|
|
14.04.2015., 21:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2003.
|
Predivan otok, jako zelen i raznolik, puno političkog stava koji se meni osobno sviđa...
Zamjerke isto imam. Preloša i preskupa hrana po restoranima, očajan izbor... Možda zato jer smo van sezone tu, ili zato što nismo baš jeli po većim gradovima tipa Olbia ili Sasari...
Jako sam se razočarao.
Većina Agriturismo je sad zatvorena, ali uspjeli smo naći poneki i onda tu i spavati, ali nismo nigdje ostajali duže od jednog dana.
Olgosoro je meni prejak, ali žena mi se prestrašila onih planinskih faca i luđaka na motorima...
Ima i o njima mural.
Usput... Javni prijevoz na Sardiniji nije imaginaran. Postoji i redovno vozi posvuda po otoku, samo što je jako spor, i autobusni i željeznički. Imaju i tramvaje, npr u Sassariju...
Aerodroma ima ko u priči, i svaki malo veći grad ima svoj.
Zadnje uređivanje goldietrickz : 14.04.2015. at 21:49.
|
|
|
14.04.2015., 21:43
|
|
xxx-type
Registracija: Sep 2004.
|
ok, ovo imaginaran treba shvatiti uvjetno. vidiš i sam da javnim prijevozom ne bi uspio obići ni trećinu ovoga što si sve obišao.
u Cagliariju imaš čak neku vrstu metroa, tj. lake željeznice ili brzog tramvaja. razvija se to sve polako, ali baš jako jako polako.
(btw kad spominješ već tramvaj u Sassariju - ja kao fan tračničkih vozila nisam mogao odoljeti ne provozati se njime. tu naizgled sporednu stvar ostavio sam na zadnji dan svojeg posjeta, to je bila nedjelja ili 15.08, uglavnom nešto neradno pa prokleta stvar nije vozila. ono, neradni dan, pa ne radi ni javni prijevoz  )
btw, ovo je Caccia iz Alghera s max zoomom. jesi išao u samu spilju? ako nisi, evo tip: kad dolaziš autom, 100-200 metara prije parkiralijšta imaš zavojitu cesticu desno. odi njom do kraja, ona vodi do nekakvog opervatorija čini mi se. uglavnom, odande ti je pogled na litice i obalu najspektakularniji 
|
|
|
15.04.2015., 10:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Slikali smo to od druge strane nacionalnog parka. Nismo išli u špilju, a opservatorij sam našao, čini mi se...
|
|
|
15.04.2015., 10:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Cala Spinosa
http://images.tapatalk-cdn.com/15/04...c1cd40ac9d.jpg
Preporučam nakon posjete Capo Testu, sjesti u kafić iznad Cala Spinosa...
Genijalan pogled na Korziku i plažu...
Zadnje uređivanje nasmijanonebo : 15.04.2015. at 11:34.
|
|
|
15.04.2015., 11:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Goldie, nemoj vise preko tapatalka stavljati fotke, jer onda budu ogromne fotke, koje ja ne mogu editirati na manju velicinu (kao sto inace radim) zbog "neispravnog" tipa datoteke.
I ja sam na tapatalku kad sam na mobu, ali izbjegavam stavljati fotke.
Zadnje uređivanje nasmijanonebo : 15.04.2015. at 20:26.
|
|
|
15.04.2015., 19:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Pardon, zaboravih.
|
|
|
07.08.2015., 16:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2015.
|
Krajem devetog mjeseca idem u Alghero pa ako neko može pomoći nekim informacijama šta vidjeti, od kud krenuti itd.
Bio bih zahvalan ako bi mogla i preporuka nekog dobrog/jeftinog smještaja, a da je relativno blizu centra, privatna kupaonica itd.
|
|
|
03.09.2015., 16:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Quote:
BlueLabel kaže:
Krajem devetog mjeseca idem u Alghero pa ako neko može pomoći nekim informacijama šta vidjeti, od kud krenuti itd.
Bio bih zahvalan ako bi mogla i preporuka nekog dobrog/jeftinog smještaja, a da je relativno blizu centra, privatna kupaonica itd.
|
Prva preporuka, rentaj auto na aerodormu. E sad, što vidjeti ovisi o tome koliko si spreman voziti. Računaj da ti za udaljenost od 60km treba oko sat,sat i pol. Ceste su zavojite i brdovite. Ali nije nikakav problem voziti po njima.
Neptunova špilja ti je blizu. Silne stepenice koje treba preći do nje i nazad (ukoliko ne ideš brodom naravno) nisu nikakav problem i ja sam se sasvim malo uspuhao, a klinac mi je još bio na ramenima. Sama špilja je ok za vidjeti, više od 20ak minuta nemaš što u njoj tražiti, a cijena je ako se ne varam oko stotinjak kuna. Puno previše za to kratko vrijeme ako se pita mene koji se ne palim baš na speleološke ukrase. Opet s druge strane, teško je ne ući kad si već tamo.
Plaže su posebna priča i ja nisam bio na dvije iste.
U blizini apartmana gdje sam odsjeo ( www.airbnb.com/rooms/2421554 ) nalaze se dvije plaže, Lido i Maria Pia. Na prvoj se nisam kupao niti jednom, ima malo free mjesta, sve su ležaljke sa suncobranima koje se plaćaju, a i ulaz u more je prljaviji nego na drugima.
Maria Pia plaža je potpuno sitni bijeli pijesak, mjesta ima ko u priči. Za plivanje treba dosta prehodati budući je plićak dosta daleko. More na njoj je puno manje slanije nego Jadransko.
Autom smo od plaža posjetili La Pelosu (Stintino) koja je savršenstvo! Kristalno čisto more i sto nijansi plave! Pijesak naravno..., Bombarde (dublja voda, najsličnije našem moru), plaže kojima se ne sjećam imena, a nalaze se oko Santa Terese, južno od Bose plažu na kojoj su ogromni valovi.....
Sve su uglavnom čiste, pješčane i predivne! Orosei zaljev je vjerujem i najljepši, ali do tamo nismo stigli.
Malo o cijenama. Kafići i restorani skupi (piva 4-5-6 eura, pizza 10-15 eur).
U dućanima cijene ništa skuplje nego kod nas. Neke stvari čak i jeftinije (voće, piva..). Jedina skuplja stvar u dućanima je salama, ali zanemarivo.
Eto, ako te još nešto zanima pitaj, ovo mi je prvo palo na pamet..
Uživaj!
|
|
|
05.09.2015., 12:32
|
|
A Million Ticket, Baby
Registracija: Apr 2010.
|
Iz kojeg je mjesta najbolje obilaziti otok?
|
05.09.2015., 12:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Olbia se nama pokazala kao super baza sa obići otok. Ovisi gdje slijećeš.
|
|
|
05.09.2015., 13:57
|
|
A Million Ticket, Baby
|
Cagliari. Njega sam obišao prvi put. Tri dana.
|
05.09.2015., 20:17
|
|
xxx-type
|
meni se sjeverni dio otoka čini puno zanimljivijim tak da bih ja ipak preporučio Alghero ili Olbiju.
ako kupanje i blizina mora nije glavni prioritet, nije loše razmisliti i o smještaju u unutaršnjosti otoka (ja sam bio kod Sassarija smješten)
|
|
|
05.09.2015., 20:42
|
|
A Million Ticket, Baby
|
Imam ponudu za sobu u centru Alghero i rentam auto.
Kako je u gradu s parkingom i prometom?
|
05.09.2015., 20:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
Toma Sawyer kaže:
Imam ponudu za sobu u centru Alghero i rentam auto.
Kako je u gradu s parkingom i prometom?
|
mi smo bili krajem 10mj. i nigdje nije bilo problema niti što se tiče parkinga niti prometa
istina da je već dosta toga bilo poluzatvoreno, ali priroda, plaže, planine, vrijeme ... prekrasno
sletjeli u Alghero, uzeli rent-a car po cijeni od niti 30 Eur dnevno (Sardinya autonoleggio) i obišli cijeli otok uzduž i poprijeko, što nikako nije moguće javnim prijevozom
|
06.09.2015., 14:16
|
|
A Million Ticket, Baby
|
Imate neku ideju?
Za sada imam u planu Buramini, Alghero, Bosa, Olbia.
Još nešto?
|
06.09.2015., 14:51
|
|
Registrirani korisnik
|
Castelsardo, La Madalena, Orgosolo, toliko je puno divnih plaža i mjesta.
|
|
|
06.09.2015., 15:05
|
|
xxx-type
|
Quote:
Toma Sawyer kaže:
Imate neku ideju?
Za sada imam u planu Buramini, Alghero, Bosa, Olbia.
Još nešto?
|
ja svima preporučim uvijek popeti se na Gennargentu. prekrasne su mi te sardinijske planine. i zaljev Orosei, probaj u Cali Gonone naći nekakvu brodicu s kojom bi se mogao obići južni, nepristupačni dio zaljeva.
glede Alghera, koliko se sjećam stara jezgra je zatvorena za promet, ali tamo oko one avenije na ulazu u grad uz marinu je bilo velikih parkirališta.
Zadnje uređivanje x-type : 06.09.2015. at 15:16.
|
|
|
06.09.2015., 15:21
|
|
Registrirani korisnik
|
Mi nismo uradili dio s brodicom jer smo išli s malim bebačom, kojem je i vožnja autom bila too much.
Planine su i meni bile highlight. Orgosolo i sela okolo omiljeni dio puta.
Jedina razočaranja, skupa i prosječna hrana i Porto Cervo tj cijeli taj dio sjeverno od Olbia gdje dolaze bogataši. Totalni bezvezluk.
|
|
|
06.09.2015., 21:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2015.
|
Quote:
dean1x kaže:
Prva preporuka, rentaj auto na aerodormu. E sad, što vidjeti ovisi o tome koliko si spreman voziti. Računaj da ti za udaljenost od 60km treba oko sat,sat i pol. Ceste su zavojite i brdovite. Ali nije nikakav problem voziti po njima.
Neptunova špilja ti je blizu. Silne stepenice koje treba preći do nje i nazad (ukoliko ne ideš brodom naravno) nisu nikakav problem i ja sam se sasvim malo uspuhao, a klinac mi je još bio na ramenima. Sama špilja je ok za vidjeti, više od 20ak minuta nemaš što u njoj tražiti, a cijena je ako se ne varam oko stotinjak kuna. Puno previše za to kratko vrijeme ako se pita mene koji se ne palim baš na speleološke ukrase. Opet s druge strane, teško je ne ući kad si već tamo.
Plaže su posebna priča i ja nisam bio na dvije iste.
U blizini apartmana gdje sam odsjeo ( www.airbnb.com/rooms/2421554 ) nalaze se dvije plaže, Lido i Maria Pia. Na prvoj se nisam kupao niti jednom, ima malo free mjesta, sve su ležaljke sa suncobranima koje se plaćaju, a i ulaz u more je prljaviji nego na drugima.
Maria Pia plaža je potpuno sitni bijeli pijesak, mjesta ima ko u priči. Za plivanje treba dosta prehodati budući je plićak dosta daleko. More na njoj je puno manje slanije nego Jadransko.
Autom smo od plaža posjetili La Pelosu (Stintino) koja je savršenstvo! Kristalno čisto more i sto nijansi plave! Pijesak naravno..., Bombarde (dublja voda, najsličnije našem moru), plaže kojima se ne sjećam imena, a nalaze se oko Santa Terese, južno od Bose plažu na kojoj su ogromni valovi.....
Sve su uglavnom čiste, pješčane i predivne! Orosei zaljev je vjerujem i najljepši, ali do tamo nismo stigli.
Malo o cijenama. Kafići i restorani skupi (piva 4-5-6 eura, pizza 10-15 eur).
U dućanima cijene ništa skuplje nego kod nas. Neke stvari čak i jeftinije (voće, piva..). Jedina skuplja stvar u dućanima je salama, ali zanemarivo.
Eto, ako te još nešto zanima pitaj, ovo mi je prvo palo na pamet..
Uživaj!
|
Hvala ti puno
Jel znaš neki restoran ili slično da je dobar, jeftiniji, imaš neku preporuku ili su svugdje većinom takve cijene, ipak je to Sardinija 
|
|
|
07.09.2015., 08:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Quote:
BlueLabel kaže:
Jel znaš neki restoran ili slično da je dobar, jeftiniji, imaš neku preporuku ili su svugdje većinom takve cijene, ipak je to Sardinija 
|
Drugi dan smo otišli na večeru u neki restoran u centru Alghera. 4 pizze, dva soka, pivo, dvije čaše vina =ravno 100 EUR. Da li je potrebno spominjati da je slijedeći odlazak u restoran bio tek u Veroni po povratku!?
Cijene u ostalima su bez neke razlike (cjenik je izložen ispred).
Tako da.... nemam preporuku za restoran, sorry.
Doduše, ja sam bio sredinom sedmog mjeseca, možda su povoljnije cijene krajem devetog...
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:31.
|
|
|
|