|
|
16.02.2012., 09:51
|
|
Paris,Texas, Bliski Istok
Registracija: Feb 2004.
|
kad radish ledenu grudu, znash tocno zasto je radish.A radish je zato da ima sto veci efekt.I znash da moze loshe zavrshiti.
Zna se zasto se rade i sachekuse.
Znachi djete od sedam godina treba dobiti ledenu grudu u glavu i josh je malo zapiknuti u ogradu i nashopati snjegom, ne moze se braniti..da bi hrpa derana dobila satisfakciju i nahranilo svoj ego.
I nitko nije odgovoran.
Da su bacili ledenu grudu nekome na auto,ili recimo ravnatelju skole na auto ili uchiteljici, vec bi ih nashli...ovako curica od 7 godina sa ozljedom oka i nije bitna..malo su se djeca "zaigrala"..odnosno vec ce se naci neki izgovor.Mora da je "sama trazila"...
To su buduci koji ce shamarati vashe kceri.
Ja se nadam da ce roditelji male imati dovoljno snage i istjerati stvari na cistac, policija ce odraditi svoje naci odgovorne i podignuti prijave...
A roditelji ostalih "anjdjela" i "moje zlato to nikad ne bi", objasnite klincima zasto se ne napadaju mlajdi od sebe(ovim deranima ochito nije imao tko ukazati kako je nisko napadati mladje i slabije od sebe) i zasto se ne prave ledene grude i zbog cega netko od 7 godina moze zavrshiti u bolnici.
preuzmite odgovornost za svoje i postupke svoje malodobne djece, vi ste ih uchili i odgajali.pa kad zlato mamino zasere treba i pochistiti.
Zadnje uređivanje happygoose : 16.02.2012. at 09:58.
|
|
|
16.02.2012., 14:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
Svaki ovakav topic može se zaključati nakon samo tri rečenice:
- ne vjeruj novinarima ni kada napišu da je 2+2=4;
- ironično, ali što se više društvo navodno senzibilizira na dječje nasilje, tog nasilje je sve više i više;
- tko god, u (opravdanom) proglašavanju roditelja istinskim krivcima, krene zazivati batinu koja je izišla iz raja, treba shvatiti da današnju djecu (uključujući i današnju nasilnu djecu) odgaja upravo generacija koja je odgajana "rajskim metodama".
|
|
|
16.02.2012., 18:46
|
|
Paris,Texas, Bliski Istok
Registracija: Feb 2004.
|
Quote:
Lord Byron kaže:
- tko god, u (opravdanom) proglašavanju roditelja istinskim krivcima, krene zazivati batinu koja je izišla iz raja, treba shvatiti da današnju djecu (uključujući i današnju nasilnu djecu) odgaja upravo generacija koja je odgajana "rajskim metodama".
|
slazem se.
|
30.09.2012., 22:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2009.
|
Nasilje u školi
hipotetička situacija, mada danas ništa novo:
Imate sina ili kćer, školarca. U istoj školi je nasilnik, klinac, balavac, a već društveni problem. Taj klinac tuče, maltretira, iživljava se na vašem djetetu, a taj klinac je sin nekog loklnog moćnika. Svakoga dana vam djete dolazi kući uplakano, prestrašeno, prebijano. Vi, roditelj, poduzimate sve. Obratili ste se školi, ravnatelju, policiji. Ali, nitko ništa ne poduzima, a maloljetnik i dalje sije teror, strah po školi!. Što ućiniti?, Dali uzeti stvar u svoje ruke?
|
|
|
02.10.2012., 12:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2012.
|
Quote:
fordista kaže:
hipotetička situacija, mada danas ništa novo:
Imate sina ili kćer, školarca. U istoj školi je nasilnik, klinac, balavac, a već društveni problem. Taj klinac tuče, maltretira, iživljava se na vašem djetetu, a taj klinac je sin nekog loklnog moćnika. Svakoga dana vam djete dolazi kući uplakano, prestrašeno, prebijano. Vi, roditelj, poduzimate sve. Obratili ste se školi, ravnatelju, policiji. Ali, nitko ništa ne poduzima, a maloljetnik i dalje sije teror, strah po školi!. Što ućiniti?, Dali uzeti stvar u svoje ruke?
|
Da, ali na način da promijenite školu.
Imate na raspolaganju sve argumente. Poduzeli ste sve što se je moglo, i ne preostaje vam ništa drugo ukoliko od prethodnih akcija nema pomoći.
Ali, uzmite u obzir da će to biti najbolja opcija, i za vaše dijete, i za vas.
Fino se odmaknite od svega toga, u protivnom ćete izgorijeti, a bez ikakvog rezultata.Trabalo bi to drugačije rješavati, ali kao što vidite - ne ide.
Stoga njima ostavite njihovu neprofesionalnost/pristranost/nepravdu, a svom djetetu dajte novu sredinu.
|
|
|
12.10.2012., 15:10
|
|
Pipi Duga
Registracija: Feb 2003.
|
U tijeku je peticija za reformu pedagoških mjera, ako zažive ovi prijedlozi, bar će nasilja u školama biti manje.
http://nastavnici.org/2012/10/01/pet...ima/#more-1438
|
12.10.2012., 15:54
|
|
Vegetiram
Registracija: Aug 2005.
|
Quote:
soks kaže:
|
i koje su to pedagoske mjere?
sto se uopce predlaze i sto se potpisuje? 
|
|
|
12.10.2012., 19:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
Quote:
nosorog kaže:
|
1. Udaljavanje učenika s nastavnoga sata
2. Udaljavanje učenika s nastave za tekući dan
3. Suspenziju učenika s nastave na dva ili više dana
4. Ukidanje obveze da se pedagoške mjere provode kao upravni postupak
5. Promjenu članka Zakona o odgoju i obrazovanju u kojemu se kaže da pedagoške mjere (opomene i ukori) vrijede za tekuću školsku godinu.
|
|
|
12.10.2012., 23:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
Quote:
zoks kaže:
1. Udaljavanje učenika s nastavnoga sata
2. Udaljavanje učenika s nastave za tekući dan
3. Suspenziju učenika s nastave na dva ili više dana
4. Ukidanje obveze da se pedagoške mjere provode kao upravni postupak
5. Promjenu članka Zakona o odgoju i obrazovanju u kojemu se kaže da pedagoške mjere (opomene i ukori) vrijede za tekuću školsku godinu.
|
Pa to i pise.. samo mozda se ne uklapa u necije shvacanje pedagoskih mjera ili ... 
|
|
|
13.10.2012., 08:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
Quote:
nosorog kaže:
|
A da je kliknuti na link  ?
Sâme po sebi, predložene mjere nisu loše, osim što nedostaje razrađeni prijedlog "zbrinjavanja" djece udaljene s nastave (nedopustivo je da dijete koje je udaljeno s nastave bude prepušteno sâmo sebi) iz kojeg bi se vidjela i cijena (najdoslovnija, novčana) provođenja takvih mjera.
Ono što me jako zanima je link na sličnu peticiju za udaljavanje s nastave onih prosvjetara koji su, iz ovih ili onih razloga, na ovaj ili onaj način, potpuno nekompetentni za posao koji rade; onih prosvjetara za koje apsolutno svi u zbornici znaju da su niškoristi, ali se - naravno - nitko ne želi zamjerati.
U slučaju dvije paralelne peticije, mahanje "zemljom znanja" bi bilo puno uvjerljivije nego u jednostranom pozivanju na jačanje represivnih mjera.
|
|
13.10.2012., 10:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
Slažem se, repreisvne mjere trebaju biti za obje strane. S druge strane, ove mjere nisu toliko loše, ali imaju svojih mana.
Prvo što je netko rekao, što kad se nekog izbaci sa sata, daš mu neopravdani i on podleti pod auto npr.?
Drugo, povlači li suspenzija neopravdane sate? Mislim da to pravno ne štima, već vidim problem, suspendiraš nekoga na tjedan dana, dotjera do 30-ak neopravdanih, na kraju ga izbaciš iz škole. Praktično, ali pravno ne štima, i sruši se lijevom nogom.
Treće, ukidanje izricanje mjera kao up. postupak je previše, jer bi moglo dovesti do drugog ili još gorih stvari.
Četvrto, ovakva suspenzija bi mogla nekome biti "nagrada"
|
|
|
13.10.2012., 11:31
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
JohnDoe-25 kaže:
Prvo što je netko rekao, što kad se nekog izbaci sa sata, daš mu neopravdani i on podleti pod auto npr.?
|
Što ako padne asteroid na školu i svi učenici i učitelji i slučajni prolaznici poginu, osim veseljka koji nije bio u školi jer je izbačen sa sata?
Quote:
JohnDoe-25 kaže:
Drugo, povlači li suspenzija neopravdane sate? Mislim da to pravno ne štima, već vidim problem, suspendiraš nekoga na tjedan dana, dotjera do 30-ak neopravdanih, na kraju ga izbaciš iz škole.
|
Ta se "pravna" sitnica lako riješi. Ne možeš nove pedagoške mjere provoditi po starom pravilniku.
Quote:
JohnDoe-25 kaže:
Treće, ukidanje izricanje mjera kao up. postupak je previše, jer bi moglo dovesti do drugog ili još gorih stvari.
|
Što bi ovo značilo?
Quote:
JohnDoe-25 kaže:
|
Dakle, win-win situacija?
|
|
|
13.10.2012., 12:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
Quote:
zoks kaže:
Što ako padne asteroid na školu i svi učenici i učitelji i slučajni prolaznici poginu, osim veseljka koji nije bio u školi jer je izbačen sa sata?
|
Ovakvu glupost neću udostojiti odgovorom, valjda ti je jasno što je realno, a što nije?
Quote:
zoks kaže:
Ta se "pravna" sitnica lako riješi. Ne možeš nove pedagoške mjere provoditi po starom pravilniku.
|
Baš i ne, Pravilnik s tim nema veze, već nekoliko članaka Zakona o odg. i obr. koji je iznad tog donesenog Pravilnika. Da ne spominjem druge Zakone, ja sam polu-pravnik, pa imam gomilu ideja da zajebem taj famozni Pravilnik, možeš misiti što ti može raditi iskusni pravnik?
Quote:
zoks kaže:
Što bi ovo značilo?
|
Značilo bi da takva situacija omogućava odmazdu, ispoljavanje animoziteta prema učenicima(nemoj mi reći da toga nema). Slična procedura koju vi pokušavate uvesti je dopuštena samo u zakonu o kaznenom postupku pojedinih država Amerike, (a te države imaju i smrtnu kaznu), kanite i nju uvesti Pravilnikom?
Quote:
zoks kaže:
Dakle, win-win situacija?
|
Točno, netko će to shvatiti kao nagradu, jer ne smije biti na satu.
Iako se slažem, neshvatljivo mi je da se nekoga ne smije izbaciti sa sata uz neopravdani, ali više od toga ne smije biti dopušteno.
Čak i ova ideja da se pedaoške mjere prenose iz godine u godinu, i nije tako loša, tu opciju smo mi obilato zloporabili. Jednostavno, bježiš dok želiš(netko do ukora, netko do opomene pred isključenje), i onda staneš, sljedeće školske godine se sve "resetira" i ideš iz početka. Takva promjena bi navikavala djecu na nešto što je u poslu svakodnevica(karijera), a u školi je to u tragovima. Odnosno, ne možeš jedne godine raditi dobro, dobiti povišicu i onda sljedeće godine ne raditi ništa, ne možeš jedne godine napraviti pizdariju i oštetii poslodavca, pa da se druge godine to zaboravi, u oba slučaja se nećeš dobro provesti.
|
|
|
13.10.2012., 14:20
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
JohnDoe-25 kaže:
Ovakvu glupost neću udostojiti odgovorom, valjda ti je jasno što je realno, a što nije?
|
Realno, morali bi donijeti odluku da li škole služe čuvanju djece od nesmotrenih sudionika u prometu ili nećemu drugom?
Inače, tko čuva od prometa one koji se sami odstrane s nastave?
Quote:
JohnDoe-25 kaže:
Baš i ne, Pravilnik s tim nema veze, već nekoliko članaka Zakona o odg. i obr. koji je iznad tog donesenog Pravilnika. Da ne spominjem druge Zakone, ja sam polu-pravnik, pa imam gomilu ideja da zajebem taj famozni Pravilnik, možeš misiti što ti može raditi iskusni pravnik?
|
Jasno mi je što se sve može napraviti sa sadašnjim pravilnicima, zato i predlažemo promjene.
Quote:
JohnDoe-25 kaže:
Značilo bi da takva situacija omogućava odmazdu, ispoljavanje animoziteta prema učenicima(nemoj mi reći da toga nema)...
|
Puno manje nego što misliš.
Quote:
JohnDoe-25 kaže:
Slična procedura koju vi pokušavate uvesti je...
|
... bila donedavno u praksi.
Quote:
JohnDoe-25 kaže:
dopuštena samo u zakonu o kaznenom postupku pojedinih država Amerike, (a te države imaju i smrtnu kaznu), kanite i nju uvesti Pravilnikom?
|
Quote:
JohnDoe-25 kaže:
|
|
|
|
13.10.2012., 15:01
|
|
Pipi Duga
Registracija: Feb 2003.
|
Quote:
JohnDoe-25 kaže:
Slažem se, repreisvne mjere trebaju biti za obje strane. S druge strane, ove mjere nisu toliko loše, ali imaju svojih mana.
|
Naravno da se učenik treba dopratiti do pedagoške službe, a onda se zovu njegovi roditelji da dođu po njega. Doduše, u jednoj školi ravnatelj nasilne klince vozi doma čim naprave neku štetu. To je zasada postupanje mimo pravila.
Quote:
|
Možda, ali se ide za tim da se život u školi olakša učenicima koji su žrtve nasilja.
|
13.10.2012., 15:26
|
|
oću novi nick :-(
Registracija: Jan 2003.
|
Quote:
Lord Byron kaže:
A da je kliknuti na link  ?
S
Ono što me jako zanima je link na sličnu peticiju za udaljavanje s nastave onih prosvjetara koji su, iz ovih ili onih razloga, na ovaj ili onaj način, potpuno nekompetentni za posao koji rade; onih prosvjetara za koje apsolutno svi u zbornici znaju da su niškoristi, ali se - naravno - nitko ne želi zamjerati.
.
|
E, ovo mene zanima, kako netko iz zbornice može znati koliko i kako drugi rade? Mene osobno uopće ne zanima što i kako drugi rade, jednostavno nemam vremena zabadati nos u to, a ne smatram se kompetentnom da uopće procjenjujem rad nekoga tko predaje-kemiju, primjerice. Naslušala sam se takvih priča, možda i vjerovala dok na vlastitoj koži nisam osjetila pritisak da se učenicima daju nezasluženo visoke ocjene (meni nije normalno da 80 posto učenika prolazi s odličan), e onda se taj pritisak prenio u zbornicu i svatko tko se otvoreno suprotstavio je negativac i to kao "cijela zbornica zna".
|
29.11.2012., 14:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2012.
|
što raditi kada nasilje nije fizičko?Moje djete stalno je na meti vršnjaka koji ga stalno vrijeđaju,izbacuju iz igre.Razgovor s učiteljicom nije pomogao.Da stvar bude gora ona stalno plače na njihove provokacije pa se to stalno vrti u krug.
|
|
|
30.11.2012., 12:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
nažalost, vjerojatno ništa neće pomoći. jedino što možeš je što više opušteno razgovarati sa svojim djetetom o tome da dobije dojam da to nije ništa važno, da se oko toga ne uzrujava, da ne smije mariti za to što drugi govore. možda ga upisati na neku aktivnost izvan nastave da upozna novi krug djece i mogućih prijatelja. ja sam sa svojim muku mučila još u vrtiću. klinci su mu se rugali jer je nizak. moj stav je bio: da, i? pa nizak si! ali možda možeš npr. brže trčati!  naravno, teško je zauzeti takav stav jer je sve što želiš u trenutku kad ti je dijete tužno neku kaznu za one zbog kojih se tako osjeća. ali takvi klinci će uvijek postojati i nikad se neće promijeniti. zato pokušaj ojačati karakter svog djeteta. moj je sad toliko 'cool' oko takvih stvari da me upravo iznenađuje! ponekad mene takve situacije izbace iz takta jer mi ga je žao, a on će: "mama, ne brini. baš me briga što govore. ja nisam kao oni." 
|
|
|
30.11.2012., 12:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2012.
|
Strasno je to kada promatras kako ti dijete pati.Moj sin je ucenik nizih razreda i klinci stvarno znaju biti okrutni u skoli ali sto se meni strasno svidjelo sa pedagoske strane je to da je uciteljica unjela igru koja se zove "Toplo tusiranje".Igru provode jednom sedmicno,sjede svi u krug ,a jedan od njih je u sredini kruga i tada ostali ucenici opisuju tog djecaka ili djevojcicu ,opis smije biti samo pohvalan i spontan,brz,bez puno razmisljanja tipa:dobar prijatelj,zna nasmijati,lijepo pjeva,super u matematici...to ide brzo i onda obicno ono dijete kojemu onaj iz sredine kruga nije simpa ili ima s njim komflikt ne zna na brzinu sto lijepo reci,na to uciteljica naravno reagira i pokusa razjasniti u cemu je problem.Ponekad uspije razrijesiti situaciju sama s klincima ,a ponekad je potrebna i suradnja roditelja.Za sada funkcionira super.
|
|
|
30.11.2012., 13:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2012.
|
Teško je kad ne možeš ništa učiniti da pomogneš djetetu.Razgovaram s njom svaki dan o situaciji u školi,nadam se da će se s vremenom stanje popravit.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:25.
|
|
|
|