Interijeri Unutrašnja ljepota. |
|
|
11.04.2021., 13:31
|
|
Grand Admiral
Registracija: Jan 2015.
|
Molio bih savjet oko odabira proizvođača pametne rasvjete.Kakva su vam iskustva s Ikea Tradfrijem, Xiaomijem...?
Isprobao sam Tradfri žarulju i sviđa mi se što dolazi s kitom za montažu na zid, te nudi kompletan asortiman poput senzora, roleta i sl.S druge strane minimalan intenzitet je preblještav za moj ukus.
|
|
12.04.2021., 21:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2007.
|
Tražim za kuhinju u kojoj nema previše svjetlosti stropnu lampu. Molim savjet za neku dobru i jaku.
|
|
|
15.04.2021., 13:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2010.
|
Quote:
Modesty B kaže:
ja već par godina imam Xiaomi Philips EyeCare 2 Smart Desk Lamp s kojom sam jako zadovoljna. no kako je izgleda više nema za kupiti jer je stariji model, baci oko na druge xiaomijeve radne lampe.
npr Xiaomi Mijia LED Stolna Lampa koja je jednostavan model - nije pametna lampa - no cijena mi se čini ok. tu je i video.
ili Xiaomi Mi Smart LED Desk Lamp Pro ( video), znatno skuplja ali s pametnim mogućnostima.
ova moja je pametna no iskreno ne koristim ju preko mobitela jer za tim nemam potrebe. tako da ako ćeš ju koristiti isključivo dok si za radnim stolom mislim da nema potrebe za znatno skupljom opcijom.
edit: evo još jedne ok cijene i pametne. proguglaj što kažu o njoj 
|
hvala 
|
17.04.2021., 11:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2007.
|
Quote:
Hrvojeee kaže:
Molio bih savjet oko odabira proizvođača pametne rasvjete.Kakva su vam iskustva s Ikea Tradfrijem, Xiaomijem...?
Isprobao sam Tradfri žarulju i sviđa mi se što dolazi s kitom za montažu na zid, te nudi kompletan asortiman poput senzora, roleta i sl.S druge strane minimalan intenzitet je preblještav za moj ukus.
|
Ja imam Phillips hue skoro u cijelom stanu. I oduševljena sam. Od lustera, pa do samostojećih lampi. Sve je spojeno na mobitel, može i na daljinski ali njega ne koristim.
Može se prigušivati do koliko god treba.
A ne treba dodatnu montažu sto mi je plus. Dakle samo kupiš žarulju i spojiš na mob
|
|
|
17.04.2021., 17:44
|
|
Grand Admiral
Registracija: Jan 2015.
|
Quote:
blue_angel_83 kaže:
Ja imam Phillips hue skoro u cijelom stanu. I oduševljena sam. Od lustera, pa do samostojećih lampi. Sve je spojeno na mobitel, može i na daljinski ali njega ne koristim.
Može se prigušivati do koliko god treba.
A ne treba dodatnu montažu sto mi je plus. Dakle samo kupiš žarulju i spojiš na mob
|
Hvala Blue.
Philips je odličan, ali preskup za ono što nudi.Stoga gledam druge opcije.
|
|
18.04.2021., 01:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2019.
|
https://www.bauhaus.hr/stropne-svjet...ity/p/25615638
Koje tiple/sarafi su pogodni za pricvrstiti navedenu plafonjeru u strop koji je sustav fert gredica/ispuna(ulozak), konkretno za rupu koja pogodi u ispunu(ulozak), a ne u fert gredicu?
|
|
|
21.04.2021., 09:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2007.
|
Pozdrav, trebao bi ugradbenu rasvjetu koja će ići u knauf po rubu sobe. Molim Vas info koje ste kupovali, ja bi svakako išao na led opciju, samo na toplo bijelo.
|
|
|
28.04.2021., 07:17
|
|
...
Registracija: Sep 2004.
|
Pozdrav, u kupaoni mi je svijetlo počelo treperit i ponekad se gasi dok ne mrdnem malo žaruljicu, izgleda da je grlo otišlo tj. one rupe di ide ova G4 žaruljica kao je izglodano, da li ima za kupit to cijelo novo grlo sa novim utorom za žaruljicu ili još bolje neku ledicu da se metne, ali bi novo stavio jer nema ni stakalca onog.

|
|
|
21.05.2021., 08:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2007.
|
sivo
Jel možda znate gdje bi mogla naci sivu rasvjetu za strop (Zagreb)
hvala!
|
|
|
04.01.2022., 13:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2011.
|
Kupaonica - rasvjeta
Htio sam staviti dvije plafonjere u kupaonicu. Ako bi išle nadžbukne, htio bih da u njima mogu promijeniti LED žarulju E27 ali da poštuje standard (IP44?) koji se traži u kupaonicama. Postoji li tako nešto?
Ako ne može plafonjera sa E27 grlom, koju bi sa LED ugrađenim svjetlom preporučili, bitna mi je jednostavnost izmjene ako bi se jednog dana pokvarila.
Hvala.
|
|
|
13.01.2022., 15:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2005.
|
Pozdrav svima, eto da pitam kad vidim da ima dosta ljudi koji se kuže
Treba mi stolna lampa da stvarno jako svjetli jer nemam dosta svjetla i navecer jako tesko citam cim nije prirodno svjetlo..
Gledala sam ovu lampu samo zato sto je najjaca a da nije preko 1000kn..
https://www.svijet-svjetiljki.hr/egl...xe27-18w-230v/
A sad je netko nahvalio ovu:
https://www.smartus.hr/mi-smart-led-...-pro-1803.html
Nije da mi treba smart,ali je ova dovoljno visoka i ide u svim smjerovima pa se cini super...
Najbitnije mi je ustvari da daje dosta svjetla, zato ova prva (a i jeftina je)...
Eto, ako netko ima kakav savjet,super.. Hvala!
|
|
|
15.01.2022., 08:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2020.
|
Za čitanje ti je bitna i boja svjetla. Žuto svjetlo 2700K, kao na prvoj lampi, je očajno za čitanje. Treba ti nešto bijelo/plavo, kao danje svjetlo, 5000K+. Ovisno gdje ti treba i da li ćeš svjetlo koristiti još za neke stvari (ugođaj, ambijentalna rasvjeta i sl), možda neka "pametna" žarulja sa promjenjivom bojom i prigušivanjem. Onda kada ne čitaš, može služiti za ambijent.
Ovisno o tome i gdje čitaš, ako je za stolom, svakako stolna. Ako zavaljen/a u fortelju, onda neka podna sa prilagodivom visinom.
|
|
|
12.03.2022., 18:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2012.
|
Pozdrav, radi se o vanjskoj rasvjeti. Kakvu rasvjetu postaviti unutar pergole koja nema mogućnost spajanja na struju iz kuće? Voljela bi da se radi o nekom jačem svjetlu jer sve što nalazim je neko ambijentalno tipa lampice i slično.
Postoji li kakva rasvjeta koja ima kabel da se može uključiti u utičnicu (bilo bi moguće dovesti produžni kabel do tog dijela dvorišta) ili možete preporučiti neku opremu za kampiranje (baterijsko napajanje, ne solarno)?
|
|
|
12.03.2022., 19:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2009.
|
Quote:
ljerkica kaže:
Pozdrav, radi se o vanjskoj rasvjeti. Kakvu rasvjetu postaviti unutar pergole koja nema mogućnost spajanja na struju iz kuće? Voljela bi da se radi o nekom jačem svjetlu jer sve što nalazim je neko ambijentalno tipa lampice i slično.
Postoji li kakva rasvjeta koja ima kabel da se može uključiti u utičnicu (bilo bi moguće dovesti produžni kabel do tog dijela dvorišta) ili možete preporučiti neku opremu za kampiranje (baterijsko napajanje, ne solarno)?
|
Ako je moguće dovesti produžni kabel do tog dijela dvorišta onda bih predložio da angažirate električara (ako to sami ne znate) da vam postavi neku normalnu rasvjetu kod koje će sve žice ići u jednu razvodnu kutiju koja će se moći spojiti na produžni kabel. Kad postoji potreba razvučeš produžni kabel, spojiš kabel na razvodnu kutiju i imaš svjetlo.
Možeš na strop postaviti ovakvih par komada i usred noći u pergoli imaš dan.
https://www.ellabo.hr/led-vodotijesn...m-ip65-spectro
|
|
|
07.10.2022., 19:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Jel netko narucivao mozda nedavno sa svijet-svjetiljki.hr? Nasla sam par visilica i plafonijera tamo po dosta jeftinijim cijenama nego drugdje, a ukupno je rijec o 1000 kn pa se ne bih zaletavala s narucivanjem prije nego provjerim.
|
08.10.2022., 16:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Jesam ja stropni ventilator.
|
17.10.2022., 21:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2006.
|
Molila bih pomoć oko određivanja W kod rasvjetnih tijela... Više nšita ne razumijem...
Npr. za ovu svjetiljku: https://www.svijet-svjetiljki.hr/zid...i0156-fd-3.jpg
...je informacija da ima max ulaznu snagu izvora 2,5 W.
Na istoj stranici, dolje, pod "preporučene žarulje", navedene su žarulje od 3,5W, pa sve do 42W.
Što to sve znači?
Gledam i druge svjetiljke i te W-informacije...  To je za mene postalo područje u kojem se više totalno ne snalazim.
U dućanu ću, naravno, pitati prodavača, ali u web-shopovima se više ne usuđujem kupiti svjetiljku, jer se bojim da ne kupim nešto što će (ako poštujem max dozvoljenu žarulju) davati preslabo svjetlo. (Za neke namjene je to dobro/dovoljno, ali za druge ne mora biti.)
Kakvu jačinu svjetlosti da uopće očekujem od takve svjetiljke, kakvu žarulju (tj. koliko max W) smijem staviti u nju, i koji je to ekvivalent žaruljama sa žarnom niti?
(Ja se još uvijek po tome najbolje snalazim.)
Danas nema Drugoga kao izrabljivača koji nas tjera na rad i iskorištava. Danas sami sebe samovoljno izrabljujemo i pritom vjerujemo da se ostvarujemo. Danas se ostvarujemo na smrt. Optimiziramo se na smrt. U tom kontekstu nikakav otpor ni pobuna, nikakva revolucija nisu mogući.
Byung-Chul Han - filozof, kulturni teoretičar
|
|
|
18.10.2022., 22:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2013.
|
Plafonjera
U dnevnom boravku postavili smo plafonjeru sa daljinskim upravljanjem, međutim dolazi do kolizije sa upravljačem Smart Led LG televizora.
Kad mijenjamo intenzitet svjetlosti ili boje na plafonjeri, mijenja se i kanal na tv-u, i obratno. A možemo upravljati plafonjerom sa daljinskim televizora.
Osim što je to nezgodno, sigurno bi nam se i vid pogoršao.
Isključili smo daljinski plafonjere, ali se događa isto što i s njim.
Ljubazno molimo ako nam netko može pomoći.
Hvala unaprijed, srdačan pozdrav
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:42.
|
|
|
|