Turske serije Bivši podforum Neprikazano-sapunice |
|
|
14.04.2025., 10:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
|
|
|
14.04.2025., 10:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2017.
|
Alya je razacarana u majku prvo sto se oglusila na njene molbe da ne dovodi te muskarce kuci, a drugo kada je prodala. I naravno da to ne znaci da one u dubini duse ne pati za majcinom toplinom, neznnosti i ljubavi.
Carolin je nju usvojila, pruzila joj je i toplinu, i neznost, i ljubav, i potporu, novac....bila joj je podrska, gurala je dalje da uspe, bila joj je majka umesto one koja je rodila. I Alya je na tome beskrajno zahvalna, sa velikom ljubavi i neznosti spominje Carolin....ali to ne znaci da je rascistila sa sobom sto se tice Fiko.
Fiko i Carolin su dve osobe, razlicit uticaj imaju na Alyu, skroz razlicita mesta su zauzeli u Alyinom zivotu, i ono najbitnije...razlicite tragove su ostavili
Uticaj Carolin nije mali, naprotiv i te kako je veliki. Pruzila joj je majcinstvo kad je Alyi bilo potrebno i Alya ce joj biti zahvalna do kraja zivota
S druge strane imamo Fiko, koja je ostavila puno tragova, ali na zalost losih, tuznih, bolnih. Da se sad ne ponavljam sto puta, vec sam rekla sta ja zameram Fiki, a isto to joj zamera i Alya, ako sam dobro razumela iz onog razgovora sa Cihanom
Ono sto je dobro je da su se srele. Ne radi Fiko i njene potrebe da se ''iskupi'', da joj Alya oprosti i sl....nego radi Alye. Alyi je potrebno da svu tu prljavstinu istera na povrsinu, pa i ono sto je bilo lepo, ako je bilo..nek se sve karte bace na sto, nek vicu, nek se svadjaju, nek prebacuju, nek se brane....sta god, samo da Alya ocisti svoju dusu i svoj um on te tegobe koju nosi od malena, a pogotovo od 17 godine
Fiko i uticaj na Alyu i da je ova dobra radi toga...cisto sumnjam. Jer koliko sam shvatila Fiko se tim poslom bavi od kad Alya zna za sebe....u svakom slucaju od Alyinog ranog detinjstva. Ne mislim da je Fiko sedela, crtala sa Alyom, radila domace zadatke i sl...Alya mi nije tako izgledala kad je spominjala majku
Alya je uspela zato sto je inteligentna, i zato sto je htela da uci. Mogli smo da vidimo xy primera gde deca zlostavljana, siromasna, i sl uce do besvesti da bi se spasila tog pakla. Tako je bilo i sa Alyom. Dok je majka dahtala u jednoj sobi, Alya je imala primer sta moze da joj se desi u zivotu ako se ne prihvati knjige i svojom skolom i svojim znanjem ne pobegne iz te kaljuge
Vrlo je moguc scenario koji je jedna clanica napisala, da je Fiko uzela pare da bi spasila Alyu od makroa
I verujem da ce ici na tu pricu da bi se ona oprala. Medjutim, ja ne mogu to da progutam jer cu uvek postaviti pitanje kako je taj makro saznao da ona moze da uzme pare, tj da Alyu hoce da usvoje
Elem, o tome cu ako se desi
|
14.04.2025., 12:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2016.
|
Nakon prvotnog šoka koji je Alya dozivjela kad se Fikriye pojavila u konaku pred njom i kad se zamalo nije onesvijestila, Alya ju je uz sve rijeci ljutnje i srdzbe, da izlazi na polje, na kraju izvela vani gdje joj je Fikriye, majka od morala  , a nasla ju je pretragom preko Google, postavljala pitanja; sta ona trazi u ovom dalekom gradu, zasto se nije vratila u Kanadu, kako se udala za brata svojeg muza, da ona ne moze tu zivjeti, da nije u njenoj prirodi, da ne moze tu odgajati dijete, dok je dijete koje je ona odgajala godinama "umiralo" zatvoreno u svojoj sobi od straha gadnih muskaraca koje je ona dovodila kuci kako bi s njima ljubovala pored svog vlastitog djeteta.
A ono "da nije u njenoj prirodi da zivi u tom dalekom gradu" je sve od Alye napravila majka Carolin, dok je majka Fikriye dahtala sa gadnim tipovima koje je dovodila kuci u kojoj joj je bitisalo njeno vlastito dijete, i Bog zna sta bi bilo od te Alyine prirode da nije od silnog straha, jer je pocela privlaciti paznju tih gadnih tipova, da ne bude silovana kao sedamnaestogodisnja djevojka pobjegla kod Cansu.
Na sva ta njena pitanja je Alya rekla da se to nju ne tice, da to nije njena briga, i pitala ju je kako ju je uopste nasla, pa onda da je laz da je pozeljela da je vidi, nakon Fikriyinih izrecenih 1704 predjena kilometra, da je vidi i da ona, Alya, nije vise dijete pred njom, vec da je tom pretragom saznala da se radi o velikom bogatstvu Albora, na sto je majka Fikriye rekla onako kako je u zivotu i naucila kasiranjem za sebe 300 hiljada eura, da nece lagati da nije vidjela bogatstvo Albora, rijecima:
" Glad tjera vuka iz sume", a vrijeme ne prasta, nema vise stare Fikriye:
" Nije lako zaraditi novac, kceri "…...
U tome se pojavio mali Deniz i brizna mama Alya je otisla citati svom milom djecaku pricu, a Cihan je spratio Fikriye Hanim u hotel.
-
|
14.04.2025., 14:00
|
|
Awareness of Awareness
Registracija: Nov 2017.
|
 .....
Dakle da rezimiramo.....Po svemu procitanom, super Alye se od rodjenja brinula sama o sebi. Sama prohodala, sama se ostavila pelena....sama sebi kuhala, prala, peglala, cistila... sama se kupala, cesljala... sama isla po ducanima kupovati odjecu, knjige i ostale potrepstine....Uz to bila uzorna ucenica, odlikasica od prvog osnovne do cetvrtog srednje....sve sama....Dok joj je mater u susjednoj sobi sve te godine, danonocno, bez predaha, opsluzivala musterije.... 
Pa njoj nije trebala nikakva Caroline.....  ....
|
14.04.2025., 14:55
|
|
Awareness of Awareness
Registracija: Nov 2017.
|
Quote:
duchessa kaže:
|
.....tek sad vidila trecu najavu....pa ovo je lindjo....."Udri, Lindjo, samo zivo
zivo, zivo, zivo, zivo....udri jace rekla je da ce....Okreni je, obrni je...vodi je, nosi je, grli je, ljubi je
...."......  ....predobro!
|
14.04.2025., 15:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
souvenir kaže:
.....tek sad vidila trecu najavu....pa ovo je lindjo....." Udri, Lindjo, samo zivo
zivo, zivo, zivo, zivo....udri jace rekla je da ce....Okreni je, obrni je...vodi je, nosi je, grli je, ljubi je
...."......  ....predobro!
|
Jedva čekam večerašnju epizodu 
|
|
|
14.04.2025., 15:08
|
|
moon river
Registracija: Dec 2007.
|
Njihova sreća i osmijesi otapaju naša ledena, cinična srca. 
|
|
|
14.04.2025., 15:43
|
|
Registrirani korisnik
|
Kaj mislite je li ples prije ili nakon hvatanja za ruku  ???
|
|
|
14.04.2025., 16:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2006.
|
Quote:
simply_black kaže:
|
Quote:
duchessa kaže:
Kaj mislite je li ples prije ili nakon hvatanja za ruku  ???
|
Kaj bi mislili?
Fatali su se nakon linđa 
|
14.04.2025., 16:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2022.
|
Quote:
romanic kaže:
Alya je razacarana u majku prvo sto se oglusila na njene molbe da ne dovodi te muskarce kuci, a drugo kada je prodala. I naravno da to ne znaci da one u dubini duse ne pati za majcinom toplinom, neznnosti i ljubavi.
Carolin je nju usvojila, pruzila joj je i toplinu, i neznost, i ljubav, i potporu, novac....bila joj je podrska, gurala je dalje da uspe, bila joj je majka umesto one koja je rodila. I Alya je na tome beskrajno zahvalna, sa velikom ljubavi i neznosti spominje Carolin....ali to ne znaci da je rascistila sa sobom sto se tice Fiko.
Fiko i Carolin su dve osobe, razlicit uticaj imaju na Alyu, skroz razlicita mesta su zauzeli u Alyinom zivotu, i ono najbitnije...razlicite tragove su ostavili
Uticaj Carolin nije mali, naprotiv i te kako je veliki. Pruzila joj je majcinstvo kad je Alyi bilo potrebno i Alya ce joj biti zahvalna do kraja zivota
S druge strane imamo Fiko, koja je ostavila puno tragova, ali na zalost losih, tuznih, bolnih. Da se sad ne ponavljam sto puta, vec sam rekla sta ja zameram Fiki, a isto to joj zamera i Alya, ako sam dobro razumela iz onog razgovora sa Cihanom
Ono sto je dobro je da su se srele. Ne radi Fiko i njene potrebe da se ''iskupi'', da joj Alya oprosti i sl....nego radi Alye. Alyi je potrebno da svu tu prljavstinu istera na povrsinu, pa i ono sto je bilo lepo, ako je bilo..nek se sve karte bace na sto, nek vicu, nek se svadjaju, nek prebacuju, nek se brane....sta god, samo da Alya ocisti svoju dusu i svoj um on te tegobe koju nosi od malena, a pogotovo od 17 godine
Fiko i uticaj na Alyu i da je ova dobra radi toga...cisto sumnjam. Jer koliko sam shvatila Fiko se tim poslom bavi od kad Alya zna za sebe....u svakom slucaju od Alyinog ranog detinjstva. Ne mislim da je Fiko sedela, crtala sa Alyom, radila domace zadatke i sl...Alya mi nije tako izgledala kad je spominjala majku
Alya je uspela zato sto je inteligentna, i zato sto je htela da uci. Mogli smo da vidimo xy primera gde deca zlostavljana, siromasna, i sl uce do besvesti da bi se spasila tog pakla. Tako je bilo i sa Alyom. Dok je majka dahtala u jednoj sobi, Alya je imala primer sta moze da joj se desi u zivotu ako se ne prihvati knjige i svojom skolom i svojim znanjem ne pobegne iz te kaljuge
Vrlo je moguc scenario koji je jedna clanica napisala, da je Fiko uzela pare da bi spasila Alyu od makroa
I verujem da ce ici na tu pricu da bi se ona oprala. Medjutim, ja ne mogu to da progutam jer cu uvek postaviti pitanje kako je taj makro saznao da ona moze da uzme pare, tj da Alyu hoce da usvoje
Elem, o tome cu ako se desi
|
Da ne pretjeramo i sad Fikici još natovarimo i to da nije ni zadaću pisala sa curicom.
Mi ,jednostavno ,sve to ne znamo.
Ono što znamo je da Aliya nosi veliku bol i traumu zbog takvog djetinstva,zbog takve majke .Znamo da ju je ta majka prodala .
Znamo da je Aliya tu bol godinama u sebi potiskivala,nije joj dala da izađe na površinu jer bi se tada sa svim tim ponovno morala siočavati.Lakše je bilo sve to potisnuti..u sebe duboko zakpati.
Mi NE ZNAMO zbog čega je Fiko prodala kćerku(najlakše bi bilo reći jer je grozna i bez srca i jer je pohlepna i da su joj samo novci bili važni-toliko da i proda rođenu kćer) Tako bi bilo najlakše i imali bi objašnjenje koje je brutalno ali se bazira na činjenicama.
Ali ništa nije uvijek tako kako na prvu izgleda.Bar ne u turskim serijama.
Mi ne znamo kakva je ona njoj bila (jedino znamo da su muškarci dolazili u kućne posjete) ,da li ju je pazila kada je ova imala temperaturu,da li je odlazila na roditeljske sastanke ili sa njom zadaću radila..
Mi to ništa ne znamo.
Znamo ALI da Aliya pati za izgubljenim djetinstvom gdje je morala brzo odrastati ,znamo da joj majka nedostaje .Aliya je svjesna da ta žena (najkasnije kada je i sama postala majka i kada je posebno vidjela koliko se boriti nekad moraš za svoje dijete) nije mogla biti dobra ni sebi a ni kćerki.
Ima tako roditelja..majki a i očeva koji ne bi trebali dobiti djecu -jer jednostavno nisu za to .
Mene ne interesuje toliko zbog čega je Fikica došla ,možemo do beskraja nagađati i svako od nas može biti u pravu ,mene interesuje kako će Aliya to podnijeti.
Znam da se u TS lako roditeljima prašta...ali meni je važno da se Aliya konačno sa tim zatomljenim osjećajima sretne ,da ona za sebe i svoj mir,za svoje dijete i budućnost uspije to tako riješiti da makar malkice se ona rana ,onaj led na srcu otopi.
Posebno je teško kada toliko godina prođe pa onda i sada kada bi na nju vikala,kada bi ju kamenjem ganjala-žena je bolesna a Aliya je (pored toga da je mislostiv insan) i doktorica.
Ona će morati sama sa sobom steći neku vrstu mira s kojim može živjeti..
Neće ona nikad zaboraviti tu prošlost..strah ,nesigurnost i čežnju ali ima priliku da toj ženi koja ju je rodila svoja osjećanja pokaže,da joj kaže koliko ju je boljelo to što joj majka nije bila drugačija.
Koliko ju je i to zapravo napravilo osobom koja je ona danas.
Zato je meni drago što je Fikica došla..i nadam se da će Aliya se malkice bola riješiti..Mada znamo kako će biti..zbog bolesti će se sve brzo zaboraviti..mali treba upoznati baku i sve će se oprostiti i Fiko će rahat moći umrijeti.
Voljela bih da kaže kćerki ko joj je otac.Možda to bude na kraju sezone prije umiranja..kad joj šapne" Tvoj se otac zove Nedim Bayborsa !  Ili neko drugi..
Quote:
souvenir kaže:
 .....
Dakle da rezimiramo.....Po svemu procitanom, super Alye se od rodjenja brinula sama o sebi. Sama prohodala, sama se ostavila pelena....sama sebi kuhala, prala, peglala, cistila... sama se kupala, cesljala... sama isla po ducanima kupovati odjecu, knjige i ostale potrepstine....Uz to bila uzorna ucenica, odlikasica od prvog osnovne do cetvrtog srednje....sve sama....Dok joj je mater u susjednoj sobi sve te godine, danonocno, bez predaha, opsluzivala musterije.... 
Pa njoj nije trebala nikakva Caroline.....  ....
|
Upravo tako.
Mala je sve sama radila..sama se o sebi brinula..jelo pravila..sve do 17 godine.
Moram reći da mi je Nare uvijek bolje obučena nego Aliya.
Predivna mi je u ovoj haljini

|
|
14.04.2025., 18:57
|
|
Registrirani korisnik
|
 Pročitah da je menadzer od Mine podijelio sliku da je dotična na sunetu 
|
|
|
14.04.2025., 19:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2022.
|
Quote:
duchessa kaže:
 Pročitah da je menadzer od Mine podijelio sliku da je dotična na sunetu 
|
Pa ne smije ona ni na jednom važnom događaju od Albora familije faliti.
Ova scena pokazuje kako policija hapsi Sahina.
Najvjerovatnije je babuskara opet nahajcala ljigumuža od Nare ,možda je radnja ispred suda i brakorazvodne parnice..
U jednom trenutku se čini kao da Sahin drži pištolj uperen u svoju glavu a s druge strane Nare puca u sebe.
Babuskara bi radije da joj je kći mrtva nego da bude pored Sahina.
https://x.com/fat1mkaa97/status/1911302842087845938
|
|
14.04.2025., 19:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2016.
|
Quote:
simply_black kaže:
|
Najljepsiiiii 

|
14.04.2025., 20:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2025.
|
Pozdrav!
Što je doktor rekao Olivi koliko je trudna?
|
|
|
14.04.2025., 20:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Eto ga na…trudna je Mine 
|
|
|
14.04.2025., 20:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Npibl kaže:
Pozdrav!
Što je doktor rekao Olivi koliko je trudna?
|
8 tjedan trudnoće
|
|
|
14.04.2025., 20:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2023.
|
Izjednačavanje Ayle i Fiko  , na to sam ostala i bez slike i bez tona
Po svemu sudeći prema slikama, imamo danas feštu, svi tip top, cakum pakum, direkt s kraljevskih dvora, Saki je kraljica Elizabeta Albora mjesta, ma ni njoj nije do koljena ni cijela kraljevska loza  
Ima se, meže se, vala dragom Dinersu koji će nekome izgleda blokirati sljedeći mjesec, ali ajde štedi se na glazbenim streaming servisima 
Mine je hamile(pretvaram se da sam šokirana moment  )
|
14.04.2025., 20:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
duchessa kaže:
Eto ga na…trudna je Mine 
|
S kim? 
|
14.04.2025., 20:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ema1 kaže:
S kim? 
|
Nije rečeno, najvjerojatnije Cihan…ak je 8 tjedana trudna…
U turskim serijama vrijeme je relativan pojam 
|
|
|
14.04.2025., 21:06
|
|
Registrirani korisnik
|
Eh da.... slabo racunaju vrijeme trudnoce...
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:23.
|
|
|
|