Internet biznis Zarada i poslovanje na Internetu |
|
|
09.10.2019., 16:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2011.
|
Ebay prodaja
Pozdrav svima,
U procesu sam otvaranja svojeg Ebay dućana i imam nekih nedoumica, a količina informacija vezana za to na internetu je oskudna.
Dakle, najveća dilema mi je kojom kurirskom službom je najbolje slati. I da li je za sve države najbolje koristiti istu ili i tu ima razlika.
Vidim da ljudi često spominju preporučenu pošiljku Hrvatske pošte kao dobru opciju. Ima li ona neka ograničenja kao što su veličina paketa?
Mora li se paket slati u kutijama kurirske službe ili se mogu korsititi vlastite kutije?
Da li je praksa da kurirske službe dođu po paket ili ga je potrebno osobno dostaviti u poslovnicu?
Prodajem sportsku opremu koja je vrlo glomazna i dosta lomljiva. Dakle, nije mi baš jednostavno osobno nositi pakete na slanje.
I općenito svi savjeti u vezi prodaje i slanja na Ebayu su i više nego dobrodošli.
Hvala unaprijed!
|
|
|
09.10.2019., 17:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2006.
|
Jesi li provjerio koliko bi te izašla poštarina i dali ti se uopće isplati prodavati na Ebayu kad zbrojiš troškove poštarine ,provizije Ebayu,provizije Paypalu ?
Ja šaljem HP-om ,ali me mala koverta sa malenim predmetom do 50 ili 100 grama košta 40 kn.
Obavezno slati preporučeno da poslije nemaš problema.
Za kurirske službe neznam jer ne koristim budući da ne šaljem pakete već mi stvari stanu i manje koverte.
|
|
|
11.10.2019., 14:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2011.
|
Quote:
skupljac kaže:
Pozdrav svima,
U procesu sam otvaranja svojeg Ebay dućana i imam nekih nedoumica, a količina informacija vezana za to na internetu je oskudna.
Dakle, najveća dilema mi je kojom kurirskom službom je najbolje slati. I da li je za sve države najbolje koristiti istu ili i tu ima razlika.
Vidim da ljudi često spominju preporučenu pošiljku Hrvatske pošte kao dobru opciju. Ima li ona neka ograničenja kao što su veličina paketa?
Mora li se paket slati u kutijama kurirske službe ili se mogu korsititi vlastite kutije?
Da li je praksa da kurirske službe dođu po paket ili ga je potrebno osobno dostaviti u poslovnicu?
Prodajem sportsku opremu koja je vrlo glomazna i dosta lomljiva. Dakle, nije mi baš jednostavno osobno nositi pakete na slanje.
I općenito svi savjeti u vezi prodaje i slanja na Ebayu su i više nego dobrodošli.
Hvala unaprijed!
|
Iz Hrvatske je totalno neisplativo slati pakete. Za ebay ti je najbolja opcija dropshipping što i većina ljudi na ebayu radi
|
|
|
16.12.2019., 19:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2013.
|
Pozdrav svima,
Gledam prodati par stvari preko e bay pa me zanima par informacija.
1) Da li se ove naknade naplaćuju odmah pri postavljanju oglasa ili nakon što se proizvod proda?
2) Ima li neki broj free postavljanja ili možda mjesečno plačanje korištenja e bay-a kroz kanal prodaje ?
3) Kako namjestiti shipping. Vidim da ljudi iz Hrvatske obično stave slanje - economy stranard international shipping i stave fixiranu cijenu za sve zemlje ? Što ukoliko je poštarina skuplja nego fix cijena od npr 6 $ ?
Ako ima koja dobra duša da početniku objasni malo pravila kroz svoje iskustvo
Hvala.
|
|
|
16.12.2019., 20:50
|
|
Registrirani korisnik
|
1. Ak ne ističeš dodatno oglas ili neke dodatke pri postavljanju ne plaćaš ništa,plaćaš kad se proda predmet
2. 50 listinga možeš besplatno postaviti,sve preko toga se plaća
3. Stavi standard international shipping i obvezno šalji preporučeno ako ne želiš ostati bez novaca i predmeta
|
|
|
17.12.2019., 10:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
bond007 kaže:
1. Ak ne ističeš dodatno oglas ili neke dodatke pri postavljanju ne plaćaš ništa,plaćaš kad se proda predmet
2. 50 listinga možeš besplatno postaviti,sve preko toga se plaća
3. Stavi standard international shipping i obvezno šalji preporučeno ako ne želiš ostati bez novaca i predmeta
|
Hvala na odgovoru.
Imam još jedno pitanje.
Dakle, kad stavim list item koliko obično treba da bude u online ponudi ? Piše u pravilima kao unutar 24 h ali taj rok mi je prošao 
|
|
|
17.12.2019., 11:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Odmah je vidljiv u ponudi.
|
|
|
09.01.2020., 10:57
|
|
Registrirani korisnik
|
Krenem s prodajom preko e baya i nakon 7-8 stavljenih proizvoda u jednom danu me blokiraju iz e Baya i kao da ih nazovem i obrazložim svoju prodajnu strategiju ?
Mislio sam da to funkcionira po sistemu plati članarinu + naknadu na prodaju i izvjesi cca 100 proizvoda na svoj e Bay store...
Jel može pomoć za početnika 
|
|
|
03.02.2020., 18:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2007.
|
Pozdrav. Molim Vas za pomoć. Želim avionske karte prodati na ebayju. Javlja mi ovo upozorenje pri objavi oglasa...
https://i.imgur.com/B3u5Eua.png
Ne znam gdje pejstati ovaj disclaimer, kako mogu ovo riješiti, ne snalazim se nikako?
Hvala unaprijed!! 
|
|
|
31.05.2020., 13:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Prodaja putem e-baya
Pozdrav,
krenuo sam sa prodajom preko ebay-a i naletio na hrpu nepoznanica, dvojbi...pa bi mi puno značilo ako ima netko ovdje tko je to prošao pa da može podijeliti svoje iskustvo.
Ne radim dropshipping, nego imam artikle kod sebe i šaljem ih po narudzbi.
Prvo što me muči što mi je novi ebay account i htio bih krenuti sa što boljom statistikom da mogu podići limit koji je trenutno samo 10 artikala mjesečno.
No stižu mi orderi iz Amerike koje moram otkazivati jer ne ide trenutno isporuka u Ameriku.
Podesio sam na shipping policy u koje zemlje ne šaljem. (Isključio Ameriku, Australiju...i još poneke) ..ali svejedno mi je prva narudžba stigla iz Amerike.
Nakon toga sam još posebno označi samo one zemlje u koje šaljem. (Pored što sam već ranije bio napravio exclude viška) ..i opet mi i dalje stižu narudžbe iz Amerike.
Jel to nekakav bug, dešava se i drugima ili o čemu bi moglo biti riječ?
Nadalje mi nije jasno za tracking number. Da li je dovoljan tracking number koji dobijem kada šaljem sa HR poštom preporučeno?
Da li ja moram printati shipping label iz ebay-a, ili mogu klasično formatirati adresu i pošaljitelja?
Jer mi iz nekog razloga ebay print shipping label ne radi... gumb je jednostavno mrtav bez ikakvog warninga nakon što ga kliknem.
Ali ionako za print shipping label ne mogu odabrati niti jedan delivery service...kaže "No services available".
Tu mi je poprilična konfuzija kakav bi to servis trebao biti...što bi ja tu trebao označiti itd..
Da šaljem jednostavno sa HR poštom ili je još nešto potrebno?
Unaprijed hvala na bilo kakvoj pomoći.
|
|
|
04.06.2020., 10:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Pozdrav još jednom.
prodaja nam je krenula na ebayu odlično. Ide nam dobro i preko našeg shopa, ali na ebayu ide puno bolje, unatoč kratkoj statistici jer smo untar tri dana potrošili limit od 10 prodaja.
Uglavnom, htjeli bi prodavati preko ebaya pomoću suradnje sa nekim tko već ima razvijem ebay seller account.
Više o toj ponudi suradnje možete pročitati ovdje: https://www.freelance.hr/jobs/3456/t...ebay-accountom
Uvjeti nisu fiksni, sve se možemo dogovoriti. Ako će biti zainteresiranih, molit ću da se javite na email [email protected]
Unaprijed hvala i lp.
|
|
|
21.08.2020., 16:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2020.
|
Zarada preko eBaya prodajom biljaka
Pozdrav svima, ideja je (još uvijek) da prodajem razne biljke (žive biljke) preko eBaya no samo unutar EU jer ne znam kakvi su propisi u trećim zemljama što se tiče uvoza bilja. E sad jel netko radio nešto slično da mi opiše iskustva, kako je najbolje slati i preko koje pošte. Ako imate kakvog iskustva slobodno napišite.
|
|
|
25.09.2020., 06:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2007.
|
dali je neko proučavao menaged payments ebay će i to ubaciti u europi , mogli bi biti jako loše za nas kad nestane paypal a to će se desiti kroz koji mjesec
|
|
|
12.10.2020., 21:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2014.
|
Trebam poslati 75 eura. Kolika je provizija? Prošli put sam zaribao, jer se odbije provizija od toga iznosa pa osoba ne dobije punu cijenu.
|
|
|
05.12.2020., 19:11
|
|
Registrirani korisnik
|
ekipa , malo sam proučavao i tek sad skuzio da nam ebay obračunava vat znači umjesto 10% feesa na prodanu stvar mi plaćamo radi EU 12,4% , 2,4% otpada na VA, i sad jos citam da UK mjenja to od 2021 i da EU uvodi jos dodatne stvari oko to VAT.a
pa moze li mi neko reći ima li kakva caka da kao eu prodavaca na ebay.com izbjegnemo taj vat nesto je bilo kao da se moze registrirati vat broj sta onda?
dali netko zna objasniti ovo sto nas čeka
https://www.globalvatcompliance.com/...?cn-reloaded=1
ulgavnom zna li neko koji koristan savjet
|
|
|
18.03.2021., 18:56
|
|
Otaku
Registracija: Jan 2014.
|
Bok! htjela bih neke stvari prodati preko ebaya, jer mi bezveze stoje kod kuće. Imam dvije knjige koje su mase skoro 3 kg (vagala sam). Koliko se isplati prodavati na ebayu? Čula sam da uzimaju proviziju od 10% i još paypal uzme sebi dio. Znam da moram i pripremiti kutije, vraćice s mjehurićima itd. Zanima me da li plaćam taksu za predmet tek kada se proda ili se počne naplaćivati redovno čak i kada prodam svoj proizvod?
|
29.04.2021., 09:02
|
|
Registrirani korisnik
|
dobio email, mamu im i nas će uhebat ode paypal
In March 2021, we announced that starting this year, eBay will begin managing payments in Croatia, Democratic Republic of the following launches in other countries. Starting May 2021, we will notify sellers in Croatia, Democratic Republic of the to register for eBay to manage payments.
|
|
|
29.04.2021., 09:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
goddesoflove kaže:
Bok! htjela bih neke stvari prodati preko ebaya, jer mi bezveze stoje kod kuće. Imam dvije knjige koje su mase skoro 3 kg (vagala sam). Koliko se isplati prodavati na ebayu? Čula sam da uzimaju proviziju od 10% i još paypal uzme sebi dio. Znam da moram i pripremiti kutije, vraćice s mjehurićima itd. Zanima me da li plaćam taksu za predmet tek kada se proda ili se počne naplaćivati redovno čak i kada prodam svoj proizvod?
|
tek kad se proda 12% ne 10% , 10% je ako imas otvoren store a onda plaćaš njima 20$ mjesecno ako imas free account a imas garant onda je oko 12% sad neznam jeli na knjige sta manje ali generalno je to 12% i paypal 5% na kraju kad sve zbrojis uzmu ti malo manje od 20%
|
|
|
29.04.2021., 12:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Kakve su ovo promjene na ebayu? Jeste li vi dobili poruku?
Što to znači za nas prodavače,sto moramo napraviti? Dal nam provizije ostaju iste,il .
Kako to ide preko pioneera,a kako preko banke?
Itko je zna vìse
|
|
|
29.04.2021., 13:08
|
|
Registrirani korisnik
|
znači za promjene na ebayu:
1. revolut me danas pitao da im dostavim sliku ušteđevine na računu, sliku od poreznog izvješča od lani, a nisam nijednu transakciju radio na revolutu od tamo sve sam povlači osa paypala dao sam im dokaze šta prodajem na paypalu oni pitaju račun privatni da slikam koliko sam uštedio i porezno izvješče , čekao sam ih tu sad se briše revolut imam 2 kune na njemu kao sot rekoh paypal - revolut - keš sve u minut na bankomatu da mi nebi zarobili lovu znao sam da će se ovo desit
2. pojavom menage paymentsa revolut nam vise nece trebat ionako sa guštom ih brišem , imam drugi revolut na materino ime ako bi zatreba plaćanje neko i njega cu ostaviti takvog
3. ebay radi sa paynear oni su sljedeće na šta se trebamo prebacit, a o menage payments imate tonu videa na youtube ja to pratim od kad je doslo uglavnom ako ne idemo preko paynear porezna ce vam vidit svaku lipu koja je dosla sa ebaya i vjerojatno i plaćanje moze biti kompliciranije jer neznam oće nam naplčivat porez kao sto amerikanci placaju izmedju drzava pa ako nesto kupujemo van eu neznam kako ce to ići
4. jako bitno ja nemam ebay na svoje ime i sad treba vidit sta ce mi biti sa dva 100% acounta sa kojima radim dali ce sad ebay traziti tocno moje podatke i ako idem preko paynear ...moram to jos proucit
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:48.
|
|
|
|