Natrag   Forum.hr > Društvo > Psihologija > Psihokauč

Psihokauč Prozac Nation

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 05.10.2023., 21:57   #3141
Quote:
mour1234 kaže: Pogledaj post
Svaka cast sto uopce mozete odspavati i jednu minutu prikopcani na tisucu zica. Ja znam da meni od PSG nema smisla jer ne bih ni minute odspavao samo znajuci da me promatraju, a pogotovo prikopcan na sve to.
Ja sam na polisomnografiji zaspao nakon što su mi dali lijek Zopiklon.
Gafsi is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.10.2023., 20:22   #3142
Quote:
Gafsi kaže: Pogledaj post
Ja sam na polisomnografiji zaspao nakon što su mi dali lijek Zopiklon.
Mislio sam da ti ne smiju dati nista za san. Ali logicno da moraju, da.
mour1234 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.10.2023., 21:09   #3143
Quote:
mour1234 kaže: Pogledaj post
Mislio sam da ti ne smiju dati nista za san. Ali logicno da moraju, da.
Da, falilo mi je REM faze, pa je doktorica napisala komentar da je to vjerojatno zbog Zoplikona i ranog buđenja.
No, ipak je pretraga bila korisna, isključila mi je apneju i potvrdila da mi smetnje uzrokuju rls i plmd.

Inače, u zadnje vrijeme sam bolje, mislim da sam se djelomično osjećao pospano tijekom dana zbog lijeka za alergiju Telfast.
Gafsi is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.10.2023., 07:26   #3144
Opet sam bolestan.
Stalno sam bolestan jer mi je imunitet srozan od deprivacije sna.
Dokurcilo mi je vise ovo....
Covid sam imao 3 puta.
Gripe,sinusitisi,gastritisi,upale zuba,slepog creva,sinusa, evo sad izgleda i uha...
frozensun is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.10.2023., 13:37   #3145
Quote:
Gafsi kaže: Pogledaj post
Da, falilo mi je REM faze, pa je doktorica napisala komentar da je to vjerojatno zbog Zoplikona i ranog buđenja.
No, ipak je pretraga bila korisna, isključila mi je apneju i potvrdila da mi smetnje uzrokuju rls i plmd.

Inače, u zadnje vrijeme sam bolje, mislim da sam se djelomično osjećao pospano tijekom dana zbog lijeka za alergiju Telfast.
Sorry, rijetko sam tu.

Ja vidis jos nisam nasao nacina, samo pojacavam Trittico, a nisam bio ni na polisomnografiji ni kod recimo otorinolaringologa, a imam sumnju da mi i s nosom nesto ne stima, jedna nosnica mi nekako nije bas prohodna. Moram to rijesiti prije nego se nastavim bez veze kljukati tabletama. Drago mi je da su tebi pomogli. Ja sam kao sto kazem uvijek zazirao od polisomnografije kad sam uvjeren da ne bih mogao zaspati, al trebalo bi pokusati.
Nist, sretno dalje.
mour1234 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2024., 11:04   #3146
17 dana već spavam samo 4 sata dnevno (maksimalno).
Inače sam osoba koja je stalno pod stresom, student sam pa se često osjećam pod pritiskom. Stresiram doslovno oko svake sitnice i sve overthinkam.
Izgleda da je se sve to nakupilo i ispoljilo se na ovaj način.
Liječnik mi je prepisao Zolpidem 5 mg (ili 10 mg po potrebi). Zolpidem mi pogne u vrlo brzom usnivanju, ali je problem što se probudim nakon 3-4h i više ne mogu zaspati (ni po danu).
Smatram da mi sad još veću štetu radi upravo to neprestano razmišljanje i briga o tome hoću li moći zaspati ili ne, što uzrokuje da ne zaspim pa se stvara svojevrsni začarani krug.

Inače, slična stvar mi se dogodila tijekom ispitnih rokova u veljači, ali nije trajalo ovako dugo. Stvarno je grozan osjećaj. Po cijeli dan se osjećam pospano, glava me boli i jedva funkcioniram…
Goran3007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.01.2024., 10:28   #3147
Quote:
Goran3007 kaže: Pogledaj post
17 dana već spavam samo 4 sata dnevno (maksimalno).
Inače sam osoba koja je stalno pod stresom, student sam pa se često osjećam pod pritiskom. Stresiram doslovno oko svake sitnice i sve overthinkam.
Izgleda da je se sve to nakupilo i ispoljilo se na ovaj način.
Liječnik mi je prepisao Zolpidem 5 mg (ili 10 mg po potrebi). Zolpidem mi pogne u vrlo brzom usnivanju, ali je problem što se probudim nakon 3-4h i više ne mogu zaspati (ni po danu).
Smatram da mi sad još veću štetu radi upravo to neprestano razmišljanje i briga o tome hoću li moći zaspati ili ne, što uzrokuje da ne zaspim pa se stvara svojevrsni začarani krug.

Inače, slična stvar mi se dogodila tijekom ispitnih rokova u veljači, ali nije trajalo ovako dugo. Stvarno je grozan osjećaj. Po cijeli dan se osjećam pospano, glava me boli i jedva funkcioniram…
I ja sam bio takav, na faksu se povremena nesanica pretvorila u kronicnu. Takoder ne mogu spavati po danu, što u kombinaciji s losim snom po noci izluđuje.
Nakon faksa se situacija popravila, a najvise je pomoglo mirenje sa situacijom, koliko god tesko bilo. "Zivi kao da nemas nesanicu" pristup.
Danas opet ne spavam dobro, no sada je to vec vjerojatno do drugih bolesti koje imam (dijagnoza mi je organska nesanica).
No, zelim ti reci da, osim ako ne bolujes od neceg ozbiljnijeg (a ne bolujes), stvari ce gotovo sigurno proci. Glavu gore, nesanica je po meni najgore stanje koje covjeka moze zateci, osim mozda kronicne boli, ali često prođe sama od sebe jednako kao što je i došla. Sretno!
mour1234 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.01.2024., 10:59   #3148
Quote:
Goran3007 kaže: Pogledaj post
Osim ovih farmakološke industrije preparata postoje i prirodni preparati sa manjom količinom nuspojava.

Probaj melatonin i ashwagandhu zajedno.
Pomažu kod spavanja i nakupljenog stresa.
endjo is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.01.2024., 10:07   #3149
Zopiklon Imovane

Dali itko ima iskustvo sa tabletom za spavsnje zopiklon?
Desilo mi se da sam ju popila i da sam pisala poruke u snu. Nicega se ne sjecam. Bas sam se prepala.
vitezica is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2024., 02:26   #3150
Question

Quote:
frozensun kaže: Pogledaj post
Opet sam bolestan.
Stalno sam bolestan jer mi je imunitet srozan od deprivacije sna.
Dokurcilo mi je vise ovo....
Covid sam imao 3 puta.
Gripe,sinusitisi,gastritisi,upale zuba,slepog creva,sinusa, evo sad izgleda i uha...
Ajme grozno... mene ovo strah čitati jer zadnjih mjesec dana jmam problema sa spavanjem. Spašava me san preko dana. Ali evo sad lagano pod tabletama za spavanje gledam plafon dva sata i uz to sam bolesna. Uz virus mislim da sam bolesna i od živaca.
Odgovori s citatom
Old 04.02.2024., 07:47   #3151
3 noci za redom 0 h sna sve zbog brige oko oca.
Terapija za insomniju, nista tj ovo sfo inace pijem a to je koktel lekova.
frozensun is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.02.2024., 20:17   #3152
Primetio sam da kad dan provedem na suncu barem sat vremena dosta bolje spavam.Ne znam zasto ali pomaze mi.
Nadam se samo da ostanu ljepi dani i dalje.
frozensun is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2024., 13:43   #3153
Je li uopće sigurno kombinirati Q-pin, Helex i lunatu? Nadam se da nije
fallen-alien is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2024., 15:29   #3154
Quote:
fallen-alien kaže: Pogledaj post
Je li uopće sigurno kombinirati Q-pin, Helex i lunatu? Nadam se da nije
Vjeruj da jeste ..vole psihijatri davati tako koktele lekova.
Ako od samo q-pina ne mozes zaspati ufff onda je to zaj...o.
Ne brini svaki od tih lekova djeluje na druge receptore.
Povecavaju oni q-pin i do 100 mg.
Ja se od 12.5 mg gubio vani, a eto Leponeks dobro podnosim mada na pocetku je bilo tesko...
frozensun is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2024., 16:54   #3155
Ali pijem 50... I ništa, ne razumijem zašto me skida s leponexa
fallen-alien is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2024., 17:05   #3156
Mislim imam još leponexa ali ne znam jel mi pametno.... Mogla bi ga večeras uzeti jer se moram rano ustati ali to je to
fallen-alien is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2024., 17:06   #3157
Quote:
fallen-alien kaže: Pogledaj post
Ali pijem 50... I ništa, ne razumijem zašto me skida s leponexa
Pa pitaj je.
Manje doze q-pina su za spavanje pa sve do 100 mg.
Mozda zbog nus pojava..nekoga bas sedira vise nekog manje.
Meni se ne svidja taj koktel lekova sto pijes.
Nz zasto lunatu kad vec imas ova 2.
frozensun is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2024., 22:15   #3158
Imao sam problema sa spavanjem nisam mogo zaspat do 3;30 ujutro,kasnije se pojačalo do 4 i po 5 ,pa bih se dosta kasnije budio po danu..
Onda ove zadnje godine do 4 i pol 5 ,pa 6 ,7 .To je bio period u kojem polagano ludio i počeo gubit razuma ovog što mi je ostalo.Trajalo je još dok nisam došao do 9,10 sati ujutro da ne spavam.Ono što mi je pomoglo nije kemija u tabletama ovaj put već prirodna kemija ,stolisnik.
Tako da za nesanicu probajte čaj od stolisnika ,mene opusti prije spavanja ,nema više drhtavice i trzajeva prije spavanja,spavam oko 11 12 sati u komadu.Nisam siguran da će svima pomoći ,al valja probati...
Jedno jutro nisam zaspao opet i ustao sam se,točno sam počeo gubit razum i umišljat stvari okolo ,tako da nesanica zna bit baš zajebana...
flyersought is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.03.2024., 13:00   #3159
Ja sam nedavno počela uzimati melatonin.
Drugi dan sam ko neki flegmatik, manje me toga dotiče, što i ne bi bilo loše da se ne osjećam maglovito i imam slabiji fokus..najmanja doza��
Old 17.03.2024., 09:57   #3160
I mene je pocela hvatat nesanica ima par tjedana. Uzroka ne znam... Rijesio sam se poroka. Ne pijem alkohol ni kavu ne pusim...itd. a zaspem jako kasno i jako malo spavam. Ak sam bas umoran spavam 4 sata u komadu a najcesce spavam sat vremena i probudim se.
Inace dok sam živio s porocima ( pusio sam i pio alkohol i kavu al sad vec 2 god.ne ) nisam nikad patio od nesanice pa mi je sad nevjerojatno sta se to dešava sa mnom....
neobuzdan is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:20.