|
|
18.04.2021., 22:13
|
|
Drnda
Registracija: Feb 2011.
|
Kasko je vezan uz osobe, a ne uz auto tako da taj dio ne bu isao. Isto tako punomoci ne moraju vise biti potvrdene kod javnog biljeznika (barem u Hrvatskoj).
|
|
|
18.04.2021., 22:35
|
|
Moderator
Registracija: May 2012.
|
Da li se plaća upravna pristojba na unos auta iz Njemačke ako je tamo auto dileru placen gross amount?
|
|
|
19.04.2021., 09:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2012.
|
Quote:
lalala123 kaže:
@..... "Bojan3000" ...@
Zbog starosti (deprecijacije) je visoko "umanjenje" poreznog iznosa (u odnosu na "full-iznos", koji bi se plaćao da je auto novo)
Ako je navod o Co2 pravilan (165 g/km) = porez po Co2-kriteriju, za 27 god. staro auto je i niži od 4.000 kn
Međutim izvjesno ćeš morat ishodit tzv. potvrdu proizvođača o tome (zamjenski COC-dokument) = 400 kn
(ovo inače "od ovlaštenog distributera", pa dotičnog lako odmah i pitaš za tu potvrdu)
Ne navodiš "koje auto", pa je nemoguće nešto reći o tome jel bi bilo i PPMV-a po vrijednosnom kriteriju
a moraš dodatno računat na trošak "homologacije" (625 kn) i naknade za gospodarenje otpadnim vozilima (0,60 kn / kg težine vozila) - dakle recimo npr. 600 kn za 1.000 kg teško auto.
Sve u svemu, neki ukupni trošak "u pravcu 5.000 kn" - je realan.
Uvjet: izbor kod metode utvrđivanja porezne osnovice (u poreznoj prijavi) mora biti "po tablici" - jer "procjenom" može lako biti utvrđena "veća preostala vrijednost" (dakle manje umanjenje na ime pada vrijednosti) pa time veći porezni iznos.
Nürnberg - ZG transport na kamionu.. 300 - 500 € - ovisno kojeg prijevoznika nađeš, i kako se dogovoriš.
|
Lalala123 hvala na pomoći i informacijama koje su korisne,sada imam novi momenat. ....dobio sam knjzicu vozila koju sam proslijedio u Toyota hrvatska i oni nemaju informaciju po broju šasije o co2, šalju me na CVH? Ima li tko informaciju gdje da se javim?
|
|
|
19.04.2021., 10:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
Quote:
Papcina kaže:
Molim pojašnjenje, imam slijedeću situaciju.
Prijatelji iz Njemačke mi poklonili Ford Fiestu benzinca iz 1998. godine. Auto ima 70.000km jer ga nisu vozili skoro ništa i ko nov je.
Nalazi se kod mene u Hrvatskoj i žao mi ga je vozit neregistriranog po šumi jer auto ima sve žive dodatke i dobro bi mi došao registriran ali ga trebam onda "uvesti".
Ono što me interesira, jel ja mogu uvest tako star auto u Hr i koliko su oni kalkulatori uvoza precizni?
Nisam nikad do sada radio uvoz i molio bih info što mi je potrebno, a tim više pošto se radi o poklonjenom vozilu pa ni ne znam koja je realna cijena takvog rabljenog vozila.
Trenutni vlasnici (njemci) će ga odregistrirat za desetak dana po povratku u Njemačku pa ne znam dal odjava u Njemačkoj može stvoriti neki problem za kasnije rješiti papire u Hr.
|
Molim info ako je moguće,
predao sam zahtjev za COC potvrdu za Ford Fiestu, moguće je uvesti vozilo jer ima EURO 3 normu.
Ono što me interesira, ugovor o kupoprodaji sa osobom iz Njemačke, može biti na hrvatskom jeziku ili mora biti na stranom? Mislim, osoba od koje kupujem tečno priča i razumije hrvatski tako da je upoznata sa sadržajem, al ne znam da li će netko kasnije stvarati probleme (naša porezna, STP ili netko treći...?)
Sve dok ne idem na homologaciju na STP, vozilo mora imati strane (DE) tablice i moram imati prometnu dozvolu od njemačkog vlasnika?
Kad se prebaci vlasništvo, kamo idu njemačke tablice i njemačka prometna?
Hvala
|
|
|
19.04.2021., 11:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2021.
|
Quote:
Papcina kaže:
Sve dok ne idem na homologaciju na STP, vozilo mora imati strane (DE) tablice i moram imati prometnu dozvolu od njemačkog vlasnika?
Kad se prebaci vlasništvo, kamo idu njemačke tablice i njemačka prometna?
Hvala
|
Koliko ja znam odjava auta se radi gore u njemačkoj, ostavljaš na policiji tablice i prometnu, a ti dobivaš zoll tablice i prometnu sa tvojim imenom
Nego je li netko radio plaćanje davanja PPMVA preko e građani ili još uvijek ima ona fora da unatoč tome što sam prijavu odradio preko e građani da moram na Jankomir ponovo proći postupak unosa?
Ako mi dođu gume na autu jel i za njih treba neka potvrda u uvozu jer me zbunjuje onaj obrazac OV1?
|
|
|
19.04.2021., 11:44
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
OdmoranPonovo kaže:
Koliko ja znam odjava auta se radi gore u njemačkoj, ostavljaš na policiji tablice i prometnu, a ti dobivaš zoll tablice i prometnu sa tvojim imenom
|
Sorry, ne kužim. Trenutni vlasnik (njemac) u Njemačkoj odjavljuje vozilo.
U kojoj (HR ili DE) policiji ostavljam koje tablice i prometnu ako ih je on odjavio u Njemačkoj?
Da li moram uzimat te "zoll" tablice ako je vozilo već kod mene u Hrvatskoj?
Evo, potvrdu o homologaciji sam upravo dobio  
|
|
|
19.04.2021., 12:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2011.
|
Napraviš ugovor sa vlasnikom i odjavljuješ i vračaš reg.tablice u našoj STP, i riješavaš dalje .
|
|
|
19.04.2021., 12:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
B-118 kaže:
Napraviš ugovor sa vlasnikom i odjavljuješ i vračaš reg.tablice u našoj STP, i riješavaš dalje .
|
e ok super, to mi je bitno, znači DE tablice nakon što njemački vlasnik odjavi tamo, vraća meni i s njima ja idem na STP.
Da li ugovor s njim može biti na hrvatskom jezikus obzirom da je strani državljanin, i što pišem u polje za OIB kad on nema OIB?
|
|
|
19.04.2021., 18:18
|
|
Registrirani korisnik
|
Kupio bih auto iz D za unos u HR na maloljetnu osobu (15g) zbog povlastice i oslobodjenja cestarine.
Prodavac iz D mi kaze da ne moze racun na maloljetnu osobu.
Izgleda mi nevjerojatno, zasto ne bi mogla kupiti? Mozda ne bi mogla u D registrirati, ali to ionako nije namjera.
Ima li tko iskustva, jel to tako ili ...?
|
|
|
19.04.2021., 18:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2008.
|
Možda zato što maloljetna osoba ne smije ni voziti auto?
|
|
|
19.04.2021., 19:21
|
|
korisnik bez portfelja
Registracija: Apr 2008.
|
Quote:
Papcina kaže:
e ok super, to mi je bitno, znači DE tablice nakon što njemački vlasnik odjavi tamo, vraća meni i s njima ja idem na STP.
Da li ugovor s njim može biti na hrvatskom jezikus obzirom da je strani državljanin, i što pišem u polje za OIB kad on nema OIB?
|
mislim da ti je pametnije na šlepu pa na tehnički nego s odjavljenim autom se vozikat
|
|
|
19.04.2021., 19:26
|
|
Far North
Registracija: Jul 2011.
|
Ili plati oko 80kn pa izvadi probe na 3 dana.
|
|
|
19.04.2021., 21:16
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
halek kaže:
Možda zato što maloljetna osoba ne smije ni voziti auto?
|
vozaca dozvola nije uvjet da mozes imati auto..
|
|
|
19.04.2021., 22:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
frenchkey kaže:
mislim da ti je pametnije na šlepu pa na tehnički nego s odjavljenim autom se vozikat
|
To je najmanji problem  bitno mi je bilo saznati korake koje mi slijede, jer koliko vidim 99% vas ovdje je imalo "Zoll" tablice prilikom dolaska iz DE u HR, a u mom slučaju vozilo je već tu i vlasnici će uzet samo tablice u DE radi odjave i onda mi donijeti natrag prometnu poništenu kako bih mogao u Hr registrirati...
|
|
|
20.04.2021., 10:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
treba ti samo orginal poništeni brif, ako se ne varam, ( ugovor, potvrda o homologaciji. COC dokument)i prvo moraš riješiti uvoz-unos(carina) a onda STP
|
|
|
20.04.2021., 13:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2021.
|
Postovana gospodo,
citamo vas vec kojih tjedan dva i puno vam hvala na informacijama koje smo vec uspjeli dobiti prolazeci kroz temu.
Supruga je izgubila pravo na sluzbeni automobil pocetkom godine, ovo vrijeme smo probali funkcionirati s jednim autom no vidimo da je to tesko izvedivo.
Izbor je pao na BMW X1, bili smo i u Tomica na probnoj voznji, gledali i akcijske modele s "lagera", no na kraju smo odlucili ici u smjeru unosa vozila.
Konkretno interesira nas X1, 18d, s drive, u sportline ili xline opremi, 2018-19, do 70ak tisuca km.
S obzirom da ovdje stoluje nekoliko vrsnih znalaca, te da PPMV uvelike ovisi o cijeni automobila u tom konkretnom trenutku s konkretnom opremom i felgama, zamolio bih vas ako bi netko mogao dati procjenu +/- PPMVa za model iz linka.
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...m&id=316634757
|
|
|
20.04.2021., 14:20
|
|
Drnda
|
S obzirom da je co2 izmedu 109 grama i 114 grama po internetu uzeo sam neku sredinu i neku srednju cijenu od 300k kn.
Tocno bude izracunao Lalala123 (nadam se).
Iznos posebnog poreza je oko 9500kn plus naknada za gospodarenje otpadom oko 900kn valjda i na to potvrda proizvodaca ak je nema 400kn.
Oko 11k davanja drzavi do registracije.
Inace ovo kaj gledate u Hr ak je novi je redizajn, dok je ovaj s oglasa ne redizajn tak da i to igra ulogu.
|
|
|
20.04.2021., 15:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2021.
|
Quote:
Drnda17 kaže:
S obzirom da je co2 izmedu 109 grama i 114 grama po internetu uzeo sam neku sredinu i neku srednju cijenu od 300k kn.
Tocno bude izracunao Lalala123 (nadam se).
Iznos posebnog poreza je oko 9500kn plus naknada za gospodarenje otpadom oko 900kn valjda i na to potvrda proizvodaca ak je nema 400kn.
Oko 11k davanja drzavi do registracije.
Inace ovo kaj gledate u Hr ak je novi je redizajn, dok je ovaj s oglasa ne redizajn tak da i to igra ulogu.
|
Prije svega hvala vam na odgovoru. Mi smo racunali co2 120 na vise, s obzirom da na bmw.de preisliste za 2018 stoji 120*, i malo vecu cijenu, no dobro to je sve u nekom okviru oko 15ak tisuca kn. Slobodno neka me netko ispravi ako sam u krivu.
Svjesni smo da je trenutni model redizajn, no po nama nedovoljan da bi opravdao kupovinu novog vozila, odnosno novijeg modela.
|
|
|
20.04.2021., 15:57
|
|
Drnda
|
120 grama je podatak po wltpu ak se ne varam jer svi od 2018 oznacavaju tako zakonski. Ja sam racunao po nedcu. Carina mora po nedcu ili koreliranom nedcu. Ugl. Ja sam podatke o co2 uzeo sa autodate koja je obicno tocna. Zato je vazno da na homologaciji (koju sam gore zaboravio uracunat ups.) trazite da na papiru pise po kojem standardu je izvaden co2 podatak (da nemate neugodnosti i hodanja kao ja). Znaci na moj iznost jos racunajte homologaciju 625kn
|
|
|
20.04.2021., 16:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2018.
|
Quote:
EphGus kaže:
Pozdrav, sigurno vec ima na temi ali iskreno nemam sad vremena trazit.
Unosim skuter iz Slo, kupujem od fizicke osobe.
Osim KP ugovora sta ostaje njegovog (prometna, potrdilo o skladnosti..) meni? Hr potvrdu vec imam znam da slovenska ne prolazi, ali montiran je Akrapovic u ovlastenom, kod njih se predelave upisuju na potrdilo, ne u prometnu, i to je sve sto on ima. Kakva je sad procedura za upis u nasu prometnu?
Hvala
|
Da odgovorim sam sebi, mozda nekom treba.
Kupcu ostaje stara ponistena prometna, takodjer potrdilo o skladnosti kojeg na tehnickom priznaju za upis homologacije Akrapovica u novu hr prometnu.
I fala kurcu, nisam znao, konacno su smanjili reg. plocice za motore.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:04.
|
|
|
|