Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Interijeri

Interijeri Unutrašnja ljepota.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.04.2021., 13:31   #1301
Molio bih savjet oko odabira proizvođača pametne rasvjete.Kakva su vam iskustva s Ikea Tradfrijem, Xiaomijem...?
Isprobao sam Tradfri žarulju i sviđa mi se što dolazi s kitom za montažu na zid, te nudi kompletan asortiman poput senzora, roleta i sl.S druge strane minimalan intenzitet je preblještav za moj ukus.
Odgovori s citatom
Old 12.04.2021., 21:56   #1302
Tražim za kuhinju u kojoj nema previše svjetlosti stropnu lampu. Molim savjet za neku dobru i jaku.
gangxxxta is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2021., 13:38   #1303
Quote:
Modesty B kaže: Pogledaj post
ja već par godina imam Xiaomi Philips EyeCare 2 Smart Desk Lamp s kojom sam jako zadovoljna. no kako je izgleda više nema za kupiti jer je stariji model, baci oko na druge xiaomijeve radne lampe.

npr Xiaomi Mijia LED Stolna Lampa koja je jednostavan model - nije pametna lampa - no cijena mi se čini ok. tu je i video.
ili Xiaomi Mi Smart LED Desk Lamp Pro (video), znatno skuplja ali s pametnim mogućnostima.

ova moja je pametna no iskreno ne koristim ju preko mobitela jer za tim nemam potrebe. tako da ako ćeš ju koristiti isključivo dok si za radnim stolom mislim da nema potrebe za znatno skupljom opcijom.

edit: evo još jedne ok cijene i pametne. proguglaj što kažu o njoj
hvala
Old 17.04.2021., 11:22   #1304
Quote:
Hrvojeee kaže: Pogledaj post
Molio bih savjet oko odabira proizvođača pametne rasvjete.Kakva su vam iskustva s Ikea Tradfrijem, Xiaomijem...?
Isprobao sam Tradfri žarulju i sviđa mi se što dolazi s kitom za montažu na zid, te nudi kompletan asortiman poput senzora, roleta i sl.S druge strane minimalan intenzitet je preblještav za moj ukus.

Ja imam Phillips hue skoro u cijelom stanu. I oduševljena sam. Od lustera, pa do samostojećih lampi. Sve je spojeno na mobitel, može i na daljinski ali njega ne koristim.
Može se prigušivati do koliko god treba.
A ne treba dodatnu montažu sto mi je plus. Dakle samo kupiš žarulju i spojiš na mob
blue_angel_83 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.04.2021., 17:44   #1305
Quote:
blue_angel_83 kaže: Pogledaj post
Ja imam Phillips hue skoro u cijelom stanu. I oduševljena sam. Od lustera, pa do samostojećih lampi. Sve je spojeno na mobitel, može i na daljinski ali njega ne koristim.
Može se prigušivati do koliko god treba.
A ne treba dodatnu montažu sto mi je plus. Dakle samo kupiš žarulju i spojiš na mob
Hvala Blue.
Philips je odličan, ali preskup za ono što nudi.Stoga gledam druge opcije.
Odgovori s citatom
Old 18.04.2021., 01:59   #1306
https://www.bauhaus.hr/stropne-svjet...ity/p/25615638

Koje tiple/sarafi su pogodni za pricvrstiti navedenu plafonjeru u strop koji je sustav fert gredica/ispuna(ulozak), konkretno za rupu koja pogodi u ispunu(ulozak), a ne u fert gredicu?
zveroboy is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2021., 09:41   #1307
Pozdrav, trebao bi ugradbenu rasvjetu koja će ići u knauf po rubu sobe. Molim Vas info koje ste kupovali, ja bi svakako išao na led opciju, samo na toplo bijelo.
gangxxxta is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.04.2021., 07:17   #1308
Pozdrav, u kupaoni mi je svijetlo počelo treperit i ponekad se gasi dok ne mrdnem malo žaruljicu, izgleda da je grlo otišlo tj. one rupe di ide ova G4 žaruljica kao je izglodano, da li ima za kupit to cijelo novo grlo sa novim utorom za žaruljicu ili još bolje neku ledicu da se metne, ali bi novo stavio jer nema ni stakalca onog.

Thermaltake868 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.05.2021., 08:31   #1309
sivo

Jel možda znate gdje bi mogla naci sivu rasvjetu za strop (Zagreb)
hvala!
lavica71 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.09.2021., 13:10   #1310
vasa iskustva sa www.svijet-svjetiljki.hr?
gledam visilice, one sto se mogu podesavati visinom. za blagavaonu.
nesto ovako do max max 1600kn:

https://www.svijet-svjetiljki.hr/egl...led-4-5w-230v/

hvala

smoi.hr - informiraj se - uključi se - izbori se!
geronimo666 is online now  
Odgovori s citatom
Old 06.09.2021., 20:31   #1311
pomagajte ljudi, nemozemo se odluciti izmedu ove 3.
ako imate neki savjet, ako vidite neku manu koju smo previdjeli...

https://www.svijet-svjetiljki.hr/egl...led-3-3w-230v/

https://www.xxxlesnina.hr/p/novel-le...a-007796010111

https://www.xxxlesnina.hr/p/led-svje...m-007694030102

1. ima plus cijenu.
2. ima plus sto je E14, daklem zamjenjive zarulje.
3. je jednostavno nekak lijepa :-), samo nemam viziju kolko to svijetli i jos vaznije kolko muljaju u watazi.

smoi.hr - informiraj se - uključi se - izbori se!
geronimo666 is online now  
Odgovori s citatom
Old 04.01.2022., 13:48   #1312
Kupaonica - rasvjeta

Htio sam staviti dvije plafonjere u kupaonicu. Ako bi išle nadžbukne, htio bih da u njima mogu promijeniti LED žarulju E27 ali da poštuje standard (IP44?) koji se traži u kupaonicama. Postoji li tako nešto?

Ako ne može plafonjera sa E27 grlom, koju bi sa LED ugrađenim svjetlom preporučili, bitna mi je jednostavnost izmjene ako bi se jednog dana pokvarila.

Hvala.
vserbu is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2022., 15:42   #1313
Pozdrav svima, eto da pitam kad vidim da ima dosta ljudi koji se kuže

Treba mi stolna lampa da stvarno jako svjetli jer nemam dosta svjetla i navecer jako tesko citam cim nije prirodno svjetlo..
Gledala sam ovu lampu samo zato sto je najjaca a da nije preko 1000kn..
https://www.svijet-svjetiljki.hr/egl...xe27-18w-230v/

A sad je netko nahvalio ovu:
https://www.smartus.hr/mi-smart-led-...-pro-1803.html

Nije da mi treba smart,ali je ova dovoljno visoka i ide u svim smjerovima pa se cini super...
Najbitnije mi je ustvari da daje dosta svjetla, zato ova prva (a i jeftina je)...

Eto, ako netko ima kakav savjet,super.. Hvala!
Old 15.01.2022., 08:03   #1314
Za čitanje ti je bitna i boja svjetla. Žuto svjetlo 2700K, kao na prvoj lampi, je očajno za čitanje. Treba ti nešto bijelo/plavo, kao danje svjetlo, 5000K+. Ovisno gdje ti treba i da li ćeš svjetlo koristiti još za neke stvari (ugođaj, ambijentalna rasvjeta i sl), možda neka "pametna" žarulja sa promjenjivom bojom i prigušivanjem. Onda kada ne čitaš, može služiti za ambijent.
Ovisno o tome i gdje čitaš, ako je za stolom, svakako stolna. Ako zavaljen/a u fortelju, onda neka podna sa prilagodivom visinom.
Sheshirdzhija is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.03.2022., 18:11   #1315
Pozdrav, radi se o vanjskoj rasvjeti. Kakvu rasvjetu postaviti unutar pergole koja nema mogućnost spajanja na struju iz kuće? Voljela bi da se radi o nekom jačem svjetlu jer sve što nalazim je neko ambijentalno tipa lampice i slično.
Postoji li kakva rasvjeta koja ima kabel da se može uključiti u utičnicu (bilo bi moguće dovesti produžni kabel do tog dijela dvorišta) ili možete preporučiti neku opremu za kampiranje (baterijsko napajanje, ne solarno)?
ljerkica is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.03.2022., 19:15   #1316
Quote:
ljerkica kaže: Pogledaj post
Pozdrav, radi se o vanjskoj rasvjeti. Kakvu rasvjetu postaviti unutar pergole koja nema mogućnost spajanja na struju iz kuće? Voljela bi da se radi o nekom jačem svjetlu jer sve što nalazim je neko ambijentalno tipa lampice i slično.
Postoji li kakva rasvjeta koja ima kabel da se može uključiti u utičnicu (bilo bi moguće dovesti produžni kabel do tog dijela dvorišta) ili možete preporučiti neku opremu za kampiranje (baterijsko napajanje, ne solarno)?
Ako je moguće dovesti produžni kabel do tog dijela dvorišta onda bih predložio da angažirate električara (ako to sami ne znate) da vam postavi neku normalnu rasvjetu kod koje će sve žice ići u jednu razvodnu kutiju koja će se moći spojiti na produžni kabel. Kad postoji potreba razvučeš produžni kabel, spojiš kabel na razvodnu kutiju i imaš svjetlo.
Možeš na strop postaviti ovakvih par komada i usred noći u pergoli imaš dan.
https://www.ellabo.hr/led-vodotijesn...m-ip65-spectro
mika1988 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2022., 19:08   #1317
Jel netko narucivao mozda nedavno sa svijet-svjetiljki.hr? Nasla sam par visilica i plafonijera tamo po dosta jeftinijim cijenama nego drugdje, a ukupno je rijec o 1000 kn pa se ne bih zaletavala s narucivanjem prije nego provjerim.
Old 08.10.2022., 16:30   #1318
Jesam ja stropni ventilator.
Old 17.10.2022., 21:51   #1319
Molila bih pomoć oko određivanja W kod rasvjetnih tijela... Više nšita ne razumijem...
Npr. za ovu svjetiljku: https://www.svijet-svjetiljki.hr/zid...i0156-fd-3.jpg
...je informacija da ima max ulaznu snagu izvora 2,5 W.
Na istoj stranici, dolje, pod "preporučene žarulje", navedene su žarulje od 3,5W, pa sve do 42W.

Što to sve znači?
Gledam i druge svjetiljke i te W-informacije... To je za mene postalo područje u kojem se više totalno ne snalazim.
U dućanu ću, naravno, pitati prodavača, ali u web-shopovima se više ne usuđujem kupiti svjetiljku, jer se bojim da ne kupim nešto što će (ako poštujem max dozvoljenu žarulju) davati preslabo svjetlo. (Za neke namjene je to dobro/dovoljno, ali za druge ne mora biti.)

Kakvu jačinu svjetlosti da uopće očekujem od takve svjetiljke, kakvu žarulju (tj. koliko max W) smijem staviti u nju, i koji je to ekvivalent žaruljama sa žarnom niti?
(Ja se još uvijek po tome najbolje snalazim.)
Danas nema Drugoga kao izrabljivača koji nas tjera na rad i iskorištava. Danas sami sebe samovoljno izrabljujemo i pritom vjerujemo da se ostvarujemo. Danas se ostvarujemo na smrt. Optimiziramo se na smrt. U tom kontekstu nikakav otpor ni pobuna, nikakva revolucija nisu mogući.
Byung-Chul Han - filozof, kulturni teoretičar
Špranja is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.10.2022., 22:16   #1320
Plafonjera

U dnevnom boravku postavili smo plafonjeru sa daljinskim upravljanjem, međutim dolazi do kolizije sa upravljačem Smart Led LG televizora.

Kad mijenjamo intenzitet svjetlosti ili boje na plafonjeri, mijenja se i kanal na tv-u, i obratno. A možemo upravljati plafonjerom sa daljinskim televizora.

Osim što je to nezgodno, sigurno bi nam se i vid pogoršao.

Isključili smo daljinski plafonjere, ali se događa isto što i s njim.

Ljubazno molimo ako nam netko može pomoći.
Hvala unaprijed, srdačan pozdrav
alitaki is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:42.