Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Mobiteli

Mobiteli Podforumi: Android, iPhone, Aplikacije, Usporedbe mobitela

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 16.11.2011., 18:22   #1201
Thumbs up

Quote:
KovaZg kaže: Pogledaj post
Danas sam dobio odgovor HAKOMA, kopiram dio koji smijem:

"
Obavještavamo Vas da je Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) sukladno ovlastima iz članka 12. stavka 1. točke 2. Zakona o elektroničkim komunikacijama („Narodne novine“ br. 73/08 i 90/11, ZEK) pokrenula postupak ispitivanja zakonitosti Uvjeta korištenja tarife „Na tuđi račun“, koji su stupili na snagu dana 8. studenog 2011

"
Juhuuu
Drzimo palceve!
ddamien is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 18:33   #1202
Quote:

"
Obavještavamo Vas da je Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) sukladno ovlastima iz članka 12. stavka 1. točke 2. Zakona o elektroničkim komunikacijama („Narodne novine“ br. 73/08 i 90/11, ZEK) pokrenula postupak ispitivanja zakonitosti Uvjeta korištenja tarife „Na tuđi račun“, koji su stupili na snagu dana 8. studenog 2011

"
Bravo!
Ako slucajno ne zaustave ovu promjenu od strane Tomato-a sjetio sam se jos jedne brze varijante praznjenja bonus.
Pozivanja 2x istog t-mobile broja u svrhu "milo za drago", pa neka plate sada oni interkonekciju kada vec zele samo skinuti bonus tek tako i drpiti interkonekciju od strane t-mobilea.
bestjaca is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 18:44   #1203
Netko je napisao da je htio puniti t-mobile Častilicu s tomato broja i da su mu isključili tomato broj zbog prekomjerne upotrebe, tako da se bojim da će i ovdje biti isključenja prije nego potrošiš sav bonus.
Mephisto is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 20:58   #1204
I ja sam dobio isti odgovor od HAKOM-a

Eto, nadamo se da će im se odbiti o glavu ta glupost, i da će ih HAKOM
naučiti pameti, i da se ne mogu tako ponašati.

Zadnje uređivanje tomisličak : 16.11.2011. at 21:45.
StivQ7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 22:05   #1205
oooooooooodlična vijest...super da ste postali odgovor od HAKOM-a....svaka čast.

@Kova
ovaj dio koji nisi smio kopirat je zato kaj se spominju tvoji osobni podaci ili imaš neki insajd info pa ga ne smiješ razglasit?
orogoro is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 22:15   #1206
Quote:
bestjaca kaže: Pogledaj post
Bravo!
Ako slucajno ne zaustave ovu promjenu od strane Tomato-a sjetio sam se jos jedne brze varijante praznjenja bonus.
Pozivanja 2x istog t-mobile broja u svrhu "milo za drago", pa neka plate sada oni interkonekciju kada vec zele samo skinuti bonus tek tako i drpiti interkonekciju od strane t-mobilea.
Polako, ljudi, ne treba trčati pred rudo. Mislim da Hakomu možemo vjerovati. Treba pričekati tjedan-dva i onda ih ponovno zasuti žalbama i prigovorima.

I bilo bi dobro da svi, ako nas i Hakom iznevjeri, ne zovemo T-mobile, osobito ne fiksne brojeve za koje interkonecija iznosi manje od 6 lipa po minuti, nego da zovemo Tele2 i pomognemo im u borbi protiv T-mobila i Vipneta koji su ostvarili dobit 4 milijarde (T-mobile) i 900 milijuna kuna (Vipnet).

I molio bih forumaše da ne brkaju babe i žabe jer kune na bonus-računu ne mogu se usporediti s bodovima u T-mobilu. Ti bodovi smanjuju ionako preskupe račune i mobitele u T-mobilu za nekoliko postotaka. Stoga su potpuno zanemarivi prema milijunima kuna koje Vipnet pokušava zamračiti i oštetiti korisnike koji su im bili vjerni sve ovo vrijeme.

Molio bih i administratora da ne bude tako strog prema nama. Tema na Tele2 govori o pravima potrošača i Zakonu o obveznim odnosima koji je primjenjiv na Tomato. Mi smo svi dovedeni u zabludu i to je kršenje ZOO-a. Na to se treba pozivati ako Hakom ne odradi posao kako valja.

Jasno nam je svima, a to su mi rekli i u Hakomu, da je Vipnet uveo Na tuđi račun da zapapri Tele2. No ugovor s korisnicima (svima nama) nije bio najbolje sročen i zato ove promjene kojima žele prebrisati novce na bonus-računu. T-mobile shvatio je Vipnetovu pogrješku i uveo probno razdoblje za Častilicu. Lijepo su naveli do kada vrijedi Častilica i koliko iznosi maksimalni bonus na računu (2000 kuna). Da su postigli cilj, a i oni su napali Tele2, Častilicu bi produžili. Tele2 je udario kontru, uveo tarifu neograničenih poziva i pokazao da mu ne mogu naštetiti niski udarci moćnijih suparnika. Stoga je T-mobile ukinuo Častilicu, ali odgovorni nisu ispali podlaci jer su jasno postavili pravila igre.

Misli mi naviru, vjerujem da moramo biti strpljivi i čekati naših pet minuta. Smatram da bi, osobito kada se govori o onima koji će pokrenuti sudski postupak, mogle pasti i velike odštete zbog očitoga pokušaja prijevare.
Radoboj29 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 22:46   #1207
Quote:

"

"
I ja sam danas dobio potpuno isti odgovor od HAKOM-a. Koliko dugo ćemo čekati na njihovo djelovanje, prije nego podignemo tužbu protiv Tomata?

Nego, da li je itko napisao žalbu Tomatu i da li je možda dobio odgovor?
robertinho is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 22:56   #1208
Quote:
orogoro kaže: Pogledaj post
ako imam 6500 kn na bonusu...to bi bilo 6500 minuta...kolko tomato mora platit po minuti ako zovem t-sranje?
Quote:
Mephisto kaže: Pogledaj post
6500*0,396=2574 kn

Još jedanput pitam može li netko točno objasniti način obračuna interkonekcijske naknade tj. nekim konkretnim primjerom/izračunom prezentirati forumašima o kojoj se tu lovi radi.
robertinho is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 23:10   #1209
Pa postao sam linkove s dokumentima u kojima je to objašnjeno.
Mephisto is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 23:31   #1210
Quote:
Mephisto kaže: Pogledaj post
Pa postao sam linkove s dokumentima u kojima je to objašnjeno.
Sorry nisam pregledao linkove! Thnx!
robertinho is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.11.2011., 00:01   #1211
Evo odgovori i od Tomata, na prvi mail s upitom o limitiranju tarife:

Postovani gospodine .........,

zahvaljujemo na Vasem e-mailu.

Novim Uvjetima koristenja tarife predvidjeno je da od 22.12.2011. godine korisnici mogu na Bonus racunu imati maksimalno 200kn. Prikupljene iznose vece od 200kn mozete potrositi do 22.12.2011. godine. Nakon tog datuma, sav iznos na Bonus racunu, koji bude veći od 200kn ce biti postavljen na 200kn.

Ukoliko se ne slazete sa promjenama u koristenju tarife molimo Vas da nam isto posaljete u pisanom obliku sa preslikom osobne iskaznice, OIB-om te vlastorucnim potpisom na adresu: Tomato, p.p. 470, 10002 Zagreb.

Srdacan pozdrav

Vas Tomato

Odgovor na drugi mail, gdje sam im obajasnio šta mislim o tome i pitao dali se mogu preko maila žaliti:

Postovani,

shodno zakonskoj proceduri reguliranoj od strane Hrvatske agencije za postu i elektronicke komunikacije (HAKOM) prigovor e-mailom nismo u mogucnosti uvaziti.

Srdacan pozdrav

Vas Tomato
StivQ7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.11.2011., 00:30   #1212
...molim te pojasniš mi svoj slučaj...
...ako sam dobro shvatio, Tomato nemože uvažiti tvoj prigovor,
jer im HAKOM ne dozvoljava zaprimati prigovore e-mailom..?
...uputi im prigovor pismeno na naznačenu adresu...
Old 17.11.2011., 18:54   #1213
I proslijedi njihov mail HAKOMu pa neka odgovore kada su to točno zabranili prigovore mailom.
Old 18.11.2011., 00:16   #1214
Quote:
StivQ7 kaže: Pogledaj post
Evo odgovori i od Tomata, na prvi mail s upitom o limitiranju tarife:

Postovani gospodine .........,

zahvaljujemo na Vasem e-mailu.

Novim Uvjetima koristenja tarife predvidjeno je da od 22.12.2011. godine korisnici mogu na Bonus racunu imati maksimalno 200kn. Prikupljene iznose vece od 200kn mozete potrositi do 22.12.2011. godine. Nakon tog datuma, sav iznos na Bonus racunu, koji bude veći od 200kn ce biti postavljen na 200kn.

Ukoliko se ne slazete sa promjenama u koristenju tarife molimo Vas da nam isto posaljete u pisanom obliku sa preslikom osobne iskaznice, OIB-om te vlastorucnim potpisom na adresu: Tomato, p.p. 470, 10002 Zagreb.

Srdacan pozdrav

Vas Tomato

Odgovor na drugi mail, gdje sam im obajasnio šta mislim o tome i pitao dali se mogu preko maila žaliti:

Postovani,

shodno zakonskoj proceduri reguliranoj od strane Hrvatske agencije za postu i elektronicke komunikacije (HAKOM) prigovor e-mailom nismo u mogucnosti uvaziti.

Srdacan pozdrav

Vas Tomato

Točno, Tomatu se ne možeš žaliti e-poštom. Potpuno su se izgubili jer sam ja žalbu Vipu bez problema uputio elektroničkim putem. Preporučio bih ti da im u žalbi navedeš da ne možeš prihvatiti njihove uvjete zbog Zakona o obveznim odnosima i članka 280 koji govori o bitnoj zabludi. Tebe su, a i sve nas, potezom pera odlučili opljačkati. Zatraži da ti za svaku minutu primljenoga poziva isplate novčanu protuvrijednost i neka nakon toga primjenjuju one lopovske uvjete o 200 minuta kojima, zbog prodavača iz oglasnika, kažnjavaju sve korisnike. Umjesto da otklone kukolj, oni s prljavom vodom izbacuju i dijete. Nije im dosta 900 milijuna kuna dobiti, žele što prije do cijele milijarde.
Radoboj29 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.11.2011., 10:55   #1215
Zelim i ja poslati prigovor tomatu i prijavu HAKOMU, ali nemam vremena da se igram sa sastavljenjem istih, moze li neko postati oboje ili mi poslati?
s1504 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.11.2011., 12:21   #1216
Quote:
s1504 kaže: Pogledaj post
Zelim i ja poslati prigovor tomatu i prijavu HAKOMU, ali nemam vremena da se igram sa sastavljenjem istih, moze li neko postati oboje ili mi poslati?
Poštovani!

Tvrtka Vipnet d. o. o. i njihov virtualni operator Tomato priredili su mi neugodno iznenađenje prekršivši članak 280. Zakona o obveznim odnosima, tj. doveli su me u zabludu zbog koje ću pretrpjeti znatnu štetu.

Naime, ponukan uvjetima poslovanja u kojemu se za svaku minutu primljenoga poziva dobivao novčani iznos koji se mogao iskoristiti za odlazne pozive te slanje SMS-ova, postao sam korisnikom Tomata i sve dolazne pozive usmjeravao na svoj novi broj. Usto plaćao bonove čime sam osigurao aktivno razdoblje svoje pretplatničke kartice i tvrtki Vipnet d. o. o. donio poveću financijsku korist. Osobito zbog činjenice što sam svoje poznanike i prijatelje nagovorio da također uključe spomenutu tarifu.

Napominjem da u uvjetima poslovanja nije bio označen vremenski rok potrošnje dobivenih kuna, što je praksa i u drugom operatoru Vipu, stoga nisam žurio u njihovu trošenju jer sam ionako štedljiva osoba koja je tako dobivene pogodnosti namjeravala čuvati za "crne dane", tj. ne ponašati poput raspikuće ili pijanoga milijunaša.

Na žalost, samo iz njima znanih razloga, Vipnet je sve korisnike tarife Na tuđi račun iznenadio nesvakidašnjim potezom. Presedanom koji do sada nije vrijedio za njihove tarife, osobito ovu koja je naprasno postala nedostupna novim pretplatnicima. Uveo je rok do kojega se spomenute kune moraju potrošiti ili će biti prebrisane potezom pera, tj. smanjene na ponižavajućih 200 kuna. Jasno, Vipnetu ne pada na pamet da vrati kune koje je dobio na temelju interkonekcije, kao i da nagradi sve one koji su preporučivali tarifu Na tuđi račun. Tvrtka se ponaša poput strogoga psa čuvara koji određuje kada će njegove ovčice smjeti blejati…

Napominjem da dobivene kune na računu nikako ne spadaju u istu skupinu s petparačkim nagradnim bodovima, koji su se dodjeljivali ili se dodjeljuju svima nakon redovito plaćenoga računa, jer takvi uvjeti nisu dostupni svim Tomatovim pretplatnicima. Samo onima u tarifi Na tuđi račun. Usto valja posebno naglasiti da smo svi mi ugovaratelji tarife Na tuđi račun bili u nepovoljnijemu položaju od drugih Tomatovih pretplatnika jer smo plaćali najskuplju cijenu poziva unutar Hrvatske – čak 120 posto veću od one u osnovnoj tarifi, što znači da smo u startu bili zakinuti.

Stoga smatram da bi najkorektnije bilo da se Vipnet pokrije ušima i odustane od roka u kojemu se «višak» kuna mora potrošiti ili da tisućama korisnika nadoknadi nemjerljivu pretrpljenu duševnu bol i financijsku štetu. Naime, članak 280. Zakona o obveznim odnosima nedvosmisleno govori da je zabluda bitna ako se odnosi na objekt ugovora, bitna svojstva objekta ugovora, na osobu s kojom se sklapa ugovor, ako se sklapa s obzirom na tu osobu, a i na okolnosti koje se po običajima u prometu ili po namjeri strana smatraju odlučnim, a strana koja je u zabludi ne bi inače sklopila takav ugovor. U slučaju poništaja ugovora zbog zablude druga savjesna strana ima pravo zahtijevati naknadu pretrpljene štete.

S poštovanjem!

........................
Radoboj29 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.11.2011., 15:36   #1217
A prigovor tomatu?
s1504 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.11.2011., 15:39   #1218
Quote:
s1504 kaže: Pogledaj post
A prigovor tomatu?
Pisao bi prigovor, a ne znaš da je Tomato Vipov?
Old 18.11.2011., 15:43   #1219
Zar to ima veze ciji je tko?

Na www.tomato.com.hr -> Korisnička podrška:

E-mail: [email protected]
Pošta: Tomato, p.p. 470, 10002 Zagreb
Faks: 092 99 20

Sto svakako nije adresa vipa...
s1504 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.11.2011., 16:04   #1220
Savjetujem da se prigovori šalju isključivo preporučeno s povratnicom, i to na adresu sjedišta firme (nikakvi poštanski pretinci i sl.):

VIPnet d.o.o.
Vrtni put 1
10000 Zagreb
Mephisto is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:57.