca.hr/info-centar/e...pada-1239/1239
|
|
|
19.02.2024., 17:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Ok, ja još nisam dobio za veljaču.
Mezzzo tako i inače ispunjavam, ali ne znam broj zahtjeva koji moram dobit poštom. Onaj sistemski broj, adresa i ostalo se ispuni automatski.
|
|
|
19.02.2024., 17:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2020.
|
Quote:
farfan kaže:
|
Quote:
Opal Zg kaže:
imaju dvije velike kante i kontejner, znam jer se pes svaki put usere malo prije njih i prvo što idem baciti je ta njegova vrećica
ja sam ovaj mjesec dobila sa računom
|
Quote:
kajpa kaže:
Ja dobila neki dan.
|
Quote:
mezzzzzo kaže:
|
I ja dobila uz račun.
|
|
|
21.02.2024., 13:37
|
|
Okajava grijehe
|
komunalni redari i sankcije
Prenosim s pressice gradonačelnika:
Quote:
Nacional je objavio članak u kojem se spominje da ste osnovali stranačku policiju za kontrolu komunalnih redara. Kako to komentirate?
Ne postoji takva skupina, ali postoji radna skupina koja se bavi temom otpada. Objavljeno je tko je u njoj, to je radna skupina koja pomaže u bavljenju problematikom gospodarenja otpadom u Zagrebu.
Činjenica jest da tisuće građana, nažalost, krše propise o odlaganju otpada, primjerice kada otpad odlože pokraj spremnika, neki od njih smatraju da je to ok, da su time napravili dobru stvar.
Prije mjesec dana imali smo vježbu koja je trajala tjedan dana s kojom smo ispitivali spremnost komunalnih redara, Čistoće, Zrinjevca i svih službi Holdinga da se vidi zašto dolazi do kritičnih točki gdje se stalno gomila otpad pored spremnika.
Htjeli smo vidjeti zašto se to događa. U ovoj vježbi puno su pomogli i vijećnici iz mjesnih odbora i gradskih četvrti.
Velik dio građana zna da radi prekršaj, ali pošto nije bilo sankcija, nastavljaju s takvim ponašanjem.
Ovo će se promijeniti zbog uvođenja novih kamera, zbog zapošljavanja dodatnih komunalnih redara i ophodara. Dio građana niti ne zna da je prekršaj odložiti otpad pokraj spremnika
|
|
|
|
21.02.2024., 16:01
|
|
Registrirani korisnik
|
Bilo je i vrijeme.
Došao baš napisati da ti komunalni redari ništa ne rade. Iako su tu i ZG ceste krive, mjesecima prolazim kraj počupanih ZG stupića. Leže odbačeni i nitko ne jebe. A koliko pamtim iz bandicevih vremena, poprilično su skupi, to je poštena hrga lijevanog željeza.
|
|
|
21.02.2024., 16:06
|
|
Okajava grijehe
|
Čekaj samo da ih cigići koji se bave sekundarnom sirovinom ne skuže.
|
|
|
23.02.2024., 20:45
|
|
8
Registracija: Aug 2005.
|
Quote:
Opal Zg kaže:
imaju dvije velike kante i kontejner, znam jer se pes svaki put usere malo prije njih i prvo što idem baciti je ta njegova vrećica ja sam ovaj mjesec dobila sa računom
|
Kad radis i pises na forumu odgovor, onda napises glupost
Htio sam napisati da nemaju biootpad kontejner.
....
|
|
|
26.02.2024., 08:46
|
|
u prolazu
|
isto ko i selska-ozaljska kod žapca
imali su ga milion posto i to odmah s lijeve strane kod ulaza, pogledat ću prvom prilikom
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:33.
|
|
|
|