Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Rekreacija > Trčanje

Trčanje Još samo 500 m...

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.10.2010., 15:33   #1881
Quote:
Smotani2 kaže: Pogledaj post
Tako je i pravilno.
Mislio sam, ne znam, da imaš namjeru u roku od 6 mjeseci istrčati maraton.
To ne bi bilo pametno...
A bome ni moguće
plavva is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2010., 16:28   #1882
...ja definitivno ne napredujem dovoljnom brzinom... bravo svi drugi!
morat ću se bolje izorganizitati!

Quote:
Smotani2 kaže: Pogledaj post
Da li si prejako zategnula tenisice?

mislim da nisam, ali da je to razlog bilo bi me stvarno jakooo sram..
mislim da je platfus u igri i da će ulošci riješiti problem.

stopala su mi ponovno jednako velika
Ružmarinka is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2010., 17:36   #1883
Pozdrav trkacice i trkaci

Eh, ma ljudi treba mi savijet.
Jucer poslje trcanja kada sam se ohladio pojavila se bol u preponi desne noge,toliko jako i nezgodno da sam jedva stao na nogu.
otrcao sam cca 7-8 km za cca 45min i za vrijeme trcanja nisam osijetio nikave teskoce niti bolove.
Uredno se zagrijem prije i istezem poslje trcanja, uffff .
E sad ,trcim u krug i ne mijenjam smijer i ta desna noga mi je vanjska , znam da je tu bila neka rasprava oko trcanaj malo u jednom smijeru pa onda u suprotnom, moze li to biti jedan od uzroka ?
Mislim da sam na forumu procitao da je to mozda i od pretjeranosti , ali trcim 3 -5 puta tjedno do 45 min lagano nesto ispod 6 min po km .
HMM, ocito da me ceka neko vriejme mirovanje .
Ako ima ko kakvog iskustva ili savjet sa slicnim tegobama ,hvala.
ex Nevera is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2010., 19:26   #1884
Quote:
Ružmarinka kaže: Pogledaj post
...ja definitivno ne napredujem dovoljnom brzinom... bravo svi drugi!
morat ću se bolje izorganizitati!

mislim da nisam, ali da je to razlog bilo bi me stvarno jakooo sram..
mislim da je platfus u igri i da će ulošci riješiti problem.

stopala su mi ponovno jednako velika
Nema te zašto biti sram - i meni se zna desiti da malo prejako zategnem tenisicu - to je naročito izraženo prilikom trčanja uzbrdo - počinje trnuti stoplalo.
Ako misliš da su ulošci rješenje, to bi stvarno trebali biti ulošci koji su izrađeni po mjeri - nikako oni "univerzalni".
Smotani2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2010., 21:46   #1885
Ja sam novi u ovom trčanju, a ima masu materijala na ovom forumu pročitati, ovih 48 str, i još 200 one dvi teme o trčanju koje su bile prije otvorene, pa da sve to ne čitam molio bih da mi date par savjeta.
Počeo sam trčati prije tjedan dana i tek trčim 1,5 km u 10 min, znam da je to premalo za trčat, ali se umorim i nemam puno kondicije,posli 15 min, brzo hodam. uzmite u obzir da sam i nedavno stao pušit. Treba mi par savjeta da uspješnije poboljšam kondiciju i smanjiti trbuščić.
1. Kako pravilno disati, nakon koliko koraka udahnuti,izdahniti zrak?
2. Što mi preporučate, jeli bolje trčati rano ujutro, ili popodne ako želim smršavit?
3. Jeli mi dovoljno trčati 3 puta tjedno, po 30 min(oko 5,5 km) kad dosegnem formu za to ili koliko mi preporučate da okvirno bude max.gornja granica za rekreativno trčanje?
4. Kakvu mi prehranu preporučujete?hranim se često pašta šutom(tjestenina s rajčicama), pohanim mesom, meso opčenito, pa me zanima dali li tu puno masnoće?nikako ne uzimam zelenje jer mi se baš ne sviđa, ali ću morati počet.
5. Imam doma ove tabletehttp://www.building-body.com/shop/pr...ex_-_90_kaps/# , pa jeli mi to pametno uzimati ako želim smršavit?
6. Koliko je optimalno mršaviti po tjednu, negdje sam pročitao 1 kg po tjednu, jeli to točno?
7. Kakve vježbe istezanja mi preporučujete, dali su vježbe istezanja iste za prije i posli trčanja?
8. Savjetovali su mi da prije vježbi istezanja prvo malo trčim da se mišići zagriju, koliko je preporučljivo to trčanje, jeli dovoljno 3-5 min trčanja za zagrijavanje?
9. Prilikom trčanja i bilo kakvog vježbanja organizam prvo uzima energiju iz mišića pa kad to potroši uzima iz sala, pa prema toj logici, pravljenjem trbušnjaka neće imati efekta na mršavljenje, jeli to točno?
10. moja ekipa za moj rođendan, za sprd su mi kupili ovu kremu za mršavljenje
http://www.cosmetic.com.hr/index.php...mart&Itemid=99 , kakvo je vaše mišljenje o tim kremama, ja mislim da je to samo papi lova i da to nema efekta?
Unaprijed zahvaljujem na korisnim savjetima

Zadnje uređivanje ekonomist0077 : 07.10.2010. at 21:58.
ekonomist0077 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2010., 22:28   #1886
Quote:
zuzi666 kaže: Pogledaj post

imam pitanje. koliki je rok valjanosti tenisica ako trčimo 5-6 puta tjedno? jel godinu dana previše? ja trčim u NB i ful sam zadovoljna. ne znoji mi se noga, ugodne su i nisu teške. ali si sada mislim,...kad ih trebam promijeniti?
Gle stvarno, nisam ni mislila na to da tenisice mogu prestati biti dobre za trčanje... Baš sam smoto. Ja sam ih do sada nesvjesno mijenjala kada bi mi potplati postali vidljivo šareni od trošenja...ali to je bio čisti refleks...ono...aj sad će biti za posao ( honorarno radim nešto gdje se podosta hoda po presvakakvom terenu ) a za trčanje se častim novima. I da, upravo sam postala svjesna toga da trebam nove... hehe...častim se slijedeći tjedan
Old 07.10.2010., 22:54   #1887
Quote:
ekonomist0077 kaže: Pogledaj post
nikako ne uzimam zelenje jer mi se baš ne sviđa, ali ću morati počet.
Dobra ti ova Nisam baš stručnjak za prehranu ali ako želiš zdravo tijelo, smanjenje težine, kondiciju i ponešto mišića, nećeš moći bez zelenila, kvalitetnih ugljikohidrata i proteina koji ne bi trebali izvirati ih pohanih šniclica. Imaš ovdje na rekreaciji dosta dobru temu o prehrani sportaša. Iako rekreativac, ako primijeniš korak po korak određene savjete o vrsti hrane i vremenu kada je najbolje konzumirati određene vrste namirnica, sportski će ti rezultati doživjeti osjetan napredak...ništa bez kvalitetnog goriva
Old 08.10.2010., 23:47   #1888
nitko ne trči danas?

evo ja istrčao 1ipol sat, tempom malo jačim od jogginga. Hladno je vani, jedva sam se oznojio.
Crag Hack is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.10.2010., 22:25   #1889
Sretno svima trkacima na sutrasnjem ZG-maratonu,
ugodno trcanje i sto bolje vrijeme
ex Nevera is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.10.2010., 13:34   #1890
Moram se pohvaliti da sam istrčao 18 km neki dan-6,33 min po km-za godinu dana sam spreman za prvi maraton
Beco is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.10.2010., 16:55   #1891
Quote:
richardwagner kaže: Pogledaj post
Molim pomoć,

ovako malo alkohola i predug jezik i pala oklada da moram istrčati 21 km.
Rok pripreme mjesec dana, 10.10 dan D.
Forma nikakva, cigarete kutija/dan, godina 31 kila 3-4 viška (trbušni zid...)
Probao sam trčati izdrzim max maximuma 5 km. Imam feeling da noge mogu još, one nisu problem, problem su pluća, prebrzo se zadišem i onda hvatam zrak ko riba na suhom.
Disanje udis nos - udis usta NE FUNKCIONIRA, jednostavno neide.
Spreman sam mjesec dana na sve vrste pripreme, ukljucujuci mjenjanje prehrane i prestanak pusenja.
Molim bilo kakav savjet nekog tko se kuzi,
dali imam ikakve sanse da odvalim tih 21 km?

e pa havala svima nizašto
kako nijedan pametan savjet nisam dobio od iskusnih (polu) maratonaca, koji BTW drže se kao da su Bogom dani talenti a'la Ronaldo, krenuo sam solo u projekt priprema. Prestao sam pušiti i izbacio fast food (koji je bio čest kod mene radim samo noćne...) Mjesec dana svaki dan nakon posla u 4 ujutro trčanje, nisam isao na km nego na vrijeme, od 30min. sam "uspio" doći do 70 min trčanja /neki meni normalni tepmo/ i na tome sam se zadržao.
Dva dana prije utrke nisam trčao, prehrana povrće, malo mesa krtog, prepolovljene porcije, međuobrok muessli iz Lidl-a...
Gospodo,
10. 10. 2010. u 10 sati startao sam, nakon 21 km usao u cilj s vremenom 1sat 50min.
Ogromnu krizu imao sam između Dubca i stadiona u povratku, cca između 7 i 11 km. usporio maximalno, nakon stadiona znao sam da sam već "blizu" Trgu, zaobišla me jedna preejebe.... žen. guza i ja pomalo za njom, odma je brže išlo. pokušavao sam koncertraciju imati na nekim drugim stvarima osim trčanja, tipa razmišljao sam na koliko sam km mjenjao ulje u autu i sl.
KOmad od Trga do Črnomerca i natrag (cca 6-7-8 km) sam odvalio životinjski, malo gledao u guzu, pio, jeo bananu i uspio. Zadnjih 1-2 km sam dobio neku energiju jer sam znao da sam full blizu, zadnjih 500 m sam uspio praktično neki lagani šprint nabacit.

Eto, ja sam uspio, da ubijaju me noge al OK, oklada je DOBIJENA!
Dogodine možda maraton, al onda dupla lova na okladi
Sada (5 sati nakon utrke) idem u Mc Donalds!!!!!!!
richardwagner is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.10.2010., 17:18   #1892
Cestitam! Zgleda da imas stofa za trcanje. Nadam se da nisi pokupil nikakvu ozljedu.
Old 10.10.2010., 18:12   #1893
Quote:
e pa havala svima nizašto
kako nijedan pametan savjet nisam dobio od iskusnih (polu) maratonaca, koji BTW drže se kao da su Bogom dani talenti a'la Ronaldo, krenuo sam solo u projekt priprema. Prestao sam pušiti i izbacio fast food (koji je bio čest kod mene radim samo noćne...) Mjesec dana svaki dan nakon posla u 4 ujutro trčanje, nisam isao na km nego na vrijeme, od 30min. sam "uspio" doći do 70 min trčanja /neki meni normalni tepmo/ i na tome sam se zadržao.
Dva dana prije utrke nisam trčao, prehrana povrće, malo mesa krtog, prepolovljene porcije, međuobrok muessli iz Lidl-a...
Gospodo,
10. 10. 2010. u 10 sati startao sam, nakon 21 km usao u cilj s vremenom 1sat 50min.
Ogromnu krizu imao sam između Dubca i stadiona u povratku, cca između 7 i 11 km. usporio maximalno, nakon stadiona znao sam da sam već "blizu" Trgu, zaobišla me jedna preejebe.... žen. guza i ja pomalo za njom, odma je brže išlo. pokušavao sam koncertraciju imati na nekim drugim stvarima osim trčanja, tipa razmišljao sam na koliko sam km mjenjao ulje u autu i sl.
KOmad od Trga do Črnomerca i natrag (cca 6-7-8 km) sam odvalio životinjski, malo gledao u guzu, pio, jeo bananu i uspio. Zadnjih 1-2 km sam dobio neku energiju jer sam znao da sam full blizu, zadnjih 500 m sam uspio praktično neki lagani šprint nabacit.

Eto, ja sam uspio, da ubijaju me noge al OK, oklada je DOBIJENA!
Dogodine možda maraton, al onda dupla lova na okladi
Sada (5 sati nakon utrke) idem u Mc Donalds!!!!!!!
Čestitam
Ali ako nastaviš trčati i jednog dana spremati se za maraton onda ćeš shvatiti zašto ti nitko nije mogao dati garancije da ćeš uz bilo kakav trening uspjeti dobiti okladu.
I da ti je neko rekao da moraš svaki dan ujutro u 4 ići na trčanje kaj bi mu rekao ?
Ali još jednom iskrene čestitke na pothvatu i nada da te neće zakvačiti neka postrace povreda
GoRo is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.10.2010., 18:34   #1894
Quote:
GoRo kaže: Pogledaj post
...
Mogu reći samo dvije riječi:

Čestitam. RESPECT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Quote:
Albatrios kaže: Pogledaj post
....
Također, čestitam!!

Dečki, izvrsni rezultati. Svaka čast.

Sad samo ostane još meni da osvjetlam obraz u Ljubljani.

Danas napravio zadnji tempo trening, 26 km u tempu maratona. ispalo je dosta brže ( išao sam po pulsu ), 4:39/km, prosječan puls 157, bez ikakvih oscilacija u brzini.
Sad mi stvarno nije jasno - da li sam pretjerao ili mi je to trenutna forma? :nezna:
Smotani2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.10.2010., 18:35   #1895
Quote:
...
Čestitam.
Potpisujem ono što ti je GoRo napisao.
Smotani2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.10.2010., 18:37   #1896
bilo bi glupo reći da me ne bole noge, bole me, ali mogu na njih, desno koljeno mi malo kao da me zateže al OK je, mogu na nogu bez problema, i ramena (???) neznam kakve to veze ima s trčanjem al osjetim ih.
Ostalo b.o.
Malo me kašalj mučio nakon trčanja, al vjerojatno posljedica pušenja, tek prije 3-4 tjedna sam prestao.
Sad sam ubio Big-Mac i pomfrit, i evo uživam u Žuji pšeničnoj (treća....)
richardwagner is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.10.2010., 18:47   #1897
Ramena te bole od položaja ruku kod trčanja. Svakih nekoliko desetaka minuta treba opustiti i protresti ruke.
Inače, i meni je piva poslije trčanja ...
Smotani2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.10.2010., 19:04   #1898
Quote:
....
U uvodnom postu si reko da ti je forma nikakva, a u reportu pišeš da si od 30 minuta dizao na 70.. Onda nije baš da ti je forma bila nikakva.

Ja sam te zamišljala da nemreš pretrčat 10 minuta u komadu kad si se javio..
U svakom slučaju, čestitam.
Sheeva is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.10.2010., 11:53   #1899
evo i mene....

dakle frendica i ja trčimo oko mjesec i pol, 3 puta tjedno... počele smo tako da smo mogle istrčati 9 min u komadu sad trčimo 55 min, skroz lagani tempo u komadu.

mislile smo doći do sat vremena pa onda lagano dizati tempo..

jel to dobar plan?

Pozz svima
Nymeria28 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.10.2010., 12:44   #1900
19.zagreb maraton

raw video - bez zvuka , prolaz 19 i 38 km

ZAGREB MARATON 2010 , CROATIA , prolaz na 19km - 1.dio
http://www.youtube.com/watch?v=6uxfFjmU9tY

ZAGREB MARATON 2010 , CROATIA , prolaz na 19km - 2.dio
http://www.youtube.com/watch?v=2khmO22_1G0

ZAGREB MARATON 2010 , CROATIA , prolaz na 19km - 3.dio
http://www.youtube.com/watch?v=Td1GdClyQ6M

ZAGREB MARATON 2010 , CROATIA , prolaz na 19km - 4.dio
http://www.youtube.com/watch?v=Sh3Bk5ea00w

ZAGREB MARATON 2010 , CROATIA , prolaz na 38km - 1.dio
http://www.youtube.com/watch?v=b85k_jnFUvA

ZAGREB MARATON 2010 , CROATIA , prolaz na 38km - 2.dio
http://www.youtube.com/watch?v=x-06BsMK9mE

ZAGREB MARATON 2010 , CROATIA , prolaz na 38km - 3.dio
http://www.youtube.com/watch?v=NwuM7tIFEP0
dadek73 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:31.