Natrag   Forum.hr > Društvo > Lijepa naša > Zagreb

Zagreb Dan i noć u metropoli

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 29.02.2024., 14:58   #10181
Pričaš o boxevima ili gradskim spremnicima?
farfan is offline  
Old 29.02.2024., 15:00   #10182
Quote:
Poubelle kaže: Pogledaj post
Što ti fantaziraš? Hoćeš reći da ne držiš kantu za smeće u kući nego otpatke bacaš drito s prozora na javnu površinu?
Ili omot od žvake baciš na pločnik kako ti se sprdne. Jer zašto bi ga stavila u džep? Pa nisu tvoji džepovi smetlište.

S takvim idiotima nije ni čudo da nam grad izgleda kako izgleda. Svima bi vam trebalo odrapit kazne da vam se zavrti u glavi.
S kim si našla polemizirati...
S primitivkom koja laže i koja potiče da se smeće nosi u tuđe kontejnere.

Quote:
tanita kaže: Pogledaj post
ako oni u zgradi ne kupuju Zg vrećice zašto bi ih kupova ta žena koja živi u kući?....razlog zašto nosi u kontejner zgrade zapravo je vrlo jasan sa jedne strane odvozi su češći (za isti fiksni iznos)
Old 29.02.2024., 15:04   #10183
Quote:
SummerNight kaže: Pogledaj post
bome centar pocninje slicit na civilizaciju, bar sto se kanti tice

jedino kaj su zajebali sto su malo uvuceni od ceste pa kripli parkiraju uz njih

Quote:
farfan kaže: Pogledaj post
Pričaš o boxevima ili gradskim spremnicima?

Mislio sam na boxeve. One koji građani rade sami, a financira ih Zagreb. Čini mi se stanje nepromjenjeno.

Podzemni koje radi Zagreb dobro napreduju. Nema kanti po centru, a sve vise i vise podzemnih. Lijepo ih je vidjeti, a oko njih za sada sve čisto i uredno - barem što sam ja vidio.
mezzzzzo is online now  
Old 29.02.2024., 15:04   #10184
Quote:
Poubelle kaže: Pogledaj post
Što ti fantaziraš? Hoćeš reći da ne držiš kantu za smeće u kući nego otpatke bacaš drito s prozora na javnu površinu?
Ili omot od žvake baciš na pločnik kako ti se sprdne. Jer zašto bi ga stavila u džep? Pa nisu tvoji džepovi smetlište.

S takvim idiotima nije ni čudo da nam grad izgleda kako izgleda. Svima bi vam trebalo odrapit kazne da vam se zavrti u glavi.
Misliš, svima kazne, čak i ljudima koji iznesu smeće ujutro na dan odvoza, osim vama koji to smeće ostavljate gdje stignete i kad poželite ... jer vi to radite po službenoj dužnosti .

Sorry ali malo previše prozirno

Inače, te vreće sa plastikom, čak i plave Zg vrećice se jutros moglo vidjeti u Dubravi, imaš ih svakodnevno u svakom kvartu na dan odvoza jer ljudi rade, zarađuju za hranu, porez, Zg vrećice...itd, ne sjede doma, novac im ne pada s neba da bi mogli dežurati i čekati kamion Čistoće kao vi koji se na isto zgražate.
Old 29.02.2024., 15:56   #10185
Quote:
mezzzzzo kaže: Pogledaj post
Mislio sam na boxeve. One koji građani rade sami, a financira ih Zagreb. Čini mi se stanje nepromjenjeno.

Podzemni koje radi Zagreb dobro napreduju. Nema kanti po centru, a sve vise i vise podzemnih. Lijepo ih je vidjeti, a oko njih za sada sve čisto i uredno - barem što sam ja vidio.
Pitao sam summer a ne tebe.
Kanti nema godinu dana, ali baš da je čisto i uredno. Ljudi i dalje bacaju smeće kak im se da. Radim u centru, svaki ponedjeljak se nađe plavih vrećica. Koliko retardiran moraš bit da izneseš smeće u nedelju predvečer .
6 dana u tjednu ti nije dosta.
farfan is offline  
Old 29.02.2024., 17:26   #10186
Quote:
zgrade ...odvozi su češći (za isti fiksni iznos) ..
Čekam da objasniš ovu laž.

Centar izostavi iz priče, i na njega se ne izvlači, jer svi znamo zašto centar ima cesci odvoz. Al daj mi objasni Mamuticu i SuperAndriju, s obzirom na tvoju tvrdnju.

Ajmo, čekam
Nekak si mi šutljiva kad trebaš ispraviti laž.

Quote:
svima kazne, čak i ljudima koji iznesu smeće ujutro na dan odvoza
Al ti kakaš na velki kup.
Ti, osoba koja svoje smeće želi nositi u tuđu kantu za smeće i koja potiče druge da to rade.
Ti si se našla prozivati.
Old 29.02.2024., 17:34   #10187
Quote:
Pitao sam summer a ne tebe.
Kanti nema godinu dana, ali baš da je čisto i uredno. Ljudi i dalje bacaju smeće kak im se da. Radim u centru, svaki ponedjeljak se nađe plavih vrećica. Koliko retardiran moraš bit da izneseš smeće u nedelju predvečer .
kak nema kanti?
puno manje ali do nekidan je oko mog posla bilo kanti stavili podzemne nedavno,
sad gust za hodat
Old 29.02.2024., 17:43   #10188
Summer igramo se pokvarenog telefona, mezzzzo pitao za boxove, ti spominješ podzemne i navodiš centar.
Pa u centru su više manje povukli kante odmah s ovim novim odvozom. Ili su kod tebe u pitanju bili poslovni korisnici , njihove kante još viđam po širem centru.

E da po gradu ima božićnih jelki, ne znam koji k glume radnici čistoće i ne pokupe ih kad je biootpad. Prave se grbavi, zrinjevac je pokupio većinu ali su oni završili s odvozom.
farfan is offline  
Old 29.02.2024., 17:45   #10189
ma znam, krivo sam skuzila na pocetku ali sad velim da ipk ima kanti, puno manje ali neke zgrade su do nedavno imale kante. i kontejnere, siri centar.
cini mi se su i njih sad makli
Old 29.02.2024., 23:30   #10190
Quote:
o da.
ljudi i dalje bacaju vrecice okolo (i ne samo nedjeljom), i ne samo plave.
kazem ljudi, ne mora znacit da su stanari te zgrade mogu bit i iz okolice, tko ce ga znat.
ali da. otkad su makli vecinu kanti i pogotovo otoke, sve je urednije (jer nemaju gdje odlozit smece).

nisu sve zgrade makle kante.
ne znam zasto poslovnim prostorima ostaju (sto ne bi i oni trebali podzemne koristit?)

i nisu to kante od poslovnih prostora, na jednoj cak i pise kanta stanara ulica broj (valjda da se zna cija je). a iznose ju maltene svaki drugi, ak ne i svaki dan. i naravno, ekipi se, kak drze kantu cesto vani, gomila drugo smece pokraj.
bas je rugo, a ostatak ulice je gotovo cist.

podzemni spremnik je na kraju ulice jedan, a drugi je prek puta ceste, mogu doslovce koristiti oba. meni cak i nije jasno kak je moguce da je ostao odvoz smeca i kroz kante i kroz plave vrecice kraj dva podzemna spremnika na 100metara (ak i tolko). to je bezvezno trosenje resursa Cistoce.

kaj je najbolje, u toj zgradi sam se nasla pocetkom mjeseca jer mi se klinka druzi s klinkom iz te zgrade, i dok sam cekala da mi nase kljuceve spusti, zurim u sanducice, na jednom stoji obavijest napisana na papiricu iz biljeznice: "placanje za iznosenje kanti. veljaca-4e. ime prezime"

nikako da sretnem zensku pa da ju pitam sto tocno placaju...i kak to da jos uvijek imaju kante, gotovo sam sigurna da airbnb nemaju (ko sto je bilo u zgradi mmovih staraca, al su oni, cim su nikli spremnici makli kante i svi koriste podzemne. mi smo odmah makli kante jer kaj ce ti, samo riskiras da ti netko nes ubaci)
Monstera is offline  
Old 01.03.2024., 03:13   #10191
Ludjaci u Maksimiru vec 4 puta u toku noci odvoze otpad.
Viceju,lupaju kantama, buce kamionom, dno dna…
To jos nisam cuo,do sad najvise 2 puta i to vrlo rijetko.
Inace po danu ne mogu odvest cijeli tjedan ponekad.
zacky is offline  
Old 01.03.2024., 07:34   #10192
Monstera to s pojedinim kantama u centru je još jedan dokaz nesposobnosti čistoće. Viđam i ja te kante na par lokacija.
Ako je odluka da se kupe kante, kupe se svima.
Ili im naplaćuj kazne ak stoje na pločniku non stop.
farfan is offline  
Old 01.03.2024., 08:09   #10193
zar nisu mogli birati?
Old 01.03.2024., 10:59   #10194
Quote:
zacky kaže: Pogledaj post
Ludjaci u Maksimiru vec 4 puta u toku noci odvoze otpad.
Viceju,lupaju kantama, buce kamionom, dno dna…
To jos nisam cuo,do sad najvise 2 puta i to vrlo rijetko.
Inace po danu ne mogu odvest cijeli tjedan ponekad.
Kod nas vec dugo dugo bio, plastiku, papir i staklo odvoze po noci.
Ja to ni ne cujem, prespavam.
Skuzila sam kad sam svojedobno bila budna po noci.
Ponekad kroz san zacujem, kad dodu po staklo, ali nastavim spavati.
Jednako se cuje promet, tramvaj i bus, plus sve sto ide po noci, putnicki autobusi idu na kolodvor... tko bi obracao paznju na to, ne bi spavali svaku noc.
Rano ujutro piste kamioni dostave, kad idu u rikverc (a idu svi), isto prespavas.
Zvuk grada, nis kaj se posebno zapazi.
Old 01.03.2024., 14:49   #10195
Quote:
Monstera kaže: Pogledaj post
o da.
ne znam zasto poslovnim prostorima ostaju (sto ne bi i oni trebali podzemne koristit?)
Za poslovne prostore vrijede druga pravila, oni posebno ugovaraju uslugu odvoza.
Old 01.03.2024., 16:58   #10196
Quote:
Monstera to s pojedinim kantama u centru je još jedan dokaz nesposobnosti čistoće. Viđam i ja te kante na par lokacija.
Ako je odluka da se kupe kante, kupe se svima.
Ili im naplaćuj kazne ak stoje na pločniku non stop.
Quote:
SummerNight kaže: Pogledaj post
zar nisu mogli birati?
moglo se birat do podzemnih spremnika.
mi smo odmah odustali od kanti, kod nekih zgrada su ostale jer kao imaju airbnbove i nije im "prakticno" iznosit od 20-22, pa su se valjda zgrade dogovarale da zajednicki skupljaju u kanti u haustoru, pa iznesu 1x tjedno kantu.

al nakon sto su nikli podzemni, mislim da je Cistoca trebala pokupit te kante ili naprosto prestat odvozit smece skupljanjem iz kanti
trebali su dobit ili podic kartice za spremnike i trazit da im se odvezu kante.
po meni bi isto trebali i poslovni korisnici (zbog cega ne bi mogao frizer, kozmeticar, pa i mali kvartovski ducan....imat svoju karticu za ubacivanje smeca? ovak imaju kante na ulici. manje je kanti, al opet su kante i opet za njih treba poseban odvoz).

ne razumijem zasto se, u nedostatku ljudstva i kamiona, nakon sto se potrosilo brdo para za podzemne spremnike, uopce i organizira duplo skupljanje smeca a ljudi po drugim kvartovima kukaju kako im nije odvezeno. a nije jer kao nemaju kamiona....
Monstera is offline  
Old 02.03.2024., 01:18   #10197
Za ovo kaj sam danas vidjela kad sam nosila u zvono plastiku, nema opravdanja.

Meni je jasno da svi kvartovi nisu jednako pokriveni, ali:

imamo 3 kontejnera. Iz jednog se sve izlijeva, drugi je prazan, treći otvarala nisam jer mi se gadi primiti ručku.

U svakom je sve osim službenih ZG vrećica i odvratno je
Old 02.03.2024., 09:08   #10198
Meni svako jutro oko 4-5 dostavljač novina na skuteru dođe pod prozor gdje spavam jer sam u prizemlju, uz ulaz, nikad me ne probudi, jedino ako sam već budan skužim koliko je bučan...i nikom niš, a morao bi sparkati na cesti umjesto da se vozi po površini za pješake....
Isto tako sam više desetljeća živio i spavao u visokom prizemlju na Langovom, tramvaj prolazi dva metra od prozora + automobilski promet dvije trake i nikad problema sa spavanjem iz tog razloga. Takav je gradski život....
MytByte is offline  
Old 04.03.2024., 15:03   #10199
Quote:
mezzzzzo kaže: Pogledaj post
O tome kako dobro napreduju čak i ti koje gradi Zagreb, može se vidjeti ovdje

"[I]Kako doznajemo iz odgovora na naše upite, od listopada 2022., kada je postavljen prvi set u centru, ugrađeno je 65 podzemnih spremnika od planiranih 150, što je manje od pola. .....
Najprije je, dakle, obećano kako će se svi ugraditi do kraja prošlog proljeća, a onda je rok pomaknut do svibnja 2024. Prema najnovijim informacijama pak upitno je i hoće li svih 150 spremnika biti postavljeno do svibnja iduće godine.[/I]"
Old 04.03.2024., 16:37   #10200
Quote:
Cat6 kaže: Pogledaj post
Htio sam napisati da nemaju biootpad kontejner.
bilo mi je nevjerojatno pa sam danas provjerila

imaju ovo:

primaju granje, lišće i travu, kuhinjski otpad ne

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:38.