Nekretnine Vlasništvo, posjed, gruntovnica, porezi i dr. |
|
|
16.07.2024., 13:44
|
|
Dražesna
Registracija: Sep 2020.
|
Quote:
Velika_kokos kaže:
E, ali ja nisam karakter za to. U tom je problem.
|
Platiš nekome da to riješi umjesto tebe.
S tim ćeš ubit dvije muhe jednim udarcem; buka će prestat, a susjedima će lik biti nepoznat i neće znati tko stoji iza akcije, tako da tebe nitko neće dirati.
Edit: mislim na onaj moj prijedlog.
Quote:
Lovely Lady kaže:
Ili možda da neki malo jači striček ih dođe upozoriti da stišaju te zvučnike ili će im isti završiti u obližnjem potoku. Ili pak zgnječeni u kontjeneru za plastiku. 
|
Poanta je da se klinci i roditelji useru jer od državnih službi nema vajde. Sviraš kurcu s tim dopisima i žalbama.
|
16.07.2024., 15:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
Quote:
Velika_kokos kaže:
Igralište u ulici, naravno, prva smo kuća do - ne smeta mi vika, psovanje, deračine - ali donesu zvučnik i puštaju muziku od četiri popodne do deset navečer - jer košarka se ne može igrati bez toga. Probali smo upozorit roditelje, ali svi su jako osjetljivi na svoju djecu. I tako cijelo ljeto
|
I onda kad netko veli ,kuća je mir.
Sent from my SM-F721B using Tapatalk
|
|
16.07.2024., 17:14
|
|
I like my truck
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
Kymatica kaže:
|
Zavisi gdje živiš i koliko imaš okućnice....
|
|
16.07.2024., 17:24
|
|
Grička vještica
Registracija: Feb 2012.
|
Zivimo medu neciviliziranim divljacima u drzavi koja ih brani i na njihovoj je strani.
I ne mozes nista.
Jer nema kriticne mase koja je civilizirana i naucena na/prilagođena za zivot u zajednici.
|
17.07.2024., 06:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2015.
|
Quote:
NeprijateljBr1 kaže:
Jedan hitac iz puške u zvučnik sve riješava 
|
Quote:
Lovely Lady kaže:
Platiš nekome da to riješi umjesto tebe.
S tim ćeš ubit dvije muhe jednim udarcem; buka će prestat, a susjedima će lik biti nepoznat i neće znati tko stoji iza akcije, tako da tebe nitko neće dirati.
Edit: mislim na onaj moj prijedlog.
Poanta je da se klinci i roditelji useru jer od državnih službi nema vajde. Sviraš kurcu s tim dopisima i žalbama.
|
Sramota je da pravni podforum nema moderatora i da se mogu pisat ovakve bedastoće koje će počinitelju donijeti sigurne kaznene prijave , pritvor i tko zna kakve kazne...
|
|
|
17.07.2024., 06:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Kymatica kaže:
|
Ako si u kući imaš neuporedivo veće mogućnosti za zaštitu svojih prava i svog mira, jer svatko tko krši neki zakon može biti pravno sankcioniran. U zgradi sa suvlasništvom i stanovima, mnogi sporovi su između suvlasnika, i policija je tu nemoćna - to moraš rješavati na sudu. Recimo, ovakva buka da je iza 10 sati navečer, policija bi morala to rastjerati po prijavi, dok kada imaš tulum u susjednom stanu u zgradi možeš se slikati.
|
|
|
17.07.2024., 06:56
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Sophsy kaže:
Pasivna agresija?
Stojiš na par metara i gledaš ih cijelo vrijeme svaki dan.
Nije zabranjeno stajati.
Inkomodirati će ih 
|
Gledanje neće.
Snimanje bi moglo.
Naročito kada oni policiji tvrde da ne puštaju glazbu.
Quote:
Naravno, pišeš policiji, pišeš mjesnom odboru, vijeću gradske četvrti ili kaj već imate. Da ostane zabilježeno da postoji problem.
|
Ne pišeš, nego urudžbiraš dopis, prigovor, prijavu. Da ti na tvoj primjerak potvrde primitak.
Tako nitko ne može reći da se spis ili mejl zagubio, a telefonski pozivi se uopće ne računaju ako nisu na 112 što se snima.
U dopisima treba biti konstruktivan pristup, opisati provlem da je to nekad bila pustopoljina i kupljalište mladeži, u redu je da se oni okupljaju... ali neka se lokalna uprava potrudi i nađe drugu primjereniju lokaciju za takve evente a ne da se tambura po cijeli dan pod nečijim prozorom.
Quote:
Snimiš više puta, ako treba dan za danom.
Poslije možeš napraviti kopije snimke a na jednoj koju pokazuješ zamutiš face.
|
Ne moraš zamutit face osim maloljetnicima i ako to sam staviš na jubito.
Ako je dokaz za policiju i sud, najbolje je da je original.
A glede 'pasivne agresije'.
Recimo ako nikakve prijave ne urode adekvatnom reakcijom, kupiš i ti taj zvučnik, i lijepo kamping stolac i zasjedneš pred kuću nekog od tih roditelja.
I puštaš glazbu.
Ako voli narodnjake, puštaš rok i opere, i obrnuto... Ako pozovu policiju, pitaš policajce zašto su sada došli kada na tvoje prijave ne reagiraju... optužiš ih da te diskriminiraju, blabla... postaviš člana obitelji ili prijatelja da iz primjerene udaljenosti snima njihovu intervenciju, to će dodatno osigurati da budu pristojni. Ne svađaš se sa njima, ako ti narede da se makneš učiniš to. Tako oni drugi puta ne mogu ne reagirati kada ovi delinkventi budu isto navijali glazbu.
Po potrebi ponavljaš radnju da se utvrdi gradivo.
Možda i pred uredom gradonačelnika ili županijskom upravom, ako oni ne reagiraju.
Sve snimljeno i cijela priča može na kraju biti i dobra reportaža za neku emisiju tipa 'provjereno', a moguće i temelj za kakvu tužbu.
|
|
|
17.07.2024., 07:15
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
thortwins kaže:
Ako si u kući imaš neuporedivo veće mogućnosti za zaštitu svojih prava i svog mira, jer svatko tko krši neki zakon može biti pravno sankcioniran. U zgradi sa suvlasništvom i stanovima, mnogi sporovi su između suvlasnika, i policija je tu nemoćna - to moraš rješavati na sudu. Recimo, ovakva buka da je iza 10 sati navečer, policija bi morala to rastjerati po prijavi, dok kada imaš tulum u susjednom stanu u zgradi možeš se slikati.
|
Obrnuto je.
U kući vas Je manje, I susjedi ste pa se teze zamjerati.
U zgradi je ouno stanara, em će više ljudi zvati policiju, em će policija brzo reagirati.
Dok sam bila U kući, moraš istrpiti, jer vas je 6 susjeda, I nitko se neće zamjerati.
A I stav Je, u svojoj sam kući, imam pravo se zabavljati kako ja hoću.
U zgradi je bar meni, punoooo mirnije, I osiguran si jer vas je vise.
|
|
17.07.2024., 08:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2011.
|
U kući imaš slobodu staviti sebi najbolju fasadu i zatvore i generalno kad zatvoriš vani mogu bombe padati. Svaki vatromet, obližnji koncert, feštu u susjedstvu, dernjavu po ulici, nevrijeme prespavamo ko topovi. Ako su ti ostali ukućani u višekatnici ok ili ako si potpuno sam, više mira od toga ne ide, iako ti je prva kuća na 10 m do tebe. U zgradi se daleko teže izolirati, jer dosta je da jedan pravi dar mar par katova niže ili više, vibrira cijela zgrada, koliko god ti sve zatvorio. A i vanjske zvukove je daleko teže blokirati.
Ali treba naravno isfinancirati izolaciju, a taj dio nije jeftin.
E sad ako netko pod mir u kući podrazumijeva rastvorene prozore, spavanje na balkonu, lješkanje na ljuljački i tišinu oko sebe, taj dio je nemoguć. I u šumi će ga smetati zrikavci. Nema više ni praznih cesta noću jer ljudi rade razne smjene, dolaze, odlaze, kad god se nađeš vani nekoga ćeš sresti, kamo li ostatak dana.
Život se promijenio. Meni je tu nerealno previše kriviti djecu što u 11 navečer na igralištu puštaju glazbu i druže se kad se do 10 vidi i u 11h je još vani 29-30°, ljeto je, sigurno neće tako u prosincu kad bude -2° i mrak u 16h. Ja bi ih pohvalila što se druže tu umjesto da puše i alkoholiziraju se u kakvom klubu... Al to sam ja  Popustite malo, stavite čepove u uši, zamislite da su vam u grupici djeca i unučad (je znam, vaši su u 8 u krevetima).
Ovo je čisto današnjica kad svi plaču kukaju kako nema djece, kako je mladost upropaštena, kako ih zanimaju samo ekrani, kako je socijalizacija nula bodova, igrališta služe za ništa i onda kad se nađe neko igralište koje stvarno i služi svrsi, park, gdje ima djece, eto nekoga tko bi ih tu stavio sat ujutro i sat popodne, po mogućnosti da sjede i igraju se franjama
Btw i u moje vrijeme tamo prije 30-35g je obavezno bila neka baba s prvog kata koje je zalijevala djecu vodom i bacala smeće s balkona  i tad im se mentalno pokazivao srednji prst i opsovalo (naglas nije smjelo  ) , a dalje se nastavljalo igrat, ljeti po cijele dane, doma se išlo samo na obroke, ako se baš moralo.
|
|
|
17.07.2024., 12:56
|
|
Registrirani korisnik
|
To je taj mentalitet kuća, ok je kad netko pusta muziku u 23 h.
Nikad mi to nije bilo jasno , taj osjećaj da zato jer ja ne radim ujutro, I sluša mi se muzika, ok je da i svi drugi moraju. Centar svijeta.
Mene bi bilo sram da drugi ljudi moraju ista podnositi jer ja to želim. Meni je to oke, pa i drugima mora biti.
Puno narcisa ima.
|
|
17.07.2024., 13:18
|
|
Sláva Ukrajině
Registracija: Feb 2010.
|
nikakvo popustanje, cepici i slicno, posebno sada ljeti kada otvoreni prozori. ako netko u susjedstvu iza 23 galami, ima tulum, muzika odmah policija, ali odmah, posebno alergija ako pustaju nesto tipa azra, bajaga, balasevic, bijelo dugme i slicno to zovem i ranije. nema sto netko urlati i pustati muziku kada se spava
to sto su to ljudi koji spavaju do podne pa mogu divljati mene ne zanima.
|
|
|
17.07.2024., 13:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2009.
|
Jao, jao! Svašta ste napisali.
Ajmo redom - prvo - sva ova nasilna i pasivno agresivna rješenja odbacujem, kao što rekoh, nisam taj tip.
Drugo - ovo nije prva godina da se ja borim s tim problemom, ali obično bi se nakon dolaska policije sve malo primirilo na neko vrijeme, pa dođe jesen pa ne dolaze i sl..
Treće - svake godine je sve zabilježeno i poslano službeno na grad, državni inspektorat (to je tako bijedna i nesposobna institucija), a i druge službe.
Četvrto - remećenje javnog reda i mira nema vremenske odrednice. Moja je kuća zatvorena preko dana na ovim vrućinama, i vrata i prozori, radi se o periodu kad mrvicu osvježi, nakon 18, 19 - pa do negdje 22 sata. U Zakonu o zaštiti od buke propisane su razine buke i nakon 19 sati nastupa večernja razina koja je manja od dnevne razine. Ja navečer želim otvoriti prozore.
Da se razumijemo, ja sam znala da je tu igralište, i na njihovo psovanje, viku i galamu koja je znala trajati i duže nakon 23 h nitko nikad nije reagirao, nit ih išao smirivati iako je i to neprihvatljivo. Ali oni donesu zvučnik i pojačaju ga do daske i tako svaki dan u tjednu od 18, 19 do 22. Moj posjed je nekih 2000 m2 i to se čuje na svakom djelu posjeda i unutar moje kuće. Čuje se i kod susjeda, ali eto, imaju budalu koja se bori, pa su se okrenuli protiv mene.
Ponovno redovito šaljem snimke i mailove na grad. Mjerenje buke je ništ koristi jer se najavljuje 2 dana unaprijed svim strankama i naravno da tad neće biti nikog na igralištu.
Kao što je netko napisao, živimo u državi koja štiti primitivne budale, imamo zakone reda radi kojih se nitko ne drži.
Priča je izašla u lokalnim medijima - komentari su bili da kaj mi hoćemo da smo znali gdje živimo, da nam djeca smetaju i sl., da je igralište tu od te i te godine i sl... Dakle, sve primitivizam na najjače.
I
|
|
|
17.07.2024., 14:42
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
tiluriumm kaže:
Život se promijenio. Meni je tu nerealno previše kriviti djecu što u 11 navečer na igralištu puštaju glazbu i druže se kad se do 10 vidi i u 11h je još vani 29-30°, ljeto je, sigurno neće tako u prosincu kad bude -2° i mrak u 16h.
|
Postavljačica pitanja ne spori da se okupljaju i koriste igralište, nego da navijaju glazbu.
Otkad je to bjesomučno navijanje glazbe nasušna potreba?
Quote:
Ja bi ih pohvalila što se druže tu umjesto da puše i alkoholiziraju se u kakvom klubu...
|
A ti misliš da se na takvim 'okupljanjima ne puši marica i ne troši alkohol i tko zna što još?
Ja recimo znam da se na takvim okupljanjima koja sam ja razjurio pušila marica. I nije me smetala marica, nego navijanje glazbe.
Quote:
Al to sam ja Popustite malo, stavite čepove u uši,
|
Ti si slobodno stavljaj čepove.
Smatram se vrlo tolerantnom osobom, ali jednako tako stavljam jasne granice. Ako nekome kažem da me ne maltretira , da mi nešto smeta i da ne želim da to radi - bolje mu je da mi ne titra živac.
|
|
|
17.07.2024., 14:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2011.
|
Rekla je da igraju košarku. Nitko joj ne brani da ode tamo, ugasi im zvučnik, probije ga nogom i odšeta. Al ne, ona bi da njima tamo netko drugi to zabrani za vjeke vjekova. Bit će vještica djeci u svakom slučaju 
|
|
|
17.07.2024., 14:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Ok mi je da budem vještica. Samo nek mi policija/grad riješe zvučnike. Ja nemam taj gard da se postavim na tuđu djecu. Priznam, fali mi to.
Edit: već sam puno ljudi pitala za savjet, i slučajno sam naišla na ovaj podforum, pa da probam. Reko mi je jedan policajac da najbolje da se odselim da se to nikad neće riješiti. Imam ista prava ko i svi drugi sugrađani. Normalni dnevni zvukovi me ne smetaju - kosilice, sused flaksa il pili drva u 6 ujutro kad još nema sunca, ne zdere me to nimalo, ali ovo me pili u mozak.
|
|
|
17.07.2024., 15:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
tiluriumm kaže:
E sad ako netko pod mir u kući podrazumijeva rastvorene prozore, spavanje na balkonu, lješkanje na ljuljački i tišinu oko sebe, taj dio je nemoguć. I u šumi će ga smetati zrikavci. Nema više ni praznih cesta noću jer ljudi rade razne smjene, dolaze, odlaze, kad god se nađeš vani nekoga ćeš sresti, kamo li ostatak dana.
Život se promijenio. Meni je tu nerealno previše kriviti djecu što u 11 navečer na igralištu puštaju glazbu i druže se kad se do 10 vidi i u 11h je još vani 29-30°, ljeto je, sigurno neće tako u prosincu kad bude -2° i mrak u 16h. Ja bi ih pohvalila što se druže tu umjesto da puše i alkoholiziraju se u kakvom klubu... Al to sam ja  Popustite malo, stavite čepove u uši, zamislite da su vam u grupici djeca i unučad (je znam, vaši su u 8 u krevetima).
|
Imam i ja djecu, više njih, puno mlađe od ovih koji tu dolaze, deru se, cendraju i viču (moja djeca). I ljeti idu spavat oko 10, ne u 8. I kao što rekoh, bila sam svjesna da je tu igralište kad smo doselili, i ponavljam, nitko ništa ne kaže kad igraju, kad lopta lupa, kad galame, psuju i sl. Ali zašto im pobogu treba taj zvučnik? Hoću reći, pristala sam na igralište, ne na višesatno svakodnevno puštanje cajki (a da puštaju i što drugo, isto bi me iritiralo).
Neku večer nakon dolaska policije, igrali su bez muzike dalje, i navečer 15 do 10 zvone oni i pitaju dal bi mi smetalo da ostanu još nakon 10 (očito im je policija rekla da je u 10 razlaz) i ja kažem da naravno da mi ne smeta i da hvala što su prekinuli muziku. I mislim si ok, bit će bolje, skužili su problem, vide da nisam nerazumna. Ali drugi dan opet fakin zvučnik?!?!?
Pogodili ste bit problema - jadna nevina dječica. Bu hu
|
|
|
24.07.2024., 00:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2018.
|
Da dodam i ja nešto.
Vlasnik sam unutarnjeg parkirnog mjesta u stambenoj zgradi. Susjeda mjesto neposredno do mog izdala (bez ugovora) drugoj osobi.Ta druga osoba parkira kako joj se koji dan da. Ja parkirala tako da sam u svojim crtama, no mene je zagradila i zvala policiju da ne može ući na parkirno mjesto (ciji vlasnik i nije). I, gle cuda, meni kazu da sam propisno parkirala, ali me ujedno zamole da izvolim parkirati 'nekako 'zgodnije' za susjedu jer je ona, eto, osjetljiva osoba. U prevodu, babaroga koje se i oni boje.
Ima li neko pametnije rjesenje od stalnog zvanja policije  . Suprug mi je teski srcani bolesnik i imam potrebu automobil stalno imati na raspolaganju,
|
|
|
24.07.2024., 01:12
|
|
Grička vještica
Registracija: Feb 2012.
|
Quote:
Kymatica kaže:
Obrnuto je.
U kući vas Je manje, I susjedi ste pa se teze zamjerati.
U zgradi je ouno stanara, em će više ljudi zvati policiju, em će policija brzo reagirati.
Dok sam bila U kući, moraš istrpiti, jer vas je 6 susjeda, I nitko se neće zamjerati.
A I stav Je, u svojoj sam kući, imam pravo se zabavljati kako ja hoću.
U zgradi je bar meni, punoooo mirnije, I osiguran si jer vas je vise.
|
Sori, ali moram 
Nemaš ti pojma kakva je - bar u ovom kontekstu - kaljuža od države u kojoj mi živimo... vlada nekultura, primitivnost, divljaštvo. Takvi su zaštićeni; zakoni su na njihovoj strani, policija i sudstvo isto.
Da je u zgradi mirnije, i lakše... 
Samo imaš veći broj primitivaca po m2.
|
23.12.2024., 07:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Oktoberka kaže:
Da dodam i ja nešto.
Vlasnik sam unutarnjeg parkirnog mjesta u stambenoj zgradi. Susjeda mjesto neposredno do mog izdala (bez ugovora) drugoj osobi.Ta druga osoba parkira kako joj se koji dan da. Ja parkirala tako da sam u svojim crtama, no mene je zagradila i zvala policiju da ne može ući na parkirno mjesto (ciji vlasnik i nije). I, gle cuda, meni kazu da sam propisno parkirala, ali me ujedno zamole da izvolim parkirati 'nekako 'zgodnije' za susjedu jer je ona, eto, osjetljiva osoba. U prevodu, babaroga koje se i oni boje.
|
Na takve bisere policijskog službenika uvijek je univerzalni odgovor . " Možete li mi to dati napismeno?"
Uz opasku - u redu, ako ne možete vi, postavit ću pitanje policijskoj upravi.
Policajci su isto samo ljudi, i nastoje ići linijom manjeg otpora. Kada vide da poznajete svoja prava i ne padate na njihovo , zapravo' izmotavanje, pritisnuti će drugu stranu.
Quote:
Ima li neko pametnije rjesenje od stalnog zvanja policije . Suprug mi je teski srcani bolesnik i imam potrebu automobil stalno imati na raspolaganju,
|
Napišete pritužbu na postupanje policijskih službenika , ima uputa na stranicama MUPa.
|
|
|
23.12.2024., 08:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2015.
|
Ima li netko da poznaje zakon međe i je li to kod nas uopće uređeno?
Naime, susjed na terenu iznad mene krenuo obrađivati vrt.
Međutim ravnanjem terena podigao se za dobrih 50cm i sad je zemlja potpuno nagurana na moju ogradu. Naravno, sva kiša tako se slijeva u moj dio ali i ograda se narušava. Traktorom je zakočio žicu i naravno oštetio ju, jedan stup savijen...
Početno stanje je bilo, betonski zid 30cm iznad razine zemlje (moje i njegove) stupovi i pletena ograda/žica.
Prije nego krenem u ikakav obračun sa susjedom starosjediocem u selu, zanima me kakav je zakon (postoji li uopce) i na što se pozvati.
Najviše bi volio angažirati odvjetnika i poslati mu kući da sanira i vrati u početno stanje u razumnom roku od xy dana...
Znači da xy cm od mene vrati zemlju na razinu i napravi kanal kakav je bio...
Hvala
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:48.
|
|
|
|