Interijeri Unutrašnja ljepota. |
|
|
05.12.2022., 12:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2014.
|
Pozdrav,
dvoumim se izmedju:
- Xiaomi Mi Mop 2 Pro - 2099kn
- Roborock Q7 - 2649kn
I jedan i drugi djeluju dosta slicno po specifikacijama. Najvise me brine dugorocna (baterije, kotaci) dostupnost dijelova (Aliexpress) i kvaliteta dijelova jer ga mislim imati par godina.
Brisanje me ne zanima previse jer imam laminat koji ionako nije dobro previse vlaziti.
|
|
|
05.12.2022., 13:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2012.
|
Waste, ako imam tri etaže s različitim rasporedom...kad upotrebljavam L10 s ultra na "drugoj"etaži, treba li i bazu prebacivati na tu etažu ?
|
|
|
05.12.2022., 13:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2006.
|
Pozdrav svima...
totalno sam neupućen u materiju i molio bih sugestiju za robot-usisavač do nekih 2500 kuna. Ukoliko je iznos "taman" na granici gdje se dešava neki bitni skok u performansama, nije mi problem platiti 100-200 kuna više.
Radi se o stanu od 70tak kvadrata, većinom pločice i parket, bez kućnih ljubimaca.
Uzimao bih kod nekog od HR trgovaca, Aliexpress i sl. strani shopovi mi nisu solucija. Bitno mi je da je OK servisna podrška i da ima za nabaviti djelova (rezervne četke itd.)
Hvala unaprijed!
|
|
|
05.12.2022., 14:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2020.
|
Quote:
arescec kaže:
Pozdrav,
dvoumim se izmedju:
- Xiaomi Mi Mop 2 Pro - 2099kn
- Roborock Q7 - 2649kn
I jedan i drugi djeluju dosta slicno po specifikacijama. Najvise me brine dugorocna (baterije, kotaci) dostupnost dijelova (Aliexpress) i kvaliteta dijelova jer ga mislim imati par godina.
Brisanje me ne zanima previse jer imam laminat koji ionako nije dobro previse vlaziti.
|
Oba poizvodaca su popularna tako da nemas brige sto se tice dijelova.
S obzirom da ti ne treba mokro brisanje, onda glasam za Q7. Ima gumenu cetku, znatno veci spremnik za prasinu a podrzava i kupovinu stanice za automatsko praznjenje,
Mop 2 pro je izmeduostaloga vise orijentiran na mokro brisanje nego Q7,
|
05.12.2022., 14:11
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
maybe1 kaže:
Waste, ako imam tri etaže s različitim rasporedom...kad upotrebljavam L10 s ultra na "drugoj"etaži, treba li i bazu prebacivati na tu etažu ?
|
Ako radis mokro brisanje ili zelis da ti se samoprazni onda bi treabalo.
S time da ne znam kako ce reagirati kada mu se pomice baza, Prije roboti to nisu voljeli, e sad valjda su to vec i rjesili softverski.
|
05.12.2022., 14:21
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Sviba kaže:
Pozdrav svima...
totalno sam neupućen u materiju i molio bih sugestiju za robot-usisavač do nekih 2500 kuna. Ukoliko je iznos "taman" na granici gdje se dešava neki bitni skok u performansama, nije mi problem platiti 100-200 kuna više.
Radi se o stanu od 70tak kvadrata, većinom pločice i parket, bez kućnih ljubimaca.
Uzimao bih kod nekog od HR trgovaca, Aliexpress i sl. strani shopovi mi nisu solucija. Bitno mi je da je OK servisna podrška i da ima za nabaviti djelova (rezervne četke itd.)
Hvala unaprijed!
|
Roborock Q7 - gumena cetka, veliki spremnik za prasinu, mogucnost kupovine stanice za automatsko sampraznjenje, dobar softver. Nesto slabije mokro brisanje odnosno manji spremnik za vodu.
https://www.roborock-shop.hr/proizvod/roborock-q7/
Xioami Mop 2 Pro - takoder dobra usisna snaga, manji spremnik za prasinu, dobro mokro brisanje koje virbria i kombinira sa Y modom kretanja.
https://www.wowshop.hr/xiaomi-mi-rob...mop-2-pro.html
Dreame D9 pro - dobra usisna snaga, solidna velicina spremnika, nesto bolje mokro brisanje. (od Q7)
https://www.wowshop.hr/xiaomi-mi-rob...mop-2-pro.html
|
05.12.2022., 14:33
|
|
Retired Helldiver
Registracija: Aug 2014.
|
Quote:
Zero Waste kaže:
S time da ne znam kako ce reagirati kada mu se pomice baza, Prije roboti to nisu voljeli, e sad valjda su to vec i rjesili softverski.
|
Jučer sam mijenjao konfiguraciju sobe i prvi put micao bazu od X1 Omni. U početku je krenuo raditi novu mapu no kad je otišao u kuhinju skužio je da je to isti stan (samo je raspored u sobi različit) pa je odmah vratio staru mapu i napravio promjene sobe na njoj.
Bazu ne nađe kad prolazi pokraj nje (čudno) nego tek kad se ide vraćat na bazu onda ode na staro mjesto gdje je baza bila, skuži da baza više nije tamo pa se onda neko vrijeme vrti oko svoje osi, ode pola metra dalje pa se opet vrti i tako traži bazu dok ju ne nađe.
Sve u svemu, 3x sam mu mijenjao lokaciju baze i 3x se uspješno vratio na nju bez kreiranja nove mape ispočetka niti rasturanja stare.
|
|
|
05.12.2022., 14:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Zero Waste kaže:
|
Super, hvala!
Link na D9 je krivi, ali sam našao o kojem se modelu radi 
.
Mop 2 Pro ima od žene prijateljica, zadovoljna je.
D9 pro vidim ima nešto bolje performanse od Mop 2 Pro što se tiče usisne snage.
Sama funkcija pranja mi nije toliko bitna, žena ionako ne vjeruje baš toliko tehnologiji i nema boga da neće prebrisat podove svako toliko ručno
WOWSHOP ima u mom gradu stoga mi je i to plus. Ako bude kakav problem unutar garancije, mogu s njima direktno riješiti.
Hvala još jednom. Bit će ili Xiaomi ili Dreame 
|
|
|
05.12.2022., 14:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2010.
|
Uzmi s brisanjem .Pozalit ces ako ne.Ne kupujes za 10 k kuna,ali kupujes za ok cijenu.Ja imam essential najosnovniji xiaomi usisavanje i mopanje,znaci ne znam kako sam zivio bez toga prije.I uzmi u obzir da moj nema vibro,gumene cetke i cudesa,al radi posao svaka mu cast.svakih 10 tak dana usisam i orebrisem viledom onak ipak detaljnije i jace,a prije sam komotno svaki drugi dan mogao to radit .
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
05.12.2022., 14:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
barusha kaže:
Uzmi s brisanjem .Pozalit ces ako ne.Ne kupujes za 10 k kuna,ali kupujes za ok cijenu.Ja imam essential najosnovniji xiaomi usisavanje i mopanje,znaci ne znam kako sam zivio bez toga prije.I uzmi u obzir da moj nema vibro,gumene cetke i cudesa,al radi posao svaka mu cast.svakih 10 tak dana usisam i orebrisem viledom onak ipak detaljnije i jace,a prije sam komotno svaki drugi dan mogao to radit .
|
Muci me samo kako ce laminat reagirati na vlagu. Upravo sam stavio novi, reklamirano "otporan" na vlagu ali ne bi to volio testirati.
Ali hvala na savjetu. Prema uputama proizvodjaca laminat se definitivno ne "mopa", nego brise sa vrlo blago vlaznom krpom.
|
|
|
05.12.2022., 15:06
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
barusha kaže:
|
Ovo je reply meni ili? 
Mop 2 (koji budem uzeo) ima funkciju mokrog brisanja 
|
|
|
05.12.2022., 15:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Quote:
arescec kaže:
Muci me samo kako ce laminat reagirati na vlagu. Upravo sam stavio novi, reklamirano "otporan" na vlagu ali ne bi to volio testirati.
Ali hvala na savjetu. Prema uputama proizvodjaca laminat se definitivno ne "mopa", nego brise sa vrlo blago vlaznom krpom.
|
Upravo su ovi roboti ti koji sa npr. 300ml obrišu 50-100 m2 površine.
U aplikaciji postaviš jačinu vlaženja krpe, ali niti na najjačoj postavki nema tu nešto previše tekučine na podlozi,
što znači da su idealni za laminate i parkete.
Nema tu ni govora o nekom pravom mopanju, za mopanje treba puuuno više tekućine.
|
|
|
05.12.2022., 16:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Spacer kaže:
Upravo su ovi roboti ti koji sa npr. 300ml obrišu 50-100 m2 površine.
U aplikaciji postaviš jačinu vlaženja krpe, ali niti na najjačoj postavki nema tu nešto previše tekučine na podlozi,
što znači da su idealni za laminate i parkete.
Nema tu ni govora o nekom pravom mopanju, za mopanje treba puuuno više tekućine.
|
Uzeo sam na kraju Xiaomi Mi Mop 2 Pro iz linksa (2129kn s ukljucenom postarinom, 2 god jamstva): https://www.links.hr/hr/robotski-usi...e-eu-740259114
Cini se OK po svemu skupa, najpovoljniji je a da nije "glup". Gumena cetka me ne muci previse jer nemam ljubimaca.
|
|
|
05.12.2022., 16:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2010.
|
Ma da.stavis mopanje na najmanju razinu vode vidjet ces to ce ti bit kao da si prebrisao s malo navlazenom krpom a pokupit ce osnovnu prljavstinu
|
|
|
08.12.2022., 11:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2015.
|
Pozdrav,
Planiram nabavati robotski usisavac. ono što me zanima je kakvo je usisavanje uređaja što se tiče psećih dlaka?
U stanu imam dva psa, i zna se nakupiti poprilično dlaka na parketu ako ne usisma svaki drugi-treci dan. većinom je svugdje parket ili pločice, u dnevnom je samo tepih.
Što bi preporučili ?
Gledao sam robote cijenovnog ranga od 4000-7000kn.
Potrebno mi je najviše usisavanje(svaki dan) brisanje poda (svaki 2-3 dan)
npr. da li bi Q7 Max + odradio svoj posao bezprijekorno ili bi bolja opcija bila uložiti malo više novaca za xiaomi X10+ ?
Za oko mi je zapeo DREAME L10s Ultra ali ga kod nas trenutno nema za kupiti.
|
|
|
08.12.2022., 11:48
|
|
Registrirani korisnik
|
S obzirom na količinu dlaka preporučljivo je tko uzeti neki robot s gumenom cetkom pa i stanicom za automatsko samopraznjenje.
Realno Roborock Q7Max+ je sasvim dovoljan.
Ako bi isao na neki "all in one" mozda bi radije pricekao Dreame L10s Ultra zbog gumene cetke. Iako, realno AIO robote uzimas ako ti je bitno mokro brisanje i dodatna kamera za izbjegavanje slucajnih stvari na podu. Ako ti to nije prioritet, mozes dobro ustedjeti sa Q7max+.
|
08.12.2022., 12:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2022.
|
Pozdrav,
Evo i mene zanima vaše mišljenje i savjet,razmišljam o kupovini usisivač do cca 2500 eventualno 3000
Uglavnom za sad mi zapeo za oko:
Ecovacs deebot N8 za 1990kn i 5 god garancije
Xiaomi moš 2 pro...cca 2200kn
Eto svako savjet ili preporuka dobrodošla....
|
|
|
08.12.2022., 14:34
|
|
Registrirani korisnik
|
N8 je ulazni model iza 2020god
s laser navigacijom od Ecovacsa.
Ima nesto manju usisnu snagu od konkurencije 2300Pa ali to je ok. Ima dvije bocne cetke koje su nesto bolje za klasicni prasinu a malo manje dobre za stvari tipa riza ili slicno. Malo vise razbacuju ali nije sad to neki problem.
Dobro je sto ima i mogucnost kupovine stanice za automatsko samopraznjenje.
Xiaomi Mop 2 Pro ima nesto vecu usisnu snagu, ima bolje mokro brisanje koje vibrira i kombinira sa Y modom kretanja.
Takoder baci oko na Roborock Q7 koji ima gumenu cetku, najveci spremnik medu robotima od 750ml, takoder podrzava kupovinu stanice za automatsko samopraznjenje.
https://www.roborock-shop.hr/proizvod/roborock-q7/
Solidna opcija je i Dreame D9pro.
|
08.12.2022., 14:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2022.
|
Poz
Tko pere krpe u perilici..na kojoj temperaturi, programu?
Ja sam svoje prao na ruke sa vrucom vodom pa su se stisnule,,
|
|
|
08.12.2022., 16:08
|
|
Retired Helldiver
Registracija: Aug 2014.
|
Quote:
77elanra77 kaže:
Poz
Tko pere krpe u perilici..na kojoj temperaturi, programu?
Ja sam svoje prao na ruke sa vrucom vodom pa su se stisnule,,��
|
Krpe od kojeg bota?
Za 360 S10 sam prao krpe na 60°C ili 95°C, ne sjećam se temperature ali nisu se stisnule.
Nekako mi je nevjerojatno da si mogao ruke stavit u toliko vruću vodu da bi se krpe stisle, a koži ne bi bilo ništa.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:05.
|
|
|
|