Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Europska unija

Europska unija Ujedinjeni u različitosti

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.11.2023., 17:43   #161
Quote:
dariom2 kaže: Pogledaj post
Hoće li desničari izazvati zemljotres u Evropi: Godinu uoči izbora u EU bilježe veliki rast

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/h...rast/230809095
Ja se nekako nadam da ce uskoro doc konzervativna "revolucija" jer mi se nikako ne svidja smjer u kojem ide EU. Samo neka se biljezi rast desnice i dalje... Jedino mi nije po volji to sta su neke desnice u nekim drzavama pro ruske.
V8Motor is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2023., 12:53   #162
Quote:
V8Motor kaže: Pogledaj post
Ja se nekako nadam da ce uskoro doc konzervativna "revolucija" jer mi se nikako ne svidja smjer u kojem ide EU. Samo neka se biljezi rast desnice i dalje... Jedino mi nije po volji to sta su neke desnice u nekim drzavama pro ruske.
To da su neke desnice - a rekao bih ne neke, nego i većina - proruske je zapravo očekivano. Mene to nimalno ne iznenađuje s obzirom na njihov politički sastav i sadržaj inače. Žalosno je što takvi i što desnica uopće rješava probleme EU danas.
Sekundant is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.11.2023., 10:51   #163
Quote:
Sekundant kaže: Pogledaj post
To da su neke desnice - a rekao bih ne neke, nego i većina - proruske je zapravo očekivano. Mene to nimalno ne iznenađuje s obzirom na njihov politički sastav i sadržaj inače. Žalosno je što takvi i što desnica uopće rješava probleme EU danas.
Nisu proruske "desnice", nego su proruske krajnje desnice. Uostalom i krajnje lijeve stranke u Europi su isto tako proruske. To nije ni prvi ni zadnji put da ekstremi na isti ili sličan način razmišljaju.

Osim u Italiji, nigdje drugdje krajnja desnica nije na vlasti. Pa je i tamo jedna Meloni vrlo jasno osudila rusku agresiju.

Soft ljevica (zeleni i socijalisti) vlada već nekoliko godina u najvećoj europskoj ekonomiji te će, po svemu sudeći, glatko biti poražena na sljedećim općim izborima u Njemačkoj. Ili znaš ponuditi smislena rješenja, ili ne znaš. U nekakva čuda koja tobože nastupaju samo zato jer je određena politička opcija ove ili one boje došla na vlast vjeruju još samo stranački propagandisti.
Mimozni is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.11.2023., 20:18   #164
Bit ce isto što i 2019g tj postojece 3 grupe ce skupiti vecinu prema anketi.

https://en.wikipedia.org/wiki/Opinio...ament_election
dariom2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.12.2023., 14:50   #165
Ovo u Njemackoj ne bi nazvao soft ljevicom. To je hard-core hrpetina ekstremnih zagrizenih eko-ekstremista.
Adelholzener is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2024., 20:21   #166
došlo je do preokreta:

Charles Michel objavio da odustaje od kandidature za Europski parlament

Quote:
Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel danas je objavio da odustaje od kandidature za mjesto zastupnika u Europskom parlamentu i potvrdio da će na čelu Europskog vijeća ostati do kraja mandata.
Old 30.01.2024., 13:26   #167
Charles Michel mi uopce ne imponira. Koga briga za njega? Dio establishmenta koji nije napravio nista za gradjane!
Adelholzener is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2024., 08:57   #168
Današnji članak u Jutranjem, s kojim dijelim mišljenje, jer secira stanje u EU otprilike onak kak i ja to vidim, osim u dijelu da je selidba u Ameriku spasonosno rješenje.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...opisa-15422323
Dorida is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.02.2024., 11:04   #169
Quote:
Dorida kaže: Pogledaj post
Današnji članak u Jutranjem, s kojim dijelim mišljenje, jer secira stanje u EU otprilike onak kak i ja to vidim, osim u dijelu da je selidba u Ameriku spasonosno rješenje.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...opisa-15422323
Pa sad, ako gledas wokizam, tu je Amerika daleko zesca od EU, pogotovo sa svojim mjesanim stanovnistvom, pa vise ni ne znas kao stranac koga si majmuna uvrijedio svojim rijecima. I daleko je vise podjeljena i manje tolerantna prema drugacijima.

Ako gledas sanse za rat, hmm, to je vrlo kompliciratno pitanje, ali tesko mi je zamisliti da bi u EU, usprkos njenoj nespremnosti, moglo doci do velikog rata s ruzijom. ruzija nije sposobna niti osvojiti Ukrainu koju je napala nespremnu. EU populacijski daleko vise nadmasuje ruziju nego sto ruzija nadmasuje Ukrainu, a po bogatstvu nemjerljivo vise. Jedino sto je nespremna za rat. Zapadni dio je i nevoljan trositi na obranu. Istocni se predomislio nakon sto gleda susjedstvo. Ja bi sve jedno procjenio da su sanse za ozbiljan rat za EU vrlo, vrlo niske. Mozda cak i nize nego sanse za gradjanski u USA.

Ekonomski USA napreduje bolje od EU. Ali raspodjela toga je daleko nejednakija nego u EU. Tko je u USA bogat taj je stvarno bogat, tko je siromasan, spava na ulici. Za bolje poslove u USA je klika, traze "american experience", traze da si zavrsio neki njima drag americki colledge, sve s ciljem da te losije plate. Moras se natjecati sa pola svemira koji bi dosao u USA raditi. Jebu te u mozak s dozvolama, a onda gledaj ekipu koja odje preko Rio Grande i dobije besplatno svasta i pitaj se WTF?!

Meni se cini da je trenutno glavna prednost USA da su daleko rezistentniji na zelene budalastine nego EU, iako cini se da ce se to i u EU promjeniti.
Adelholzener is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.04.2024., 20:53   #170
Nikakvih promjena po ovom pollu ,kao i 2019g. EPP,SD,Renew imaju vecinu.

https://www.politico.eu/europe-poll-...ment-election/
dariom2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.04.2024., 11:54   #171
Novi napad na slobodu govora u EU

BBC javlja:
https://www.youtube.com/watch?v=-kZolk9EoMA
Briselska policija po nalogu gradonačelnika spriječila NatCon, skup "krajnih" desničara, poput trenutnog mađarskog premijera Viktora Orbana, bivše (nedavne) britanske ministrice vanjskih poslova Suelle Braverman, brexitovca Nigela Faragea, itd:

Kako na to gleda Novara, jedan lijevi britanski medij (još ljeviji od BBC-a):
Farage SHUT DOWN By Brussels Police
https://www.youtube.com/watch?v=GDcErLa7YbY
Gradonačelnik Bruxellesa, Emir Kir, kaže: "... far-right is not welcome".

Kako o tome izvještava jedan (relativno) nezavisan američki medij, The Hill:
https://www.youtube.com/watch?v=RjQ1q-BdaaQ
OUTRAGEOUS: NatCon Event SHUTDOWN By Brussels Police, Mayor
Briahna Joy Gray and Robby Soave react to mayor of Brussels ordering right-wing conference (The National Conservatism Conference) to be shuttered.
Hlebyn is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.04.2024., 12:39   #172
UPDATE: BBC javlja da je ova zabrana skupa NatCon ipak ukinuta (odlukom "vrhovnog administrativnog suda") pa će se nastaviti uz "budnost", kaže gradonačelnik Buxellesa, Emir Kir:
https://www.bbc.com/news/world-europe-68826578
National Conservatism Conference: Right-wing Brussels event resumes after legal U-turn
Citat dijela BBCjevog članka:
"An international right-wing conference in Brussels has been allowed to go ahead on its second day after a ban by the local mayor was overturned.

Belgium's top administrative court said in an overnight ruling that the ban violated the country's constitutional right to peaceful assembly.

Mayor Emir Kir had said he wanted to ensure public security.

But Mr Kir later confirmed the conference would go ahead - although he said he would remain "vigilant".

Brexiteer Nigel Farage, Hungary's Prime Minister Viktor Orban and several other right-wing European politicians are attending the event.

Legal advocacy organisation ADF, which backed the organisers of the National Conservatism conference, said that Tuesday's events were "a dark mark on European democracy".

"No official should have the power to shut down free and peaceful assembly merely because he disagrees with what is being said," ADF added.

French far-right politician Eric Zemmour, who was prevented from entering the venue on Tuesday, told reporters on site: "Thanks to God, thanks to the pressure we exerted, thanks to the scandal in all of Europe, Europe has shown that it was still the continent of liberal democracy and of the rule of law."

People were stopped from entering the conference a few hours after it began on Tuesday morning, although it continued for those inside.

Police blocked the entrance to the venue and did not permit anyone to enter, although people were allowed to leave. ... "

Quote:
Hlebyn kaže: Pogledaj post
BBC javlja:
https://www.youtube.com/watch?v=-kZolk9EoMA
Briselska policija po nalogu gradonačelnika spriječila NatCon, skup "krajnih" desničara, poput trenutnog mađarskog premijera Viktora Orbana, bivše (nedavne) britanske ministrice vanjskih poslova Suelle Braverman, brexitovca Nigela Faragea, itd:

Kako na to gleda Novara, jedan lijevi britanski medij (još ljeviji od BBC-a):
Farage SHUT DOWN By Brussels Police
https://www.youtube.com/watch?v=GDcErLa7YbY
Gradonačelnik Bruxellesa, Emir Kir, kaže: "... far-right is not welcome".

Kako o tome izvještava jedan (relativno) nezavisan američki medij, The Hill:
https://www.youtube.com/watch?v=RjQ1q-BdaaQ
OUTRAGEOUS: NatCon Event SHUTDOWN By Brussels Police, Mayor
Briahna Joy Gray and Robby Soave react to mayor of Brussels ordering right-wing conference (The National Conservatism Conference) to be shuttered.
Hlebyn is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.05.2024., 21:44   #173
Quote:
Hlebyn kaže: Pogledaj post
UPDATE: BBC javlja da je ova zabrana skupa NatCon ipak ukinuta (odlukom "vrhovnog administrativnog suda") pa će se nastaviti uz "budnost", kaže gradonačelnik Buxellesa, Emir Kir
Kir nije "gradonačelnik Bruxellesa", nego načelnik jedne od gradskih općina. I to općine koja je jedna od najsiromašnijih i uz to naširoko poznata po nasilju i kriminalu.

Pripada socijalistima, turskog je podrijetla, a ovim potezom ne samo da je posve nelegalno djelovao, nego je istovremeno napravio golemu besplatnu reklamu za Faragea i njegove pajdaše. Da nije te zabrane bilo, nitko ne bi obratio pozornost na taj skup.
Mimozni is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.05.2024., 09:53   #174
Pa to je uzasno. Neki lokalni opcinar krsi Ustav, zabranjuje politicki skup, zabrana mu padne na sudu i po opcinara nema nikakvih posljedica? Kako covijek koji djeluje protivno Ustavu s pozicije javnog sluzbenika moze ostati u javnoj sluzbi?
Adelholzener is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2024., 16:08   #175
Sadašnji EU parlament nijr izglasao koliko znam da se ispitaju SMSovi vonleiden. Nadam se bokjem EU parlamentu sljedećem sazivu.
Jur1a is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.05.2024., 13:05   #176
Izbori za EU parlament 2024

Mislim da bi trebala postojati posebna tema o predstojećim EU izborima.

No bilo kako bilo, moje pitanje se odnosi na stav hrvatskih stranaka koje izlaze na izbore o migracijama iz neevropskih zemalja?

Ono što me najviše zanima nije pitanje legalističkog stava prema ilegalnosti migracija i da li/kako deportirati ilegalne migrane iz Evrope, nego šire pitanje zamjene evropskih populacija migrantskim, odnosno kako se pojedine stranke izjašnjavaju o tim etničkim i civilizacijskim pitanjima i transformacijama, ako se uopće izjašnjavaju.

Zanima me i koje su RH stranke i potencijalni predstavnici spremni surađivati sa strankama sa izraženijim anti-imigrantskim stavovima iz drugih Evropskih zemalja?
The Avenger is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2024., 17:28   #177
Quote:
The Avenger kaže: Pogledaj post
No bilo kako bilo, moje pitanje se odnosi na stav hrvatskih stranaka koje izlaze na izbore o migracijama iz neevropskih zemalja?
Vecina kandidata suti i nada se masnim placama i putnim troskovima.

Quote:
Ono što me najviše zanima nije pitanje legalističkog stava prema ilegalnosti migracija i da li/kako deportirati ilegalne migrane iz Evrope, nego šire pitanje zamjene evropskih populacija migrantskim, odnosno kako se pojedine stranke izjašnjavaju o tim etničkim i civilizacijskim pitanjima i transformacijama, ako se uopće izjašnjavaju.
Ako bi se neki kandidat drznuo izjaviti nesto tako, odmah ga proglase za ekstremnu desnicu i da doma ima Hitlerovu sliku. Iako vecina glasaca razmislja upravo tako.

Quote:
Zanima me i koje su RH stranke i potencijalni predstavnici spremni surađivati sa strankama sa izraženijim anti-imigrantskim stavovima iz drugih Evropskih zemalja?
Desnica. Sto desnije, tim restriktivnije se drze prema migracijama. Sto ljevije tim afirmativnije.
Adelholzener is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.05.2024., 02:14   #178
Quote:
Od stranaka koje imaju šanse za prelazak izbornog praga (barem prema anketama), to su Most i Domovinski pokret.
bigic is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.05.2024., 10:47   #179
kome u Hrvatskoj dati glas tko bi se priključio ovom klubu?
https://en.wikipedia.org/wiki/Identity_and_Democracy

edit

Quote:
Mislim da bi trebala postojati posebna tema o predstojećim EU izborima.

sad sam tek vidio tvoj upis...
Podržavam otvaranje teme na temu predstojećih izbora za EU parlament

Adelholzenerov odgovor nije neka sreća,
bigic sugerira DP koji mi je pak odbojan
...da mogu, dao bih glas AfD-u

trenutno je L'Amour Toujour na top listama

a Ljevica nije nužno liberalna. KPJ kao kontraprimjer

Edit2:
Iskočila mi reklama Tomislava Ilčića s narativom antiimigracije
…tko je to?
Old 02.06.2024., 09:26   #180
Tema o EU izborima:
https://www.forum.hr/showthread.php?p=103317673
Andrej is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:33.