Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 17.02.2011., 22:01   #1
Smanjio se promet u Zagrebu

Primjetio sam da već neko vrijeme na cestama u Zagrebu ima manje automobila. Prvi put sam o tome razmišljao u 12. mjesecu prošle godine pa sam mislio da su ljudi možda na godišnjem. Evo sad je prošla polovica 2. mjeseca i stvarno gužve su manje. Ima ih naravno i dalje, ali nisu kao prije. Razgovarao sam s još par ljudi i kažu da su primjetili isto.

Kakva su vaša zapažanja?
Li Nalas is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.02.2011., 22:04   #2
Više-manje slična.

Iako pokušavam ići u vrijeme kada i nema gužvi inače, ali kada udem u regularno vrijeme primjećujem manje vozila.

Što je jako lijepo . . .
Old 17.02.2011., 22:06   #3
A kako onda ljudi kupuju više novih automobila?
Ono, cijena goriva raste, neću se vozit, al mi treba neš novo parkirano pred kućom
Odgovori s citatom
Old 17.02.2011., 22:09   #4
Mislim da je više u pitanju koliko je ljudi ostalo bez posla nego cijena goriva...
Old 17.02.2011., 22:10   #5
Quote:
Felicius kaže: Pogledaj post
A kako onda ljudi kupuju više novih automobila?
Ono, cijena goriva raste, neću se vozit, al mi treba neš novo parkirano pred kućom
Pa pogledaj malo koliko pada prodaja . . .

nismo više u 2008
Old 17.02.2011., 22:11   #6
Quote:
STINGer kaže: Pogledaj post
Mislim da je više u pitanju koliko je ljudi ostalo bez posla nego cijena goriva...

nažalost, ali tako je.

Al to nas samo baca na politiku i gospodarstvo . . .
Old 17.02.2011., 22:11   #7
I ja sam o tome neki dan raspravljao i isto to sam primjetio, vozim se uglavnom na pravcu
Slavonska-Zagrebačka-Ljubljanska. Možda je jučer i danas malo veća gužva , vjerovatno
zbog ružnog vremena, eventualno petkom je veća gužva.
mobberzg is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.02.2011., 22:16   #8
Meni od Prečkog do centra tramvajem treba 5-10 minuta manje nego prije... u biti, nema više onih ubitačnih čepova po Savskoj

Što se tiče rasta prodaje auta, njih ionako kupuju oni koji imaju novaca ili firme mijenjaju vozne parkove... generalno samo se mijenja auto za auto, neće na račun više prodanih auta nešto drastično porasti broj auta na cesti...
Old 17.02.2011., 22:20   #9
Quote:
get kaže: Pogledaj post

nažalost, ali tako je.

Al to nas samo baca na politiku i gospodarstvo . . .
Al opet, Jaca je danas rekla da je to zato što se mnogi prijavljuju na burzu radi socijalnih povlastica, da je to razlog što imamo više nezaposlenih
Old 17.02.2011., 22:25   #10

a onaj koji nije upisan na burzu i ne radi on je inače zaposlen

Jaca bi baš mogla raditi u korisničkoj službi jer daje jednako kvalitetno glupe odgovore.
Old 17.02.2011., 22:30   #11
Znači, očito je tako. Jel netko možda ima podatak o smanjenju prodaje goriva?
Li Nalas is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.02.2011., 22:42   #12
Quote:
get kaže: Pogledaj post

a onaj koji nije upisan na burzu i ne radi on je inače zaposlen

Jaca bi baš mogla raditi u korisničkoj službi jer daje jednako kvalitetno glupe odgovore.
A doktor iz Gospića je rekao da nije u redu što kad čovik ostane bez posla i dobije otpremninu od 120000 odmah se ide prijaviti se na zavod da dobije naknadu

Da ako je prosječna plaća 5000 kn da ima za 2 godine života
Old 17.02.2011., 22:44   #13
Quote:
Li Nalas kaže: Pogledaj post
Znači, očito je tako. Jel netko možda ima podatak o smanjenju prodaje goriva?
Očito da je puno manje od zarade uzrokovane povećanjem cijene istoga
Old 17.02.2011., 22:45   #14
Quote:

Što se tiče rasta prodaje auta, njih ionako kupuju oni koji imaju novaca ili firme mijenjaju vozne parkove... generalno samo se mijenja auto za auto, neće na račun više prodanih auta nešto drastično porasti broj auta na cesti...

dobro, ali kad moja firma npr. rasproda vozni park ili ga vrati leasing kuči i uzme nova vozila...ta "stara" idu na cestu i još dodju nova

nije ovo kraj 90-tih kad su došli masovno krediti i onda su u par godina nestali stojadini i golfovi jedinice s ulica

prosječna starost vozila mi se danas čini daleko manja

ali,s onim o ljudima bez posla se itekako slažem
spirou is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.02.2011., 22:53   #15
Quote:
spirou kaže: Pogledaj post
dobro, ali kad moja firma npr. rasproda vozni park ili ga vrati leasing kuči i uzme nova vozila...ta "stara" idu na cestu i još dodju nova

nije ovo kraj 90-tih kad su došli masovno krediti i onda su u par godina nestali stojadini i golfovi jedinice s ulica

Brale moj idu oni nazad u salone
Old 17.02.2011., 22:54   #16
Quote:
spirou kaže: Pogledaj post

Ne kuzim sto ti oces rec? Da, ta stara idu na cestu, ali ona jos starija u otpad.
Old 17.02.2011., 22:56   #17
Quote:
Al opet, Jaca je danas rekla da je to zato što se mnogi prijavljuju na burzu radi socijalnih povlastica, da je to razlog što imamo više nezaposlenih
rekla je da su mnogi dali otkaz (jer ionako postoji pojazan da će dobiti otkaz) kako bi se ovih dana zaposlili kao popisivači stanovništa.
giga_games is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.02.2011., 22:59   #18
Quote:
giga_games kaže: Pogledaj post
rekla je da su mnogi dali otkaz (jer ionako postoji pojazan da će dobiti otkaz) kako bi se ovih dana zaposlili kao popisivači stanovništa.
Zato je Šeks izjurio iz Sabora
Old 17.02.2011., 23:02   #19
danas smo baš razgovarali o tome na poslu.. svima nam treba puno manje vremena.

nekad sam se vukao po cijeloj držićevoj, sad malo zapnem na križanju s vukovarskom i to je to. kolege sa zapadnog dijela dođu duplo brže nego prije.
Old 17.02.2011., 23:07   #20
pa kak nebi bilo manje auti po gradu, par iljada i više parking karata je propalo, tko bi se naplačao tog parkinga dok je na poslu, još uz to nezaposlenost, kriza, krediti, masu ljudi uzeli aute na kredit i nemaju sad za benzin
nenocutlas is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:27.