Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Mobiteli > Aplikacije

Aplikacije Aplikacije za Android i iPhone mobitele

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 26.06.2024., 09:14   #1601
Quote:
assassin kaže: Pogledaj post
Ako je to što mislim - kad uđeš u aplikaciju, na vrhu imaš tri taba (Razgovori, Status, Pozivi) pa samo stisni na Razgovori.
Hvala.
Bossmanidis is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.07.2024., 19:42   #1602
prebacim se s xiaomi redmi note 11 na redmi 12 pro

fascintantno kako se od vibera apsolutno sve, od historyja pa do najmanje sitnice prebacilo -> u trenu, na novi mobitel

whatsapp koristim business verziju, nisam nikako uspio restore-ati/importati history, nego mi se aplikacija stalno nastavila crashati i crashati i crashati

ima kakve pomoći?

backup se povlačio s google drive-a, i na dnevnoj bazi se odrađivao
hazmat is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.07.2024., 22:21   #1603
Kod skoro svih prebacivanja sam imao problem s WhatsAppom, makar bi trebalo sve funkcionirati.
Uglavnom je rješenje bilo da sam napravio lokalni backup na starom mobitelu, pobrisao Google backup (inače ne možeš odabrati lokalni kasnije), instalirao WhatsApp na novi mobitel, kopirao backup na novi mobitel, pokrenuo proces registracije i restoreao iz lokalnog backupa.
S tim da je zadnji put gurao i neki backup preko WiFi-a koji također nije radio pa sam ga na kraju uspio nekako zaobići pa da koristi "seljački" lokalni backup koji je uvijek radio bez greške.
assassin is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2024., 10:25   #1604
Ne moze povjerovati da su tako obicnu radnju zakomplicirali. Pa Viber to napravi sam od sebe, u sekundi, jednom kliku i bez previse pitanja i stekanja. Ne razumijem onaj dio di spominjes lokalni backup, pa meni daje samo opciju preko Google driveani Gmail accounta da tako radim backupove na daily intervalu?
hazmat is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2024., 10:54   #1605
Ne znam ima li Viber zapravo sve poruke na webu - što WhatsApp nema.
Možda je u tome fora.

Lokalni backup ti da tek kad pobrišeš backup s Googlea - u postavkama Drivea (Manage Apps > WhatsApp > Options > Disconnect from Drive).
Druga opcija je prebacivanje preko WiFi-a - koje meni nije baš radilo kako treba (trajalo 100 godina i nisu se prebacile stvari).
assassin is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2024., 11:46   #1606
hvala puno
hazmat is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2024., 02:45   #1607
Vidljivost statusa

Inače rijetko stavljam status pa nisam prije primijetila, no danas gledajući ko je sve mi pogledao isti, vidjela sam zeleni krug oko slike profila nekih ,kao znak da su stavili vlastiti status.
No kad ga idem potrazit u Ažuriranja statusa di stoje novi i oni pregledani, ne vidim tog ,stoga ne mogu pogledati navodno postavljeni.
Jel to znači da je navedeni broj iz imenika sakrio mogućnost da mu vidim status?
Jer bas mi neobično da izgleda da ima postavljen novi status no ne mogu ga vidit u Ažuriranjima, već samo u traci popisa onih koji su vidjeli moj status
marija kost is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2024., 10:18   #1608
Planiram se vratiti na WA nakon 10 godina Ništa ne razumem.

Pročitala sam poruku člana iznad i meni npr traži da moram da imam upisano nešto u polju "about". Kakva glupost. Šta ako neću, ne želim... bumer sam, ne interesuju me te stvari

Ima dosta koraka koji moraju da se ispune što mi je opet gnjavaža. Viber ima baš simplifikovan pristup i nimalo annoying proces pravljenja naloga.

Pitanje. Kada napravim nalog, da li osobama u kontaktu dolazi obaveštenje da sam se pridružila WA-u?
buba u uhu:p is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2024., 13:00   #1609
Ne dolazi nikakva obavijest.
Vide samo kad pokrenu novi chat, otvore popis ljudi kojima mogu poslati poruku - tamo si sad i ti (gdje im već jesi po abecedi u imeniku).
assassin is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2024., 18:11   #1610
Hvala asso
buba u uhu:p is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.08.2024., 08:47   #1611
Imao sam neki stari broj na kojem je bio instaliran whatsapp business, tad se nije moglo imati dva whatsappa na istom telefonu, nego s tim business trikom. Mislim da sam čitao da to sad može ili da će uskoro moći.

Taj broj sam ja odavno isključio jer mi ne treba, prije otprilike 9-12 mjeseci, ali je whatsapp i dalje radio.
Jutros mi javlja da je izlogovan jer se "vjerovatno neko drugi ulogovao na drugom telefonu" i da mogu ponovo ući samo ako provjerim broj.

Nemoguće je provjeriti broj jer je on ugašen, neaktivan. Možda je operater dodijelio broj nekom drugom.
E sad, nebitni su razgovori i nije neka tragedija, ali sad me muči misao da li mi je tu ostalo nešto bitno. Nemam nikakav način da pristupim ponovo?
Old 30.08.2024., 01:02   #1612
Ekipa, treba mi malo pomoći, naime pao mi je mobitel i razbio se ekran (ekran je crn, samo mala zelena crtica se vidi).
Prebacio sam SIM u drugi mobitel i želim instalirati WA, međutim šalje mi kod za registraciju na stari mob, a zbog razbijenog ekrana ja kod ne mogu pročitati, tako da ne mogu dovršiti registraciju.
Ne znam što napraviti...
baustelac99 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.08.2024., 07:16   #1613
Na žalost, ako si uključio da moraš potvrditi na starom (a nije da samo pošalju SMS/nazovu) - ne možeš ništa osim zamijeniti ekran pa pročitati.
Možeš provjeriti na WhatsAppu na kompjuteru, ako si spajao pa ti je otvoren - iako sumnjam da tamo dolazi ovaj kod.
assassin is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.09.2024., 23:43   #1614
Ne znam dal sam to uključio na razbijenom, imam Whatsapp na laptpu i radi normalno, e sad ne znam gdje bi kod trebao doći, kao WA poruka? To mi nije došlo.
baustelac99 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.09.2024., 07:11   #1615
Što ti točno piše na novom mobitelu kad se registriraš - što će se poslati i gdje?
Ovako na prvu se bojim da taj 2 factor kod dođe kao zasebna notifikacija i prikaže se drugačije od obične poruke (pa je nema na laptopu), ali se ne sjećam.

Ali izgleda da ne znači da ćeš biti skroz zaključan jer ovo piše u dokumentaciji:
Quote:
If you didn't enable two-step verification, but are prompted to enter a PIN, the previous owner of the phone number might have enabled it. In this case, you'll need to wait 7 days before resetting the PIN to access your account.
Sad, ne znam što si omogućio pa javi što piše kad se registriraš na novom i što ne dolazi.
assassin is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.09.2024., 14:25   #1616
Jučer sam dobio novi mobitel i htio sve kopirati sa starog na novi putem WiFi mreže jer nisam dobio u pakiranju kabel kojim mogu spojiti dva mobitela pa da to ide brže i sigurnije preko kabla

Usred prijenosa podataka nestalo je struje.

I sad niti na starom niti na novom mobitelu nemam kompletnih WhatsApp poruka. Na novom ih ima još manje.

Je li problem kod mene ili ste i vi primijetili gubitak poruka na WhatsAppu?
Old 18.09.2024., 14:33   #1617
Quote:
buba u uhu:p kaže: Pogledaj post
Ima dosta koraka koji moraju da se ispune što mi je opet gnjavaža. Viber ima baš simplifikovan pristup i nimalo annoying proces pravljenja naloga.
Ali je nepouzdan i često se ruši. Ne znam zašto ga poslovnjaci i dalje koriste u reklamne svrhe, umjesto da reklame, šalju na WA i TG (nisam se pretplatio da mi ih šalju na Viber, nego samo na gmail adresu).
Old 18.09.2024., 17:10   #1618
Primijetio sam da je uvijek neki problem kod prebacivanja i jedino što uvijek uspije je prebacivanje backup filea sa starog mobitela na novi pa restore iz toga (ne preko WiFi-a ili Google Drivea).
Naravno, ako je jedan od mobitela iPhone - onda moraš pokušavati dok ne uspije.
assassin is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.09.2024., 17:44   #1619
Quote:
assassin kaže: Pogledaj post
Primijetio sam da je uvijek neki problem kod prebacivanja i jedino što uvijek uspije je prebacivanje backup filea sa starog mobitela na novi pa restore iz toga (ne preko WiFi-a ili Google Drivea).
Naravno, ako je jedan od mobitela iPhone - onda moraš pokušavati dok ne uspije.
Oba su androidi.

Ne znam stvarno zašto proizvođači ne isporučuju kratke kablove sa oba ista kraja, tako da se mobiteli mogu povezati putem njih, pa bi transfer išao puno brže, sigurnije i voila. Ovako moram ići 30km u najbliži gradić da bi eventualno možda našao takav kabel. Znam da je radi štednje, ali bolje da štede na punjačima nego na takvim sitnicama na koje malo tko računa, jer malotko usporedno koristi dva moba.

Ima li nade da je backup file čitav, pa da probam ponovo novi mob stavit na tvorničke postavke, pa ih spojiti kablom koji ima jednake krajeve i da povratim sve poruke? Nisu mi toliko važćni medijski sadržaji s tih poruka, nisu mi važne ni sve poruke da sačuvam, ali recimo da sačuvam poruke unatrag godinu dana.
Old 18.09.2024., 20:19   #1620
Zasto ne radis sigornosnu kopiju na mail..pa kod pokretanja nakon instalacije na novom ti ponudi da vratis i voila..sve gore..

via S24 ultra
Bobby1 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:03.