Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 24.04.2017., 10:48   #2461
Quote:
hasnfefer kaže: Pogledaj post
Kod ovih mašina pripazite, obično im se vrlo brzo dogode dvije stvari:
- rasklima se glava
- kabel je plastičan te počne pucati na ulazu u mašinu, pa treba rastavljati komplet mašinu zato što se nije vodilo računa o izmjeni kablova.
i ti sad... imam ja Skika i koristim ga kao odvijač.

Kako da preveniram klimanje glave ?

Za kabal ne brinem.
VW BUG is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.04.2017., 11:08   #2462
2470 ima malo bolje napravljenu udarnu glavu i ima motor sa zakretnim četkicama, pa ima jednako momenta lijevo i desno. 2450 ima elektrčni prebacivač smjera i nema baš momenta u lijevo. Za šarafljenje je neupotrebiva radi toga, a najviše mi se zamjerilo kaj nije mogla okrenuti borer u nazad kad se zaglavi na armaturi. S 2470 nema tih problema i mislim da nebuš pogrješil ak nju kupiš.

Moram ti reći da su te mašine namijenjene za bušenje, a štemanje samo kao nužno zlo. Za štemenja su Boschove bolje, jer imaju malo izdržljivije glave (po riječima servisera).
Zvon is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.04.2017., 11:08   #2463
Quote:
AnteTina kaže: Pogledaj post
2450? Zakaj? Imala je problema? Stalno gledam te boscheve udarne cekice a i skicam makite...al budzet mi je ionako ogranicen...tako da mozda padne na makitu 2470
svi danas daju na kartice 2-12 rata kupi jednom al posteno.

To je moja filozofija, a i zivotno iskustvo nakon hrpe drljavog alata.

Puna mi je kuca busilica i brusilica koje kur.. ne vrijede od 3 iz Peveca od nekada 300-400 kuna ne mogu se ni s jednom posteno posluziti.

Stare su cca 5-6 godina i sve se raspadaju, jedan jaci rad i sve se razjebu...

Na kraju puna radiona šrot alata koje skladistim, kao djete koje cuva igracke koje je prerastao.
VW BUG is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2017., 00:56   #2464
Quote:
VW BUG kaže: Pogledaj post
dosta mi je drljavih (kakve sad imam) brusilica, sada mala 115mm NN proizvođača mi se raspalo ono dugme (kočnica) za zatezanje alata.

Sad zadnja 2 dana proučavam Makitu 4530 i 5030 jedna je 115mm vs 125mm.

Kad pogledam karakteristike isto su teške 1.8kg, jednake su snage 720w, samo je ova 125 duža za 10 cm???

Tanka je za držati....

Ima na youtubeu hrpa video oko održavanja i usporedbe sa Bosch-om u svemu je bolja od Bosch-a koji je za pola skuplji od Makite istih karakteristika (male kutne brusilice).

Dajte mi Vi druge sugestije da ne kupim 125mm a ne 115mm, ne bavim se ničim profi samo doma da imam kad mi zatreba 3-5x mjesečno oko kuće.

Nemojte mi možeš jeftinije i sl.
A nešto ovakvog ti ne bi odgovaralo?
http://alatimilic.hr/shop/Brusilica-...DWE4151-DeWalt

Ja ju imam godinu dana i super je. Rezala sam i beton bez problema. Nema štekanja.
anita is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2017., 06:44   #2465
Quote:
VW BUG kaže: Pogledaj post
svi danas daju na kartice 2-12 rata kupi jednom al posteno.

To je moja filozofija, a i zivotno iskustvo nakon hrpe drljavog alata.

Puna mi je kuca busilica i brusilica koje kur.. ne vrijede od 3 iz Peveca od nekada 300-400 kuna ne mogu se ni s jednom posteno posluziti.

Stare su cca 5-6 godina i sve se raspadaju, jedan jaci rad i sve se razjebu...

Na kraju puna radiona šrot alata koje skladistim, kao djete koje cuva igracke koje je prerastao.
I moje je kratko zivotno iskustvo pokazalo da lijeva marka nuzno zlo i da je kratkog vijeka, a prava marka znaci trajnost i dostupni rezevni dijelovi koje mozes pokupovat i sam zamjeniti ili nosis na servis. Samo neki alati koji nisu cesto u upotrebi mogu bit lijeva marka.

Uvijek sumnjajte u velika obećanja. Obećanje ludom radovanje.
SAS is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2017., 08:12   #2466
Apsolutno zagovaram kupnju solidnijeg alata. Ne treba biti najbolji ili najskuplji, svatko treba odabrati prema potrebi i mogućnostima. Ali i kod povremenog amaterskog korištenja nekad treba udarnički zapeti pa najjeftiniji alat neće zadovoljiti.
Kupiš jeftilen brusilicu, kreneš skidati hrđu s ograde i ona u pola posl stane. Ili je svakih 20min ostaviš na hlađenje. Meni su skuplji živci nego dati 300-400kn više za solidan komad alata.

Za uspredbu, imam doma B&D bušilicu, siva boja, prizvedena 1980te ili ranije, 470w, 2 mehaničke brzine.
Radila je sve i svašta, bušila i beton kad je trebalo (u vrijeme kad nije bilo elektropneumatskih ćekića SDS+) i danas radi posao kao nova bez ijednog posjeta serviseru.

Zadnje uređivanje baustelac99 : 25.04.2017. at 08:22.
baustelac99 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2017., 15:32   #2467
imam i ja negdje u radioni nekakvu sivu aluminijsku staru preko 25 godina,mislim da na njoj piše duss,puknuo nosač/držać štemajzla na glavi,popravak skup a i ne znam gdje bi kupio takav profil štemajzlina,al da mašina besprijekorno radi i nakon 25 godina nadprosječnog maltretiranja radi,negdje sam čitao da je taj duss zapao u probleme jer je napravio jako kvalitetne aparate koji se nisu kvarlil pa nisu imali kome prodavati rezervne dijelove,kaj bi čovjek na to rekao
mbukal is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2017., 15:34   #2468
Ne samo Duss, već i mnoge druge (solidne firme) u drugim branšama.
Schlüter, mislim i MWM (DE), Hanomag... zamalo i Citroën radi modela BX...
Zvon is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2017., 15:52   #2469
Bez obzira na sve, jeftiniji alat se ipak prodaje,jer ljudi misle da s njim neće puno raditi. Na kraju se stvari uvijek promijene i ipak se kupuje skuplji alat.
Odgovori s citatom
Old 08.05.2017., 08:30   #2470
Stalno čitam Bosch i Makita.
Što je sa Stayer bušilicama i ostalim?
U kojem je to rangu.
Vidim da su po cijeni blizu Boscha.
Ima li tko kakvih iskustava s njihovim bušilicama-štemericama?
Curiosum is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2017., 11:01   #2471
A koliko mi Joula treba za odštemat loš beton (nagrižen atmosferilijama)?
2,5?
3,0?
4,0?

Jel mi za poslić od oko 35 metara takvog betonskog ruba i 50-ak kvadrata glazute potrebno nešto bolje od nekog Einhella?

http://dobrestvari.hr/index.php?id_c...lang=7#/page-3
ili
http://dobrestvari.hr/index.php?id_p...duct&id_lang=7

Ako može Einhell, koji od ova dva?
http://products.einhell.com/com_en/c...compare/index/

Ako ne može, što drugo najpovoljnije?

Hvala!

Zadnje uređivanje Curiosum : 08.05.2017. at 11:40.
Curiosum is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2017., 21:47   #2472
Ako trebaš čisto razbijanje duž 35m betona ništa ispod ovoga jer ti bude krepalo, i nemaju dovoljno veliku snagu pa bi se moglo dogoditi da budeš prije obavio posao s maljem nek s tim igračkama.
Te igračke koje si naveo su većinom za bušenje i sitno štemanje tipa nekakve kanalice gdje idu strujni/vodni/plinski vodovi i skidanje starih pločica sa zidova, al za po doma. Uglavnom meni takve igračke baš od Einhella niti jedna nije dočekala izmjenu četkica jer su krepale bilo zbog motora ili zbog mehanizma funkcije bušenje/štemanje.

A što se tiće profi alata te dvije marke Bosch i Makita su kod nas najpopularnije pa zato ljudi to preporučuju. Imaš ti još tu Hilti, DeWalt, Metabo, Flex, Perles...

Uvijek sumnjajte u velika obećanja. Obećanje ludom radovanje.
SAS is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2017., 22:56   #2473
Hvala!
Ajmeeeee...imat ću najjači čekić u selu

S time neću moć kopat kanale za bužire, jel da?
Što mu je SDS Hex??
Idem proučit. Ja bih neki standardni prihvat.
Curiosum is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2017., 10:02   #2474
Hvala SAS, mislim da ću uzet taj čekić.
Nema potrebe za SDSplus ili SDSmax prihvatom jer ovo nije stroj za svaštarenje pa ionako neću imat potrebu išta posudit.
Curiosum is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2017., 15:46   #2475
Quote:
Curiosum kaže: Pogledaj post
A koliko mi Joula treba za odštemat loš beton

Jel mi za poslić od oko 35 metara takvog betonskog ruba i 50-ak kvadrata glazute potrebno nešto bolje od nekog Einhella?
Kakav je taj rub? koje su dimenzije (debljina, širina)?
Glazura meni najlakše ide mehanički, manja macola, kramp i 2-3 čelična klina (za cjepanje drva). Zabiješ klin između deke i glazure pa macolom lomiš na manje komade. Pali ako glazura nije jako zaljepljena za deku nego se lako odvaja.

Quote:
SAS kaže: Pogledaj post
A

A što se tiće profi alata te dvije marke Bosch i Makita su kod nas najpopularnije pa zato ljudi to preporučuju. Imaš ti još tu Hilti, DeWalt, Metabo, Flex, Perles...
Ovo je preteško za prosječne poslove, a osim toga s obzirom na cijenu i cijenu slične Makite-Boscha sam priličn sumnjičav na kvalitetu i trajnost.
baustelac99 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2017., 17:40   #2476
Moram odštemat dio ruba da izviri armatura jer ću zašalati i nanovo betonirati.
Debeo je 10-ak centimetara, ali je već djelomično nagrižen i na nekim mjestima to mogu i osrednjom macolom razvalit bez problema. Na većem dijelu je još solidno pa vjerijem da će uz neki električni čekić ipak ići lakše i brže.

Rado bih da mi to može odradit jedna od dvije male
http://products.einhell.com/com_en/c...compare/index/
ali ako je kako kaže SAS, onda ću radije posudit neku malu za štemanje kanala za bužire jer ću nešto veće od 5-6 Joula teško nać.

Susjed ima Bosch GSH 5 starije proizvodnje pa bih ga mogao probat da vidim jel takvo što dovoljno, iako, ne vjerujem da se ijadna od Einhell kombinirki može s tim usporedit...ili se varam?
Curiosum is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2017., 18:12   #2477
Ne varaš se,to su sve igračke,gsh je stroj za štemanje,novi model ima za tebe nebitno poboljšanje u cilindru i klipu,za štemanje bolji od gbh 5 kombinirke, u glavnom neusporedivo sa bilo čime od igrački za parstokuna,gsh5 je rasni stroj za štemanje
mbukal is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2017., 19:06   #2478
Eh, ovaj njegov je kombinirka.
Onda je valjda GBH 5.
Uglavnom, tog bih mogao probati kad ga uhvatim.

Svrbi me taj Einhell čekić koji je SAS preporučio, al me muči što nakon ovog posla, ak izdrži, više neću imat kaj s njim radit
Curiosum is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2017., 19:31   #2479
Radi zemi bat od 5 kila, nego držati te 22 kile.
Mi smo s Einhllom od 900W i malo većom Makitom razbilicca 9m temelja širine ~30cm za par sati. Jedino kaj je Einhella trebalo hladiti.
Ist tak i stepenice duljine cca 2m.
Kupi Einhella od 1500W, naoružaj se strpljenjem i napravil budeš to.
Zvon is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2017., 19:35   #2480
Imam neku Hilticu samo za štemanje (nema rotaciju za bušenje), i Boševku od 7J.
Jedino ovoj Boševki treba vremena za zagrijavanje i onda proradi
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:50.