Zagreb Dan i noć u metropoli |
|
|
19.11.2024., 21:16
|
|
Sláva Ukrajině
Registracija: Feb 2010.
|
Quote:
Mairon kaže:
Vidim da ne znaš kako izgleda radni dan dostavljača. Znam ljude koji rade i ne bih radio taj posao. Tako kako ti pišeš to ne bi išlo, ni u snovima. Lako s tvog stajališta kritizirati, a nemaš uvid u situaciju.
Uvijek ljudi kukaju na dostave. Sigurno smo svi supač i ne naručujemo nikada ništa na svoju adresu, pa da možemo tu kritizirati sustav dostave robe/paketa.
Ja nemam ništa protiv dostavljača, dao bi im da parkiraju na ovu biciklističku stazu u Gundulićevoj, ili neko mjesto (max. 3 minute, dostava) Samo da se ne blokira kolnik, nema gore od toga, pogotovo na zelenom valu, ali ni tamo se ne ljutim kad ih vidim. Jer, strogi centar nam je sagrađen kada skoro nitko nije imao automobil. Jednostavno je čudo kakvu količinu prometa zg ceste progutaju svaki dan.
|
znaci ok je biciklistima blokirati prometnicu ali ne automobilima? 
znači dolazimo do toga da su aumobili ipak ispred svih, a ostali neka se snadju.
zasto ne bi da blokiraju jednu traku automobilima, oni jos uvijek imaju najmanje jednu, biciklisti nemaju.
|
|
|
19.11.2024., 21:28
|
|
8
Registracija: Aug 2005.
|
Quote:
Brusina75 kaže:
Zar ne bi svako dostavno vozilo trebalo imati onaj mali viličar, s dva kotača, ili kako se to zove, na što može staviti kutije. Parkiraj gdje smiješ pa odvezi. Aha, ne da ti se. To je drugi par rukava.
|
To sam davno komentirao. Prije su iz velikih firmi (po pravilima) isla tri djelatnika u kamionu dostave. Jedan koji je bio zaduzen za vozilo, druga dva su iskljucivo nosila dostavu, koju bi stavili na rudle ili na cemu su vec dostavljali do tocke dostave. Prije je najnormalnije postojala dostava do vrata, neovisno o katovima. Ali razne "si$temizacije" su ponistile takve dostave. Sad i najveci kuriri (najveca US imena) imaju jednog jedinog vozaca koji je i dostavljac. Ne samo to, danas nije neobicno da mi jedan DHL suflira, da se nadjemo kilometar ili vise, jer njemu nije zgodno ici bas gdje se ja nalazim. Mada mu je jasno u nalogu definirano da mi nosi na adresu. Stednja na logistici, samo profit i jedino profit.
...
|
|
|
19.11.2024., 21:40
|
|
Sláva Ukrajině
|
Quote:
Cat6 kaže:
To sam davno komentirao. Prije su iz velikih firmi (po pravilima) isla tri djelatnika u kamionu dostave. Jedan koji je bio zaduzen za vozilo, druga dva su iskljucivo nosila dostavu, koju bi stavili na rudle ili na cemu su vec dostavljali do tocke dostave. Prije je najnormalnije postojala dostava do vrata, neovisno o katovima. Ali razne "si$temizacije" su ponistile takve dostave. Sad i najveci kuriri (najveca US imena) imaju jednog jedinog vozaca koji je i dostavljac. Ne samo to, danas nije neobicno da mi jedan DHL suflira, da se nadjemo kilometar ili vise, jer njemu nije zgodno ici bas gdje se ja nalazim. Mada mu je jasno u nalogu definirano da mi nosi na adresu. Stednja na logistici, samo profit i jedino profit.
...
|
ili ti ne donese nego javi da te nije bilo, pa ti moraš po to.... da ne govorim npr imaš stepenice u kući pa ostave to dole a ti misli kako to dovesti gore iako imaju rudle a naplate dostavu 90 eura(IKEA op.a)
da, nisu dostavljaci uvijek krivi, ali nemam nikakve empatije prema njima jer cesto su ljencuge
|
|
|
19.11.2024., 22:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
Quote:
klingonac_worf kaže:
znaci ok je biciklistima blokirati prometnicu ali ne automobilima? 
znači dolazimo do toga da su aumobili ipak ispred svih, a ostali neka se snadju.
zasto ne bi da blokiraju jednu traku automobilima, oni jos uvijek imaju najmanje jednu, biciklisti nemaju.
|
Stani u Gundulicevoj i broji 60 min bicikliste, zijevati ćeš. Promašaj s stupićima, epski, a košta pun k.
|
|
|
19.11.2024., 22:07
|
|
Sláva Ukrajině
|
Quote:
Mairon kaže:
Stani u Gundulicevoj i broji 60 min bicikliste, zijevati ćeš. Promašaj s stupićima, epski, a košta pun k.
|
nebitno jel jedan ili miljarda, mogu ti dati ulicu gdje prodje jedan auto u cijelom danu , jel onda ok tu ulicu zatvoriti?
ponavljam, po tebi su autobili na vrhu a svi ostali trebaju biti ispod njih?
|
|
|
19.11.2024., 22:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
Quote:
klingonac_worf kaže:
nebitno jel jedan ili miljarda, mogu ti dati ulicu gdje prodje jedan auto u cijelom danu , jel onda ok tu ulicu zatvoriti?
ponavljam, po tebi su autobili na vrhu a svi ostali trebaju biti ispod njih?
|
Može primjer ulice gdje prođe u danu 1 auto?
Zanima me.
Broj 1 bi trebao biti JGP, pošto ga mi nemamo u obliku kakav bi bio dobar svima, autima dajem prednost, za sada...
Biciklistička infrastruktura osim par izuzetaka je komedija i našlo bi se tu dosta toga nelegalno. Vozim bicikl desetljećima, naše staze su jedna velika sramota.
|
|
|
19.11.2024., 22:44
|
|
Sláva Ukrajině
|
Quote:
Mairon kaže:
Zanima me.
Broj 1 bi trebao biti JGP, pošto ga mi nemamo u obliku kakav bi bio dobar svima, autima dajem prednost, za sada...
Biciklistička infrastruktura osim par izuzetaka je komedija i našlo bi se tu dosta toga nelegalno. Vozim bicikl desetljećima, naše staze su jedna velika sramota.
|
ključarići npr
e to je to! automobili su ti no 1. sve jasno. rob kola
|
|
|
19.11.2024., 23:14
|
|
Grička vještica
Registracija: Feb 2012.
|
Quote:
Brusina75 kaže:
Zar ne bi svako dostavno vozilo trebalo imati onaj mali viličar, s dva kotača, ili kako se to zove, na što može staviti kutije. Parkiraj gdje smiješ pa odvezi. Aha, ne da ti se. To je drugi par rukava.
.
|
Kak bi ti dostavili trosjed i ormar, recimo živiš u Gundulićevoj 11, a dostava je između 8 i 16h?
Zbog čega je maknut parking u Gundulićevoj?
|
|
19.11.2024., 23:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
Quote:
Sophsy kaže:
Kak bi ti dostavili trosjed i ormar, recimo živiš u Gundulićevoj 11, a dostava je između 8 i 16h?
|
Jer Senf ide Horvatinčiću na ruku?
|
|
|
19.11.2024., 23:19
|
|
South Col
Registracija: Aug 2007.
|
Stanari trazili 
Sto bi drugo 
|
|
|
19.11.2024., 23:23
|
|
Grička vještica
Registracija: Feb 2012.
|
Quote:
MytByte kaže:
Jer Senf ide Horvatinčiću na ruku?
|
Kakve veze Toto ima s micanjem parkinga?
Kaj ga nije Bandic maknuo kad je Horvatincic gradio zgrade i garazu? 
Sjecam se nekog objasnjenja kao smeta mu za kamione.
|
|
20.11.2024., 06:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Quote:
Sophsy kaže:
|
Kako dostave 50m dalje u Ilici? U centru i takvim ulicama nije moguće osigurati mjesta da se sve dostavi pred vrata.
|
|
|
20.11.2024., 07:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2023.
|
Quote:
zacky kaže:
Stanari trazili 
Sto bi drugo 
|
Glupi stanari.
Zašto ti isti "stanari" ne traže povećanje broja parkirnih mjesta. Sigurno bi dobili kada bi ti "stanari" to tražili.
Ovako ovi "stanari" traže samo ono što odgovara Gradu(stupiće, naplata po cijelom gradu, besplatne čačkalice za ugrožene...)
|
|
|
20.11.2024., 09:43
|
|
Vegetiram
|
Quote:
Mairon kaže:
Zanima me.
|
javni gradski prevoz je katastrofa jer dijeli putanju s autima. cak i tamo gdje moze slobodno ici, kasni je jer je zapeo negdje di su mu se nagruvali auti.
problem s visegodisnjim neulaganjem u javni gradski prevoz vidljiv je po svim brdima iznad Zagreba gdje su niknule zgrade (tj urbane vile), a ne samo da se nije uvodio busni promet koji bi to prevozio, nego se nije ni povecala frekvencija postojeceg, a negdje se cak i smanjila.
rezultat toga je da ta kucanstva u urbanim vilama imaju po dva auta (jer moraju), a o javnom prevozu pocnu plakati tek kad im potomce krene u srednju skolu (neki kad krene u osnovnu).
nit je tadasnja vlast uvodila nove buseve, nit su ljudi trazili. bilo je normalno kupit dva auta, cak i ak imaju samo jedno parkirno mjesto uz stan (pa se parkiraju na nogostupu)
jer da bi se neka busna linija uvela, treba pisat gradu da ima potrebe (treba netko znat da ima potrebe)
kada se uvede, treba imat bar nekakvu popunjenost, a ne da su dve bakice i tri srednjoskolca. oji kad bus nejde pozovu taksi ili ih voze starci
Pa rade guzve po gradu.
slicno se dogodilo i prosirenjem Zapresica, Brdovca, Svete Nedjelje...ciji se automobili slijevaju u Zagreb.
Pa se svi kolektivno cudimo kakve su guzve i kako je javni prevoz los.
U biciklisticke staze se ulagalo na nacin da su negdje malo pofarbali dio nogostupa, bez jasnog plana kuda ta staza ide i bez toga da vide kako ce to utjecati na pjesake. Samo pjesake, jer se automobilski promet nije uopce dirao prilikom farbanja u crveno.
sada se to mijenja. sporo, ali se mijenja.
i kolko vidim, imaju neke planove.
treba zahvalit ekipi koja nije izlazila na izbore pa je serif pobjedjivao (uz one koji su ga podrzavali).
guzve u prometu su slikovit prikaz kaosa koji su ostavili....i koji ovi moraju rijesit.
a ne bi bilo lose prisapnut gradonacelnicima okolnih gradova ciji stanovnici koriste nasu infrastrukturu, da mozda i oni uvedu (malo bolji) javni gradski prevoz od njihove kuce
vecinu guzvi naprave oni koji su u auto sjeli jer oko njih nema javnog prevoza. pa kad su vec dosli do neke tocke samo ce produzit (a ni nemaju do ostavit auto)
|
|
|
20.11.2024., 10:06
|
|
Registrirani korisnik
|
Svim vrstama prijevoza u Hrvatskoj prevezeno manje putnika i više robe nego lani
Eto izgleda da je na razini države isto sranje.
https://tinyurl.com/ymewz324
|
|
|
20.11.2024., 10:12
|
|
Vegetiram
|
btw. poslodavci isplacuju dodatak za prijevoz.
rijetki imaju organiziran prevoz do posla.
novac isplacuju i javne i drzavne sluzbe, ali i masa firmi.
neki placaju i parkirnu kartu (ne samo obrtnici, placaju i za obicne uredske poslove)
pitanje je imaju li volje da to promijene, odn da i oni poticu prijevoz javni gradskim prevozom. Prvi koji bi to trebao mijenjati je Grad Zagreb (gradske ustanove i holdingove podruznice).
naravno da je preduvjet da se taj prijevoz poboljsa (da je cesci), a pogotovo da postoji za smjenski rad (ranojutarnje i kasnovecernje smjene), cega debelo fali, cak i u sirem centru, a po rubnim, busnim dionicama, pogotovo.
sjecam se kada je Cistoca strajkala, pa su neki od zahtjeva bili da im se omoguci parking za njihove aute....autom idu na posao, jer rade i nocne, kada nema prevoza. Al dal je rjesenje osigurat im parking ili osigurat im kvalitetan prevoz do posla? I zasto e to s prevozom vec nije poboljsalo? Fali buseva, fali vozaca?
u zadnje vrijeme slusam kak ZG vrtici kukaju jer je mnogim zaposlenicima, uvodjenjem blokovskog pariranja poskupilo parkiranje.
nije poskupilo, samo se ne mogu vise parkirati besplatno u drugom kvartu, a dodatak na placu za javni prevoz to ne pokriva komercijalnu kartu.
i ja kuzim da moraju autom na posao jer nekad jutarnja smjena pocne i prije 6h (sto je nocni prevoz), al umjesto da se ide prema zahtjevima prema ZETu da se omoguci vise nocnih/ranojutarnjih linija, ide se prema tome da se radnicima isplacuje kilometraza za dolazak na posao i parking.
bas me zanima kak ce Grad na to odgovorit.
nazalost, odgojitelja fali. Grad ima politiku ubrzane gradnje i otvaranja vrtica, pa je moguce i da ce ovakvim dodacima podilazit ljudima kako bi ih zadrzao i/ili zaposlio (da ih i privuce izvan grada). Dugorocno, to znaci da guzve ostaju postojane.
|
|
|
20.11.2024., 10:18
|
|
Vegetiram
|
Quote:
farfan kaže:
Svim vrstama prijevoza u Hrvatskoj prevezeno manje putnika i više robe nego lani
Eto izgleda da je na razini države isto sranje.
https://tinyurl.com/ymewz324
|
pa kad smo gradili autoceste umjesto poboljsavali HZ
i ono malo HZa smo upropastili
a treba pogledat saobracajke koje kamioni rade (a vozaca je sve manje profesionalnih), barem bi se roba trebala vlakovima prevozit.
a kolko bi bilo bolje da se i ljudi mogu prevozit.
i svi ti medjugradski bi poboljsali i javni prevoz po Zagrebu.
Al eto. Sgradili smo i autoput do Siska, umjesto da smo poboljsali HZ.
i uspjesno ga otvorili.
|
|
|
20.11.2024., 10:24
|
|
Valar Morghulis
Registracija: Jun 2008.
|
nekidan je na yammatu netko pricao o planovima, nemam pojma tko ali zvucalo je kao pipe dream 
kao, glavne tram linije da idu svakih 3 min  i da se ful odvoje naravno, najkriticnija je savska
nauruceno pun k novih tramvaja.
zivi bili pa vidjeli
ono kaj mene uzasno nervira je sto zet ovo malo polazaka buseva ne stisne u vrijeme kad treba najvise, polazaka na posao i skolu i povratak.
pa bolje da od 10 do 12 ima jedan bus a da oko 7-8, 12-14, 15-17 i oko 19-20 ide njih vise 
|
20.11.2024., 10:27
|
|
Registrirani korisnik
|
Autoput do siska, a ulazak u grad zapustili.
Eto sad nešto kreću ali opet nema suradnje grad-država (HAC).
|
|
|
20.11.2024., 10:28
|
|
Vegetiram
|
Quote:
SummerNight kaže:
nekidan je na yammatu netko pricao o planovima, nemam pojma tko ali zvucalo je kao pipe dream 
kao, glavne tram linije da idu svakih 3 min  i da se ful odvoje naravno, najkriticnija je savska
nauruceno pun k novih tramvaja.
zivi bili pa vidjeli
ono kaj mene uzasno nervira je sto zet ovo malo polazaka buseva ne stisne u vrijeme kad treba najvise, polazaka na posao i skolu i povratak.
pa bolje da od 10 do 12 ima jedan bus a da oko 7-8, 12-14, 15-17 i oko 19-20 ide njih vise 
|
Ne mozes vozacu autobusa tak napravit raspored.
al kuzim sto pricas.
i treba im pisat da povecaju broj polazaka.
redovito. bit uporan.
i treba, nekad i sjest u taj bus da se vidi popunjenost.
btw, uvedeni su i nekakvi kombiji koji voze po brdima iznad Pantovcaka/Tuskanca. Ne znam jel tko vidio? Al ak nedostatak vozaca nije problem, mislim da je i to rjesenje za ostala brda. Za desetak putnika. To je deset automobila na cesti manje.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:09.
|
|
|
|