Trudnice Za trudnice i sve one koji se tako osjećaju |
|
|
29.10.2024., 15:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2024.
|
Quote:
Exene kaže:
Svakako mozes otici na HSG da provjeris prohodnost tog jajovoda, ali ako nije proslo previse vremena mozda da si date jos lufta prije nekih invanzivnijih pretraga i napravite samo ono osnovno, hormone, briseve, spermiogram?
|
Potpis na Exene.. Btw, ja sam primjer koja je s otežanim prolazom u jajovodima imala 2 maternične trudnoće.. Nažalost znam 2 žene koje su nakon urednih trudnoća imale vanmaterničnu, stvarno ništa nije garancija tako da bih si i ja dala prvo malo lufta i napravila osnovno. Svakako tsh, briseve, muž eventualno spermio. Riješite se te beštije..Ako ne bude išlo par mjeseci razmislila bih o HSGu i folikulometriji budući da nažalost imaš priliku samo kad ovuliraš iz desnog jajnika..
I da, apsolutno nisi kriva i nisi mogla ništa napraviti oko toga.. Ni to što trudnoća nije bila planirana ne znači ništa. Pa ni planirane ne završe uvijek onako kako smo se nadale(opet se dajem za primjer). Jebiga, posrala me/nas takva "sreća".
Svakako nađi dobrog ginekologa kojeg prati dobar glas za planiranje trudnoće i posavjetuj se još s njim oko dodatnih pretraga. Kreni s vitaminima, prenatalima, muž također neka pije nešto.. Pisale smo baš nedavno o vitaminu C, D, B12, selen cink magnezij, folna... Ništa to ne može naškoditi 
Još jednom, jako mi je žao zbog gubitka, apsolutno razumijem taj osjećaj, i žao mi je i zbog jajovoda, ali opet znam nekoliko žena koje su ostale trudne sa samo jednim! Ne gubi nadu, nadam se da ćemo uskoro slaviti i tvoj plusić  a do tada, tu smo da slušamo i pomognemo koliko možemo 
|
|
|
29.10.2024., 15:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Zla barbika kaže:
J
.. . Ako ce vam partneri raditi spermiograme, moguce da su jos koji mjesec nakon preboljenja u malo losijem stanju njihovi plivaci, pa se nemojte previse ubedirati ako ne bude idealan rezultat.
|
Ovo je još netko pisao tu na temi, Correct ako se ne varam? Moj je taman prebolio kad sam htjela da ide na spermio (onda kad je Buhtlice išao) pa na kraju nije išao, a ja već bila počela s klomićima pa mi nije imalo smisla više.. Sad ako ne uspije ću ga svakako poslati pa kako bude bude. Možda ga to natjera da prestane pušiti.
I hvala svima, javim se naravno večeras još s vijestima. Idu mi na k više ti pregledi ali sam svejedno uzbuđena.
Edit: da ne pišem 3 posta za redom, čeka me ovih dana i kontrola trombofilije tj vađenje krvi pa ću i to znati točno na čemu sam... Valjda lol
|
|
|
29.10.2024., 19:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2014.
|
anchy, žao mi je što ti se sve to izdogađalo.
Samo htjedoh napisati da sam nakon odstranjenja jajovoda, isto je bila EU u pitanju, zatrudnila 5 puta. Svaki put je bila maternična trudnoća. 
Čisto da znaš da je jedan funkcionalan jajovod sasvim dovoljan.
|
29.10.2024., 20:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2022.
|
Cao curke ne znam tko me se sjeca., vidim da ima puno novih cura..zelim vam svu srecu cure i da ne gubite nadu  tu i tamo vas zapratim i procitam i vidim post od ARTemi.s i moram ti čestitati bas mi je drago...mi smo se cesto pratile!! 🥰🥰
|
|
|
29.10.2024., 20:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Evo mene, sve je super, doktor se zeza za dvojčeke, rekoh ne bi nam smetalo  jedan folikul puknuo, drugi se očekuje u četvrtak tako da ak se jedan ne primi valjda bude drugi?!? Sad me baš zanima kakve bi bile trakice pa ću opet testirati sutra.. Uglavnoooom, nema ipak predaha iykwim 
Kaže da je i endometrij super, 10mm..
Sad samo da se primi 
|
|
|
29.10.2024., 21:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2024.
|
@PeaceLilly baš sam te se sjetila danas, reko pisati ćeš sigurno uskoro update.
Držimo fige i mantramo da sve bude okej i da nam dođeš uskoro sa slikom pozitivnog testa
Ja sam u fazi piškenja na lh trakice, iskreno iznenadila se baš kad ste napisale da radite testove i navečer, jer sam ja negdje pročitala da ne treba poslije 20h i držala se toga
Ne znam tko je pisao da je naručio s Alija, nije mi ni palo na pamet. Ali ako bude trebalo dok se potroše zalihe, bogami naručiti ću i ja od tamo.
Baš mi je drago pročitati iskustva forumašica koje su prije bile tu pa navrate na temu s update-om kako trudnoća napreduje, the more the merrier
I da, spominjala sam prije psihoterapiju, ovaj tjedan išla po 2.put i jedino što mi je žao što nisam krenula ranije 
|
|
|
29.10.2024., 21:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2022.
|
Quote:
PeaceLily kaže:
Evo mene, sve je super, doktor se zeza za dvojčeke, rekoh ne bi nam smetalo  jedan folikul puknuo, drugi se očekuje u četvrtak tako da ak se jedan ne primi valjda bude drugi?!? Sad me baš zanima kakve bi bile trakice pa ću opet testirati sutra.. Uglavnoooom, nema ipak predaha iykwim 
Kaže da je i endometrij super, 10mm..
Sad samo da se primi 
|
Jaooo Lily super vijesti, baš mi je drago 
Vibram i držim fige da se prime obadva
Sretno  
|
|
|
29.10.2024., 22:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2024.
|
@PeaceLily sretno i da nam uskoro dođeš ovamo sa plusićem velikim ko kuća ❤️
@brkata riba drago mi je da si naletjela na super psihoterapeutkinju i da ste kliknite. Mislim da bi se općenito trebalo pod obavezno uvesti i psihološku pomoć ženama koje se bore ostvariti trudnoću.
Nažalost, nama u bolnici također nitko nije ponudio psihologa. Nisu nam se čak puno ni obraćali. Doktor koji me operirao je imao kratak izvještaj za mene: "Sve znate, radilo se o vanmateričnoj trudnoći, odstranili smo vam lijevi jajovod. Ah, ništa, imate drugi." Okrenuo se i otišao.
Žalosno je da se tome ne pridaje nikakva pažnja, a psihološki oporavak je puno teži.
@velana žao mi je čuti da si i ti imala EU i da si izgubila jajovod, šaljem ti veliki zagrljaj
Znam za više slučajeva gdje su žene uspješno zatrudnile i iznijele trudnoću sa jednim jajovodom.
Kad smo već kod toga već dva dana osjećam bol u lijevom jajniku, nisam baš pratila čitavu situaciju sa plodnim danima nekoliko mjeseci. Međutim, čula sam priče da može doći do trudnoće i ako je jajovod odstranjen, da drugi jajovod "usisa" jajnu stanicu iz jajnika gdje jajovod nedostaje. Kakva su vaša saznanja o toj temi?
|
|
|
30.10.2024., 08:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Hvala cure, sad je sve u Božjim rukama  danas još krećem i s Duphastonima, ali mislim da ću tek popodne popiti prvu.. Veli da nema veze što bi drugi folikul trebao tek sutra puknuti. I jako mi je fora bilo sve to vidjeti i popratiti na uzvu.
Brkata , ja sam s Alija naručivala, evo potvrđeno s uzvom da su dobre trakice  šaljem link ako treba
Baš mi je drago za terapiju  mislim da sam i ja na dobrom putu da odem
Anchy ja nemam pojma ništa oko toga.. Možda nešto na engleskom najbolje guglat pa vidjeti jel ima neko medicinsko objašnjenje 
|
|
|
30.10.2024., 08:25
|
|
Coffee addict
Registracija: Jan 2009.
|
Jutro curke  na godisnjem sam pa sam vas malo zapostavila  navikla sam s laptopa pa mi s moba ide na zivce iskreno
Artemis  jako jako jako mi je drago zbof vas,nek bude najskolskija i najdosadnija  ne dam ja svoje vonabijuse s tablice  cak i kad odu
Velana kad ti mislis rodit vise 
Ancy dobrodosla i sto prije otisla, evo samo jos jedno iskustvo - nakon ture doksiciklina za oboje sam bila ostala trudna tako da i vama drzim fige
Sutra idem na put i vracam se tek u ponediljak navecer tako da vam svima drzim fige ,u kojoj god fazi ciklusa bile ~~~~~~~~~
|
30.10.2024., 09:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2016.
|
Jutro cure!
@PeaceLily, ajme sretno sretno sretno, razveseli nas sa lijepim vijestima za 15tak dana <3 <3
@Anchy, ja ne znam ništa vezano za to, ali kao da sam negdje pročitala isto to...
@Vedrana, uživaj i lipo se odmori <3
|
|
|
30.10.2024., 09:35
|
|
Registrirani korisnik
|
Jutro cure 🙂
@vedrana lijep provod ti želim, uživaj
@PeaceLily ~~~~~~~~ za sreću 
Guglala sam na stranim forumima vezano za EU pa mi je izbacilo tako neke slučajeve
@buhtlica i ja sam to par puta već pročitala negdje pa me zaintrigiralo, mislila sam da ima koja cura još da je nešto čula
|
30.10.2024., 10:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Anchy, ovo sam našla:
Have I only got half of my fertility?
When a person has only one Fallopian tube, they are still able to get pregnant from an egg released by the opposite ovary as an egg from one ovary can travel down the Fallopian tube on the other side. Approximately one-third of pregnancies are a result of pick-up of the egg from the ovary on the opposite side to the remaining Fallopian tube. It may be reassuring to know that when you ovulate from the ovary by the removed Fallopian tube which is opposite to the remaining Fallopian tube, it is not a ‘wasted’ cycle.
Na ovoj stranici:
https://ectopic.org.uk/physical-reco...conceive-again
Možda pomogne 
|
|
|
30.10.2024., 10:45
|
|
Registrirani korisnik
|
@poe.tessa hvala ti puno, tako nešto sam čitala na više mjesta, a bilo je i iskustva žena koje su na raznim forumima potvrdile to na svome slučaju.
Najvažnije mi je sad riješiti osnovne preglede pa idemo dalje, nema stopostotne garancije za ništa. Držat ćemo palčeve i nadati se najboljem, a ovdje navijati za što više plusića  
|
30.10.2024., 10:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
anchy2702 kaže:
@poe.tessa hvala ti puno, tako nešto sam čitala na više mjesta, a bilo je i iskustva žena koje su na raznim forumima potvrdile to na svome slučaju.
|
To su onda sjajne vijesti, još više nade i mogućnosti
Quote:
anchy2702 kaže:
Najvažnije mi je sad riješiti osnovne preglede pa idemo dalje, nema stopostotne garancije za ništa. Držat ćemo palčeve i nadati se najboljem, a ovdje navijati za što više plusića  
|
Tako je, smireno, polako, optimistično, korak po korak, problem po problem, i možda će kroz nekoliko mjeseci cijela ova tema slaviti tvoj plusić   
|
|
|
30.10.2024., 18:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2022.
|
Quote:
Lejdi diana kaže:
Cao curke ne znam tko me se sjeca., vidim da ima puno novih cura..zelim vam svu srecu cure i da ne gubite nadu  tu i tamo vas zapratim i procitam i vidim post od ARTemi.s i moram ti čestitati bas mi je drago...mi smo se cesto pratile!! 🥰🥰
|
Draga Lejdi Diana hvala ti 😀 Sjetila sam te se jedan dan, jesi još u jednom komadu ili sitno brojiš? Morat ću škicnut drugu temu da vidim  O da, pratile se skoro skroz, i baš mi je drago da se ulovile negdje, makar ti pri kraju, a ja na početku T. 
|
|
|
30.10.2024., 18:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2022.
|
Quote:
ARTemi.s kaže:
Draga Lejdi Diana hvala ti 😀 Sjetila sam te se jedan dan, jesi još u jednom komadu ili sitno brojiš? Morat ću škicnut drugu temu da vidim  O da, pratile se skoro skroz, i baš mi je drago da se ulovile negdje, makar ti pri kraju, a ja na početku T. 
|
I meni je baš drago..ne mogu ti opisat koliko me razveselilo kad sam vidjela post..😄
Ja sam evo pred porod u nedjelju ulazim u 39 tjedan..jedan prst otvorena i sad samo cekamo
Nakon skoro 2 godine pokusavanja bez ijednog pozitivnog testa, prvi test pozitivan i eto skolska trudnica za sad...nadam se takvom porodu i da ce biti sve kako treba sa bebicom..zelim svima vama na temi isto 
|
|
|
31.10.2024., 09:32
|
|
Registrirani korisnik
|
@poe.tessa hvala ti
@Lejdi diana šaljem ti puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za što lakši i brži porod, s nestrpljenjem očekujemo da nam javiš sretne vijesti, da je mali smotuljak stigao ❤️❤️
|
01.11.2024., 22:01
|
|
Lija
Registracija: Feb 2024.
|
Cure, da javim da sam danas razgovarala s doktoricom prije posljednjeg planiranog IVF-a. Po onome što ona kaže, 5 doktora je imalo sastanak da vide što i kako dalje s nama.
Ukratko, kaže da je na papiru sve savršeno i nema više niti jednog testa koji bi ona mogla preporučiti. Potvrđuje da smo oboje potpuno zdravi, kaže kako je iz toga što smo u prethodna dva IVF ciklusa imali 16 oplođenih jajnih stanica jasno da nema nikakvog problema što se same oplodnje tiče.
Ali kaže da medicina tu staje. Nažalost, i sama je zvučala malo poraženo. Nama je sada plan napraviti taj posljednji IVF, a onda ćemo malo samo pustiti. To su sad već godine i malo sve to umara.
Tu sam. Čitam, pratim i navijam. 
|
01.11.2024., 23:27
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Arctic fox kaže:
Cure, da javim da sam danas razgovarala s doktoricom prije posljednjeg planiranog IVF-a. Po onome što ona kaže, 5 doktora je imalo sastanak da vide što i kako dalje s nama.
Ukratko, kaže da je na papiru sve savršeno i nema više niti jednog testa koji bi ona mogla preporučiti. Potvrđuje da smo oboje potpuno zdravi, kaže kako je iz toga što smo u prethodna dva IVF ciklusa imali 16 oplođenih jajnih stanica jasno da nema nikakvog problema što se same oplodnje tiče.
Ali kaže da medicina tu staje. Nažalost, i sama je zvučala malo poraženo. Nama je sada plan napraviti taj posljednji IVF, a onda ćemo malo samo pustiti. To su sad već godine i malo sve to umara.
Tu sam. Čitam, pratim i navijam. 
|
Jebiga, žao mi je, stvarno. 
Ne razumijem.
Oprosti, ako nije preosobno, koliko imaš godina, koliko ste imali ciklusa oplodnje? Je li debljina endometrija ok?
To mi je najgore, kad problem ne bi trebao postojati, a tu je i ne znaš što ni zašto ni kako ni kamo dalje.
Žao mi je, vjerujem da se osjećaš umorno i beznadno, uzmi si vremena i predaha ako ti treba.
Nekada je jako teško naći riječi utjehe, zvuče kao isprazne floskule, ali zadrži nadu i vjeru, čuvaj se, pazi na sebe emocionalno, ne samo fizički, i predaj sve u Božje ruke. Ako je sudbina, dogodit će se, ako ne, nije kraj svijeta. Ali od sveg srca ti želim bebicu u što skorijoj budućnosti. Drži se. 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:06.
|
|
|
|