Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 16.10.2019., 22:11   #1001
Quote:
Lentus kaže: Pogledaj post
Kaj to ima Corolla updejtani 2.0 motor? Po novom ima 184 konja. Dali neko zna kakve su promjene na motoru?
Je, novi motor:
https://youtu.be/X__JTmVJ9ug

I nova getriba:
https://youtu.be/m-MLyKjYqSw
"Ladies and Gentlemen, this is your Captain speaking. We have a small problem. All four engines have stopped. We are doing our damnedest to get them going again. I trust you are not in too much distress." by Captain Eric Moody
sinisa_7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2019., 05:04   #1002
Dobar prikaz Ali to znam za Dynamic Force. Zanima me za MY 2020, jer vidim u Slo cjeniku, da ima Corolla po novom 184 konja i ne 180. Isto tako ima Faceliftani CHR 184 konja. Dali tko zna kakva je novost na motoru?
Lentus is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2019., 06:27   #1003
Quote:
sinisa_7 kaže: Pogledaj post
Corolla u Europi nema takve getribe. Ima eCVT.
cc18 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2019., 08:57   #1004
Quote:
Sad nakon 8000 km je 4.7.

To je jedno 40% autoceste i 60% grad i otvorena.
U kojim uvjetima najmanje troši? Autocesta sigurno ne.

Poslano sa mog SM-N950F koristeći Tapatalk
PRKYS is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2019., 10:39   #1005
Quote:
Lentus kaže: Pogledaj post
Dobar prikaz Ali to znam za Dynamic Force. Zanima me za MY 2020, jer vidim u Slo cjeniku, da ima Corolla po novom 184 konja i ne 180. Isto tako ima Faceliftani CHR 184 konja. Dali tko zna kakva je novost na motoru?
Kad sam ja kupovao slovenci su imali 181ks, britanci 185, njemci 184.

sve je to isti motor samo ovisi kako ga zbrajaju. Možda su dodatnim testirnjem vidjeli da mogu dodati još koji konj...
Eclair is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2019., 10:40   #1006
Quote:
PRKYS kaže: Pogledaj post

a koliko bi ti želio da ti auto troši?

Ako se dobro sjećam voziš passata? koji motor? gdje živiš?
Eclair is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2019., 10:45   #1007
Quote:
Eclair kaže: Pogledaj post
Kad sam ja kupovao slovenci su imali 181ks, britanci 185, njemci 184.

sve je to isti motor samo ovisi kako ga zbrajaju. Možda su dodatnim testirnjem vidjeli da mogu dodati još koji konj...
Nije to nego kako su u kojoj zemlji porezna pravila onda dodaju ili oduzmu koji KS. Npr nudis 90KS a neka zemlja ima veci porez i davanja za 90KS ili vise pa ti remapiras na 89 i svi sretni i zadovoljni.
europe2seoul is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2019., 10:59   #1008
Quote:
europe2seoul kaže: Pogledaj post
Nije to nego kako su u kojoj zemlji porezna pravila onda dodaju ili oduzmu koji KS. Npr nudis 90KS a neka zemlja ima veci porez i davanja za 90KS ili vise pa ti remapiras na 89 i svi sretni i zadovoljni.
Da, možda je i to razlog...

Uglavnom, sve je to isti motor... Toyota ima običaj godinama držati isti motor ako se pokazao dobrim... A ovaj 2.0 je još iz nekog Lexusa...
Eclair is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2019., 13:47   #1009
Quote:

Ne, na autocesti je oko 5.5-6 na 130. Na otvorenoj najmanje troši ali i u gradu kad nema gužve.

Quote:
cc18 kaže: Pogledaj post
Corolla u Europi nema takve getribe. Ima eCVT.
Kak ne, pa svi 2.0 motori dolaze s novom getribom - Direct shift. Zato imaju pedale za “promjenu prijenosa”.
"Ladies and Gentlemen, this is your Captain speaking. We have a small problem. All four engines have stopped. We are doing our damnedest to get them going again. I trust you are not in too much distress." by Captain Eric Moody
sinisa_7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2019., 15:04   #1010
Ne ne, nešto si zabrljao. Direct shift znači fiksna prva brzina pored cvt, to imaju amerikanci (ne znam zašto, njima je to kao dobro). Mi imamo eCvt, nešto drugo, ali isto novo.
cc18 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2019., 15:40   #1011
Quote:
cc18 kaže: Pogledaj post
Ne ne, nešto si zabrljao. Direct shift znači fiksna prva brzina pored cvt, to imaju amerikanci (ne znam zašto, njima je to kao dobro). Mi imamo eCvt, nešto drugo, ali isto novo.
A koja je to pak treća?
Trebalo bi pogledati, piše šifra getribe na crnoj pločici kod vrata... meni na 1.8 piše P610. To je ecvt.
@Eclair, daj vidi taj kod je u drugom redu na kraju na crnoj pločici.
sinisa_7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2019., 17:32   #1012
Quote:
Eclair kaže: Pogledaj post
a koliko bi ti želio da ti auto troši?

Ako se dobro sjećam voziš passata? koji motor? gdje živiš?
Zivm u Sl. Brod, Passat 2.0tdi DSG, troši moje vožnje oko 7l.. Htio bi da mi Corolla troši 4-4.5 l. Vožnja je poluotvorena gotovo, do posla 12km, i tu imam 2 semafora, 3 kruzna toka..

PRKYS is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2019., 17:37   #1013
Quote:
Zivm u Sl. Brod, Passat 2.0tdi DSG, troši moje vožnje oko 7l.. Htio bi da mi Corolla troši 4-4.5 l. Vožnja je poluotvorena gotovo, do posla 12km, i tu imam 2 semafora, 3 kruzna toka..

A ja bi htio da moj trosi 1 litru na 100 ali nece

Ako imas voznju koja je kao otvorena cesta, hybrid tu nema neke prednosti. Pogotovo za ovo sto si ti napisao da ocekujes. Hybrid ima prednosti kada si tipicnoj gradskoj stani-kreni guzvi, gdje se jako puno koristi baterija a manje benzin.
europe2seoul is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2019., 17:50   #1014
Quote:
A ja bi htio da moj trosi 1 litru na 100 ali nece

Ako imas voznju koja je kao otvorena cesta, hybrid tu nema neke prednosti. Pogotovo za ovo sto si ti napisao da ocekujes. Hybrid ima prednosti kada si tipicnoj gradskoj stani-kreni guzvi, gdje se jako puno koristi baterija a manje benzin.
A ne baš. Tj.ovisi. Treba ti bar 50-60 kmh da iskoristiš sve prednosti hibrida. Ispod toga slabo energije prikupiš od kočenja a to je jako bitan dio.
Stani kreni ja ga nemogu ispod 4.5 dobiti. Na otvorenoj i kad u gradu nema gužve ispod 3.5 bez problema.
(Govorim o malo duljoj stani kreni vožnji. Ako je stani kreni relacija 1-2 km to onda bez problema prođeš na bateriju. Ako je dulja stani kreni, isprazniš bateriju do kraja i auto se prebaci u serijsko hibridni mod. A to na malim brzinama nije skroz efikasno)
sinisa_7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2019., 17:54   #1015
Quote:
A ne baš. Treba ti bar 50-60 kmh da iskoristiš sve prednosti hibrida. Ispod toga slabo energije prikupiš od kočenja a to je jako bitan dio.
Stani kreni ja ga nemogu ispod 4.5 dobiti. Na otvorenoj i kad u gradu nema gužve ispod 3.5 bez problema.
Pa on hoce 4.5 litre. Jedino i hibrid treba zagrijat motor. Ak ujutro upali i odvozi tih 12km u komadu a vani je zima nece bas biti neka usteda.
europe2seoul is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2019., 17:58   #1016
Quote:
Pa on hoce 4.5 litre. Jedino i hibrid treba zagrijat motor. Ak ujutro upali i odvozi tih 12km u komadu a vani je zima nece bas biti neka usteda.
Meni je 12 km do posla. Redovno kad nema gužve 3.4. Kad je promet 4-4.5.
Ali to je sad kad nije hladno.
sinisa_7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2019., 20:24   #1017
Quote:

odi kod Vuke u salon i dogovori vožnju za tu tvoju relaciju sa Corolom, pa saznaš iz prve ruke koliko će ti trošiti ...
homosapiens is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2019., 21:26   #1018
Nisam siguran da vuko ima prodaju, samo servis koliko znam.

PRKYS is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2019., 21:33   #1019
ako je meni mogao dati ponudu za Yarisa onda valjda ima i prodaju
homosapiens is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2019., 22:30   #1020
Quote:

Realno teško... Trošit će ti od 5 do 5,5l. Ako ti je potrošnja prioritet radije probaj 1.8
Eclair is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:41.