Programiranje Za programere i one koji to žele postati ... |
|
|
10.08.2015., 23:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Slazem se s Splendorom, Effective Java ili Design Patterns 
|
|
|
11.08.2015., 16:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2006.
|
Moj prijedlog:
http://shop.oreilly.com/product/9780596514273.do
Mala knjižica o regularnim izrazima. Nešto što dobro dođe za dosta stvari. 
|
|
04.12.2017., 00:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2005.
|
Ako neko ima preporuku za knjige iz python jezika bio bih zahvalan. Početni nivo.
|
05.04.2018., 12:33
|
|
HACKED
Registracija: Dec 2003.
|
Za učenje bih vam preporučio ovu stranicu i recimo da odaberete MVC path i C# path. Nakon što prođete to i uz malo sreće shvatite možete se zaposliti kao junior bilo gdje. Možete dobiti tri mjeseca besplatno ovako.
Sada još jedna ispomoć je ako imate studentsku email adresu možete dobiti ReSharper ovdje. Ako niste student onda odete na ebay i a 2$ kupite edu email adresu (s kojom možete dobiti usput na amazon.com amazon prime 6 mj besplatno)
|
12.04.2018., 22:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2011.
|
Uputite me ako sam na krivoj temi, znaci imam snimku snimljenu preko mobitela dosta ima sumova jer je snimljena u autu, glas se cuje ali ne dovoljno dobro ima li tu pomoci.
Hvala
|
|
|
22.04.2018., 02:15
|
|
sudo -i
Registracija: Jun 2013.
|
Quote:
Marella28 kaže:
Uputite me ako sam na krivoj temi, znaci imam snimku snimljenu preko mobitela dosta ima sumova jer je snimljena u autu, glas se cuje ali ne dovoljno dobro ima li tu pomoci.
Hvala
|
Kako ste uspjeli takvo pitanje postavit u temu "Literatura za programere". tema u kojoj bi se trebali pronaci je IT Help service.
Što se tice samog pitanja, koliko znam, moguce je uklonit šumove, kvalitetu samog govora nije moguce poboljšavat.
|
|
|
25.05.2018., 08:33
|
|
Sneguljac-patuljak nudist
Registracija: Mar 2004.
|
|
|
|
25.05.2018., 08:58
|
|
Lives for the hunt
Registracija: Feb 2003.
|
Quote:
grogo bolger kaže:
|
Kad sme već kod teme uređivanja teksta, tipografija odnosno tiskarstvo odnosno prijelom sloga cele te knjige je odrađeno z nroff(1)-om. Dobar demo njegovih mogućnosti.
Alas for the weakness of the great! Mighty king is Gil-Galad, and wise in all lore is master Elrond, and yet they will not aid me in my labors. Can it be that they do not desire other lands to become as blissful as their own, nay, even as Valinor?
|
|
|
28.03.2019., 18:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2007.
|
Kako da saznam veličinu wrappera (contaniera) ako znam ljevu i desnu vanjsku marginu. U browseru odem na Inspect ali ne mogu naći ono što me zanima?
|
|
|
05.05.2019., 13:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2019.
|
Imate par edukacijskih video materjala na hrvatskom za C++, Python i C# na ovom kanalu:
https://www.youtube.com/channel/UC10...J7ZEvxXVk10tEA
U opisima videa su sadržaj(po minutama) za svaki dio programiranja (string, nizovi, datoteke, klase, itd.) i link na skriptu uz video. Nadam se da će to pomoći mladim ljudima koji žele početi proučavati osnove programiranja, a teško im je na stranom jeziku.
Ako želite izvježbati naučeno možete puno zdataka naći na stranici za natjecanje iz programiranja:
https://informatika.azoo.hr/natjecan.../563/rezultati
Tamo imate od najlakših zadataka (za 5. razred školsko natjecanje) do jako složenih zadataka (za 4. razred srednje državno natjecanje). Imate tamo i test podatke za svaki zadatak tako da možete provjeriti jeste li ga dobro rješili. Ako neki zadatak nikako ne možete rješiti postoje i rješenja pa možete proučiti kako su oni to rješili i tako isto naučite nešto novo.
Iako nekima možda ovo izgleda dosadno ovo je najvažniji dio u programiranju: znati smisliti dobar algoritam koji rješava neki složeni problem. Svako dijete u nižim razredima osnovne zna stavljati gumbe, slikice i animacije u programima i web stranicama, ali to nije programiranje nego slikarstvo. Sretno u učenju!
|
|
|
05.05.2019., 15:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2019.
|
Quote:
RevolutionSoft kaže:
Imate par edukacijskih video materjala na hrvatskom za C++, Python i C# na ovom kanalu:
https://www.youtube.com/channel/UC10...J7ZEvxXVk10tEA
U opisima videa su sadržaj(po minutama) za svaki dio programiranja (string, nizovi, datoteke, klase, itd.) i link na skriptu uz video. Nadam se da će to pomoći mladim ljudima koji žele početi proučavati osnove programiranja, a teško im je na stranom jeziku.
Ako želite izvježbati naučeno možete puno zdataka naći na stranici za natjecanje iz programiranja:
https://informatika.azoo.hr/natjecan.../563/rezultati
Tamo imate od najlakših zadataka (za 5. razred školsko natjecanje) do jako složenih zadataka (za 4. razred srednje državno natjecanje). Imate tamo i test podatke za svaki zadatak tako da možete provjeriti jeste li ga dobro rješili. Ako neki zadatak nikako ne možete rješiti postoje i rješenja pa možete proučiti kako su oni to rješili i tako isto naučite nešto novo.
Iako nekima možda ovo izgleda dosadno ovo je najvažniji dio u programiranju: znati smisliti dobar algoritam koji rješava neki složeni problem. Svako dijete u nižim razredima osnovne zna stavljati gumbe, slikice i animacije u programima i web stranicama, ali to nije programiranje nego slikarstvo. Sretno u učenju!
|
Iz nekog razloga se u linkovima pojavljuju neke 3 točkice - ispravak linkova :
1. UC101enNRiJ7ZEvxXVk10tEA
2. natjecanje/dogadjaj/563/rezultati
|
|
|
20.11.2020., 21:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2017.
|
Knjiga za programiranje za djecu
Tražim neku knjigu za klinca, 12 godina, da krene programirati.
Ima netko kakvog iskustva, preporuku?
Možda može i neki video, ali bila bi mi draža knjiga.
Hvala.
|
|
|
24.11.2020., 21:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2013.
|
Quote:
PunchyTinkerto kaže:
Tražim neku knjigu za klinca, 12 godina, da krene programirati.
Ima netko kakvog iskustva, preporuku?
Možda može i neki video, ali bila bi mi draža knjiga.
Hvala.
|
neki udemy tutorial, 10-15 eura, ima što 4-6 mj raditi, svaki dan po 2 sata.
|
|
|
25.11.2020., 09:46
|
|
Chercheur de Math
Registracija: Jul 2003.
|
Max Wainewright: Kako programirati
To je programiranje u Scratchu i Pythonu za klince. Toplo preporučam..
Evo ti link na njuškalu za 50 kuna.
Obečajem da nije moj oglas..
|
|
|
01.12.2020., 14:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2017.
|
Quote:
bariole kaže:
|
Jako dobar prijedlog. Ali, netko mi je zgrabio knjigu dan ranije pred nosom. Nijedan dućan ju nema
Otvoren sam za druge prijedloge. Slabo nalazim nešto po našim knjižarama.
Spomenut je i Udemy, ali to je na engleskom, on je još klinac, muči se sa engleskim, pa bi mu za početak nešto na hrvatskom.
|
|
|
17.01.2021., 19:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2009.
|
Quote:
PunchyTinkerto kaže:
Jako dobar prijedlog. Ali, netko mi je zgrabio knjigu dan ranije pred nosom. Nijedan dućan ju nema
Otvoren sam za druge prijedloge. Slabo nalazim nešto po našim knjižarama.
Spomenut je i Udemy, ali to je na engleskom, on je još klinac, muči se sa engleskim, pa bi mu za početak nešto na hrvatskom.
|
Mislim kako i ovdje ima zanimljivih stvari.
http://itdesk.info/hr/scratch-progra...deno-za-djecu/
|
|
|
19.04.2023., 14:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2022.
|
Za programiranje u C-u friško izdanje vrlo sistematične i iznimno dobro sastavljene knjige.
Pošto sam post već stavio u jednoj drugoj temi, evo link:
https://www.forum.hr/showpost.php?p=9...5&postcount=46
|
|
|
23.04.2023., 00:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2022.
|
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:51.
|
|
|
|