|
|
13.08.2020., 22:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Quote:
ivanaj kaže:
Moj prijedlog je da odrediš svoje ciljeve, a zatim metodom zdravog razuma kod prehrane i tjelesne aktivnosti (uz pomoć youtube-a na kojemu sve ima), te ciljeve ostvariš sama. Ne treba ti trener, samo koristi pamet, uči i napreduj polako. I sve će biti kako treba.
Osim, ako ti baš nije neophodan netko da te nadgleda, hrabri i govori ti šta da radiš, što je također ok, ali košta... 
Bez ljutnje, samo predlažem.
|
Nema ljutnje, kud bi se prije ljutila
Znam da na youtubeu ima sve, ima i tutorial kako se ošišati pa to radije prepuštam profićima  Jednostavno želim neku stručnu osobu da me nauči što i kako raditi i da me neko vrijeme prati. Htjela bih ići par mjeseci, iz toga izvući najviše što mogu i onda nastaviti sama. Jasno mi je i da to košta pa se neću uvaliti u nešto navrat-nanos, ali shvaćam to kao ulaganje u sebe 
|
|
|
14.08.2020., 09:22
|
|
Registrirani trol
Registracija: Aug 2006.
|
Quote:
gabrejesve kaže:
Nema ljutnje, kud bi se prije ljutila
Znam da na youtubeu ima sve, ima i tutorial kako se ošišati pa to radije prepuštam profićima  Jednostavno želim neku stručnu osobu da me nauči što i kako raditi i da me neko vrijeme prati. Htjela bih ići par mjeseci, iz toga izvući najviše što mogu i onda nastaviti sama. Jasno mi je i da to košta pa se neću uvaliti u nešto navrat-nanos, ali shvaćam to kao ulaganje u sebe 
|
Usporedba ti je totalno promašena jer frizer te šiša a trener ne trenira umjesto tebe već ipak sama moraš svladati vještinu i ona kraju odraditi posao. 
Poanta je u tome da ukoliko se posvetiš i puno čitaš i gledaš npr youtube (uz samu činjenicu da će tebi samoj biti više stalo nego treneru) da ćeš bolje napredovati nego uz neki generički program neke stručne osobe 
|
|
|
14.08.2020., 12:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2013.
|
Fora je u tome što te ni "stručni" trener nekad neće kvalitetno učiti i pratiti. Nisu svi jednako dobri.
Zato trebaš i sama imati neko temeljno znanje. S jedne strane da sama znaš ocijeniti vodi li te trener u dobrom smjeru i ima li smisla to što dobivaš od trenera, a s druge strane da znaš postaviti kvalitetno pitanje, naći nešto što je trener možda previdio i sl.
Suradnja s bilo kojim trenerom će ti biti kvalitetnija ako ponešto naučiš i izvan onog što ti on kaže.
Na kraju krajeva, potrebe i ciljevi se mijenjaju, mogućnosti se mijenjaju. Nećeš uvijek zvati trenera.
|
|
|
14.08.2020., 12:02
|
|
Sapienti sat
Registracija: Jun 2006.
|
Ako želiš dati 2000/3000+ kn mjesečno za treniranje, onda je osobni trener najbolji izbor. No ima i puno jeftinijih alternativa poput grupnih treninga. Youtube je također super, no kao dodatak nečemu, ne kao glavni izvor podataka. Samo treba znati koga gledati i slušati, jer ima puno "stručnjaka" koji krivo govore.
|
14.08.2020., 12:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Quote:
dct4 kaže:
Usporedba ti je totalno promašena jer frizer te šiša a trener ne trenira umjesto tebe već ipak sama moraš svladati vještinu i ona kraju odraditi posao. 
Poanta je u tome da ukoliko se posvetiš i puno čitaš i gledaš npr youtube (uz samu činjenicu da će tebi samoj biti više stalo nego treneru) da ćeš bolje napredovati nego uz neki generički program neke stručne osobe 
|
Zapravo mi je usporedba promašena jer je manja šteta od loše frizure nego od lošeg treninga. To što bih uzela osobnog trenera na par mjeseci ne znači da se ne bih tomu posvetila i da ne bi učila sama, ali jednostavno trebam i želim vodstvo na neko vrijeme. Mogu razumijet da neki treneri imaju "generičke" programe, ali zato se raspitujem prije nego u to krenem. 
|
|
|
14.08.2020., 17:52
|
|
Bad Wolf
Registracija: Aug 2009.
|
sta mislite o onom stefan the coachu, srpski trener? redovito se hvalisa kako risava insulinske rez uz "pokidala" rezultate klijentica 
|
15.08.2020., 20:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2019.
|
Quote:
Fanhp kaže:
sta mislite o onom stefan the coachu, srpski trener? redovito se hvalisa kako risava insulinske rez uz "pokidala" rezultate klijentica 
|
Dobar.
Jako dobar.
Zdravoseljacki kaze sve kako spada.
Ugodno iznenanden. 
|
|
|
21.08.2020., 17:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2017.
|
Quote:
gabrejesve kaže:
Pozdrav, imam par pitanja, a nisam uspjela naći odgovore čitajuć raspravu
Može li mi netko preporučiti osobnog trenera ili trenericu s kojim bih mogla raditi u Zagrebu u XXLu (jedinici ili dvojci)? Vidim da na webu imaju nekoliko navedenih, ali rekla bih da im stranica nije ažurirana jer tamo viđam i druga lica.
Što se tiče mojih potreba i očekivanja - nisam pretila, BMI mi je normalan, ne mislim da imam puno sala za izgubiti (iako imam još godišnjeg pa ko zna što će bit jeseni), već bih se htjela nekako učvrstit, a ne znam sama napraviti trening pa kada dođem u teretanu idem ili na grupni ili trčim + malo radim noge na dvije sprave koje mi se čine dobre. Ideja mi je da par mjeseci treniram s nekim, naučim kako odraditi trening i nadvladam neugodu jer su u teretani svi zgodniji i sposobniji od mene  pa da onda nastavim sama. Je li to uopće realan cilj?
Koliko bih puta tjedno trebala ići na takav trening i kolika je prosječna cijena po treningu? Pretpostavljam da su cifre visoke pa me zanima ima li smisla dogovoriti se s trenerom da, primjerice, dva treninga radim s njim/njom, a jedan ili dva sama. Spremna sam par mjeseci u to ulagati, ali nemam niti približnu sliku koliko bi to moglo koštati.
Kad bih mogla birati, voljela bih da osoba nije preozbiljna i da ne viče  i da može razumjet da mi je od piletine mukica, al o tom potom
Unaprijed zahvaljujem na prijedlozima! 
|
ja sam uglavnom u xxlu1 i xxlu2 ako dolazis vjerojatno smo se vidjeli. mogu ti biti trener, ali sam na zalost ozbiljan, instagram sam linkao na prosloj stranici pa se javi ili posalji poruku ovdje
prvo trebas jasno odluciti sto zelis. ako ti je cilj vjezbati razgibati se odi radi bilo sto, uzmi bilo kojeg trenera i pokazivati ce ti vjezbe, ako ti je cilj imalo promijeniti izgled ("nekako ucvrstiti") pojedinog djela ili cijelog tijela potreban je poseban pristup treningu i prehrani sto malo trenera zna provesti, iskljucivo specifican trening uz specificnu prehranu daje rezultate, jer ako nisi spremna paziti na prehranu - koliko god bio dobar trener ili trening - davati ces novac prolaziti ce mjeseci i izgledati ces isto. nazalost. a piletinu ne moras jesti ako ne zelis
BMI, kilazom na vagi i sl apstraktnim pojmovima preporucujem se ne opterecivati, recimo za mene BMI ispada da sam pretio debel u opasnosti od dijabetesa a imam trbusnjake. gradi tijelo dobivaj ili gubi kile prema svojim zeljama i ukusu, ako ti je BMI normalan a ima se masnog tkiva - skida se masno tkivo.
ako se vec zeli voditi nekim brojkama preporucujem nek to bude postotak tjelesne masti tj bodyfat: https://lh6.googleusercontent.com/H7...87y0Zz5IAg7gj8
i opsegom struka tj trbuha oko pupka stojecki u normalnom stanju, muskarcima se zdrav struk krece 70-90cm, zenama 60-80cm, ekipa sa opsegom vecim od navedenih krajnjih brojki bi uglavnom trebali na restriktivnu dijetu odnosno brojku smanjiti.
postoje dvije vrste trenera, onih "od teretane" zaposlenih tamo i freelancera, pa svi treneri koje vidis u teretani nece biti na stranicama teretane.
naravno da je realan cilj, uglavnom 1-3 mjeseca vodstva je ljudima dovoljno da nauce i dalje mogu sami.
3-4 treninga tjedno
cijene po treningu su uglavnom 100kn do 50eur, ali vecina je na 100-150kn.
Quote:
dct4 kaže:
|
trener pokazuje kako sto prije i lakse svladati tu vjestinu.
koliko god citao i gledao u praksi ce uvijek biti 100 pitanja i gresaka pri izvođenju, da ne govorim o faktoru motivacije, socijalizacije i sigurnosti koje trener donosi.
takoder dosta je psihologije iza toga kada nekome platis, jer tada ces cijeniti slusati i provoditi zadano. sto ce u konacnici dati rezultate, a jesu li rezultati recimo gubitak 10kg sala, srediti krvnu sliku i promijeniti zivot i zdravlje na bolje ili izgradnjom misicne mase muskarcu dovesti razinu samopouzdanja na novi nivo vrijedni placene cijene? naravno
|
|
|
21.08.2020., 17:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ivanaj kaže:
Moj prijedlog je da odrediš svoje ciljeve, a zatim metodom zdravog razuma kod prehrane i tjelesne aktivnosti (uz pomoć youtube-a na kojemu sve ima), te ciljeve ostvariš sama. Ne treba ti trener, samo koristi pamet, uči i napreduj polako. I sve će biti kako treba.
Osim, ako ti baš nije neophodan netko da te nadgleda, hrabri i govori ti šta da radiš, što je također ok, ali košta... 
Bez ljutnje, samo predlažem.
|
to "napreduj polako" moze potrajati godinama, osoba gubi vrijeme umjesto da brzo nesto nauci napreduje postigne i ide dalje. koliko nas je islo na instrukcije iz matematike ili digitalne elektronike  ? uz pomoc instruktora u sat vremena shvatis zadatak a da si pokusavao sam, citajuci udzbenik i gledajuci youtube, vjerojatno visestruko duze ili uopce ne bi uspio, stoga ne - nece nuzno sve biti kako treba.
Quote:
eqinor kaže:
Fora je u tome što te ni "stručni" trener nekad neće kvalitetno učiti i pratiti. Nisu svi jednako dobri.
Zato trebaš i sama imati neko temeljno znanje. S jedne strane da sama znaš ocijeniti vodi li te trener u dobrom smjeru i ima li smisla to što dobivaš od trenera, a s druge strane da znaš postaviti kvalitetno pitanje, naći nešto što je trener možda previdio i sl.
Suradnja s bilo kojim trenerom će ti biti kvalitetnija ako ponešto naučiš i izvan onog što ti on kaže.
Na kraju krajeva, potrebe i ciljevi se mijenjaju, mogućnosti se mijenjaju. Nećeš uvijek zvati trenera.
|
uvijek je dobro uciti na svoju ruku, ali nekima se jednostavno neda ili nemaju vremena, da ne spominjem mogucnost pronalaska krivih ili stetnih informacija
Quote:
Spectre kaže:
Ako želiš dati 2000/3000+ kn mjesečno za treniranje, onda je osobni trener najbolji izbor. No ima i puno jeftinijih alternativa poput grupnih treninga. Youtube je također super, no kao dodatak nečemu, ne kao glavni izvor podataka. Samo treba znati koga gledati i slušati, jer ima puno "stručnjaka" koji krivo govore.
|
grupni treninzi po teretanama su ok za vjezbanje, druzenje, kardiovaskularno zdravlje, ali nisu optimalni za bilo kakvu izgradnju tijela
|
|
|
21.08.2020., 17:21
|
|
Sapienti sat
Registracija: Jun 2006.
|
Quote:
Ante hardver kaže:
grupni treninzi po teretanama kao i svi ostali sportovi su ok za vjezbanje, druzenje, kardiovaskularno zdravlje, ali nisu za bilo kakvu izgradnju tijela
|
S obzirom da sam vidio kakvi rezultati se mogu postići isključivo grupnim treninzima, ne mogu se nikako složiti s ovim. Samo treba pronaći kvalitetne jer ih ima svakakvih.
|
21.08.2020., 17:28
|
|
Registrirani korisnik
|
u sklopu nekog fatlossa grupni treninzi mogu pomoci jer su uglavnom zamorni i orijentirani na kardio i dizanje pulsa ali individualan pristup utezima je svakako efikasniji
|
|
|
22.08.2020., 11:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Samo ti uzmi osobnog trenera ako si početnik. Dobro dođe netko tko će ti pokazati kako se pravilno izvode pojedine vježbe kako bi maksimizirala njihov učinak i minimalizirala rizik od ozljede. Kad savladaš taj dio slobodno ga šutni.
|
|
|
31.08.2020., 15:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2017.
|
Pošto sam vjeran individualnim treninzima sa trenerom zadnjih godinu i pol, mogu reći kako bi svaki početnik, ako misli u ozbiljniju rekreaciju, trebao ozbiljno razmotriti o uzimanju individualnog trenera.
Trenerova funkcija je, naime, ta da osim osobnih želja i pozdrava vježbača, utvrdi na čemu bi netko trebao dodatno raditi, a najčešće su to elementi koje sam vježbač ne uočava ili ne uzima za ozbiljno (postura, leđa, ramena, itd.). Jer obično vježbači imaju neku generalnu ideju (od bivanja fit, do konkrentijih zahtjeva ala izgradnja mišićne mase), no sva sila drugih stvari zahtijeva rad, a posljedica je sjedilačkog načina života). Trener nadalje ima tu mogućnost konstantne interakcije i ispravljanja izvođenja pojedinih vježbi; on može biti i odličan motivator ali i motivirajući faktor vježbaču; on prati napredak vježbača i upućuje vježbača u smjeru u kojem je potrebno ići da bi vjebač dosegao neki svoj maksimum. Konačno postoji i taj socijalni element gdje se sa trenerom ipak zafrkavaš i provedeš taj jedan sat koji bi možda proveo pred televizorom/u birtiji/solo vježbajući
|
|
|
23.09.2020., 12:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2019.
|
Bok ljudi,
koji bi onda bila najbolji treneri u Zagrebu, a da STVARNO znaju svoje klijente osposobiti za samostalni trening nakon par mjeseci vodjenja? Znaci zanima ne bas trening sipkom, utezima, znaci cucanj, deadlift, iskoraci, hip thrust, i za gornji dio naravno te glavne vjezbe (zensko sam btw, ne znam je li to bitno).
Robert Krusic, probala sam s njim, on mi ne valja nikako, njegov pristup.
Martina boss i slicni, me takodjer ne zanimaju, znaci netko stvarno ozbiljan, tko bi mi se posvetio 100% u treningu i pazio na moju izvedbu vjezbi i korigirao nedostatke, pazio na posturu i slicno.
Pliz ako netko ima kakvu preporuku 
|
|
|
23.09.2020., 13:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2020.
|
Quote:
Fanhp kaže:
|
To je postoji, inzulin je precijenjen i nebitan! osim kod osoba koje imaju 50+ kg viska i koje zderu ko svinje
|
|
|
23.09.2020., 13:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2020.
|
Quote:
Purple sheep kaže:
Bok ljudi,
koji bi onda bila najbolji treneri u Zagrebu, a da STVARNO znaju svoje klijente osposobiti za samostalni trening nakon par mjeseci vodjenja? Znaci zanima ne bas trening sipkom, utezima, znaci cucanj, deadlift, iskoraci, hip thrust, i za gornji dio naravno te glavne vjezbe (zensko sam btw, ne znam je li to bitno).
Robert Krusic, probala sam s njim, on mi ne valja nikako, njegov pristup.
Martina boss i slicni, me takodjer ne zanimaju, znaci netko stvarno ozbiljan, tko bi mi se posvetio 100% u treningu i pazio na moju izvedbu vjezbi i korigirao nedostatke, pazio na posturu i slicno.
Pliz ako netko ima kakvu preporuku 
|
moja preporuka
Neven Cuk
Dario Zinic
ostale ne znam, tj nitko mi ne pada na pamet trenutno
za izbjegavanje:
svi trenercici kojima je vise u cilju da se slikaju i reklamiraju po instagramu itd, koji imaju hrpu pratitelja, uglavnom se prodaju masivni planovi treningai prehrane, copy paste
|
|
|
23.09.2020., 14:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
danko10 kaže:
moja preporuka
Neven Cuk
Dario Zinic
ostale ne znam, tj nitko mi ne pada na pamet trenutno
za izbjegavanje:
svi trenercici kojima je vise u cilju da se slikaju i reklamiraju po instagramu itd, koji imaju hrpu pratitelja, uglavnom se prodaju masivni planovi treningai prehrane, copy paste
|
Hvala
Da, Darija Žinića sam malo popratila na facebooku i cini mi se bas ok, trudi se stvarno maximalno pojednostavit i objasnit sve oko vjezbi, prehrane, trebao bi onda biti i dobar u treningu sa klijentima, ono da te zna ispraviti, usmjeriti.
E sad, tu je netko bio na forumu napisao da je on dobar za vjezbe gornjeg dijela tijela, za donji dio bas i ne, ne kuzim bas taj dio sto bi to znacilo uopce i od kuda to
Mislim ja bi htjela trenirati cijelo tijelo, znaci sve, ali ipak bi malo veci naglasak stavila na noge, guzi jer ni je to i najslabiji dio tijela i ti imam najvise posla..
|
|
|
23.09.2020., 18:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2008.
|
Quote:
Purple sheep kaže:
Hvala
Da, Darija Žinića sam malo popratila na facebooku i cini mi se bas ok, trudi se stvarno maximalno pojednostavit i objasnit sve oko vjezbi, prehrane, trebao bi onda biti i dobar u treningu sa klijentima, ono da te zna ispraviti, usmjeriti.
E sad, tu je netko bio na forumu napisao da je on dobar za vjezbe gornjeg dijela tijela, za donji dio bas i ne, ne kuzim bas taj dio sto bi to znacilo uopce i od kuda to
Mislim ja bi htjela trenirati cijelo tijelo, znaci sve, ali ipak bi malo veci naglasak stavila na noge, guzi jer ni je to i najslabiji dio tijela i ti imam najvise posla..
|
Hmm fakat ne bi htio nekog "poklapat" ali ta izjava "zna gornji ali ne zna donji" nije baš logična. Princip je isti ili znaš ili ne znaš, samo što noge traže više volje od onoga koji vježba.
|
|
|
23.09.2020., 19:31
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Brain32 kaže:
Hmm fakat ne bi htio nekog "poklapat" ali ta izjava "zna gornji ali ne zna donji" nije baš logična. Princip je isti ili znaš ili ne znaš, samo što noge traže više volje od onoga koji vježba.
|
Pa znam, da, i meni je tu nesto ful cudno  ali reko da vidim jel jos netko ovdje ima nesto reci za njega..
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:18.
|
|
|
|