Alternativno liječenje Sve ono što ne spada u službenu medicinu |
|
|
20.02.2025., 20:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2011.
|
Quote:
Uranija kaže:
Sir nije strogo mliječni proizvod jer je fermentirao. A on čak preporuča posni.
|
postoje i takvi materijali, od johane budwig, pročitajte, nije to beroš izmislio samo je nadodao voće po krvnoj grupi
i po pravilu ako se dobro sjećam to kod nje nije bio ovaj posni sir iz lidla nego SKUTA
ali ovo je sve prilagođeno današnjem životu i posni sir je dobar i da što manje ima masnoće i to je to, kombinacija njega i lana i dobije se ono o čemu je johana pričala....
|
|
|
21.02.2025., 08:11
|
|
Šija
Registracija: Jun 2008.
|
Quote:
dotur tonci kaže:
na sirovoj prehrani sam
|
Sve jasno.
Moja sućut tvojoj probavi.
|
|
|
21.02.2025., 09:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2023.
|
Quote:
Uranija kaže:
Sve jasno.
Moja sućut tvojoj probavi.
|
hoćeš reći da voće/povrće puno vlakana koje se probavi kroz pola sata do sat i ne stvara opterećenje za organizam je štetno za probavu naspram mesa koje kruli i raspada se u želucu satima
ali nisam siguran je li se sada samo zezaš jer je ovo izjava za anale 
|
|
|
21.02.2025., 09:22
|
|
Šija
|
Quote:
dotur tonci kaže:
hoćeš reći da voće/povrće puno vlakana koje se probavi kroz pola sata do sat i ne stvara opterećenje za organizam je štetno za probavu naspram mesa koje kruli i raspada se u želucu satima
ali nisam siguran je li se sada samo zezaš jer je ovo izjava za anale 
|
Kakva jbn vlakna, šta si dio animalnog carstva pa ti trebaju?
Tko ti puni glavu tim glupostima?
Ajde vegeterijance još i kužim, ali vas sirovce treba pod neki nadzor stavit.
Sjebat ćeš si crijeva i općenito zdravlje tom siromašnom prehranom, čovjek je svejed s naglaskom na mesnu dijetu.
Vlakna se probavljaju satima i danima.
https://www.frive.co.uk/blog/health-...-than-helpful/
Da vlakna... pa jebote patak.
|
|
|
21.02.2025., 10:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Uranija kaže:
Kakva jbn vlakna, šta si dio animalnog carstva pa ti trebaju?
Tko ti puni glavu tim glupostima?
Ajde vegeterijance još i kužim, ali vas sirovce treba pod neki nadzor stavit.
Sjebat ćeš si crijeva i općenito zdravlje tom siromašnom prehranom, čovjek je svejed s naglaskom na mesnu dijetu.
Vlakna se probavljaju satima i danima.
https://www.frive.co.uk/blog/health-...-than-helpful/
Da vlakna... pa jebote patak.
|
je li se ti zezaš ili ozbiljno? ako sam dobro shvatio govoriš da nam uopće ne trebaju vlakna?
znači svi znanstvenici prozivaju da jedemo premalo voća i povrća, unosimo premalo vlakna a ti kažeš da nam ona uopće nisu potrebna? 
|
|
|
21.02.2025., 10:30
|
|
Šija
|
Quote:
dotur tonci kaže:
je li se ti zezaš ili ozbiljno? ako sam dobro shvatio govoriš da nam uopće ne trebaju vlakna?
znači svi znanstvenici prozivaju da jedemo premalo voća i povrća, unosimo premalo vlakna a ti kažeš da nam ona uopće nisu potrebna? 
|
Koji svi znanstvenici? Misliš mediji koji guraju određeni proizvod?
Pa znanstvenici su gurali rafinirana ulja i margarine desetljećima.
Daj se trgni.
I pogledaj u ogledalo - jesi li ovca ili čovjek?
|
|
|
21.02.2025., 10:51
|
|
Liberalni cinik
Registracija: Nov 2011.
|
@doture, kada već govorimo o vlaknima, postoje dvije vrtste, topljiva u vodi i netopljiva u vodi. Kako su vlakna iz povrća i voća topljiva u vodi lakše će se probaviti od onih netopljivih u vodi koja su zapravo neprobavljiva. Ali su općenito dobra za probavu (doslovno očiste crijeva).
Za razliku od biljne hrane, meso se potpuno probavlja, imaš krivu informaciju da se meso satima probavlja i truli u želucu.
A s vlaknima se može i pretjerati... https://www.adiva.hr/nutricionizam/z...na-u-prehrani/
|
21.02.2025., 11:22
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Uranija kaže:
Koji svi znanstvenici? Misliš mediji koji guraju određeni proizvod?
Pa znanstvenici su gurali rafinirana ulja i margarine desetljećima.
Daj se trgni.
I pogledaj u ogledalo - jesi li ovca ili čovjek?
|
s majmunima dijelimo 99% DNA, i kako se oni hrane? mi smo jedini sisavci koji piju mlijeko i jedemo jaja od drugog sisavca, a meso trebamo skuhati i začiniti kako bi zapravo zamaskirali pravi miris i okus, inače bi nam bilo nejestivo
Quote:
Biljka kaže:
@doture, kada već govorimo o vlaknima, postoje dvije vrtste, topljiva u vodi i netopljiva u vodi. Kako su vlakna iz povrća i voća topljiva u vodi lakše će se probaviti od onih netopljivih u vodi koja su zapravo neprobavljiva. Ali su općenito dobra za probavu (doslovno očiste crijeva).
Za razliku od biljne hrane, meso se potpuno probavlja, imaš krivu informaciju da se meso satima probavlja i truli u želucu.
A s vlaknima se može i pretjerati... https://www.adiva.hr/nutricionizam/z...na-u-prehrani/
|
složit ćemo se onda da su vlakna potrebna, naravno da ne valja pretjerivati, ali jednako tako i većina ljudi danas unosi veoma veoma malo vlakana, ako i uopće išta
šta hoćeš reći da se biljna hrana dulje probavlja od mesa?
kako sam rekao unosom mesa, mliječnih i suhomesnatih proizvoda ne činimo dobro organizmu jer veća je šteta nego dobrobit, zaboga nisu bolnice pune ljudima koji su na voću, povrću, baš suprotno 
|
|
|
21.02.2025., 12:02
|
|
Šija
|
Quote:
dotur tonci kaže:
s majmunima dijelimo 99% DNA, i kako se oni hrane? mi smo jedini sisavci koji piju mlijeko i jedemo jaja od drugog sisavca, a meso trebamo skuhati i začiniti kako bi zapravo zamaskirali pravi miris i okus, inače bi nam bilo nejestivo
|
Ne znam kako da ti kažem, ali čovjek odnosno homo rod je prošao značajnu evoluciju od majmuna upravo jedenjem navedenog.
|
|
|
21.02.2025., 12:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Uranija kaže:
Ne znam kako da ti kažem, ali čovjek odnosno homo rod je prošao značajnu evoluciju od majmuna upravo jedenjem navedenog.
|
da i time se sve više udaljavamo od onog prirodnog da smo zaboravili kako se hraniti, ali mi ljudi smo pametni pa mi to malo zamaskiramo, iskemijamo, popržimo u tavi sa masti, uljem, začinima, aditivima, šećerom, soli,... da to lijepo izgleda i miriše
sve šta je novo i drukčije ne znači da je bolje i da nam odgovara ali s obzirom da su nam lijepo sve zapakirali i kako sam gore naveo zamaskirali, naučili su nas da je to naša hrana i da moramo što više toga konzumirati da bi se onda liječili od toga što su nam govorili da moramo jesti :bonk
|
|
|
21.02.2025., 12:16
|
|
Šija
|
Quote:
dotur tonci kaže:
da i time se sve više udaljavamo od onog prirodnog da smo zaboravili kako se hraniti, ali mi ljudi smo pametni pa mi to malo zamaskiramo, iskemijamo, popržimo u tavi sa masti, uljem, začinima, aditivima, šećerom, soli,... da to lijepo izgleda i miriše
sve šta je novo i drukčije ne znači da je bolje i da nam odgovara ali s obzirom da su nam lijepo sve zapakirali i kako sam gore naveo zamaskirali, naučili su nas da je to naša hrana i da moramo što više toga konzumirati da bi se onda liječili od toga što su nam govorili da moramo jesti :bonk
|
Ne, nego je čovjek postao lovac, pa zemljoradnik, pa mislioc, sve praćeno velikom koinzumacijom proteina koja je to omogućila, razvoj skeleta, mišića i mozga.
Vraćanjem na neke postavke prije svega toga je smrt za organizam i evoluiralu probavu.
Nešto kao kad bi se u kaljačama uputio na planinu od 2000m nv.
|
|
|
21.02.2025., 13:20
|
|
from YouTube planet
Registracija: May 2011.
|
Doture, i danas nas pilaš sa tom sirovom hranom, ali čak ni Denis Beroš to ne propagira, suprotno, rekao je da to ne savjetuje. 
Kontra svih tih tvojih ' svih znanstvenika'.
Tako da predlažem da ostanemo ontopic. 
|
|
|
21.02.2025., 15:05
|
|
Liberalni cinik
|
Quote:
dotur tonci kaže:
složit ćemo se onda da su vlakna potrebna, naravno da ne valja pretjerivati, ali jednako tako i većina ljudi danas unosi veoma veoma malo vlakana, ako i uopće išta
šta hoćeš reći da se biljna hrana dulje probavlja od mesa?
kako sam rekao unosom mesa, mliječnih i suhomesnatih proizvoda ne činimo dobro organizmu jer veća je šteta nego dobrobit, zaboga nisu bolnice pune ljudima koji su na voću, povrću, baš suprotno 
|
Evo, u nečem se i slažemo.
Da, biljna hrana se probavlja duže i teže od mesa. Na biljnoj hrani feces je voluminozniji, veći. Na čistom mesu fecesa gotovo nema ili je vrlo malen.
Meso treba jesti kao što su ga jeli nekada, nedjeljom i blagdanima. Suhomesnato samo domaće, industrijsko izbjegavati zbog nitrata.
Sirovom biljnom hranom u organizam između ostalog unosiš i antinutrijente pa razmisli.
|
21.02.2025., 15:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Mobil kaže:
Doture, i danas nas pilaš sa tom sirovom hranom, ali čak ni Denis Beroš to ne propagira, suprotno, rekao je da to ne savjetuje. 
Kontra svih tih tvojih ' svih znanstvenika'.
Tako da predlažem da ostanemo ontopic. 
|
je li rekao razlog zašto ne savjetuje sirovu prehranu, šta će se dogodit onom tko konzumira takvu vrstu prehrane?
|
|
|
21.02.2025., 16:09
|
|
Šija
|
Quote:
dotur tonci kaže:
je li rekao razlog zašto ne savjetuje sirovu prehranu, šta će se dogodit onom tko konzumira takvu vrstu prehrane?
|
To možeš i sam izguglat da nisi guru koji namjerno promovira tu prehranu.
Imaš i istraživanja na tu temu.
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC9105765/
Ukratko: pothranjenost, nedostatak nutrijenata, zaraza bakterijama/parazitima/pesticidima, gubitak mišićne mase, nedostatak vitamina b-kompleksa, anemija, ispiranje crijeva i posljedično čak oštećenje resica su rezultat takve prehrane.
|
|
|
21.02.2025., 16:21
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Uranija kaže:
To možeš i sam izguglat da nisi guru koji namjerno promovira tu prehranu.
Imaš i istraživanja na tu temu.
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC9105765/
Ukratko: pothranjenost, nedostatak nutrijenata, zaraza bakterijama/parazitima/pesticidima, gubitak mišićne mase, nedostatak vitamina b-kompleksa, anemija, ispiranje crijeva i posljedično čak oštećenje resica su rezultat takve prehrane.
|
ne mogu nigdje pronaći beroševo mišljenje i stav o sirovoj prehrani, pretraživao sam
zato ovi na mesnoj prehrani svi pucaju od zdravlja bez ikakvih bolesti, a vegani i sirovci žive u patnji i umiru prerano
ako dobro vidim u ovom istraživanju davali ljudima samo kg voća dnevno i onda kažu da su pothranjeni i fali im nutrijenata, pa naravno da je to premalo, ajme koji likovi
dnevno se jede 2-3kg voća, plus povrće i malo orašastih i sjemenki, to je oko 2000 kalorija, unose se doslovno svi nutrijenti što osobe na mesnoj prehrani teško da mogu ikako dostići, nema nikakvih izmjena, kuhanja hrane, čista priroda
p.s. naravno da beroš ne preporučuje sirovu jer ne bi mogao promovirati onda sve ove suplemente šta preporučuje a to je njegov glavni niše, i to je opet sve kemija, da mi je znati kako su ljudi preživjeli sve ove godine bez tih suplemenata
p.s. T. Colin Campbell Thomas M. Campbell II
Kineska studija : Najsveobuhvatnija studija o prehrani ikad provedena
https://mvinfo.hr/knjiga/5443/kinesk...ikad-provedena
nitko nije uspio nadmašiti ovakvu studiju na toliki broj ljudi
Quote:
Ta je studija jasno pokazala da su ljudi koji su jeli najviše hrane životinjskog porijekla imali najviše stope raka i kroničnih bolesti, te da je čak i relativno malen unos hrane životinjskog porijekla bio povezan sa štetnim učincima. Ljudi koji su jeli najviše hrane biljnog porijekla bili su najzdraviji i nisu bili skloni kroničnim bolestima.
Po mnogima, ovo je jedna od najvažnijih knjiga o prehrani ikad napisana. Utemeljena na pedantnim višegodišnjim istraživanjima
|
|
|
|
26.02.2025., 20:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2011.
|
Quote:
dotur tonci kaže:
/////////////////
p.s. naravno da beroš ne preporučuje sirovu jer ne bi mogao promovirati onda sve ove suplemente šta preporučuje a to je njegov glavni niše, i to je opet sve kemija, da mi je znati kako su ljudi preživjeli sve ove godine bez tih suplemenata
////////////////////
|
meni nije upitan stav o suplementima - koji naravno nije isključivo Berošev, ako malo zagrebeš tu ''scenu'' naći ćeš more istomišljenika, razlika je jedino šta točno preporučuju, ali u osnovi su to iste stvari +/- nešto.
meni nije čudno da bi nas krcali suplementima jer hrana nije ni blizu nutritivna kao prije. meni ima smisla beroš, ali mi šteka primjena  rado bih manje tableta i da mogu piti bilo kad 
počela sam pratit nekog dr.Berga, zasad mi se čini da govori isto šta i beroš glede suplemenata ali je on više za ove basic ili ja još nisam dovoljno daleko došla. E i Berg promovira keto prehranu za koju Beroš odmahne rukom ko da je neka stara neuka baba  kaže ,,ne znam šta ljudi izmišljaju kad imamo prehranu po KG''
|
|
|
17.03.2025., 21:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2011.
|
ekipa, koliko ono po berošu treba biti homocistein?
|
|
|
18.03.2025., 09:15
|
|
Liberalni cinik
|
Quote:
motun kaže:
|
Posjeti kardiologa, zajebi Beroša.
|
18.03.2025., 09:31
|
|
Šija
|
Quote:
motun kaže:
|
Do 9, 10 je već opstrukcija jetre.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:47.
|
|
|
|