Život u dvoje Prizori iz bračnog i izvanbračnog života. Podforumi: Vjenčanja, Rastave |
|
|
28.10.2017., 21:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2015.
|
Zašto na forumu nema teme - ZET I TAST ?
Ili tema TATINE KĆERI.... ovdje samo snahe pišu kako su im muževi mamini sinovi. Baš me zanima kakve će one odgojiti.
|
28.10.2017., 22:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2011.
|
Hahaha pa nitko se nije sjetio otvoriti... Možda i ima negdje. A nije baš, ima i drugačijih primjera
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
|
|
|
28.10.2017., 22:15
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Jan 2011.
|
Quote:
My time kaže:
Ili tema TATINE KĆERI.... ovdje samo snahe pišu kako su im muževi mamini sinovi. Baš me zanima kakve će one odgojiti.
|
E moja curo, znaš ti nas žensku čeljad - sve smo mi super kćeri, super snahe, super supruge, super svekrve......iz svoje perspektive. ![lol](images/smilies/lol.gif) ![lol](images/smilies/lol.gif) ![lol](images/smilies/lol.gif) ![lol](images/smilies/lol.gif)
A onda neke od nas život pouči na vrijeme i pokaže nam gdje nam je mjesto, a neke pouči, ali tek pošto postanu majstorice u zatvaranju očiju pred samima sobom. ![mig](images/smilies/mig.gif)
|
|
|
28.10.2017., 22:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2013.
|
Quote:
My time kaže:
|
Mozda tema punica.
Ako se ikad otvori znat ću da mi se muz pridružio forumu.
|
29.10.2017., 20:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
My time kaže:
|
Sve vise mislim da je tema ‘svekrve’ aktualna zbog neke vrste ‘natjecanja’ izmedju dvije zene za voljenog sina tj supruga.
Dan danas je uvrijezeno misljenje da ‘zensko dijete’ se udaje, odlazi u tudju kucu (recimo, meni je ovu recenicu svekrva izrekla kada sam rekla da mi je tata tuzan jer sam otisla,’pa je vec pripremljen da ces kad tad otic’).
Obzirom da smo u 21.stoljecu, normalno je da se mladi separiraju i grade svoj zivot, a koliko cujem i imam zivi dokaz da su mame tih sinova upravo te koje ‘ne mogu pustit’ svoju mladuncad da zive svoj zivot.
Kad sam upoznala svekice, sveki mi je otvoreno rekla ‘ne zelim da mi se decu odvodi od kuce’.
Kada smo prosle godine razmisljali o zivotu skupa, dragi i ja, sveki je inzistirala da dodjem k njima zivjet u toj mjeri da je cak svekar digao ton i rekao joj da smiri hormone ‘pusti mlade da zive gdje hoce! Zasto si ti od svojih otisla s 19 godina?’
Sto se tice tatinih kcerkica, i moj tata zeli da se doselimo k njima ali ne forsira nista. Svaki dan se cujemo, nesto rjedje vidimo jer nismo ‘u kvartu’.
Ali kad dragi i ja dodjemo, moji starci ni 1x nisu pitali dragog zasto ne dodjemo k njima, dok meni solo govori, posto
Smo na selu sada, da bi nam bilo lakse kod njega zbog blizine posla, vrtica, bolnice etc.
Slobodno iz svog iskustva mogu zakljuciti da mi je svekrva jako vezana za svoju djecu i da cu imati problema kada cemo se odvojiti.
Na ovoj temi pisem jer sam prepoznala simptome odnosa u kojima se nalazim.
Ocito je da se ‘nesto desava’ jer se od obitelji do obitelji ponavljaju slicni obrasci ‘svekrva vs snaha’
Zene znaju biti zahebane u bilo kojoj ulozi (sogorice, frendice, kume, snahe, svekrve, punice...), ali da, nema tema npr ‘punice’, ‘tast’, ‘tatine princeze’...
Valjda s razlogom.
Ne znam kakva sveki cu biti...moja svekrva je zivjela sa svojom pa su ipak ona i muz otisli na stan. A sad je protiv separacije.
Weird.
|
|
|
29.10.2017., 20:56
|
|
Registrirani korisnik
|
Obzirom da se drzim teme (lol)...evo npr danasnji razgovor izmedju sveki i mene, chilanje, kavica, small talks..i dotaknemo se teme od jucer kada je svekina sister dosla na kavu i pocela pricati o svom sinu koji ima 14.g i ponosno pokazuje dlacice i ‘veliki pimpac’ starcima, na sto sam ja rekla da bih se nelagodno osjecala da gledam svoje dijete i da bih mu rekla da obuce gace.
Danas se sveki referirala na tu moju izjavu i rekla da su njeni decki hodali goli pred njom do 19.te godine i da je to njoj u redu jer ih je ona rodila.
Velim joj ‘postujem stav no ne bih se slozila, meni osobno je to previse intimno za toliko godina’.
Veli ona ‘vidjet ces tek kad budes mama’
Ok.
Dalje.
Ide ona mene cimat malo da sto mislim o zapadnoj kulturi gdje djeca rano odu od roditelja studirati, zivjeti, odmah kaze kako to njoj nije normalno i da nebi pustila svoju djecu da su to htjeli.
Odgovorim da je ‘vani’ vise manje tako uredjeno drustvo, pusta se djecu da se osamostale, nauce brinut o sebi, nauce odgovornosti i da je kod ‘nas’ prisutan komformizam jerbo ljudi od 30., 35.g., zive sa roditeljima i da se ne znaju pobrinuti za sebe, a k tome ima ih dosta koji ne zele niti vlastitu obitelj zbog prevelike vezanosti sa roditeljima.
Zena je nakrivila cubu ko tudjman, pocela mahat glavom i saltala drugu temu: ‘koji narod ti je najiritantniji?’
Skuzila sam da je skrenula s teme da mi nebi nesto ‘krivo rekla’
A btw, ujutro dragi i ja pijemo kofi, odem prat sudje, sveki ‘spava’, i velim dragom :’kad cemo biti u svom stanu, imat cemo 6 casa, pa tu se sam pere’ (ima previse casa, a ugl muski vade ciste i bude krcato casama’
Stize sveki za pol cuke: ‘kaj cete imati samo 6 casa u svom stanu’
Rekoh : da! Pa kad svih 6 bude zmazano, mozda si netko i opere
Evo...ovo je primjer, rekla bih, majke koja je pomalo posesivna.
Sto vi mislite?
|
|
|
29.10.2017., 21:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2014.
|
Quote:
yeli kaže:
Sve vise mislim da je tema ‘svekrve’ aktualna zbog neke vrste ‘natjecanja’ izmedju dvije zene za voljenog sina tj supruga.
Dan danas je uvrijezeno misljenje da ‘zensko dijete’ se udaje, odlazi u tudju kucu (recimo, meni je ovu recenicu svekrva izrekla kada sam rekla da mi je tata tuzan jer sam otisla,’pa je vec pripremljen da ces kad tad otic’).
Obzirom da smo u 21.stoljecu, normalno je da se mladi separiraju i grade svoj zivot, a koliko cujem i imam zivi dokaz da su mame tih sinova upravo te koje ‘ne mogu pustit’ svoju mladuncad da zive svoj zivot.
Kad sam upoznala svekice, sveki mi je otvoreno rekla ‘ne zelim da mi se decu odvodi od kuce’.
Kada smo prosle godine razmisljali o zivotu skupa, dragi i ja, sveki je inzistirala da dodjem k njima zivjet u toj mjeri da je cak svekar digao ton i rekao joj da smiri hormone ‘pusti mlade da zive gdje hoce! Zasto si ti od svojih otisla s 19 godina?’
Sto se tice tatinih kcerkica, i moj tata zeli da se doselimo k njima ali ne forsira nista. Svaki dan se cujemo, nesto rjedje vidimo jer nismo ‘u kvartu’.
Ali kad dragi i ja dodjemo, moji starci ni 1x nisu pitali dragog zasto ne dodjemo k njima, dok meni solo govori, posto
Smo na selu sada, da bi nam bilo lakse kod njega zbog blizine posla, vrtica, bolnice etc.
Slobodno iz svog iskustva mogu zakljuciti da mi je svekrva jako vezana za svoju djecu i da cu imati problema kada cemo se odvojiti.
Na ovoj temi pisem jer sam prepoznala simptome odnosa u kojima se nalazim.
Ocito je da se ‘nesto desava’ jer se od obitelji do obitelji ponavljaju slicni obrasci ‘svekrva vs snaha’
Zene znaju biti zahebane u bilo kojoj ulozi (sogorice, frendice, kume, snahe, svekrve, punice...), ali da, nema tema npr ‘punice’, ‘tast’, ‘tatine princeze’...
Valjda s razlogom.
Ne znam kakva sveki cu biti...moja svekrva je zivjela sa svojom pa su ipak ona i muz otisli na stan. A sad je protiv separacije.
Weird.
|
moja kakti veli da se nek odvojimo i živimo svoj život, a radi na tomu da sin ostane doma čim duže ![:rolleyes:](images/smilies/rolleyes1.gif)
|
|
|
29.10.2017., 22:56
|
|
Lutkina kuća
Registracija: Jul 2011.
|
I evo odgovora za Mytime. Žene su vrlo često posesivne prema svojoj djeci, pogotovo ako su nezadovoljne životom. Nisu takve isključivo prema muškoj djeci, takva je bila i moja mama prema meni. Međutim opet, gle vraga, kćeri su uglavnom samostalnije i neovisnije od sinova. I tu nastaje taj urnebes snaha i svekrva. Imaju neki i problema s punicama, ali to su oni slučajevi gdje su kćeri pod prejakim utjecajem otrovnih majki. Ali to je rjeđe jer žene bolje kuže odnose, pa time i zašto im mama gnjavi partnera i ne da im da žive.
|
|
|
30.10.2017., 00:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mala nemirna kaže:
moja kakti veli da se nek odvojimo i živimo svoj život, a radi na tomu da sin ostane doma čim duže ![:rolleyes:](images/smilies/rolleyes1.gif)
|
I moji forsaju da krenemo s radovima stana vec na proljece, kod njih u nastavku kuce ‘da mi bude na oku, bit ce mi tesko ali znam da je blizu’
...
|
|
|
30.10.2017., 00:41
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mala nemirna kaže:
|
Quote:
Lutkina kuća kaže:
I evo odgovora za Mytime. Žene su vrlo često posesivne prema svojoj djeci, pogotovo ako su nezadovoljne životom. Nisu takve isključivo prema muškoj djeci, takva je bila i moja mama prema meni. Međutim opet, gle vraga, kćeri su uglavnom samostalnije i neovisnije od sinova. I tu nastaje taj urnebes snaha i svekrva. Imaju neki i problema s punicama, ali to su oni slučajevi gdje su kćeri pod prejakim utjecajem otrovnih majki. Ali to je rjeđe jer žene bolje kuže odnose, pa time i zašto im mama gnjavi partnera i ne da im da žive.
|
Potpisujem.
Posebno ovaj dio ‘pogotovo ako su nezadovoljne zivotom’.
Posto imam vremena proucavat odnose (glupa sam), vidim da ne stima odnos izmedju svekica.
Nema fajtova, svadjanja, ko frendovi su, sveki mi je rekla da nema intime kod njih uz smjeh.
Ona je non stop doma, sjedi, pije kavu i zuji, radi pol radnog vremena i ne ide nigdje, nema frendicu za kavu i slicno
Muz joj je ful aktivan i stalno ima sastanke, kave, bavi se sportom, u prijevrem mirovini je, super se drzi, al vidim da serucka i da nemre bit doma.
(Ugovara kakti honorarne poslove, a rijetko kad se realizira, bitno da ima motiv maknut se iz kuce)
|
|
|
31.10.2017., 11:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Quote:
ema1 kaže:
plavi - jel ti doista zamjeraš ženi na zubima?
|
Quote:
starakrpa kaže:
![rofl](images/smilies/rofl.gif) ![rofl](images/smilies/rofl.gif)
Ovo mi je super! Ima nove zube pa nek cvokoće.
Baš sam se sad nasmijala.
I meni je zapelo za oko to sa zubima...
Ne kužim kaj bi žena trebala bit krezuba?
Ima raznih gluposti na kaj se mogu ulupat novci,ali zubi svima trebaju.
Ne ulazim u to kakva je,zločesta,zmazana,ovakva il onakva...Al ovo sa zubima baš ne kužim. ![misli](images/smilies/misli.gif)
|
Žena ima zube.
Nije bezuba.
Radila je estetiku zuba,znači uljepšavanje.
Zašto bi mi smetalo?
Neka i dijamante stavi.
Ali imati minimalna primanja(uzdržavanje od svekra) i radije novac potrošiti na luksuz(jer protetika&estetika zuba je luksuz) a ne rješavati egzistencijalno pitanje čime ćeš se ugrijati zimi,meni je nerazumno.
Čekaj,trošiti ćeš na to što nije nužno nije hitno,ali da si kupiš peć za zimu nećeš?
Ma dajte nemojte me molim vas.
Malo bolje pročitajte.
Zašto bi onda muž trebao se pobrinuti ako nije ona?
Novci rastu na grani,padaju s neba?
Meni bi bilo uredu da je bilo kada tijekom godine(a imala je gore od prošle zime) došla i rekla:čuj sine,peć je gotova,ne valja,uzela bih za zimu drugu možete li pomoći da ju kupim?
Nema problema,naravno da bi se moglo i naravno da bi se pomoglo.
Nije,ljetos je te novce koje je skupila/dobila/nešto treće dala u to a peć nije spominjala nit je muž znao da sadašnja peć više neće moći funkcionirati.
On je nabavio komplet drva za oboje,za svekra i za nju.
Sada bi valjda trebalo i peć.
Onda bi bilo pravedno i svekru,koji takodjer ima neko sranje od peći koja puši i zbog ih koje zimi otvara prozore ..
No peć nije valjda ni njemu bitna,jer kada dio novca ostane,to je za duhan& alkohol.
Oboje su neodgovorni prema samima sebi i ne čine ništa po pitanju da to promjene.
Mislim da nije onda svrha ni njihovom sinu da tjera mak na konac,ispravlja krivu Drinu.
Jer nikada nije dovoljno i nije dosta.
Niti će ikada biti
Zadnje uređivanje plavi-safir : 31.10.2017. at 11:54.
|
|
|
31.10.2017., 11:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
plavi-safir kaže:
Žena ima zube.
Nije bezuba.
Radila je estetiku zuba,znači uljepšavanje.
Zašto bi mi smetalo?
Neka i dijamante stavi.
Ali imati minimalna primanja(uzdržavanje od svekra) i radije novac potrošiti na luksuz(jer protetika&estetika zuba je luksuz) a ne rješavati egzistencijalno pitanje čime ćeš se ugrijati zimi,meni je nerazumno.
Čekaj,trošiti ćeš na to što nije nužno nije hitno,ali da si kupiš peć za zimu nećeš?
Ma dajte nemojte me molim vas.
Malo bolje pročitajte.
|
Safi ja te kuzim.
Postoje ljudi koji idu bezglavo u neke stvari i ponese ih. Ne razmišljaju o budućnosti. Ljeti zaboraviš kako je zimi hladno.
Dok drugi uvjek gledaju prioritet. Uvjek gledaju ono drugo.
Ona je za estetiku mogla kupit drva i peć, ali radije je tad potrošila pare na drugo i sad joj ostaje čekanje ko ptici nebeskoj.
Ne kažem svi zelw bit ljepi i uređeni ali ne možeš očekivati pomoć i zaliti se.
|
31.10.2017., 12:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Quote:
lee anabell kaže:
Safi ja te kuzim.
Postoje ljudi koji idu bezglavo u neke stvari i ponese ih. Ne razmišljaju o budućnosti. Ljeti zaboraviš kako je zimi hladno.
Dok drugi uvjek gledaju prioritet. Uvjek gledaju ono drugo.
Ona je za estetiku mogla kupit drva i peć, ali radije je tad potrošila pare na drugo i sad joj ostaje čekanje ko ptici nebeskoj.
Ne kažem svi zelw bit ljepi i uređeni ali ne možeš očekivati pomoć i zaliti se.
|
Upravo to.
Ti si shvatila poantu moga posta
Meni je jasno sasvim,svi mi želimo neki mali luksuz,nešto što će vam uljepšati život , obradovati,pomoći da se osjećamo bolje.
Ali prije toga luksuza,treba se pobrinuti za vlastite osnove i misliti glavom.
Muža je naljutilo što kad je ona to napravila išla je izazivati svekra,kako je ona od novca koji se skida s njegove mirovine i njoj uplaćuje za uzdržavanje,ona sebi napravila zube.
Upozorio ju je čemu to čini,kad zna da svekar može planuti u momentu i da sve može završiti svađom ili fizičkim nasiljem.
Ona se smijala na to i odgovorila mu kao neka, neka..
Muž se je rekao joj da nije dužan rješavati njihove i sukobe,inate i podbadanja,okrenuo se i otišao
Izbjegava ići gore k njima, jer uvijek krene neki sukob,svađa ili rasprava.
Sve je odavno bilo mučno, jadno a postalo je i više..
Teško je pomoći nekome tko ne želi ni sam sebi pomoći i promjeniti svoju situaciju.
Meni je žao što su oboje,svekar i svekrva sami sebi najveća nesreća,neprijatelji..
|
31.10.2017., 12:42
|
|
Registrirani korisnik
|
Dobro to je nešto skroz drugo. Kako si ti napisala u prvom osvrtu ispalo je da je sebi nabavila most ili protezu, a ne da je stavljala keramičke krunice isl. Iako u današnje doba ja to ne smatram nekim luksuzom (možda jer mi je otac prošao kalvariju sa zubima, zuboboljama, upalama, otjecanjima dok mu nije sve prekipjelo, izbrusio i stavio porculanske). Druga je stvar što ona to radi da napakosti. U svakom slučaju, nervirati se i svoje živce gubiti zbog stvari poput pećica koje se mogu naći jeftino se ne isplati.
A za izvoljevanja i "nikad dovoljno" politiku jednostavno treba očvrsnuti i doći na razinu na jedno uho uđe na drugo izađe. Teško je, ali nije nemoguće. Zbog svog vlastitog fizičkog i psihičkog zdravlja neizbježno.
|
|
|
31.10.2017., 13:16
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
tiluriumm kaže:
Dobro to je nešto skroz drugo. Kako si ti napisala u prvom osvrtu ispalo je da je sebi nabavila most ili protezu, a ne da je stavljala keramičke krunice isl. Iako u današnje doba ja to ne smatram nekim luksuzom (možda jer mi je otac prošao kalvariju sa zubima, zuboboljama, upalama, otjecanjima dok mu nije sve prekipjelo, izbrusio i stavio porculanske). Druga je stvar što ona to radi da napakosti. U svakom slučaju, nervirati se i svoje živce gubiti zbog stvari poput pećica koje se mogu naći jeftino se ne isplati.
A za izvoljevanja i "nikad dovoljno" politiku jednostavno treba očvrsnuti i doći na razinu na jedno uho uđe na drugo izađe. Teško je, ali nije nemoguće. Zbog svog vlastitog fizičkog i psihičkog zdravlja neizbježno.
|
Moja je dok smo još bile u ok odnosima jednom prilikom jadala se kako joj je pokvarena veš mašina. Kaze pere na ruke.
Ja joj kažem ma dobro, skupite par dana robu pa donesite meni, oprat ću ja nikakav problem. Neće. Nije joj problem ja i onako imam puno posla. Razmišljam neugodno joj je. Taj dan sam bila sama kod njih. Dam 700 kn da nazove majstora, popravi sto treba, još bi joj ostalo da kupi malo hrane ili što joj već treba.
Prošlo par dana, zove muža opet ista pjesma mašina ne radi. Satrala se perući na ruke. Pita je muz zasto nije zvala majstora "a nemam sad para, on je svjestan da je mogla kvar riješiti s tom lovom. Mogla je i polovnu kupit. Opet ja umirujem muža, mozda nisu imali za hranu, mozda su imali neki trošak bitni od mašine.
Muž ode kupi im mašinu.
Nakon par dana sam znamo da je gospođa obavila šoping. Kupila si cipelice i torbicu. A za hranu i za zivot se nema.
|
31.10.2017., 13:33
|
|
Registrirani korisnik
|
Eh... Takvih primjeraka nema samo među svekrvama... Koliko takve ekipe gledam oko sebe... Hoda se u prastaroj jakni, a kutija cigara dnevno, ne plaća se struja mjesecima, a S7 ili 8 je na stolu, nikad se nema za gorivo, al za kavu svako jutro da...
|
|
|
31.10.2017., 13:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
tiluriumm kaže:
Eh... Takvih primjeraka nema samo među svekrvama... Koliko takve ekipe gledam oko sebe... Hoda se u prastaroj jakni, a kutija cigara dnevno, ne plaća se struja mjesecima, a S7 ili 8 je na stolu, nikad se nema za gorivo, al za kavu svako jutro da...
|
I druga ekipa koja si sračuna, postavi prioritete i tako zivi ne pati jer drugi imaju više, niti se zgražat nad onima koji nemaju.
O ovo godina i iskustva sto sam nakupila sam poprilično sigurna da ljudi koji više imaju manje to pokazuju.
|
31.10.2017., 14:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
lee anabell kaže:
O ovo godina i iskustva sto sam nakupila sam poprilično sigurna da ljudi koji više imaju manje to pokazuju.
|
Apsolutno
|
|
|
01.11.2017., 08:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Imala sam problema sa mamom vezano za trosenje na obleku, koji show. Prerezala sam joj kartice, vracala dugove, ne moze se njoj pomoc, a duzna za jos jedan zivot koliko kredita...stari isto ispalio na zivce a i on je udav samo takav (u mirovini i non stop doma i kljuca, broji).
Velim dragom da nebi bila niti sa svojima nit njegovima vise ikad!
A moja svekacha...ta se pak zabila u dugove, u blokadi je i jos da otkaz jer je na poslu bilo neizdrzivo, presing, po cijele dane sljaka (sto kuzim ak je dosla do granice gdje je pucala).
Nasla sam joj drugi job na koji je jedva pristala nakon god dana odmaranja doma (da je barem naterala sineke da rade. Nije. Nek budu doma. I tako lijepo stigla ovrha na kucu, pa su se pokrenuli svi), ali nije htjela odmah prihvatit job jer je bila sefica prije a tu je sljaker...al ok, radi sad, na nepuno radno al je super placena za to. I zivka okolo banke da napravi reprogram i nedaju niti u jednoj, niti prek onih agencija, i ljuta je. Jedan bankar joj je rekao da si nadje jos jedan posao (sto realno moze jer ima puno slob vremena), uvrijedila se.
|
|
|
01.11.2017., 08:39
|
|
Registrirani korisnik
|
Ali ne mogu rec da je rastrosna, digla je kredu na kredu zbog mutavog svekra i njegovih ‘biznis planova’ a to je propalo.
Ta zena ne ide nigdje, sjedi u kuhinji po cijele dane kad ne radi, nit joj tko dolazi, niti ode barem na kavu.
A to mi ide na zivce: odem se odmorit u sobu, ona u svoju, cim krocim u kuhinju evo je!
(Njihova spavaca je vjecno otvorena)
Dragi i ja pijemo kavu, evo je, dize se.
On dolazi s posla, drugi sin ili muz, evo je, samo snima, slusa.
Dizem se navecer kad ne mogu spavat, ona vec legla, dize se i ona...
Veli dragi: ‘mi bi sutra otisli na kavu’ (?!?!??)
Svekacha kaze : ‘ne radi vam ni jedan kafic’
Mrak mi je na oci pao em zbog toga sto ON najavljuje kad bi ‘izasao’ negdje, em sta je boli k...kam idemo.
Sve manje imam zivaca za ovaj shit...
Pretjerana briga
Pa me ispituje ‘jesi dobro, imas cudnu facu’
Velim joj ‘ajd me pls nemoj vise ispitivat jesam dobro jer necu biti’
Onda se ispricala i rekla da se prevec brine
Bozemesacuvaj koja je to posesiva...
|
|
|
![Zatvorena tema](images/buttons/threadclosed.gif) |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:46.
|
|
|
|