Natrag   Forum.hr > Društvo > Aktualno

Aktualno
Podforumi: AI - Umjetna inteligencija

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.04.2025., 14:35   #1001
dotur tonci is offline  
Old 09.04.2025., 14:40   #1002
Quote:
iguodala kaže: Pogledaj post
Nakon što si maloprije citirala Index, sad citiras Dnevnik.hr. Doslovno ti mozak trazi potvrdu vlastite projekcije i onda kad naletis na nesto slivno - mozak implodira.
Po tisućiti put: nije važno gdje piše nego što piše. Odnosno imaš li kakvu argumentiranu kritiku onoga što piše u člancima koje sam citirala?

Quote:
iguodala kaže: Pogledaj post

Ako su Englezi napravili deal sa Zelenskim, oko rijetkih minerala - vjerojatno je to Amerika napravila odavno.

Samo što su napravili igrokaz oko svega toga, da ne bi ispalo da je Zelenski prodao zemlju i suverenitet.
Imaš li ikakav dokaz za ovo što tvrdiš? Ili je to samo tvoja projekcija utemeljena na ničemu?
Ni jedan organizam ne može stajati sam za sebe. Evolucija prvih živih organizama odvijala se zajedno s pretvorbom planetarne površine iz neorganskog okruženja u samoregulirajuću biosferu. Život je značajka planeta a ne pojedinih organizama.
mravac8 is offline  
Old 09.04.2025., 14:44   #1003
Dogodilo se upravo ono što sam jučer rekao, a to je da će Kina ne samo uzvratiti, nego će lagano povisiti tarife i iznad američkih. Boli Xi-ja ona stvar, on ima ponos, nitko na svijetu ne može konkurirati kineskoj proizvodnji, a vjerujem da će uskoro i stopirati rijetke minerale u SAD u potpunosti.
Old 09.04.2025., 14:51   #1004
Kina diže carine za Ameriku za dodatnih 50%, sa već najavljenim 34% i od prije 20%
znači izjednačili se sa Trumpovih 104%
https://x.com/sentdefender/status/1909933484480614664

čekamo Europu, nema sumnje da ćemo i mi dignuti carine
penkalaa is offline  
Old 09.04.2025., 14:57   #1005
Quote:
mravac8 kaže: Pogledaj post
U članku koji sam citirala piše da rijetke minerale terbij i disprozij ima samo Kina. Možeš li ičim dokazati da je drugaćije?
Vidi moj post gore.
JoKra is offline  
Old 09.04.2025., 15:00   #1006
Quote:
mravac8 kaže: Pogledaj post
U članku koji sam citirala piše da rijetke minerale terbij i disprozij ima samo Kina. Možeš li ičim dokazati da je drugaćije?

Možeš li dokazati da ima?
Evo jedan klik mišem.

https://finance.yahoo.com/news/ameri...145300181.html
iguodala is offline  
Old 09.04.2025., 15:01   #1007
Quote:
Roy kaže: Pogledaj post

Jer za suca (zakonodavna grana vlasti) nije bitno gdje se osoba u tom trenutku nalazila. Osoba je nezakonito deportirana iz USA i ICE (izvršni dio vlasti) je dužan postupati prema zakonu bez obzira gdje se u tom trenutku osoba nalazila. To što Trump minioni ignoriraju zakonodavnu granu i što je narativ maga sljedbe "zrakoplov nije bio u USA dakle sudac ne može ništa" je pogrešno.
Opet brkas stvari kao i sa Tokyo, kojeg zanimljivo vise ne spominjes. Sudac je mogao odrediti neki termin da se ove saslusa i to bi bilo sasvim ok. Medjutim on je naredio da se avioni izvan teritorija USA vrate za sto nema jurisdikciju. Tj. on misli da ima a drzava da nema pa mozemo dalje pratiti slucaj. Prema tvojoj teoriji neki random sudac moze iz cista mira narediti nekom avionu koji je iznad atlantika da se vrati nazad u USA!? Sure thing.

Dok ti vidis ovdje maga minione i overreach izvrsne vlasti ja vidim dem trbuhozborce i sudca koji si je dao puno preveliku vaznost i ovlasti izvrsne vlasti.
Razlika je u tome da sam ja u pravu, a to ces vidjeti ako se odvazni sudac odvazi ici dalje sa svojim teorijama.
Quote:
Da te podsjetim jer vidim da brzo i prikladno zaboravljaš što si uveo u priču: Ovdje govorite o dva slucaja. I u oba su sudci i medijski narativ u krivu. U prvom su avioni bili izvan USA i normalan sudac bi trebao znati da nema jurisdikciju izvan teritorija USA. Case closed.

Kao što vidiš nije baš tako. Ofc, nije nimalo nezakonito imati mišljenje da Trump i njegovi minioni imaju carske i kraljevske ovlasti i da mogu baš sve što žele.

Vjerujem da nisi jako dugo u RH i da si zaboravio značenje nekih riječi pa da te podsjetim. Nadam se da ćeš uočiti razliku.

Osporavati:
Definicija
1. pobijati čije tvrdnje; opovrgavati
2. pravn. ne priznavati čije pravo na što [osporavati pravo na zemljište]

Suspendirati

Definicija
1. (koga) privremeno udaljiti/udaljavati iz službe, s posla ili iz druge djelatnosti (prava nastupanja u sportskoj igri i sl.)
2. (što) odgoditi/odgađati važenje čega (ob. zakona)

Nije isto.
Hvala na brizi za moj hrvatski jezik, nije najbolji ali nije ni toliko los da se ne mozemo sporazumjeti. Pogotovo ako zanemarimo dijakriticke znakove koje s razlogom ne koristim i poneki ije je.

Ne znam kako je kod vas ali ovdje SCOTUS osim presudama salje poruke i ne uzimanjem slucajeva, izuzecem etc..

De facto- Roberts je zadnji dan roka kojeg je postavila sudkinja za vracanje te osobe, donio odluku stay. Prema meni time je dao hint sudkinji koja si je dala ovlasti sve tri grane vlasti. A prema tebi nije i to je sasvim ok. Ali ostaje cinjenica da je rok koji je, prema meni unhinged sudkinja a prema tebi borac protiv tiranije, ipak probijen. Odlukom SCOTUSA.

De jure- Roberts je zadnji dan roka donio odluku stay koja znaci da se dalje prolongira odluka ali i dalje ostaje cinjenica- rok koji je dala sudkinja je probijen.

Be that as it may, ja se i dalje drzim onoga sto sam pocetno napisao. Ako je nesto zbog jezicne barijere (koja nije bas toliko velika) bilo nejasno, mislim da sam sad pojasnio.
tisserand is offline  
Old 09.04.2025., 15:10   #1008
Quote:
JoKra kaže: Pogledaj post
Vidi moj post gore.
Jesu li količine dovoljne za esploataciju?Ili su količine zanemarive? Naravno, osim tamo gdje već postoje rudnci? Koliko u rudnicima još ima minerala?
Ni jedan organizam ne može stajati sam za sebe. Evolucija prvih živih organizama odvijala se zajedno s pretvorbom planetarne površine iz neorganskog okruženja u samoregulirajuću biosferu. Život je značajka planeta a ne pojedinih organizama.
mravac8 is offline  
Old 09.04.2025., 15:16   #1009
Odlutali ste od teme.

Sent from my 21081111RG using Tapatalk
Old 09.04.2025., 15:54   #1010
BUY, BUY, BUY

dotur tonci is offline  
Old 09.04.2025., 16:02   #1011
Quote:
tisserand kaže: Pogledaj post
Opet brkas stvari kao i sa Tokyo, kojeg zanimljivo vise ne spominjes.
Osim u dijelu kojeg si izrezao, zanimljivo.
Quote:
Sudac je mogao odrediti neki termin da se ove saslusa i to bi bilo sasvim ok. Medjutim on je naredio da se avioni izvan teritorija USA vrate za sto nema jurisdikciju....
Kaže tko, forumaš tisserand?

Nadalje, odakle ti uopće informacija da je sutkinja Paula Xinis naredila povratak zrakoplova koji je bio u zraku?

Dana 4. travnja 2025., sutkinja Paula Xinis presudila je da je njegovo pritvaranje bez ikakve sudske dokumentacije koja bi to potvrdila bilo nezakonito i da bi mu pretrpjela nepopravljivu štetu ako bi ostao u El Salvadoru, te je naredila vladi da osigura njegov povratak u SAD najkasnije do 7. travnja.[4] Na saslušanju pred sucem Xinisom, odvjetnik Ministarstva pravosuđa Erez Reuveni često nije odgovarao na sučeva pitanja i izjavio je da mu Ministarstvo pravosuđa nije dalo informacije koje su mu bile potrebne da odgovori na sučeve upite. Reuveni je priznao da je deportacija bila pogreška, rekavši da su "činjenice priznate, tužitelj Ábrego García nije trebao biti uklonjen", a na pitanje zašto vlada nije mogla vratiti Ábrega Garcíju u Sjedinjene Države, Reuveni je izjavio da je postavio isto pitanje vladinim dužnosnicima i da nije dobio odgovor. wiki

Quote:
Dok ti vidis ovdje maga minione i overreach izvrsne vlasti ja vidim dem trbuhozborce i sudca koji si je dao puno preveliku vaznost i ovlasti izvrsne vlasti.
Demokracija a ne magakracija. Navikni se.
Quote:
Razlika je u tome da sam ja u pravu, a to ces vidjeti ako se odvazni sudac odvazi ici dalje sa svojim teorijama.
Koliko vidim osim priča iz magaversea nemaš baš previše pojma o čemu se tu radi.
Quote:
De facto- Roberts je zadnji dan roka kojeg je postavila sudkinja za vracanje te osobe, donio odluku stay. Prema meni time je dao hint...
Hint≠opovrgavanje

Prema tebi Roberts može biti i ljubićasti jednorog ali nije opovrgnuo odluku sutkinje. Možda SCOTUS to u nekom budućem trenutku i napravi ali za sada nije.
Old 09.04.2025., 16:09   #1012
Quote:
dotur tonci kaže: Pogledaj post
Izgubila sam se u svemu ovome, tariff na tariff...

Nego, hoće li Ameri moći kupovati robu iz proizvodnje koja se vratila iz Bangladeša, Šri lanke i ko zna gdje? Pa tko će u Americi raditi te poslove?

Inače, ne bi imala ništa protiv da nestane ova bolesna brza moda i da se opet vratimo na ono, platim malo skuplje pa nosim sto godina. Dobro za živce i za okoliš.
mirjam is offline  
Old 09.04.2025., 16:17   #1013
To s tarifama je bolesno jer se ionako najprodavaniji svjetski proizvodi rade u 20 zemalja, iz nekih se zemalja nabavljaju materijali, neki izrađuju specijalizirane dijelove za proizvod, neki imaju tvornice, svi su povezani u nabavci, proizvodnji, transportu i prodaji, ne kužim tu logiku, nije da jedna zemlja drži monopol nad većinom dragocjenih proizvoda. Ovo šta Trump radi je ko da se ide izolirat, a nalazi se na poljudskom sjeveru za vrime derbija s Dinamom.
Sveti Germain is offline  
Old 09.04.2025., 16:32   #1014
Quote:
mirjam kaže: Pogledaj post
Izgubila sam se u svemu ovome, tariff na tariff...

Nego, hoće li Ameri moći kupovati robu iz proizvodnje koja se vratila iz Bangladeša, Šri lanke i ko zna gdje? Pa tko će u Americi raditi te poslove?
Neće je ni pokrenuti, kamoli moći kupovati.

SAD bi mogla pogoditi "savršena oluja" - pad vlastite proizvodnje, prekid investicija, skupa nabava robe izvana. A sukobiti se s Kinom i EU - tu nema pobjednika, pitanje je tko će manje izgubiti.
Old Iggy is offline  
Old 09.04.2025., 16:52   #1015
Quote:
Old Iggy kaže: Pogledaj post
Neće je ni pokrenuti, kamoli moći kupovati.

SAD bi mogla pogoditi "savršena oluja" - pad vlastite proizvodnje, prekid investicija, skupa nabava robe izvana. A sukobiti se s Kinom i EU - tu nema pobjednika, pitanje je tko će manje izgubiti.
Prije toga će se pojaviti razne ekipe švercera.
Npr : https://www.index.hr/vijesti/clanak/...sti_ostalo_d_0
Je li Trump ukrao Božić? Kineske tvornice plastičnih ukrasa ostale bez narudžbi

Netko će napraviti u UK tvornicu božićnih ukrasa gdje će 98% kupovati iz Kine. Stavljati samo svoje etikete. I prodavati sa 10% carine, što je ipak snošljivo.
(u stvari to neće biti tvornica nego prepakiraonica, ali je bitno da se vodi da je to UK)
krena is offline  
Old 09.04.2025., 17:14   #1016
Quote:
Osim u dijelu kojeg si izrezao, zanimljivo.

Kaže tko, forumaš tisserand?

Nadalje, odakle ti uopće informacija da je sutkinja Paula Xinis naredila povratak zrakoplova koji je bio u zraku?

Dana 4. travnja 2025., sutkinja Paula Xinis presudila je da je njegovo pritvaranje bez ikakve sudske dokumentacije koja bi to potvrdila bilo nezakonito i da bi mu pretrpjela nepopravljivu štetu ako bi ostao u El Salvadoru, te je naredila vladi da osigura njegov povratak u SAD najkasnije do 7. travnja.[4] Na saslušanju pred sucem Xinisom, odvjetnik Ministarstva pravosuđa Erez Reuveni često nije odgovarao na sučeva pitanja i izjavio je da mu Ministarstvo pravosuđa nije dalo informacije koje su mu bile potrebne da odgovori na sučeve upite. Reuveni je priznao da je deportacija bila pogreška, rekavši da su "činjenice priznate, tužitelj Ábrego García nije trebao biti uklonjen", a na pitanje zašto vlada nije mogla vratiti Ábrega Garcíju u Sjedinjene Države, Reuveni je izjavio da je postavio isto pitanje vladinim dužnosnicima i da nije dobio odgovor. wiki

Demokracija a ne magakracija. Navikni se.

Koliko vidim osim priča iz magaversea nemaš baš previše pojma o čemu se tu radi.
Koliko ja vidim ti uopce ne znas da se radi o dva odvojena slucaja na koje sam ja odgovorio OP.

Ako nisi primjetio kada govorim o case 1. sudcu (muski rod) koji je naredio vracanje zrakoplova u USA a kako sam i napisao jucer chief judge of the United States District Court for the District of Columbia James Emanuel Boasberg

Case 2. vracanje osobe iz El Salvadora do ponoci 7th april. To je pak sudkinja Paula Xinis (zenski rod) United States district judge of the United States District Court for the District of Maryland.

Znaci dva slucaja, dva sudca, dvije drzave, dva spola sudca za sto bi predpostavio da primjetis razliku. Ok kao Dem minion predpostavljam da ti spolovi nisu bas jasni ali barem u prvih par postova sam jasno odgovarao i razdvajao ova dva slucaja odvojeno.

Tako da u pravu si- ta sudkinja nije naredila ono sto si napisao, ali postoji jedan problem- ja to nisam niti tvrdio. A ti si pomjesao dva razlicita slucaja.

Sto se mene tice (a i bila je upozorenje admina da se vratimo na temu) rasprava je zavrsena. Kad i ako naucis razliku izmedju raznih drzava u USA, odvojenih slucajeva i sudaca koji su u njima, spolova, mozemo nastaviti.

Do tada uzivaj u svojoj avio strucnosti i Tokyo dogovoru
tisserand is offline  
Old 09.04.2025., 17:19   #1017
Quote:
dotur tonci kaže: Pogledaj post
BUY, BUY, BUY

Hoće bit prodajna prezentacija na WH travnjaku kao za tesle?
Old 09.04.2025., 17:22   #1018
Quote:
krena kaže: Pogledaj post
Netko će napraviti u UK tvornicu božićnih ukrasa gdje će 98% kupovati iz Kine. Stavljati samo svoje etikete. I prodavati sa 10% carine, što je ipak snošljivo.
(u stvari to neće biti tvornica nego prepakiraonica, ali je bitno da se vodi da je to UK)
Je pa to je poznato već stoljećima. Samo će u konačnici to za amere postati sve skuplje.

Eno sam načuo Apple bi selio proizvodnju iz Kine u Indiju. Good luck s cijenom iPhonea.
Old Iggy is offline  
Old 09.04.2025., 17:32   #1019
Quote:
tisserand kaže: Pogledaj post
Do tada uzivaj u svojoj avio strucnosti i Tokyo dogovoru
Također, u magaverseu i magakraciji
Old 09.04.2025., 18:21   #1020
Quote:
proab kaže: Pogledaj post
Hoće bit prodajna prezentacija na WH travnjaku kao za tesle?
Ako je mogla Vanceova mater slavit 10 godina bez alkohola na travnjaku WH, onda može sve.

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:42.