Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Putovanja > Destinacije i putopisi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 05.04.2025., 12:58   #1281
Da, to je u dolini Ravenske kočne, nedaleko od turistične kmetije Ancel ( manje poznata od kmetije Šenk u samom Jezerskom, ali toplo preporučujem), oko 4km dalje od planšarskog jezera, Zgornje Jezersko. Lijepše teško može. Tu je i popularan planinski put za Češku koču i dalje na vrhove Grintavca, Kočne, Brane, Skute i druge...
kranjski janez is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2025., 17:30   #1282

bili upravo, predivno
forza is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2025., 17:37   #1283
Bravo!
Odgovori s citatom
Old 05.04.2025., 17:44   #1284
Quote:
kranjski janez kaže: Pogledaj post
Bravo!
tvoj post s prijedlozima izleta mi je dao ideju pa sam krenula malo dublje kopat i dosla do ovog. tako da hvala kavu smo popili u senkovoj domaciji, a rucali pizzu u pizzeriji orli, jako fino, preporucam.
forza is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2025., 18:29   #1285
ovo je još ljepše nego na google mapsu
Old 05.04.2025., 18:40   #1286
a zamisli jos cca mjesec, mjesec i pol kad jace zazeleni
forza is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2025., 19:01   #1287
Ima svake godišnje doba svoje čari. Samo su zime bile prije drugcije...

Baš sam vidio, da je stavio britanski Guardian Šenkovu domačiju u Zg.Jezerskom među 20 najboljih autokampova u Europi sa obzirom na atraktivnost lokacije. Izgleda čak na prvo mijesto.

https://siol.net/trendi/potovanja/gu...ajlepsi-659515

Tamo živi najpoznatija jezerska familija Karničar, koja upravlja ili je upravljala sa Češkom kočom kroz generacije. 2 od 3 sina su nažalost nesretno preminula u mladosti, jedan u planinama, a drugi Davor, koji je prvi skijao sa vrha Mt.Everesta kod rada u bliskoj šumi. Šenkova kmetija, mislim da ima 500 godina ili više je jako lijepo, moderno ali i autentično sređena.

Ja sam bio nekoliko dana u poslijecovidnom ljetu kod Ancela, tamo gdje su tvoji krokusi, tamo su i panorama i domačini prekrasni.
Odgovori s citatom
Old 06.04.2025., 18:47   #1288
Quote:
kranjski janez kaže: Pogledaj post
Ima svake godišnje doba svoje čari. Samo su zime bile prije drugcije...

Baš sam vidio, da je stavio britanski Guardian Šenkovu domačiju u Zg.Jezerskom među 20 najboljih autokampova u Europi sa obzirom na atraktivnost lokacije. Izgleda čak na prvo mijesto.

https://siol.net/trendi/potovanja/gu...ajlepsi-659515

Tamo živi najpoznatija jezerska familija Karničar, koja upravlja ili je upravljala sa Češkom kočom kroz generacije. 2 od 3 sina su nažalost nesretno preminula u mladosti, jedan u planinama, a drugi Davor, koji je prvi skijao sa vrha Mt.Everesta kod rada u bliskoj šumi. Šenkova kmetija, mislim da ima 500 godina ili više je jako lijepo, moderno ali i autentično sređena.

Ja sam bio nekoliko dana u poslijecovidnom ljetu kod Ancela, tamo gdje su tvoji krokusi, tamo su i panorama i domačini prekrasni.
Šta preporučuješ Ancel ili Šenkovu kmetiju?
rasputin19 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.04.2025., 19:34   #1289
Čitam ovu temu i razmišljam kamo u Sloveiju ići jedan vikend oko 1. maja!
Ima li nekih sugestija za klopu i smještaj oko Bovca, dolina Trente i gore prema Logu pod Mangartom?

Hvala!

ZA
Zvonkoada is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.04.2025., 20:50   #1290
Quote:
rasputin19 kaže: Pogledaj post
Šta preporučuješ Ancel ili Šenkovu kmetiju?
Nisam isprobao Šenkovu domaciju, osim za kavu i neki kolač. Tamo odsjede i predsednici države i slični. Izgleda super, samo su i cijene dosta visoke. Ancel za mene ima najlijepšu lokaciju, jako su ljubazni i kuhaju odlično skoro sve svoje domače.
Odgovori s citatom
Old 07.04.2025., 07:34   #1291
senkova ima krasan pogled s terase, ljubazno osoblje i finu kavu. al cijene su paprene, da. tri kave smo platili 8.10€
forza is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2025., 20:10   #1292
Quote:
forza kaže: Pogledaj post
senkova ima krasan pogled s terase, ljubazno osoblje i finu kavu. al cijene su paprene, da. tri kave smo platili 8.10€
Hvala vam Kranjski Janez i Forza. Ta lokacija prelepo izgleda i na računaru,mogu zamisliti tek uživo.
rasputin19 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2025., 13:09   #1293
gledam arboretum volcji potok, vidim da su tulipani u cvatu... ima li kakve sanse da takvi docekaju vikend ili ne?
forza is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.04.2025., 12:54   #1294
Quote:
gledam arboretum volcji potok, vidim da su tulipani u cvatu... ima li kakve sanse da takvi docekaju vikend ili ne?
99% da da.

Tulipana ima raznih vremena cvatnje, od kraja ožujka, pa sve do sredine svibnja.

Dapače, sad bi trebao bit idealan trenutak.
tripice is online now  
Odgovori s citatom
Old 10.04.2025., 14:09   #1295
Quote:
tripice kaže: Pogledaj post
99% da da.

Tulipana ima raznih vremena cvatnje, od kraja ožujka, pa sve do sredine svibnja.

Dapače, sad bi trebao bit idealan trenutak.
onda moram dati sve od sebe da sam u subotu tamo
hvala!

znas li mozda kakva je situacija sa parkingom? cujem da je prilicno mali, smije li se stati na travu ili ima neke treca opcija?
forza is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2025., 08:22   #1296
kad bi golica mogla biti puna narcisa?
forza is offline  
Odgovori s citatom
Old Danas, 01:42   #1297
Quote:
kad bi golica mogla biti puna narcisa?
Kažu oko 10-25.5.2025. https://the-slovenia.com/slovenija/k...raznik-narcis/
Gužve mogu biti sa parkingom za weekende.
Odgovori s citatom
Old Danas, 07:30   #1298
hvala ti!
a kad si vec tu iskopala sam negdje na netu cestu neku, strma reber. cini se fora po fotkama, jel vrijedi otic? mislim, znam da nije ko vrsic niti to ocekujem, al blizu izvora kupe je pa sam mislila spojit.
forza is offline  
Odgovori s citatom
Old Danas, 10:06   #1299
Quote:
hvala ti!
a kad si vec tu iskopala sam negdje na netu cestu neku, strma reber. cini se fora po fotkama, jel vrijedi otic? mislim, znam da nije ko vrsic niti to ocekujem, al blizu izvora kupe je pa sam mislila spojit.
Pazi samo da ti izvor Kupe s te strane i dalje nije dostupan, jos nisu most izgradili. Planirani dovrsetak je jesen 2025.
Lei is online now  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:17.