|
|
06.10.2022., 22:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2022.
|
Ako bi neko zna, a hitno mi je  Ako kupim 100 ml parfema u djutiju na ZG airportu i to ostane originalno zapakirano u djuti-vrećici, ne raspakira se na destinaciji (kupi se s namjerom da se ima na povratku), smije li se to mimo ostale tekućine nositi natrag u ručnoj/kabin prtljazi u Rynairu? Fala
|
|
|
07.10.2022., 01:05
|
|
Verified!
Registracija: Jan 2004.
|
Upitno je to, ne bi se smjelo, ali bi moglo proci.
Takodjer, u ZG, ako ne presijedas do krajnje destinacije, nece ti to zavariti u onu plasticnu vrecicu.
U svakom slucaju, naravno da treba pokazat i to, izvadit iz kufera i tako to.
|
|
|
07.10.2022., 05:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Bezveze kaže:
Upitno je to, ne bi se smjelo, ali bi moglo proci.
Takodjer, u ZG, ako ne presijedas do krajnje destinacije, nece ti to zavariti u onu plasticnu vrecicu.
U svakom slucaju, naravno da treba pokazat i to, izvadit iz kufera i tako to.
|
Jasno, ništa ne bi skrivala. ALi ne bi baš ni da moram ostaviti ili skupo nadoplatiti. Možda je ipak sigurnija opcija da na povratku nadoplatim za checkin prtljagu  Pa onda mogu i u samom Parizu kupiti 100 ml nečeg originalnog 
|
|
|
07.10.2022., 06:34
|
|
Verified!
|
Pa, zasto ne kupiti u Parizu u dutiju, onda ti nista ne treba.
|
|
|
07.10.2022., 08:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Kod Ryanaira ne vrijedi pravilo da u kabinu mogu tekućine do 100 ml kojesu u prozirnoj vrećici od litre?
Ili ti parfem ne stane u vrećicu?
|
|
|
07.10.2022., 16:26
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Coco_Nut kaže:
Kod Ryanaira ne vrijedi pravilo da u kabinu mogu tekućine do 100 ml kojesu u prozirnoj vrećici od litre?
Ili ti parfem ne stane u vrećicu?
|
To vridi. Ali ako bude povoljno nešto od 100 ml (DO 100 ml se smije), ili losion od 250 ml, to nije dozvoljeno. Iden s Ryanairom na Beauvais i nazad od tamo. Osim da je to mali airport, drugo ne znan, ne znan ni je li ima kakvi djutić, pa san tila biti sigurna, kupit-zapakirat na Zg airportu i tako originalno zapakiranog-zalipljenog doniti nazad u ZG. Kako vidin, neće to biti moguće. Kakav je Beau.airport, ima djuti i još opskrbljen djuti?
|
|
|
07.10.2022., 16:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Liquids carried must be in a container of no more than 100 ml.
Dakle parfem od 100 ml može s tobom bez problema.
|
|
|
07.10.2022., 17:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Sve tekućine u bočicama do 100 ml, stavljene u prozirnu vrećicu zapremine 1 l su dozvoljene. Nema potrebe komplicirati...
|
|
|
07.10.2022., 19:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
Quote:
sunascenaj kaže:
To vridi. Ali ako bude povoljno nešto od 100 ml (DO 100 ml se smije), ili losion od 250 ml, to nije dozvoljeno. Iden s Ryanairom na Beauvais i nazad od tamo. Osim da je to mali airport, drugo ne znan, ne znan ni je li ima kakvi djutić, pa san tila biti sigurna, kupit-zapakirat na Zg airportu i tako originalno zapakiranog-zalipljenog doniti nazad u ZG. Kako vidin, neće to biti moguće. Kakav je Beau.airport, ima djuti i još opskrbljen djuti?
|
Mali je aerodrom. Ponuda je slaba.
|
|
|
07.10.2022., 22:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
efos kaže:
Mali je aerodrom. Ponuda je slaba.
|
Fala. Def moram na povratku doplatit za check-in bag.
Ža mi je šta je gore komentar da kompliciram.
Sve se tiče samo kabin-prtljage. Svatila san da pojedinačni liquid mora biti manji od 100 ml (ok, čak i točno 100) i da ukupno svi liquidi (to su i tekućine i losioni, antibakt. tonik za lice, tekući puder, ...) moraju biti u jednoj prozirnoj vrićici od 1 l. Probavala san to zapakirat i ako kupujem neki od "liquida", to više neće stati u tu bvrićicu od 1 l. A izvan tog limita je samo liquid (i veći od 100 ml) koji je originalno zapakiran-zalipljen u djutiju.
Moje je glavno pitanje bilo je li smije u kabin bagu biti original-zapakiran-zalipljen liquid (100 ml ili 250 ml losiona npr) kupljen u djutiju na airportu odlaska, nemorišten na destinaciji i tako originalno upakiran (zalipljen i sve) imati u kabin bagu na povratku. Pa da dalje ne kompliciran i da ne riskiram s djutijem na Beauvaisu, kad procinim šta san kupila u Parizu (ili ako u ZG djutiju kupin nešta), na povratku ću doplatiti za check in bag.
Ali evo, ovo je možda nekome i sto korisna rasprava.
A ako bi neko ima i za priporučit "povoljnu" kupovinu (parfemi, odjeća ...  ) na potezu Eiffel-Montmarte-Louvre ... 
|
|
|
07.10.2022., 22:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
sunascenaj kaže:
Fala. Def moram na povratku doplatit za check-in bag.
Ža mi je šta je gore komentar da kompliciram.
Sve se tiče samo kabin-prtljage. Svatila san da pojedinačni liquid mora biti manji od 100 ml (ok, čak i točno 100) i da ukupno svi liquidi (to su i tekućine i losioni, antibakt. tonik za lice, tekući puder, ...) moraju biti u jednoj prozirnoj vrićici od 1 l. Probavala san to zapakirat i ako kupujem neki od "liquida", to više neće stati u tu bvrićicu od 1 l. A izvan tog limita je samo liquid (i veći od 100 ml) koji je originalno zapakiran-zalipljen u djutiju.
Moje je glavno pitanje bilo je li smije u kabin bagu biti original-zapakiran-zalipljen liquid (100 ml ili 250 ml losiona npr) kupljen u djutiju na airportu odlaska, nemorišten na destinaciji i tako originalno upakiran (zalipljen i sve) imati u kabin bagu na povratku. Pa da dalje ne kompliciran i da ne riskiram s djutijem na Beauvaisu, kad procinim šta san kupila u Parizu (ili ako u ZG djutiju kupin nešta), na povratku ću doplatiti za check in bag.
Ali evo, ovo je možda nekome i sto korisna rasprava.
A ako bi neko ima i za priporučit "povoljnu" kupovinu (parfemi, odjeća ...  ) na potezu Eiffel-Montmarte-Louvre ... 
|
Smije.
|
|
|
07.10.2022., 23:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2010.
|
Quote:
sunascenaj kaže:
Ako bi neko zna, a hitno mi je  Ako kupim 100 ml parfema u djutiju na ZG airportu i to ostane originalno zapakirano u djuti-vrećici, ne raspakira se na destinaciji (kupi se s namjerom da se ima na povratku), smije li se to mimo ostale tekućine nositi natrag u ručnoj/kabin prtljazi u Rynairu? Fala
|
Aelia Duty free shop u Zagrebu ima dućan i na dolascima, dakle mozes kupovati i po dolasku. To je zapravo kiosk koji se nalazi kraj preuzimanja prtljage ali piše da ti mogu dostaviti dolje sve sto ima u velikom duty free shopu na odlascima. Pa možda da se raspitaš kad budeš isla i eventualno u povratku Skupiš sto misliš kupiti.
https://www.zagreb-airport.hr/en/pas...claim-area/681
Ja sam kupovao nešto sto je bilo izloženo i žena mi je usput napomenula da se u tom na dolascima može plaćati samo gotovinom u kunama i karticama. Dakle još ne primaju eure.
|
|
|
08.10.2022., 01:15
|
|
Verified!
|
Odlicna ideja, ima na dolascima, i ja sam vidjela, to je samo mali kiosk/stand.
|
|
|
08.10.2022., 01:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
number 19 kaže:
Aelia Duty free shop u Zagrebu ima dućan i na dolascima, dakle mozes kupovati i po dolasku. To je zapravo kiosk koji se nalazi kraj preuzimanja prtljage ali piše da ti mogu dostaviti dolje sve sto ima u velikom duty free shopu na odlascima. Pa možda da se raspitaš kad budeš isla i eventualno u povratku Skupiš sto misliš kupiti.
https://www.zagreb-airport.hr/en/pas...claim-area/681
Ja sam kupovao nešto sto je bilo izloženo i žena mi je usput napomenula da se u tom na dolascima može plaćati samo gotovinom u kunama i karticama. Dakle još ne primaju eure.
|
Ajme, e ovo je stvarno korisno  Sada tek iman za razmišljat, a najprije moran viditi radno vrime, vraćan se iza pola noći. Do sada mi je problem bija bus airport-ZG (to isto moran viditi je li ima iza pola noći, iako, avion tako dođe po redovnom redu letenja, pa se pari da mora biti i bus koji to prati). Fala
P.S. ako san dobro svatila, to na odlasku iz ZG airporta u djutiju mogu naručiti/kupiti i zamoliti da me kupljeno čeka na povratku u tom "kiosku"? (Ako rade iza pola noći, ili tada imaju i neku drugu kombinaciju)?
|
|
|
09.10.2022., 13:09
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
sunascenaj kaže:
Ajme, e ovo je stvarno korisno  Sada tek iman za razmišljat, a najprije moran viditi radno vrime, vraćan se iza pola noći. Do sada mi je problem bija bus airport-ZG (to isto moran viditi je li ima iza pola noći, iako, avion tako dođe po redovnom redu letenja, pa se pari da mora biti i bus koji to prati). Fala
P.S. ako san dobro svatila, to na odlasku iz ZG airporta u djutiju mogu naručiti/kupiti i zamoliti da me kupljeno čeka na povratku u tom "kiosku"? (Ako rade iza pola noći, ili tada imaju i neku drugu kombinaciju)?
|
To onda nece biti parfem iz Pariza?😉
Ja bi onda kupio u zrakoplovu.🙂
|
|
|
09.10.2022., 21:42
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
efos kaže:
To onda nece biti parfem iz Pariza?😉
Ja bi onda kupio u zrakoplovu.🙂
|

E, al u Ryanairu ima određenih parfema (brand, ml), ili? I je li se triba kupiti ona neka kartica unaprid, ili bilo ko u avionu može bilo šta kupiti? Ako može malo opširnije, osim "da", "ne" 
|
|
|
09.10.2022., 21:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Čitan na stranici ZG airporta red vožnje za bus airport-ZG, pa vidin da je zadnji s aerodroma u 0.15 (tako nešta), a iza ovisi o Croatia-letovima. E sad nisan sigurna, mi idemo Rynairom, je li taj bus prati dolaske/redove letenja svih aviona na Cro-airportu (ono, operater Cro a), ili baš samo Croatia-airlines? Buden to pitala, sutra ću početi zvati, ali bi bilo korisno znati iz prve ruke, ako je neko tako iša skoro. 
|
|
|
09.10.2022., 23:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
sunascenaj kaže:
|
Imaju veci izbor parfema. Placa se normalno karticom. Mislim da gotovinu jos ne primaju.
Znaci, ili kupit u zrakoplovu, ili kupit u Parizu i maknit omot i parfem stavit u vrecicu sa higijenom...nitko ne gleda sta je unutra
Osim ako vam treba biti zapakiran.
|
|
|
09.10.2022., 23:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
sunascenaj kaže:
|
Kad budete isli nazad za Zg, onda kupite u zrakoplovu..nebitni su ml.
|
|
|
10.10.2022., 01:30
|
|
Verified!
|
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:45.
|
|
|
|