|
|
28.04.2020., 18:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2020.
|
Offshore, dobro je to.
Kadrio radi natašte ujutro ( možeš popiti pola lite mlake vode sa limunom iscjeđenim prije kardia ). Brza šetnja od 60min je sasvim ok, to ti je 400-500 kcal potrošenih na tvoji konstituciju.
Vježbe snage neka ti budu 3 do 4 x tjedno, progresija svaki tjedan. Nemoj da se fališ tu, trening kod skidanja sala je identičan kao i kod mase samo što kod mase imaš i volje i snage više radit jer ti je glikogen pun, vrlo jednostavno.
Iza jutarnjeg kardia pojedi 3-5 jaja sa posnim sirom. Dakle, bjelančevine + masti. Carbsi ništa.
Ručak neka ti bude neko kvalitetno meso plus kvalitetni carbsi i žlica maslinovog ( nemoj se odricati ovoga, dobre masti su jako bitne )
Taj obrok neka ti bude cca 2 do 3 h prije vježbanja sa utezima.
Nakon treninga sa utezima popij whey sa dekstrozom.
Večera kvalitetno meso, brokula/špinat/kelj, luk, riža ( nebitno kakva, ne zamaraj se pizdarijama ).
Zadnji obrok neka ti budu bjelančevine i masti. Tipa posni plus malo badema ili kikirikija.
Radi ovako 10 tak tjedana, vježbaj jako i rezultat ne može izostati.
|
|
|
28.04.2020., 19:26
|
|
⬛⬛⬛⬛⬛
Registracija: Mar 2007.
|
Hvala na savjetima al jako se teško toga držat na brodu 
Još je sad “dobro” i imam vremena jer smo na sidru zbog ove pošasti od korone.
Moj trenutni raspored (uz kalorijski mod deficita, ispod 2000cal/dan, nekad i jadnih 1500-1600cal, prvi put od 08/2019e)
Dignem se u 2330
Prvi obrok oko 0530 - zob&whey&voda&omega3
Rucak oko 1130 - 2-3 konkretna komada mesa+2 bjelanjka+kuhani krumpir (eventualno pire) ili riža plus 2-3 kiwija&lubenica, multivitamini i omega3
Trening 1300-1430
Posli treninga whey&voda
1600 - obično 2 naranče, onda kad zaspem zaspem
Uz ovo kroz dane ide i oko 2 litre vode i cca dva deca mlika i nešto šećera s kavom, i toeto.
Macrosi za prošli tjedan su ispali 39carbs/26fat/34protein otprilike to je ok
Ima još par kili sala velika većina s trbuha za skinit, 91.5 kg trenutno, tako da ovaj deficit mislim zadržat još barem 10-15 dana dok ne spustim na 90kg i vidim kako to izgleda pa ću vidit šta dalje
Progresiju mogu radit samo s povećanjem volumena jer za bench nemam vise utega, a za bučice sam napisao u čemu je problem (od 2 do 20kg postoje svi parovi a onda skače na jedan par od valjda 40kg).
Šta je tu je, bolje ista nego ništa. Danas je 28i dan da nisam preskočio gym, i 10i dan deficita.
|
28.04.2020., 19:38
|
|
Registrirani korisnik
|
Kardio obavezno natašte. Ako te zanima mogu se slobodno raspisati o tome. I obavezno u zoni 2. Može i do zone 2.
Deficit ti je preveliki, mišić ti propada a samim time i rekompozicija.
Kupi si kelatizirani zinc ( odličan za ljude preko 30tak godina kada gubimo lagano testosteron ), vitamin C ( natrijev askorbat po mogućnosti ), B komplex. To ti je dovoljno. Eventualno magnezij.
Voće da ali ne stalno. To je šećer.
Slobodno pitaj što te zanima. Po ovome što si napisao solidno griješiš. Tj. dovesti ćeš sebe u stanje skinny fat - a a to nikome nije cilj.
I ja bi tebe pitao da mi objasniš stabilnost broda da se bavim s tim, ne brini. 
|
|
|
28.04.2020., 19:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2018.
|
Zei ne bih se upustao u raspravu s tobom, trenutno nisam ni nabrijan, ali i ti siris malo stare gym bro dogme... Bolje mu da umisto dekstroze ima normalni obrok, a ne da spicka tolko kalorija na secer koji popije... To je jedna od stvari, drugo tajming obroka mu za tjelesnu kompoziciju nije bitan.
Jedino sto mu je bitno je uredni hormonalni profil, trening i ukupni broj kalorija i makrosa. A cardio ne mora biti na taste da bi gubio masti...
|
|
|
28.04.2020., 19:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Wolf1524 kaže:
Zei ne bih se upustao u raspravu s tobom, trenutno nisam ni nabrijan, ali i ti siris malo stare gym bro dogme... Bolje mu da umisto dekstroze ima normalni obrok, a ne da spicka tolko kalorija na secer koji popije... To je jedna od stvari, drugo tajming obroka mu za tjelesnu kompoziciju nije bitan.
Jedino sto mu je bitno je uredni hormonalni profil, trening i ukupni broj kalorija i makrosa. A cardio ne mora biti na taste da bi gubio masti...
|
Wolf, ja imam neke principe po kojima radim već cca 20 godina, vjerovatno i više.
Vjeruj mi, nije isto raditi sa čovjekom od 175cm i 195cm.
U niti jednom sportu.
Ja sam visok, ruke su mi ko balvani, snažan. Sve se moglo to i vidjeti na slici kojom sam bio podjelio. Stavio sam je samo iz razloga da ljudi ne misle da zato što mi je to struka da govorim iz teorije.
Ja općenito nemam veliki ego i iako imam visoko formalno obrazovanje nemam problema da upitam nekoga o nečemu ako ja to sam nisam probao. Kao što si i primjetio. I nikad neću reći da "pitam za prijatelja".
Muškarac sam, a ne dijete. Muškarci govore što misle, poštuju svoju familiju, otvaraju ženi vrata kada ulaze u prostor i štite slabije od sebe.
To je najmanje što mogu učiniti da moja djeca sutra vide kako se postaje pravilan čovjek.
Ne svađam se preko tastature, ne govorim drugima prosto, ne zanima me to. Tko mi stane na žulj to se riješava po starom principu kao onda kada nije bilo interneta. Jer sam ja odrastao bez interneta.
Mislim da bi svima bilo bolje u ovoj našoj napaćenoj državi kada bi ljudi krenuli slušati profesionalce, dakle ljude koji su se godinama obrazovali ili radili nešto da bi došli do tog nivoa.
Isto tako, i stara garda mora prihvatiti da se može i od mladih dosta naučiti. Sve u svoje vrijeme.
Ne brini, ne ljutim se na tebe ali ponavljam - ako te nešto zanima i ako misliš suprotno od mene - pitaj.
Ja ću ti dati odgovor.
Ako ti se svidi - super. Ako ne - nastaviš svojim putem i svi sretni.
Pozdrav 
|
|
|
28.04.2020., 20:03
|
|
⬛⬛⬛⬛⬛
|
Quote:
MrZei kaže:
Kardio obavezno natašte. Ako te zanima mogu se slobodno raspisati o tome. I obavezno u zoni 2. Može i do zone 2.
Deficit ti je preveliki, mišić ti propada a samim time i rekompozicija.
Kupi si kelatizirani zinc ( odličan za ljude preko 30tak godina kada gubimo lagano testosteron ), vitamin C ( natrijev askorbat po mogućnosti ), B komplex. To ti je dovoljno. Eventualno magnezij.
Voće da ali ne stalno. To je šećer.
Slobodno pitaj što te zanima. Po ovome što si napisao solidno griješiš. Tj. dovesti ćeš sebe u stanje skinny fat - a a to nikome nije cilj.
I ja bi tebe pitao da mi objasniš stabilnost broda da se bavim s tim, ne brini. 
|
Zinc mi je na shopping listi, hvala na potvrdi.
Za sad se samo nadam da će mi i whey potrajat do odlaska doma.
A skinny/fat....slikam se ja tu i tamo dobro je nema gubitka vidljivog, a vidim i po treningu sto mogu a sto ne.
Jutarnji kardio mi je ovdje neizvediv.
Doma ga prakticiram - šetam pasa (zapravo) ujutro i još jednom popodne a snagu radim 3 puta tjedno.
Inače mi je uvijek bilo teško gubit kile, bas se moram potrudit.
Zato ovoliko veliki deficit ali to će biti najviše mjesec dana. Onda idem u normalu (roštilj, pivo, grickalice, i bez MyFitnessPala  ), ali trening se nastavlja.
Voće volim, povrće ne, zato ga i guram, radije nego dekstrozu (koju sam probao i na kraju bacio dvije kese u smeće jer me samo debljala)
Inače kao sto znaš meni je cilj samo imat korektan BMI i nešto snage, ne bildanje jer to nije baš za mene tj starosnu skupinu, hormone i sve sto ide s tim.
|
28.04.2020., 20:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Offshore kaže:
Zinc mi je na shopping listi, hvala na potvrdi.
Za sad se samo nadam da će mi i whey potrajat do odlaska doma.
A skinny/fat....slikam se ja tu i tamo dobro je nema gubitka vidljivog, a vidim i po treningu sto mogu a sto ne.
Jutarnji kardio mi je ovdje neizvediv.
Doma ga prakticiram - šetam pasa (zapravo) ujutro i još jednom popodne a snagu radim 3 puta tjedno.
Inače mi je uvijek bilo teško gubit kile, bas se moram potrudit.
Zato ovoliko veliki deficit ali to će biti najviše mjesec dana. Onda idem u normalu (roštilj, pivo, grickalice, i bez MyFitnessPala  ), ali trening se nastavlja.
Voće volim, povrće ne, zato ga i guram, radije nego dekstrozu (koju sam probao i na kraju bacio dvije kese u smeće jer me samo debljala)
Inače kao sto znaš meni je cilj samo imat korektan BMI i nešto snage, ne bildanje jer to nije baš za mene.
|
Bolje voće nego dekstroza samo se lako zajebati, to je problem.
Ako ti ne paše onda naravno nemoj ju uzimati.
Znam sve, kao što rekoh, imam par prijatelja senior oficira i razumijem te u potpunosti ali i oni mi znaju tako reći: Ja bi izgledao kao ti, samo da sam malo manji ali da se ne odričem previše...
A to ne ide tako. Ili znaš što radiš ili si u sivoj zoni.
Radio sam sa jednim triatloncem i kada sam mu objasnio da mora trčati sporije da bi bio brži gledao me blijedo.Cijelo vrijeme je bio u sivoj zoni. Al dobro, na kraju me poslušao i napravio rezultat.
Sve se može ali se mora biti uporan i znati smjernice.
|
|
|
28.04.2020., 20:56
|
|
⬛⬛⬛⬛⬛
|
Istina to za sivu zonu. Puno truda, malo rezultata a zapravo “samo malo” fali.
No to “malo” je zapravo jako puno, bas bi se trebalo odreći puno toga a šta ću ja sa time u ovim godinama a može me sutra korona pokosit avion se srušit pirati odvuć il brod fondat na dno.
Tako ljudima koji su postigli odlično stanje tijela svaka čast. Puno truda i odricanja je iza toga nije to slučajno.
Nije opravdanje, ali ipak sam ja netko koga sport općenito (bavljenje istim niti gledanje istog osim ženske odbojke na pijesku  ) nikad u životu nije zanimao.
Tako je i siva zona zapravo puno bolja od crne.
Mislim da me dok nisam nedavno otkrio teretanu samo korektna genetika spasila da se ne uprasim, kao dobar dio populacije oko nas.
Idemo dalje i mene zanima kako će sve skupa ispast do lita.
Privremeni cilj je 90kg žive vage (sad 91.5) , trbuh 90cm (sad 92) ostalo može ostat kako je može proć.
|
29.04.2020., 09:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Offshore kaže:
Istina to za sivu zonu. Puno truda, malo rezultata a zapravo “samo malo” fali.
No to “malo” je zapravo jako puno, bas bi se trebalo odreći puno toga a šta ću ja sa time u ovim godinama a može me sutra korona pokosit avion se srušit pirati odvuć il brod fondat na dno.
Tako ljudima koji su postigli odlično stanje tijela svaka čast. Puno truda i odricanja je iza toga nije to slučajno.
Nije opravdanje, ali ipak sam ja netko koga sport općenito (bavljenje istim niti gledanje istog osim ženske odbojke na pijesku  ) nikad u životu nije zanimao.
Tako je i siva zona zapravo puno bolja od crne.
Mislim da me dok nisam nedavno otkrio teretanu samo korektna genetika spasila da se ne uprasim, kao dobar dio populacije oko nas.
Idemo dalje i mene zanima kako će sve skupa ispast do lita.
Privremeni cilj je 90kg žive vage (sad 91.5) , trbuh 90cm (sad 92) ostalo može ostat kako je može proć.
|
Istina, puno truda treba u tvojim godinama za takvo što.
Ovo za koronu, pirate i sl. - da, slažem se. Život je prekratak, to čovjek uvidi kada dođe oko 40 - te godine ( netko prije, netko kasnije ) i bezveze je raditi nešto što te ne veseli ( posebno ako si, kao ti, možeš priuštiti te stvari ) istinski. Moj jedan jako dobar prijatelj je bio cijeli život radoholičar ( i sada voli raditi jako ) ali kad je ušao u te godine je usporio solidno, počeo se družiti sa djecom i sl. Svima nama je to bilo čudno jer nije takav tip pa kad smo ga upitali zašto se toliko promjenio rekao je jednostavno da se jednog dana probudio i shvatio da je život prekratak da bi ga trošio na stvari koji ne želi raditi. A, vjeruj mi, nije nikakav mekušac ( dapače ).
Da, puno truda ti treba kod postizanja određenog izgleda, posebno kad si stariji. Mladi nemaju ni pojma što znači pojesti neuredan obrok i sutra si 2 kg teži zbog toga.I to na krivom mjestu. Zato ja uvijek govorom ljudima da kada idu kod trenera gledaju da je stručan, da je sam na sebi napravio određene greške ( znači, iskusan je ), da nije na kemiji ( to je druga priča onda, totalno ) i da ima bar preko 30 godina života. Mladi ljudi su prirodno "na kemiji" i njima ne možeš objasniti ništa od ovog navedenog. Znam, jer sam i ja bio takav. Đabe diploma kad ti testosteron ne dopušta da spustiš ego i saslušaš. Danas vidim da sve ono što su mi stariji kolege govorili ima smisla. Sve.
Odbojka je super sport, posebno ženska, slažem se
Sivo je bolje od crnog ali uvijek se može na bolje.
Drž' se i treniraj jako. Pokušaj pripaziti na određene stvari i bude to ok.
Evo ti jedan primjer solidnog hranjenja, ja inače ne pratim jubitu trenere ali ovog mi je preporučio jedan mladi sportaš sa kojim sam radio i dečko zbilja priča smireno i logično. Naravno, po njegovom izgledu se vidi da radi sve kako treba. Ako se ne varam u tridesetima je.
https://www.youtube.com/watch?v=pgjpGmSJuOU
|
|
|
29.04.2020., 20:06
|
|
⬛⬛⬛⬛⬛
|
Nema do ženske odbojke na pijesku
Sve istina sto zboriš i sve ti je jasno kako ide to s godinama.
Meni je jasno da se u četrdesetima od kojih vježbam niti godinu dana (i to ne najbolje kamoli optimalno, a o prehrani i pivi da ne govorim jer sam kao sto sam već pisao i sto je istina katastrofa pohlepan i slab i volim oboje vise od izgleda i jebe me se ) uspoređivati s nekim u tridesetima koji vježba od dvadesetih a vježba mu je vrlo važna.
Onda opet imam slike. To je jedino sto sebi uzimam za referencu kako djeluju ove moje metode i pristupi.
Liva je sa nekih 94-95 kg od prošlog lita a desna sadašnja sa spomenutih 91.5
A šta ja znam. Mislim da salo ide doli i da sam spustija BF sa bar 23% na cca 17-18%
Ok je i siva zona valjda, još ovaj kil dva doli pa prekidam deficit.
Link je odican, hvala!
|
29.04.2020., 23:06
|
|
Obi-wan
Registracija: Jul 2008.
|
Danas sam napravio 50 zgibova ... na poslu. 
A kod kuće u 22:10 sati još nekih 40 minuta sa girjama. Snalazim se kako mogu, važno je biti uporan. 
|
29.04.2020., 23:30
|
|
⬛⬛⬛⬛⬛
|
Jesu te čudno gledali na poslu 
|
30.04.2020., 01:01
|
|
Obi-wan
Registracija: Jul 2008.
|
Quote:
Offshore kaže:
Jesu te čudno gledali na poslu 
|
Bez kontakta očima, znaju da sa mnom nema zajebancije...
|
30.04.2020., 14:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2006.
|
Offshore...koji ti je cilj? U smislu kilaže?
|
|
|
30.04.2020., 15:24
|
|
skitsnack
Registracija: Jun 2008.
|
ok. danas je islo sa dl bez beda do 3x80 i 1x90 op nekoliko puta naravno. cucanj na 80 pokusano ali samo 2x tako da time cu se bavit poslje...ostale vjezbe jos slabe ali bolje nego prije...za mrvicu...
|
30.04.2020., 15:31
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
romantic_ass kaže:
ok. danas je islo sa dl bez beda do 3x80 i 1x90 op nekoliko puta naravno. cucanj na 80 pokusano ali samo 2x tako da time cu se bavit poslje...ostale vjezbe jos slabe ali bolje nego prije...za mrvicu...
|
ti si u nekoj privat teretani ili? 
|
|
|
30.04.2020., 15:54
|
|
trrcgiwi2i2828eiejrjrjjrk
Registracija: Sep 2013.
|
Švedska, zato i trenira non stop. 
|
30.04.2020., 18:48
|
|
⬛⬛⬛⬛⬛
|
Quote:
ivanaj kaže:
Bez kontakta očima, znaju da sa mnom nema zajebancije...
|
Quote:
Sviba kaže:
Offshore...koji ti je cilj? U smislu kilaže?
|
Volija bi doc do 88kg/14BF i ne bi iša ispod toga šta se kg tiče.
Toliko sam zadnji put ima kad sam izasa iz vojske u prošlom tisućljeću
Od osmog miseca prošle godine održavam 92 kg +/- 1kg. Nisam išao niže jer se žena pobunila (?) , sad sam se (obzirom da ne mogu doma zbog korone) odlučio pokusat približit tome pa koliko ide.
Bar 89.99 bi bilo super pa da BMI bude na (gornjoj doduše), granici normale vidjet ću kako će ići.
Kod mene naniže oduvijek ide sporo. Prema gore express.
Quote:
romantic_ass kaže:
|
Hoće to!
Quote:
Gilmour kaže:
Švedska, zato i trenira non stop. 
|
Kad bi se u Hr mogle otvorit jel spominju šta? Iza 11og?
OT, danas 79min s utezima i 20 min lagane šetnje po traci

Travanj je gotov - 39 sati u teretani

|
30.04.2020., 18:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Offshore kaže:
Volija bi doc do 88kg/14BF i ne bi iša ispod toga šta se kg tiče.
Toliko sam zadnji put ima kad sam izasa iz vojske u prošlom tisućljeću
Od osmog miseca prošle godine održavam 92 kg +/- 1kg. Nisam išao niže jer se žena pobunila (?) , sad sam se (obzirom da ne mogu doma zbog korone) odlučio pokusat približit tome pa koliko ide.
Bar 89.99 bi bilo super pa da BMI bude na (gornjoj doduše), granici normale vidjet ću kako će ići.
|
Kako mjeriš BF?
|
|
|
30.04.2020., 19:20
|
|
⬛⬛⬛⬛⬛
|
Ne mjerim, izračunam ( US Army BF calculator). Sad račun kaže 16.8%, moguće.
Možda (sigurno) nije sto posto točno ali daje dobar indikator trenda.
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:23.
|
|
|
|