Natrag   Forum.hr > Razno > Baš razno

Baš razno Teme za koje još nije otvoren specijalizirani podforum.
Podforumi: Kolekcionarstvo, Quizorama.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.06.2024., 15:02   #1961
Quote:
Grimko kaže: Pogledaj post
a na 10 bočica se tu skupi bar 3-4 mililitra
nema šanse da je toliko, mililitar uvrh glave od 10 komada (been there, done that)
Odgovori s citatom
Old 29.06.2024., 18:55   #1962
Quote:
60nine kaže: Pogledaj post
nema šanse da je toliko, mililitar uvrh glave od 10 komada (been there, done that)
nisi valjda mjerio ahahhahaha
buje3000 is online now  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2024., 15:13   #1963
Quote:
buje3000 kaže: Pogledaj post
nisi valjda mjerio ahahhahaha
nisam, al znam otprilike kaj je mililitar, a kamoli 4-5
Odgovori s citatom
Old 30.06.2024., 22:27   #1964
...

stalno si razmisljam da sam nekaj zaboravila, sjetim se onda da vam se hocu javit al nikak stic (zakaj ste nakon 30 godina ubili zenu? pa stalno govorim, danas cu, sutra cu, nikak stic...) - ali htjela sam vam se javno zahvaliti na pomoci i kaj sam profi vejperica, izmedju ostalog i zahvaljujuci vama.
nisam zapalila pljugu 5 god s 22.6.! juhuuuu
na geekvape-u sam, super zadovoljna, sad sam uzela onaj novi aegis, cak i sama ga znam ocistiti (juhuu). samo nic shot tekucine koristim, mislim da bi mogla otvoriti trgovinu kolko ih imam. al redovno dajem, pa mijenjam, pa dobijem... to mi je kao sa slicicama, svatko ima svoje zadovoljstvo.
nadam se da ste svi dobro, i super ste! thnx a lot!
Old 01.07.2024., 09:49   #1965
Quote:
Mjerio sam. Bodul u meni je prejak. Svaka kap se računa. Imao sam 3 "prazne" bočice gotove tekućine. Nakon rezanaja i iscjeđivanja do zadnje kapi, preko pola poda napunio (kapacitet 2ml). Ovisi jako o dizajnu bočice, ali nikad ne iscuri sve, ostane 0.3-0.5 ml. Zato pustim da se sve fino na dnu staloži, režem na pola i onda sa špricom sve "usisam".
Old 01.07.2024., 10:00   #1966
Quote:
sidora kaže: Pogledaj post
stalno si razmisljam da sam nekaj zaboravila, sjetim se onda da vam se hocu javit al nikak stic (zakaj ste nakon 30 godina ubili zenu? pa stalno govorim, danas cu, sutra cu, nikak stic...) - ali htjela sam vam se javno zahvaliti na pomoci i kaj sam profi vejperica, izmedju ostalog i zahvaljujuci vama.
nisam zapalila pljugu 5 god s 22.6.! juhuuuu
na geekvape-u sam, super zadovoljna, sad sam uzela onaj novi aegis, cak i sama ga znam ocistiti (juhuu). samo nic shot tekucine koristim, mislim da bi mogla otvoriti trgovinu kolko ih imam. al redovno dajem, pa mijenjam, pa dobijem... to mi je kao sa slicicama, svatko ima svoje zadovoljstvo.
nadam se da ste svi dobro, i super ste! thnx a lot!
meni je drago pročitati ovakav post! hvala ti

da ne trkeljamo samo da međusobno trkeljamo

Quote:
sidora kaže: Pogledaj post
zakaj ste nakon 30 godina ubili zenu? pa stalno govorim, danas cu, sutra cu, nikak stic...
dobaaaaar ahaahahahha

evo probo sam journey vanilla milkshake ,6mg fina tekućinica
barem ja mislim da se tako zove ako ne onda samo milkshake i po bojama bocice mislim da je iz serije Shake. ne pratim, ne znam, van svega sam sada već 6-7 godina da ne gledam ama baš baš ništa.

nabavio ju još prošle godine polovnu (kako drugo? jesam škrtac ili nisam , nikako probat evo jesam jučer i prekjučer.

probao i fairy tale banaa harmony, tako nešto, ugl dominantna banana, banana nije odvratna kako znaju bit, a dal je dina ne znam, sad samo znam da ne volim bananu
dosad probao tpa bananu, previše mi bila in your face i mislim capellu, pa, ajde da uzmem od naših, a i išla je u paketu s vanilla milkshake, pa kao zasto ne probaT 2 okusa za niti cijenu jedne.

probat cu tu bananu na brunhidi i DLu, ovo sam samo na mtlu probo i previše mi je banana in your face, mislim da na dual coil brunhildi DL će se osjetit i pozadinski okusi koji se tu ne osjete.

evo, derem po schrodingeru, jučer sam si zamješao Jinx, ta aroma stoji mi na lageru valja 3 godine, kada se zazelim napravim 10-20 ml pa guštam mjesec dva.

ipak su u moja top 4 okusa ikad i 2 mj odstajali Jinx i Schrodfinger, on može biti i više. Danas cu zamješat Cigar od discoveryja, isto jedan jako fin tamni duhan, koji jaaaaako je fin na DLu, ali, kako sam od DLa odustao, morat ću se zadovoljiti i ovim

inače, najbolji cherry cigar, koji sam ikad pario je ipak moj, kada se zamješa taj cigar, normalno na 2,5%, da odstoji, i onda se u 10ml stavi 2-3 kapi journey cherry, da, to je ona izrazito jaka aroma, i zato, 2 kapi na 10ml, da se osjeti i Cigar, a već 3 kapi (iz longfila) se cigar više uopće skoro ne osjeti.

drugi najbolji je od meiweia, a treci bio bio od inawere, serija Pipe duhana, Black cat se zove, ta je sočna, i blago kemijska višnja, + malo oduran, reski, duhan. Pa ko voli težak duhan s sočnom višnjom, onda Inawera.

meiwei treba odležat, ali stvarno treba 2 mj za mtl, da se aroma zaokruži, idealna je nakon 3mj ležanja, i nakon toga ne mjenja okus. probao sam i 6 mjeseci odležanu, 3 i 6 isto je.
ako bi se pario na DLu na dualcoilu, taj okus, ali skoro odležan 3 mj za mtl, na dlu je odmah zamješan. na hive coilu, alien coilu i tigeru.
buje3000 is online now  
Odgovori s citatom
Old 01.07.2024., 10:11   #1967
Da nisi možda to probao Monkey business? On je bananast.

Od duhana, meni je osobno uvijek drag Grandpa's cream i čak mi je bolji od Schrodingera. Inače, Boba's bounty i Gorilla juice su mi go to duhani, ali to ide na genesisa i to se onda gušta. S time da Gorilla isto ima note banane.
Old 01.07.2024., 11:27   #1968
da se ispravim sada sam pogledao

fairy tale banana harmony

i journey strawberry milkshake, dakle jagode s milkshakeom

ja sam to iz glave piso naravno da mi se nije dalo ić gledat di sam ih stavio

kad nabavim vatu, i vrijeme ću dat update za DL okuse, ovo sam na mtl probo

po ovoj sparini mi se ne hoda km plus za ić po vatu, to će bit usput jednom, za sada imam dovoljno Zlide zenith grijača

ali tekućine kao tekućne, lajkam kvalitetu, iako, očito, ne volim bananu

update za zenith II
debil koji mi prodo zenith II, si je ostavio oba oringa, naravno, i zato je curio ko lud, jer se stakalce dizalo i tekucina bi curila, kada sam teškom mukom stavio rezervne (jer su oba bila u obliku broja 8 sve štima.

lijepo radi, bolji je od Zlidea, ali mi nije bolji od Zlide Topa. Zlide topo ima po meni bolju regulaciju zraka i više mi je MTL od Zenitha

tako da sada imam u rotaciji Zlide top, Zenith II i Glaz mini.

Zadnje uređivanje buje3000 : 01.07.2024. at 11:40. Reason: da ne duplam postove
buje3000 is online now  
Odgovori s citatom
Old 01.07.2024., 14:37   #1969
Quote:
Mjerio sam. Bodul u meni je prejak. Svaka kap se računa. Imao sam 3 "prazne" bočice gotove tekućine. Nakon rezanaja i iscjeđivanja do zadnje kapi, preko pola poda napunio (kapacitet 2ml). Ovisi jako o dizajnu bočice, ali nikad ne iscuri sve, ostane 0.3-0.5 ml. Zato pustim da se sve fino na dnu staloži, režem na pola i onda sa špricom sve "usisam".
a i ti kao i buje imaš bodula u sebi?

ne znam, meni nikad toliko ne ostane u bočicama - znam ih 10ak odjednom okrenut naopako i pustiti da se iz njih cijedi u veću posudu (imam neku krutu plastičnu mrežu koja ima otvore taman da sjednu vrhovi nicshot bočica pa ih stane 10+ odjednom, bez pipeta naravno) - kad to napravim, ostane u svakoj možda par kapi
Odgovori s citatom
Old 01.07.2024., 18:03   #1970
Quote:
a i ti kao i buje imaš bodula u sebi?

ne znam, meni nikad toliko ne ostane u bočicama - znam ih 10ak odjednom okrenut naopako i pustiti da se iz njih cijedi u veću posudu (imam neku krutu plastičnu mrežu koja ima otvore taman da sjednu vrhovi nicshot bočica pa ih stane 10+ odjednom, bez pipeta naravno) - kad to napravim, ostane u svakoj možda par kapi
ja taj ostatak ostavim niti ne pokušavam sve kapi iscijedit 9,5ml od 10 - good enough for me

jesam škrtac, ali ne kad čuvam živce, tad ne marim niti malo

dobro u zadnje vrijeme, samo izbacim 0.4ml iz nic salt nic shot bočice, da stane aroma i vozi miško

pa nosim sa sobom bočicu od 10 ml a ne ko retard onu od 120

isto jedan od razloga zasto longfill ne volim ,di god ideš moraš nosit bačvu sa sobom nije mora torbica dovoljno velika, pa da mi bačva likvida zauzme trećinu torbice
buje3000 is online now  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2024., 15:17   #1971
Quote:
isto jedan od razloga zasto longfill ne volim ,di god ideš moraš nosit bačvu sa sobom nije mora torbica dovoljno velika, pa da mi bačva likvida zauzme trećinu torbice
nije ti palo napamet iskoristiti 10ml bočicu od nicshota pa si u nju pretočiš iz 120ml bočice za van da stane u torbicu?
Odgovori s citatom
Old 02.07.2024., 17:34   #1972
Quote:
nije ti palo napamet iskoristiti 10ml bočicu od nicshota pa si u nju pretočiš iz 120ml bočice za van da stane u torbicu?
sve sam ja to radiotako nisam nijedan nic shot nikad bocicu bacio

Hrčak

prije sam tako nosio, ali kako sam otkrio nic salt, više ni ne diram nic shotove, iako, imam tu par komada i 100ml baze. Ću, kad budem velik

ne pada mi više na pamet išta sipat iz longfilla, kod mene se longfill otvara samo da prebacim u 10ml bočice i onda isprobavam twekućinu, pogotovo ak ne valja na koliko ju mogu % srezat a da i dalje imam:

pod a) dobar okus za zlide
pod b) solidan okus za rebuildable MTL tank
pod c) ok okus za rebuildable (RTA) tank

pošto ako ćemo koristit gotove grijače, rezanje mi ne pada na pamet niti u ludilu, ionako daju preslabu aromu kada su tekućine i mješane na onoliko koliko je proizvođač zamislio.

onda to zapamtim, pa, kada od istog proizvođača nešto nađem što mi baš, fino, onda smješam na postotke koje želim, tj. recimo okvirno 7% odnosno napravim si od 1 longfilla oko 160ml (nekad i 180ml) tekućine i to ide u normalnu bočicu

kemigovu

tako, mi longfilovi postanu i prihvatljive cijene

a longfill gluposti ostavljam drugima

ajd još one koje su na početku bile, od 60ml, te su mi bile ok za koristit.

sad ću vidit kolio ću eura na mjesec pizdit na vape samo nic salt + izračunat cijenu arome za 10ml tekućine, ako mi je prihvatljivo neću ništa ni rezat.

no, nije da se ne može, sad barem po ljeti, ionak kada bude sparina okus toliko niti ne osjetim, pa samo da nije baš čista baza

znaš kako se prije mješalo na vaperclubu aroma? za koju god aromu pitaš koliko % svi reku isto:

10 kapi, neovisno kakva je pipeta na 10ml tekućine, mi smo tamo bili svi dečki od kapavca
buje3000 is online now  
Odgovori s citatom
Old 03.07.2024., 13:51   #1973
Uske mudante i onda ovu od 120 ml tutneš u džep. Neš proći nezapaženo
Old 03.07.2024., 13:51   #1974
Quote:
I dalje primarno na Xross Miniju. Pod sa grijačem od 0.8, nikotinske soli i deri miško. Uzeo Cryo Borovnica kaktus. Hladilo je vrlo lagano, borovnica se lagano osjeti samo na izdisaju, dosta je neutralna lagano slatkasta, ali osvježavajuća tekućina koja paše kao ugodan all day vape. Sjeda dobro i na kavu ujutro i na Aperol spritz navečer.
To bi bilo ovo: https://parilica.hr/infamous-cryo-bl...ctus-20ml.html
Koju nikotinsku sol uzimas za to, i koliko ml? Hvala

Quote:
neka! treba bit slatko!

sad kad je slatko, a ja volim slatko, morat ću to uzet kao zamjenu za slatko, jer se skidam sa slatkog

od cigara se naravno skinuo nisam trgovina je radila od 7, pa sam imo dovoljno

ali sam smanjio količinu, em parim najbolji duhan ikad, Schrodingerr od Journeya, jedan od prvih duhana, pa,i tekućina koje su uopće izbacili, em... nisam dugo

neki dan sam bacio edit, da parim Schrodinger, al očito nije ćopilo

točnije, davim se u njemu
Kad si tako lijepo opisao, moram i ja to probati.
To bi dakle bilo ovo? https://vapeshop.hr/proizvod/e-tekuc...uid-24-120-ml/

Koju nic salt si uzeo i koliko ml?

I jos opcenito pitanje. Što jos moram osim toga uzeti(PG/VG)?
Napomena: Tek sam poceo, ucim se, za sad imam Vaporesso xross 3 mini
cunka72 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.07.2024., 14:19   #1975
https://parilica.hr/baza-nikotinski-...-nic-salt.html

10 ovih na tu bočicu od 120 ml. Isprazniš sve nutra, dobro promućkaš, možeš parit odmah, ali bolje ostaviti koji dan da odstoji.
Old 03.07.2024., 14:35   #1976
Razumijem, hvala.
A za postici 10mg nikotina, uzmem 10 takvih bocica sa 10mg nikotina.
Tu ne moram dodavati bazu?
Ili mogu staviti 5 bocica od 10 ml 20mg i dodati baze do vrha, ako sam dobro razumio?

Na ecigarete sam ovo procitao, pa mi nije bas jasno:
3mg (3,3) – 2x 20mg nic shot + VG baza do vrha, finalni VPG omjer: 72VG:28PG
6mg (5,8) – 3x 20mg nic shot + 1x 10mlg nic shot + VG baze do vrha, finalni VPG omjer: 63VG:37PG
9mg (9,1) – 1x 10ml 10mg + 5x 10ml 20mg + VG baze do vrha, finalni VPG omjer: 55VG:45PG
11mg (11.1) – 7x 20mg nic shot + VG baze do vrha, finalni VPG omjer: 49VG:51PG
15mg – 9x 20mg nic shot + VG baze do vrha: finalni VPG omjer: 43VG:57PG
cunka72 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.07.2024., 15:38   #1977
Quote:
cunka72 kaže: Pogledaj post
Razumijem, hvala.
A za postici 10mg nikotina, uzmem 10 takvih bocica sa 10mg nikotina.
Tu ne moram dodavati bazu?
Ili mogu staviti 5 bocica od 10 ml 20mg i dodati baze do vrha, ako sam dobro razumio?
dobro si razumio, samo što računaj da u longfill bočici imaš 20ak ml arome/pg-a unutra (ovisno o proizvođaču arome), tako da ti krajnji rezultat neće biti okruglo 10mg već nešto manje (9-9.5mg) - no tu razliku nećeš pretjerano primjetiti ionako (ja sam odavno prestao paziti na 100% točne omjere i jačinu nikotina, no ja parim ispod 2mg - cca 1.5-1.8mg, pa mi je lakše)

inače - LiqCalc app ako imaš Android, to ti je najbolji prijatelj za ovakve računice, i bespla je
Odgovori s citatom
Old 04.07.2024., 09:37   #1978
Inače, ne mješati snagu free base nikotina i nikotinskih soli. Nic salt tekućina koja ima 20 mg/ml nema ni približno tako jaki šus u grlu kao obična od 18, pa čak i 12. Lupa negdje slično kao 6ica. I to je ono što je najbolje kod nic salt tekućina. Ugodnije je pariti jaču tekućinu, nikotin se brže i učinkovitije apsorbira i većina ljudi zapravo pari - manje.
Old 04.07.2024., 13:01   #1979
Quote:
Inače, ne mješati snagu free base nikotina i nikotinskih soli. Nic salt tekućina koja ima 20 mg/ml nema ni približno tako jaki šus u grlu kao obična od 18, pa čak i 12. Lupa negdje slično kao 6ica. I to je ono što je najbolje kod nic salt tekućina. Ugodnije je pariti jaču tekućinu, nikotin se brže i učinkovitije apsorbira i većina ljudi zapravo pari - manje.
potpis...
ja sam mu odgovarao s pretpostavkom da pita za free base... (osobno nikad nisam koristio soli)
Odgovori s citatom
Old 04.07.2024., 14:02   #1980
Quote:
istina i zato ga i volim dobijem šus u 5 povlačenja i mogu odložit

Quote:
Uske mudante i onda ovu od 120 ml tutneš u džep. Neš proći nezapaženo
hahahhahahhhahahahahh

fala, ali ne treba mi se

ne volim da mi je usko, volim lijepo na široko, da moja velika guzica ima mjesta

Quote:
cunka72 kaže: Pogledaj post
T
Kad si tako lijepo opisao, moram i ja to probati.
To bi dakle bilo ovo? https://vapeshop.hr/proizvod/e-tekuc...uid-24-120-ml/

Koju nic salt si uzeo i koliko ml?

I jos opcenito pitanje. Što jos moram osim toga uzeti(PG/VG)?
Napomena: Tek sam poceo, ucim se, za sad imam Vaporesso xross 3 mini

probaj, ali pusti ga da odstoji bar mjesec dana

ja sam koristio ovo https://wizardlab.hr/nic-shot-nic-salt-20mg.html kada je bio 10kn, sada je 12 pa ću potražiti jeftiniju alternativu

uzimao sam to, ne zbog "kvalitete" niti išta slično, wizardlab trgovina mi je ponekad usput, pa prođem još tih dodatnih 300-400m do njih

evo ti malo izbora, ovako kada uzmeš kit, dobiješ i potrebiti pg i vg omjer s 0 mg i usput dobiješ točno nic shotova koliko ti je potrebno za napraviti si miligrame koje želiš

https://juicedoctor.eu/hr/kategorija.../purple-label/

evo ja sam odabrao za dobiti VG/PG 70/30 to je ta purple baza, dok zelena ti je 50/50 i te su najčešće koje ljudi uzimaju.
pazi, longfill ti je cisti PG (aroma je najčešće čisti PG) pa kada dodaš bazu s nikotinom koja je purple, i to utočiš u longfill, odokativno će ti VG/PG omjer TEKUĆINE u longfillu biti VG/PG 60/40 (jer je baza /0/30 u korist VGa)

pazi
ja smatram, da soli nisu za početnika, nego za iskusnog, jer ćeš se lako prepariti, a nećeš znati kao početnik da si s prepario (dobio previše nikotina) pa može doći do mučnine, jakog porasta tlaka, frende, to ti se ne treba u životu.

nemoj nic salt, nij to (još) za tebe. Ja kada sam počinjao, pa i naredne 2 godine, nisam znao kada stat, a da se ne preparim. Nećeš niti ti u startu znat, može ti doć jako slabo, mučnine i slično. Moj savjet je da to ne uzimaš, pre svjež si. mi 3 ovdj imamo svi preko 8 godina staža i znamo kada nam počinje biti previše, i ne trzamo se više na fore "meni je ovo jako fino jas bi još" i slično, znamo jako dobro kada stat, ti, vjerovatno ne znaš. Kada te 20tka šusne to nije nimalo ugodno. pogotovo ne nic salt. osobno se nikad nisam prepario nic salta, ali i dalje oprezno s njime baratam, ayko meni, kojem je inače potrebno više nikotina odjednom, pa i pariti 20mg 15 min u komadu, i da mi je sa solima dosta 5 povlačenja, zamisli si šta bi tebi tek bilo. To što se nešto prodaje, mne znači da je to za svih

---------------------------------------

evo jučer da idem po vatu, ua wizardlab trgovinu, 08.30, već sam krenuo, i ja ljenčina da ne prolazim još 250m, otvorim page, ono rade od 9, nije mi bilo suđeno ić po vatu
buje3000 is online now  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:39.