Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 19.01.2025., 12:48   #1701
Quote:
Armstrong kaže: Pogledaj post
Zanimljivo

T-cross 2025g, 28 000€ full kasko s fransizom (300€), ispalo je 500€ i jos 130€ popusta za prvu godinu tak da je ukupno placeno 370 , ujedno je i plativo opcim uplatnicama na par obroka.
Gdje? ,u željenoj zemlji D?
B-118 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2025., 12:52   #1702
Ne. Hrv. Adriatic osiguranje
Old 19.01.2025., 13:00   #1703
Quote:
robimarko kaže: Pogledaj post
Mislim da to jedino Alianz imao kao dodatno pokriće (GAP pokriće za prve dvije godine), ali to naplate pošteno.
S tim da moras od prve godine imati Allianz da bi to koristio. Ne moze prva godina recimo Grupama pa druga Allianz. Mislim da to pise i u njihovim uvjetima.

Mene je Grupama ao+kasko izasla ravno 700 eura za nov auto od ~25t eur. Allianz paket je bio nesto sitno iznad 1000 eur.
Old 19.01.2025., 13:01   #1704
Quote:
xlr kaže: Pogledaj post
S tim da moras od prve godine imati Allianz da bi to koristio. Ne moze prva godina recimo Grupama pa druga Allianz. Mislim da to pise i u njihovim uvjetima.

Mene je Grupama ao+kasko izasla ravno 700 eura za nov auto od ~25t eur. Allianz paket je bio nesto sitno iznad 1000 eur.
Da, mora biti osiguran odmah u Alianzu i onda do 2g starosti je GAP pokriće, ali to dobrano realno naplate u cijeni police.
robimarko is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2025., 00:00   #1705
Imam pitanje u vezi kaska i službenog auta.
Mora li se zvati policija us lučaju nesreće bez ozljede i bez drugog sudionika?
Znači ono, otkliziš u kanal i razbješ auto, nisi nikom napravio štetu osim sebi?
Auto je naravno lizing, službeni.....ili osiguranje priznaje "majke mi bilo je klizavo i nisam bio p'jan"......
sinisaplatz is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2025., 02:52   #1706
Quote:
sinisaplatz kaže: Pogledaj post
Znači ono, otkliziš u kanal i razbješ auto, nisi nikom napravio štetu osim sebi?
Auto je naravno lizing, službeni.....ili osiguranje priznaje "majke mi bilo je klizavo i nisam bio p'jan"......
Moras, mozda si bio pijan pa odiguranje nece da plati i td. To su ti bili duzni reci oni koji su ti automobil dodijelili…
Svicar is online now  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2025., 08:16   #1707
Quote:
sinisaplatz kaže: Pogledaj post

Ovisi o uvjetima kasko osiguranja. Prouči uvjete kaska u kojem je auto osiguran. Ja u Eurohercu ne moram zvati policiju ni za kakvu štetu, ali ja sam za to dodatno doplatio. Ne slušaj Švajcarca, taj uopće ne živi u Hrvatskoj i nema pojma.
Drago_Gervais is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2025., 10:04   #1708
Drago ti je dobro napisao, osiguranja imaju slobodu nuditi uvjete, nema nekog standarda kao kod obaveznog, pa neka osiguranja ne traže zapisnik, neka traže ako ne doplatiš oslobađanje te obveze, neka niti ne nude oslobađanje. Valjda znaš što si ugovorio.

Dalje, kako je leasing kuća vlasnik vozila i osiguranik, ne bi bilo loše provjeriti da li oni nešto dodatno uvjetuju - ipak si razbio njihovo vozilo.

Pripazi i na onaj dio "drugome štetu". Srušeni stupić, znak, razbijena ograda, oštećen rubnjak, pa čak i slomljeno stablo su također štete na imovini trećih strana...
MrBlc is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2025., 15:03   #1709
Quote:
Drago_Gervais kaže: Pogledaj post
Ovisi o uvjetima kasko osiguranja. Prouči uvjete kaska u kojem je auto osiguran. Ja u Eurohercu ne moram zvati policiju ni za kakvu štetu, ali ja sam za to dodatno doplatio. Ne slušaj Švajcarca, taj uopće ne živi u Hrvatskoj i nema pojma.
Zamolio sam te vise puta da svoju mrznju zadrzis za sebe, ti opet po starom, pojasni svima sto znaci ovo „ Švajcarac“ ?
Ako si ti nesto doplatio ne znaci da je to pravilo! Napisao je ako sleti sa ceste, to je bjezanja sa mjesta nesrece i bila je steta, mozda se desilo jos nesto sekundarno. Mozda si bio pijan, prebrzo vozio i sl. Nedavno je policisja patrola kaznjenja za uvidjaj kojeg nisu rascivijali do kraja.
Slijetanje sa ceste je kazneno djelo i zakon govori sledece….

https://mup.gov.hr/promet-281589/5-p...-dobiti/281753
Kako ce psiguranje knjiziti svoj nalog za isplatu stete ako nema nista odmpolicije.

Mozda ces i ti nekad biti u prilici korist sluzbeno vozilo pa ces potpisati, da ces se starati o vozilu, postivati prometna pravila i td.
Svicar is online now  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2025., 15:34   #1710
Kao ne isplati bez zapisnika od policije? Kasko isplaćuje takve štete uredno.
Švajcarac
sArAkUzZa is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2025., 15:41   #1711
Quote:
sArAkUzZa kaže: Pogledaj post
Kao ne isplati bez zapisnika od policije? Kasko isplaćuje takve štete uredno.
Švajcarac
I tebe sam zamolio da me tako ne nazivas. Ili da objasnis zasto to cinis, to je za mene govor mrznje po barem dva osnova.
Neka skica treba da postoji, ovako se moze desiti da i osiguranje prikriva krivicno djelo, govorim kada je automobil unistel, neko prevetanje i sl. Slijetanje sa ceste se tumaci gubljenje kontrole nad vozilom. Ako sletis u kanal bez vidljive stete policija kaznjava
Svicar is online now  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2025., 17:06   #1712
Ne znam ako ti što pomaže, ali pred pet šest godina sam imao nesreću da sam radi loše ceste probio dvije gume (prednju i stražnju lijevu) na službenom autu. Zvao sam policiju, napravili su zapisnik, čak sam i puhao. No, situacija je bila jasna, taj dan sam bio mislim peti koji je na tom mjestu probio gumu. Tjedan dana kasnije su zakrpali cestu na tom mjestu.

I sa zapisnikom je bilo problema s osiguranjem, nisu htjeli platiti punu cijenu nove gume, jer kao ove koje su bile na autu nisu bile nove.

Vjerojatno da mi se samo jedna probila ne bi ni zvao policiju, stavio bi rezervnu gumu i na račun firme popravio ili kupio novu gumu. Ali s dvije puknute gume sam morao zvati i šlep službu.

Isto i kad mi je jelen na auto skočio. Stao odmah, zvao policiju, sve po redu, puhanje, zapisnik i neko vrijeme sam čekao dok se ne dogovore da mogu auto odvest na popravak. I na kraju svega bio je potreban i novi retrovizor, procjenitelj nije uračunao žmigavac u retrovizoru i znam da su me par mjeseci kasnije zvali od osiguranja i iz moje firme i davili u vezi toga, jer je kao samo taj žmigavac bio još 400 kuna koje su zaboravili uračunati.
Riz is online now  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2025., 17:39   #1713
Quote:
Svicar kaže: Pogledaj post
Napisao je ako sleti sa ceste, to je bjezanja sa mjesta nesrece i bila je steta, mozda se desilo jos nesto sekundarno. Mozda si bio pijan, prebrzo vozio i sl. Nedavno je policisja patrola kaznjenja za uvidjaj kojeg nisu rascivijali do kraja.
Slijetanje sa ceste je kazneno djelo i zakon govori sledece….
Ti pričaš gluposti, a zakon je jasan:
https://www.zakon.hr/z/78/Zakon-o-si...eta-na-cestama
(čitaj članak 176)

Čak i da si oštetio tuđe vozilo ili stvar, zakon od tebe traži da vlasniku ostaviš obavijest sa svojim podacima. Ako si ti napravio, a nema ozlijeđenih, pred zakonom si čist.

Ako policija izađe na očevid, mora ga izvršiti (a tad ćeš platiti kaznu za izazivanje nesreće i eventualne utvrđene prekršaje), ali ako nema ozlijeđenih, nisi ih dužan zvati. Točka, tako piše u zakonu.

Quote:
Mozda ces i ti nekad biti u prilici korist sluzbeno vozilo pa ces potpisati, da ces se starati o vozilu, postivati prometna pravila i td.
Jedno je što moraš po zakonu, drugo je što moraš po uvjetima kasko police, ako želiš isplatu, a treće je što od tebe vlasnik vozila traži prije nego ti ga da na upravljanje - bio to tvoj poslodavac ili leasing kuća.
MrBlc is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2025., 17:51   #1714
Quote:
MrBlc kaže: Pogledaj post
Ti pričaš gluposti, a zakon je jasan:
https://www.zakon.hr/z/78/Zakon-o-si...eta-na-cestama
(čitaj članak 176)

Čak i da si oštetio tuđe vozilo ili stvar, zakon od tebe traži da vlasniku ostaviš obavijest sa svojim podacima. Ako si ti napravio, a nema ozlijeđenih, pred zakonom si čist.

Ako sletis sa ceste nije samo materijalna steta , nego se tretira kao gubljenje kontrole nad vozilom i to se kaznjava, o tome pisem. Sto je kazeneo djelo nesmije se prekriti od tome pisem.
Procitaj sve do kraja i koje komplikacije mogu nastupiti.Nije to ako te netko odostraga udari...

https://www.vecernji.hr/vijesti/poce...askati-1811608

Ista stvar, to je duboka voda i ozbiljna stvar...

https://www.telegram.hr/politika-kri...znate-detalje/
Svicar is online now  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2025., 21:52   #1715
Quote:
Ako sletis sa ceste nije samo materijalna steta , nego se tretira kao gubljenje kontrole nad vozilom i to se kaznjava, o tome pisem. Sto je kazeneo djelo nesmije se prekriti od tome pisem.
Procitaj sve do kraja i koje komplikacije mogu nastupiti.Nije to ako te netko odostraga udari...

Logika ti u stilu "Dabro je nosio crvenu majicu, pucao iz pištolja, optužen je za općeopasnu radnju, znači crvena majica je ilegalna".

Da je Dekanić bio pijan, napravio sve ovo, ali da oštećena nije bila doma, već da je samo ostavio papirić s kontakt podacima na brisaču (oštećenog automobila) i u poštanskom sandučiću (kuće čiju ogradu je oštetio), sutra, kad ga kontaktiraju, došao tamo i ispunio izvješće, te pritom imao klauzulu da ne treba alkotest i izvješće za kasko, apsolutno se ništa ne bi dogodilo i nikakvo kazneno djelo ne bi postojalo (osim ako je bio toliko pijan ili toliko brzo vozio da to spada pod kazneni zakon).

Međutim, pozvana je policija, on je trgovao svojim utjecajem, naveo svjedoke da daju lažno svjedočanstvo, te policajce da u službenu ispravu unesu neistinite podatke. To jesu kaznena djela.

Sama nesreća nije kazneno djelo, a ako nema ozlijeđenih, ne postoji obveza zvanja policije. Međutim, ako policija dođe, lažiranje situacije kako bi se prikrile činjenice koje ti ne idu u prilog, jest kazneno djelo.
MrBlc is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2025., 23:49   #1716
Quote:
I tebe sam zamolio da me tako ne nazivas. Ili da objasnis zasto to cinis, to je za mene govor mrznje po barem dva osnova.
Neka skica treba da postoji, ovako se moze desiti da i osiguranje prikriva krivicno djelo, govorim kada je automobil unistel, neko prevetanje i sl. Slijetanje sa ceste se tumaci gubljenje kontrole nad vozilom. Ako sletis u kanal bez vidljive stete policija kaznjava
Pa kod nas nisi obavezan zvati policiju za manju materijalnu štetu ako nije bilo ozljeđenih osoba bez obzira kakav prekršaj bio uzrok nezgode. A to manje je u biti oko 3000 eura (bilo je 20 000kn ako se dobro sječam)
To je razlog zašto večina osiguranja ne traže obavezan uviđaj.

Pozdrav od veselog čuvara pakla
kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2025., 23:51   #1717
Quote:
kerbi kaže: Pogledaj post
Pa kod nas nisi obavezan zvati policiju za manju materijalnu štetu ako nije bilo ozljeđenih osoba bez obzira kakav prekršaj bio uzrok nezgode. A to manje je u biti oko 3000 eura (bilo je 20 000kn ako se dobro sječam)
To je razlog zašto večina osiguranja ne traže obavezan uviđaj.

Pitanje je bilo za kasko i firmin automobil.
Svicar is online now  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2025., 06:12   #1718
Quote:

Švico puko te švicarski mentalitet ...

Kod nas se sva službena , od gradskih, općinskih, javnih... nastavi niz, vozila moraju prijavljivati za sva oštećenja i veće ogrebotine, tipa zapneš za nešto i sl. - nema ali, nema neću nego je to tako. Radi se o moralu pojedinca i časti - ništa drugo.

Kad sakriju/prikriju dušebrižnici pišu anonimke onda afera kao ove što ti tu navodiš iz večernjaka i drugih medija... to su obični "politički" šerifi koji se domogli vlasti i sada sisaju položaj na sve načine, morl i čast nestane u sekundi.

Dobro da si otišao u CH - jedeš Milku po 2€ kod nas 6€ (ista gramaža) - e to je standard - jebeš tvoju CH.

Samo ne znam jesi li izbjegao zbog rata ili ne slaganja sa novim uređenjem '91?
mr.ivek is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2025., 08:03   #1719
Quote:
Znam. I odgovor je i dalje u večininosiguranja ne treba. Imao sam Croatiu, Aliance, Triglav i sad Grupame. Niti jednom nije uvjet za sve zvati muriju. Čak niti za osnovnu u slučaju nezgode. Na žalost govorim ti iz prakse.

kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2025., 08:27   #1720
Quote:
kerbi kaže: Pogledaj post
Znaš li gdje to piše? Gledam ZSPC, tamo je obveza isključivo vezana uz postojanje ozlijeđenih ili poginulih osoba.

Isto navodi i MUP, uz dodatno pojašnjenje kad će službenik mora, a kad ne napraviti očevid:

https://mup.gov.hr/gradjani-281562/s...20nesre%C4%87u.

Znam da je prije bilo govora o tome, ali čest prigovor je da vozači na cesti ne mogu znati kolika je šteta. Ja sam prije praznika imao prometnu, stradala oba desna vrata, dvije plastike, ogreban branik. Prema svemu skupa ne djeluje da je štete bilo na limu dalje od vrat, ali dok limar ne krene s poslom ne može se sa sigurnošću znati kolika će biti šteta. Jesam li trebao zvati limara da da procjenu, pa onda odlučiti da li ću zvati policiju ili je dovoljno europsko?

Quote:
Tvrdio si da je kazneno djelo neprijaviti nesreću u slučaju slijetanja s ceste. To nije točno.

Dalje, za kasko vrijedi točno onako kako su dogovoreni uvjeti. Za leasing vrijedi točno onako kao leasing kuća uvjetuje. Za službeno vrijedi točno onako kako firma propisuje.

U sva tri slučaja, postupanje suprotno uvjetima znači da nećeš ostvariti svoja prava ili ćeš imati financijski teret. Nema kaznenog djela, pa čak ni prekršaja u nedojavljivanju policiji ako je samo materijalna štete i ako si razmijenio podatke s oštećenima.

Lažiranje izvještaja, e to već je kazneno djelo, i to djelo koje se goni po službenoj dužnosti.

P.S. Gornja nesreća, pogodio me čovjek u službenom vozilu. Ispunili europsko, čuli se jednom nakon toga - da ubrzam postupak sam mu javio broj štete da ode u svom gradu na osiguranje jer mu još nije došao poziv (vjerojatno HP) i to je to.
MrBlc is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:59.