Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Putovanja

Putovanja Gdje ljetujete, zimujete, idete na izlete? I kako vam je bilo?
Podforum: Hrvatska i turizam, Destinacije i putopisi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.10.2022., 22:25   #1301
Ako bi neko zna, a hitno mi je Ako kupim 100 ml parfema u djutiju na ZG airportu i to ostane originalno zapakirano u djuti-vrećici, ne raspakira se na destinaciji (kupi se s namjerom da se ima na povratku), smije li se to mimo ostale tekućine nositi natrag u ručnoj/kabin prtljazi u Rynairu? Fala
sunascenaj is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2022., 01:05   #1302
Upitno je to, ne bi se smjelo, ali bi moglo proci.

Takodjer, u ZG, ako ne presijedas do krajnje destinacije, nece ti to zavariti u onu plasticnu vrecicu.

U svakom slucaju, naravno da treba pokazat i to, izvadit iz kufera i tako to.
Bezveze is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2022., 05:50   #1303
Quote:
Bezveze kaže: Pogledaj post
Upitno je to, ne bi se smjelo, ali bi moglo proci.
Takodjer, u ZG, ako ne presijedas do krajnje destinacije, nece ti to zavariti u onu plasticnu vrecicu.
U svakom slucaju, naravno da treba pokazat i to, izvadit iz kufera i tako to.
Jasno, ništa ne bi skrivala. ALi ne bi baš ni da moram ostaviti ili skupo nadoplatiti. Možda je ipak sigurnija opcija da na povratku nadoplatim za checkin prtljagu Pa onda mogu i u samom Parizu kupiti 100 ml nečeg originalnog
sunascenaj is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2022., 06:34   #1304
Pa, zasto ne kupiti u Parizu u dutiju, onda ti nista ne treba.
Bezveze is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2022., 08:44   #1305
Kod Ryanaira ne vrijedi pravilo da u kabinu mogu tekućine do 100 ml kojesu u prozirnoj vrećici od litre?
Ili ti parfem ne stane u vrećicu?
Coco_Nut is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2022., 16:26   #1306
Quote:
Coco_Nut kaže: Pogledaj post
Kod Ryanaira ne vrijedi pravilo da u kabinu mogu tekućine do 100 ml kojesu u prozirnoj vrećici od litre?
Ili ti parfem ne stane u vrećicu?
To vridi. Ali ako bude povoljno nešto od 100 ml (DO 100 ml se smije), ili losion od 250 ml, to nije dozvoljeno. Iden s Ryanairom na Beauvais i nazad od tamo. Osim da je to mali airport, drugo ne znan, ne znan ni je li ima kakvi djutić, pa san tila biti sigurna, kupit-zapakirat na Zg airportu i tako originalno zapakiranog-zalipljenog doniti nazad u ZG. Kako vidin, neće to biti moguće. Kakav je Beau.airport, ima djuti i još opskrbljen djuti?
sunascenaj is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2022., 16:55   #1307
Liquids carried must be in a container of no more than 100 ml.

Dakle parfem od 100 ml može s tobom bez problema.
Coco_Nut is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2022., 17:59   #1308
Sve tekućine u bočicama do 100 ml, stavljene u prozirnu vrećicu zapremine 1 l su dozvoljene. Nema potrebe komplicirati...
Lorraine is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2022., 19:51   #1309
Quote:
sunascenaj kaže: Pogledaj post
To vridi. Ali ako bude povoljno nešto od 100 ml (DO 100 ml se smije), ili losion od 250 ml, to nije dozvoljeno. Iden s Ryanairom na Beauvais i nazad od tamo. Osim da je to mali airport, drugo ne znan, ne znan ni je li ima kakvi djutić, pa san tila biti sigurna, kupit-zapakirat na Zg airportu i tako originalno zapakiranog-zalipljenog doniti nazad u ZG. Kako vidin, neće to biti moguće. Kakav je Beau.airport, ima djuti i još opskrbljen djuti?
Mali je aerodrom. Ponuda je slaba.
efos is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2022., 22:46   #1310
Quote:
efos kaže: Pogledaj post
Mali je aerodrom. Ponuda je slaba.
Fala. Def moram na povratku doplatit za check-in bag.
Ža mi je šta je gore komentar da kompliciram.
Sve se tiče samo kabin-prtljage. Svatila san da pojedinačni liquid mora biti manji od 100 ml (ok, čak i točno 100) i da ukupno svi liquidi (to su i tekućine i losioni, antibakt. tonik za lice, tekući puder, ...) moraju biti u jednoj prozirnoj vrićici od 1 l. Probavala san to zapakirat i ako kupujem neki od "liquida", to više neće stati u tu bvrićicu od 1 l. A izvan tog limita je samo liquid (i veći od 100 ml) koji je originalno zapakiran-zalipljen u djutiju.
Moje je glavno pitanje bilo je li smije u kabin bagu biti original-zapakiran-zalipljen liquid (100 ml ili 250 ml losiona npr) kupljen u djutiju na airportu odlaska, nemorišten na destinaciji i tako originalno upakiran (zalipljen i sve) imati u kabin bagu na povratku. Pa da dalje ne kompliciran i da ne riskiram s djutijem na Beauvaisu, kad procinim šta san kupila u Parizu (ili ako u ZG djutiju kupin nešta), na povratku ću doplatiti za check in bag.
Ali evo, ovo je možda nekome i sto korisna rasprava.

A ako bi neko ima i za priporučit "povoljnu" kupovinu (parfemi, odjeća ... ) na potezu Eiffel-Montmarte-Louvre ...
sunascenaj is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2022., 22:55   #1311
Quote:
Fala. Def moram na povratku doplatit za check-in bag.
Ža mi je šta je gore komentar da kompliciram.
Sve se tiče samo kabin-prtljage. Svatila san da pojedinačni liquid mora biti manji od 100 ml (ok, čak i točno 100) i da ukupno svi liquidi (to su i tekućine i losioni, antibakt. tonik za lice, tekući puder, ...) moraju biti u jednoj prozirnoj vrićici od 1 l. Probavala san to zapakirat i ako kupujem neki od "liquida", to više neće stati u tu bvrićicu od 1 l. A izvan tog limita je samo liquid (i veći od 100 ml) koji je originalno zapakiran-zalipljen u djutiju.
Moje je glavno pitanje bilo je li smije u kabin bagu biti original-zapakiran-zalipljen liquid (100 ml ili 250 ml losiona npr) kupljen u djutiju na airportu odlaska, nemorišten na destinaciji i tako originalno upakiran (zalipljen i sve) imati u kabin bagu na povratku. Pa da dalje ne kompliciran i da ne riskiram s djutijem na Beauvaisu, kad procinim šta san kupila u Parizu (ili ako u ZG djutiju kupin nešta), na povratku ću doplatiti za check in bag.
Ali evo, ovo je možda nekome i sto korisna rasprava.

A ako bi neko ima i za priporučit "povoljnu" kupovinu (parfemi, odjeća ... ) na potezu Eiffel-Montmarte-Louvre ...
Smije.
efos is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2022., 23:52   #1312
Quote:
Ako bi neko zna, a hitno mi je Ako kupim 100 ml parfema u djutiju na ZG airportu i to ostane originalno zapakirano u djuti-vrećici, ne raspakira se na destinaciji (kupi se s namjerom da se ima na povratku), smije li se to mimo ostale tekućine nositi natrag u ručnoj/kabin prtljazi u Rynairu? Fala
Aelia Duty free shop u Zagrebu ima dućan i na dolascima, dakle mozes kupovati i po dolasku. To je zapravo kiosk koji se nalazi kraj preuzimanja prtljage ali piše da ti mogu dostaviti dolje sve sto ima u velikom duty free shopu na odlascima. Pa možda da se raspitaš kad budeš isla i eventualno u povratku Skupiš sto misliš kupiti.

https://www.zagreb-airport.hr/en/pas...claim-area/681

Ja sam kupovao nešto sto je bilo izloženo i žena mi je usput napomenula da se u tom na dolascima može plaćati samo gotovinom u kunama i karticama. Dakle još ne primaju eure.
number 19 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.10.2022., 01:15   #1313
Odlicna ideja, ima na dolascima, i ja sam vidjela, to je samo mali kiosk/stand.
Bezveze is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.10.2022., 01:47   #1314
Quote:
number 19 kaže: Pogledaj post
Aelia Duty free shop u Zagrebu ima dućan i na dolascima, dakle mozes kupovati i po dolasku. To je zapravo kiosk koji se nalazi kraj preuzimanja prtljage ali piše da ti mogu dostaviti dolje sve sto ima u velikom duty free shopu na odlascima. Pa možda da se raspitaš kad budeš isla i eventualno u povratku Skupiš sto misliš kupiti.

https://www.zagreb-airport.hr/en/pas...claim-area/681

Ja sam kupovao nešto sto je bilo izloženo i žena mi je usput napomenula da se u tom na dolascima može plaćati samo gotovinom u kunama i karticama. Dakle još ne primaju eure.
Ajme, e ovo je stvarno korisno Sada tek iman za razmišljat, a najprije moran viditi radno vrime, vraćan se iza pola noći. Do sada mi je problem bija bus airport-ZG (to isto moran viditi je li ima iza pola noći, iako, avion tako dođe po redovnom redu letenja, pa se pari da mora biti i bus koji to prati). Fala

P.S. ako san dobro svatila, to na odlasku iz ZG airporta u djutiju mogu naručiti/kupiti i zamoliti da me kupljeno čeka na povratku u tom "kiosku"? (Ako rade iza pola noći, ili tada imaju i neku drugu kombinaciju)?
sunascenaj is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.10.2022., 13:09   #1315
Quote:
Ajme, e ovo je stvarno korisno Sada tek iman za razmišljat, a najprije moran viditi radno vrime, vraćan se iza pola noći. Do sada mi je problem bija bus airport-ZG (to isto moran viditi je li ima iza pola noći, iako, avion tako dođe po redovnom redu letenja, pa se pari da mora biti i bus koji to prati). Fala

P.S. ako san dobro svatila, to na odlasku iz ZG airporta u djutiju mogu naručiti/kupiti i zamoliti da me kupljeno čeka na povratku u tom "kiosku"? (Ako rade iza pola noći, ili tada imaju i neku drugu kombinaciju)?
To onda nece biti parfem iz Pariza?😉
Ja bi onda kupio u zrakoplovu.🙂
efos is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.10.2022., 21:42   #1316
Quote:
efos kaže: Pogledaj post
To onda nece biti parfem iz Pariza?😉
Ja bi onda kupio u zrakoplovu.🙂

E, al u Ryanairu ima određenih parfema (brand, ml), ili? I je li se triba kupiti ona neka kartica unaprid, ili bilo ko u avionu može bilo šta kupiti? Ako može malo opširnije, osim "da", "ne"
sunascenaj is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.10.2022., 21:54   #1317
Čitan na stranici ZG airporta red vožnje za bus airport-ZG, pa vidin da je zadnji s aerodroma u 0.15 (tako nešta), a iza ovisi o Croatia-letovima. E sad nisan sigurna, mi idemo Rynairom, je li taj bus prati dolaske/redove letenja svih aviona na Cro-airportu (ono, operater Cro a), ili baš samo Croatia-airlines? Buden to pitala, sutra ću početi zvati, ali bi bilo korisno znati iz prve ruke, ako je neko tako iša skoro.
sunascenaj is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.10.2022., 23:49   #1318
Quote:

E, al u Ryanairu ima određenih parfema (brand, ml), ili? I je li se triba kupiti ona neka kartica unaprid, ili bilo ko u avionu može bilo šta kupiti? Ako može malo opširnije, osim "da", "ne"
Imaju veci izbor parfema. Placa se normalno karticom. Mislim da gotovinu jos ne primaju.
Znaci, ili kupit u zrakoplovu, ili kupit u Parizu i maknit omot i parfem stavit u vrecicu sa higijenom...nitko ne gleda sta je unutra
Osim ako vam treba biti zapakiran.
efos is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.10.2022., 23:53   #1319
Quote:

Kad budete isli nazad za Zg, onda kupite u zrakoplovu..nebitni su ml.
efos is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.10.2022., 01:30   #1320
Quote:

https://www.ryanair.com/content/dam/...l-Magazine.pdf
Bezveze is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:45.