Potresi i obnova Potresi su prošli, nadamo se. Slijedi obnova. |
|
|
30.11.2021., 00:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2012.
|
Dovoljno se proslavila na velesajmu, hvala ali zasrala si kad si imala priliku, koji te nagon tjera gurat se u javnost? Šta je napravila?
a) prihvatila upravljačku poziciju u vrijeme najveće ludosti čovjeka s parkirališta. Nije znala kakav je čovjek s parkirališta?
b) užasno vodila podružnicu, nabila dugove, reducirala sajmove, brinula se samo o sebi i svom uredu
E sad, to na stranu, ako dođe Dejan Filipović neće biti ništa lošije nego dok je bio Vanđelić. Vanđelić nije radio baš ništa, bio je najveći uhljeb u državi. Pazi, oba su iz iste stranke, samo si je jedan dobar s Plenxom, a drugi nije. Što misliš, koji ima veće šanse za uspjeh, nesposoban podoban ili sposoban nepodoban?
Ravnatelj tog fonda može biti i Superman, dok god je polivalentni Horvat ministar, od obnove (i cijelog sektora graditeljstva) neće biti ništa. Tko i zašto čuva Horvata je jednako dobro pitanje kao tko i zašto gura Dejana.
|
|
|
30.11.2021., 00:06
|
|
Okajava grijehe
Registracija: May 2011.
|
To je istina.
|
|
|
01.12.2021., 14:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
Fitz kaže:
Tko je ta munjara Pavković? 
Ona bi nekoga tko je kao Vanđelić, ajme vrištim a skoro je ponoć  majke ti mile čovjek je napravio ništa, nula, možemovski je parazitirao, primao plaću za tu i tamo koju izjavu, dočekivao kraj radnog vremena, i takav ti je uzor za novog? Umjesto da tražiš Vanđelića 2, makni polivalentnog Horvata pa se možda nešto i dogodi  .
Ono, slažeš momčad za rally, odj... te Šebalj jer ništa u momčadi ne funkcionira, i sad sa strane netko komentira ajmo dovuć Ogiera, a auto ti nema prednje točkove, dok su zadnji zapekli 
|
Ma ne vjerujem da je problem bio u Vanđeliću.
Problem je što:
- HDZ želi kontrolirati Zagreb, tj budžet Grada 15 mlrd i Holding Grupe, još cca 7 mlrd. Nakon što je delator skviknuo, i ono utjecaja koji su imali je otišlo u vjetar. Da su s ekoji slzučajem naselili u gradonačečlnićku fotelju i imali većinu u Skupštini, još bi mi plakali za Bandićem kakav pakao bi nastao.
- HDZ želi uvaliti svojim pajdama posao na obnovi. Vidite uostalom ovo natezanje s Pripuzom. Igrači tog kalibra sasvim sigurno imaju debelu političku zaleđinu, masno plaćanu, jasno.
- traže posla Filipoviću, jer je idealan tip managera za HDZ: formalno obrazovan, tup, poslušan, bez obraza. Prednost mu je što je novi pa se za njime još ne vuku repovi kao za svim ostalim HDZovima od načelnika općine u nekoj vukojebini do premijera. Takav će napraviti sve šta partija traži od njega.
Zato se neće ništa promijeniti u obnovi Zagreba sve i da dođe Filipović na čelo Fonda. Pare ćemo morati vratiti EU jer radije da vrat epare nego da netko napravi ozbiljan posao s njima i time pobjegne iz HDZovih šapa. A ako što i prođe nekim čudom, HDZ će na državnoj razini napraviti tisuću i jedan problem s GUPom, zaštitom spomenika kulture, ekologijom, epidemiološkom zaštitom, apsolutno bilo čime. Tome uostalom i služe inspektori i Državni inspektorat - utjerivanju poslušnosti i reket ne-partijaca. Ako postojeća zakonska rješenja to ne omogućavaju, PUF, Sabor će u roku dva dana donijeti ispravak Zakona. To je modus operndi HDZa. Pa nije HDZ lud da prepusti nekome van DZa zalogajčić od 50tak milijardi kuna gdje se može prozvoljno muljati kao i prilikom obnove ratom oštećenih kuća. To im je core djelatnost - muljanje na ziđanju.
Uostalom, vidjet ćemo gdje će završiti Vanđelić. Za nekoga s njegovim CVom nema baš puno otvorenih pozicija u Hr.
|
|
|
01.12.2021., 14:55
|
|
Na porodiljnom
Registracija: Mar 2008.
|
Zbilja nevjerojatno. EU dala Vladi rok da potroši 5 milijardi kuna za obnovu. Ističe za 6 mjeseci, a izvukli smo samo 43 milijuna
Novac iz Fonda solidarnosti EU Hrvatskoj je uplaćen u prosincu 2020., kada je počeo teći rok od 18 mjeseci u kojem ta sredstva trebaju biti potrošena
https://www.telegram.hr/politika-kri...o-43-milijuna/
|
|
|
01.12.2021., 15:11
|
|
Okajava grijehe
|
Ovo je za kose si počupati od užasa
ruka-slave je u pravu.
|
|
|
02.12.2021., 19:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
AndrejX kaže:
Zbilja nevjerojatno. EU dala Vladi rok da potroši 5 milijardi kuna za obnovu. Ističe za 6 mjeseci, a izvukli smo samo 43 milijuna
Novac iz Fonda solidarnosti EU Hrvatskoj je uplaćen u prosincu 2020., kada je počeo teći rok od 18 mjeseci u kojem ta sredstva trebaju biti potrošena
https://www.telegram.hr/politika-kri...o-43-milijuna/
|
Piši kući propalo, sad da krenu pisatiprojekte, mogu uhvatiti više od par sto milijuna u narednih 6 mjeseci. Ako produže za još godinu dana, onda imaju šanse, ali moraju prvo platiti iz Grada hrpu inženjera koji će pisati elaborate....
|
|
|
03.12.2021., 22:37
|
|
Okajava grijehe
|
Da su dali volonterima koji rade od prvog dana, već bi Banija bila obnovljena.
To mislim na državu i Baniju.
A grad već radi punom parom i refundirat će si tu lovu.
|
|
|
04.12.2021., 00:00
|
|
nedostupan
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
Gingerina kaže:
Da su dali volonterima koji rade od prvog dana, već bi Banija bila obnovljena.
To mislim na državu i Baniju.
A grad već radi punom parom i refundirat će si tu lovu.
|
Gingerina, možda ali da je volontera u velikom broju...
Samo što su prošla ona vremena, kad se male ruke spoje, sve se može, sve se može... 
|
04.12.2021., 12:09
|
|
Okajava grijehe
|
Ovi su fantastično sposobni - Udruga Dobro Dobrim (DoDo). Samo da im je love, razvili bi ogromnu operativu. I sad uspijevaju puno s obzirom na sve.
https://www.youtube.com/watch?v=u7O_Pe8PhYY
|
|
|
04.12.2021., 17:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
|
Ne mogu nigdje naći onu gis kartu s evidencijom naljepnica po zgradama. Ima li tko link?
|
|
|
04.12.2021., 23:26
|
|
instruktor zavođenja
Registracija: Feb 2007.
|
Quote:
krešo05 kaže:
Ne mogu nigdje naći onu gis kartu s evidencijom naljepnica po zgradama. Ima li tko link?
|
https://gdi-training.maps.arcgis.com...serOrgUrl=true
Jel to to? Ja nemam pojma kako se u to ulogirati.
|
|
|
05.12.2021., 11:18
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Opal kaže:
|
To sam i ja našao. Prije nije trebao login za tu stranicu.
Pokušao sam se logirati i registrirati, ali bezuspješno. Ova karta je nužna kod kupovine stanova!
|
|
|
06.12.2021., 15:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2014.
|
|
|
|
06.12.2021., 19:28
|
|
the scorpion queen
Registracija: Mar 2020.
|
Ništa se neće napraviti ni u Zagrebu, ni u Sisku, ni u Petrinji.
Lova je isparila... ljudi će ostati u kontejnerima.
Vladajuće boli ku'ac za narod.
|
07.12.2021., 11:05
|
|
Vidoviti Milan
Registracija: Nov 2003.
|
Quote:
eagle29 kaže:
Ništa se neće napraviti ni u Zagrebu, ni u Sisku, ni u Petrinji.
Lova je isparila... ljudi će ostati u kontejnerima.
Vladajuće boli ku'ac za narod.
|
Nesto ce se desiti, ipak ce biti izbori za 2-3 god
Edit: mislim da su shvatili da ce ih EU tuziteljica progoniti ako ukradu od EU fondova, pa su se predomislili oko obnove
|
|
|
16.12.2021., 11:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Obzirom da se zakon o obnovi promijenio i da se obnavljaju kuće i bez prijavljenog prebivališta, zanima me do kad je rok za pokretanje postupka?
Naime, imam crvenu naljepnicu na kući koju sam pomalo adaptirao (nisam živio u njoj niti imao prijavljeno prebivalište ili boravište) i nisam mislio pokretati obnovu jer kuća sama po sebi nije građena jako kvalitetno te sam računao da mi se ne isplati davati 50% cijene obnove nego sam ju mislio kroz koju godinu srušiti i napraviti zamjenski objekt. Dakle po pitanju obnove nisam apsolutno ništa napravio osim što imam crvenu naljepnicu i dva statičkarska pregleda. Zanima me koji su mi sljedeći koraci i koji su rokovi.
Hvala
|
|
|
20.12.2021., 00:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
zgrabi priliku!
|
|
|
24.12.2021., 21:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Sad mogu u obnovu i oni bez prijave boravista/prebivalista u objektu? Cak i objekti koji nisu bili ni useljivi? Moze kakav detalj, ako se odnosi i na zute naljepnice, mozda da probam izvuci obnovu bolju od "obnove" 90ih koja i je uzrok urusavanju svega danas. Staticar jw komentirao u stilu da bi islo na crvenu, ali misli da je takvo bilo jos od obnove...
|
|
|
19.02.2022., 02:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2005.
|
Evo izvođači odahnuli na vijest da se sredstva za obnovu iz EU mogu koristiti do 30.05.2023.
|
|
|
16.03.2022., 20:43
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ratni profiter kaže:
|
I njega su zakljucali. Postoji li novi?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:40.
|
|
|
|