Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kozmetika > Azijska kozmetika

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 16.02.2020., 10:49   #1
Azijska kozmetika V - opća tema

Quote:
Prokleta kaže: Pogledaj post
Ovo NIJE tema za početnička pitanja, upravo zbog takvih smo, DOSLOVNO PAR TEMA NIŽE, otvorili temu za nove korisnice, na kojoj možeš biti padobranac koliko god hoćeš i postavljati najgluplja pitanja ikad, cure strpljivo odgovaraju i ne samo da nisu cinične, već pomažu oko stvari koje su se stoput već ponovile. Ta tema je otvorena upravo zato da se rastereti ova glavna tema, na kojoj ne želimo sto i prvo pitanje što je zalijevanje i gdje kupiti Muji.

Još sam nekako shvaćala (shvaćala, ne podržavala) padobrance prije, kad je postojala jedna jedina azijska tema, ali sad za takve stvari nema opravdanja.

Što se tiče popisa najboljih stvari, i to smo napravile svaka po tipu kože, eno ga u prvom postu i glavne teme, i teme za nove korisnice, ali naravno lakše je uletjeti i tražiti sve na pladnju, jer eto nije dovoljno samo po tipu kože, nego se mora i servirati po tipu proizvoda (iako je to totalni nonsens, kako će tebi s masnom kožom biti dobra moja holy grail krema za suhu?!).

Nikoga nije briga imate li vremena, malu djecu, stresan posao ovo ono, niste jedini i to nije izgovor, stoga ćemo ubuduće ovako:

- ova tema ostaje kakva je bila, brate slatki sudjeluj u raspravi koliko ti srce želi, ali nitko ti nije dužan odgovarati ni na što;
- na temi za nove korisnice slobodno ponavljajte pitanja koliko god hoćete, ali također, nitko nije dužan odgovoriti, to je isključivo dobra volja forumašica;
- u slučaju daljnjih ovakvih uleta, prijavite mi post i ignorirajte ga;
- karton za kršenje pravila teme

Doista nema smisla da se ova tema pretvori u prepucavanje s početničkim pitanjima unatoč posebnoj temi, a da stalne forumašice odustaju od pisanja zato jer se originalna tema zatrpala onime što tema nije.

Ožeži

Link na vol. I., Link na vol. II., Link na vol. III., Link na vol. IV.

Link na koristan uvodni post stare teme.

Koristan članak o slaganju rutine za početnike

Mini recenzije proizvoda (Acid, mješovita koža) - prvi, drugi, treći dio

Cijenjene potencijalne korisnice Azije, kako bismo vam olakšale istraživanje i kupnju, neke od nas su navele proizvode koji su nam se pokazali odličnima za naš tip kože.
Prosim lepo da bacite oko na te popise prije nego što na temu uletite s "Molim vas preporuku seruma, srednje tridesete, hvala!" Žene ovdje su gostoljubive i rado će vam pomoći (samo fali da vam na odlasku s teme krenu vikati "Nemojte šta zamjerit!"), ali neće se ljutiti ako malo i same istražite.

Popis će se nadopunjavati kako tko što napiše, ako imate čime pridonijeti, slobodno! (Ne morate imati favorita za sve kategorije, ja sam ih npr. navela samo par)

Hell Blonde - suha

Nikita Durango - prije suha i dehidrirana, sad normalna

Ay Carmela - prije suha i dehidrirana, sad normalna

uppsala - normalna

Wendy01 - normalna do masna ljeti, suha do normalna zimi, osjetljiva

menni - normalna do masnija

Lady Grey - normalna, u toplo doba godine masnija T-zona

frupy - mješovita

Frecume - mješovita

Prokleta - masna

.............
Moraš kupit sve!
Prokleta
Prokleta is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2020., 16:03   #2
Obecala sam da cu usporediti cubomazalice koje sam zadnje kupila, pa evo samo kratkog osvrta.
Tri su, evo ih po redu od najbolje do najlosije:
dr jart ceramidin lipair,

holika holika good cera stick

i holika holika good cera lip balm.

Dr jart mi je odlican za nocnu obnovu usnica i jedini od sva tri stvarno nesto radi.
Good cera stick mi je ok za preko dana, ali nista posebno u odnosu na druge dobre stickove.
A good cera balm mi je totalno meh, nis ne radi i necu ga sigurno vise kupiti.

Za usporedbu, ja sam od onih kojima je nuxe bezveze, a obozavam carmex teglicu. Dobar mi je i melem u teglici.

Poslano sa mog SM-P605 koristeći Tapatalk
XenaRatnica is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2020., 16:31   #3
Znači moja slijedeća lip mazalica će biti dr jart ceramidin lipair. Čekala sam tvoju usporedbu od kada si ih kupila i obećala napisati o svakoj ponešto.
Od ovih koje si isprobala ja sam jedino isprobala tj. cijeloga potrošila holika holika good cera stick i mogu reći da su moje impresije poput tvojih - ništa specijalno, no niti ništa loše, prosječan stick kojemu nešto hranjivosti nedostaje da bi bio samostalno dobar.
happines is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2020., 16:42   #4
Quote:
happines kaže: Pogledaj post
Znači moja slijedeća lip mazalica će biti dr jart ceramidin lipair. Čekala sam tvoju usporedbu od kada si ih kupila i obećala napisati o svakoj ponešto.
Od ovih koje si isprobala ja sam jedino isprobala tj. cijeloga potrošila holika holika good cera stick i mogu reći da su moje impresije poput tvojih - ništa specijalno, no niti ništa loše, prosječan stick kojemu nešto hranjivosti nedostaje da bi bio samostalno dobar.
Da, tebe sam se i sjetila pa sam odrzala obecanje
Ovo za good cera stick si bas dobro napisala, upravo mu hranjivosti nedostaje.
Znas, sad kad malo razmislim o svojoj potrazi za idealnom mazalicom, mogu reci da mi je alverde neven medju boljima, bas cu ga opet kupiti kad budem u dm-u.

XenaRatnica is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2020., 16:45   #5
ali, Xena, znaci carmex ih sve šiša?
(znas da sam i ja team carmex u teglici)
Old 23.02.2020., 17:27   #6
Quote:
frupy kaže: Pogledaj post
ali, Xena, znaci carmex ih sve šiša?
(znas da sam i ja team carmex u teglici)
Sisa bome

XenaRatnica is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2020., 17:46   #7
Quote:
XenaRatnica kaže: Pogledaj post
Sisa bome

thx!
tak sam si i mislila.
Old 23.02.2020., 18:22   #8
Quote:
XenaRatnica kaže: Pogledaj post
Da, tebe sam se i sjetila pa sam odrzala obecanje
Ovo za good cera stick si bas dobro napisala, upravo mu hranjivosti nedostaje.
Znas, sad kad malo razmislim o svojoj potrazi za idealnom mazalicom, mogu reci da mi je alverde neven medju boljima, bas cu ga opet kupiti kad budem u dm-u.

Jel' da, baš hranjivosti mu nedostaje
Ti si neven tip, vidim da ti i Nacific calendula toner dobro paše, a kako i ne bi, neven je baš iscjeljujući sastojak.
Ja sam si napravila fini hranjivi, regenerativni i zaštitni diy lip stick sada za ovo zimsko razdoblje i mogu reći da sam jako zadovoljna (sadrži i neven ) Sad ću napraviti ponovo jer ću uskoro potrošiti ovaj. Jest da sam odmah napravila par komada, ali sam ih sve podijelila
happines is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2020., 08:39   #9
Potrošila sam dosta zaliha Azije pa mi treba preporuka ako ima nešto novo i fantastično u vidu:

-tonera za suhu kožu
-ulja za suhu kožu
-kreme

Može i neki anti age serum ako ste otkrile.

Hvala
Old 26.02.2020., 12:26   #10
Quote:
Hell Blonde kaže: Pogledaj post
Potrošila sam dosta zaliha Azije pa mi treba preporuka ako ima nešto novo i fantastično u vidu:

-tonera za suhu kožu
-ulja za suhu kožu
-kreme

Može i neki anti age serum ako ste otkrile.

Hvala
- May Coop Raw sauce
- A'pieu Milky U ili Face Shop Therapy Oil Drop Serum - oba su ti uljasti serumi, ne čisto ulje
- hmmmm - su:m37 Fleur imaš sampliće. Ima biljno-babasti smrad, ali sam zadovoljna, kupila sam mini set tonera, emulzije i kreme.
cudnasuma is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2020., 13:38   #11
Quote:
cudnasuma kaže: Pogledaj post
- May Coop Raw sauce
- A'pieu Milky U ili Face Shop Therapy Oil Drop Serum - oba su ti uljasti serumi, ne čisto ulje
- hmmmm - su:m37 Fleur imaš sampliće. Ima biljno-babasti smrad, ali sam zadovoljna, kupila sam mini set tonera, emulzije i kreme.
Hvala ti.
Old 26.02.2020., 15:23   #12
Quote:
Hvala ti.
iako tebi i meni ne pašu iste stvari, iako imamo isti tip kože, no sve osim May Coopa imaš u samplovima, a on je stvarno lijepi luksuzni toner i mislim da nećeš pogriešiti.
cudnasuma is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2020., 15:27   #13
Bože koliko suprotnih veznika u jednoj rečenici
ispadnem luda, a samo tipkam dok radim
cudnasuma is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2020., 15:33   #14
Na Jolse i iamlove-shop ima manja boca od 40ml May Coop Raw Sauce, cca 10$. Malo je skuplje nego FS, ali za probu je ok.
uppsala is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2020., 15:55   #15
Quote:
uppsala kaže: Pogledaj post
Na Jolse i iamlove-shop ima manja boca od 40ml May Coop Raw Sauce, cca 10$. Malo je skuplje nego FS, ali za probu je ok.
Hvala puno svima, naručujem! Cudnasuma, ne brini, shvatila sam.
Old 26.02.2020., 16:22   #16
Zbunjena sam, koja je razlika?

http://m.jolse.com/product/may-coop-.../43/display/1/
http://m.jolse.com/product/md-may-co...588/display/1/

Ja ću odmah FS jer mi se ne da naručivati stoput. Vjerujem vam.

Dajte još neku emulziju, malo moćniju.
Old 26.02.2020., 17:16   #17
Hell Blonde ja sam s tonera prešla na esencije neke su rjeđe neke gušće

Primera Miracle Seed Essence fs je preko cainskog limira, ali imaš zgodno pakiranje od 50 ml

NEOGEN DERMALOGY Real Ferment Micro Essence

celimax The Real Sedum Aqua Boosting Essence

blithe esencije

treba pratiti jolse popuste, nađe se za manje novaca
ines.a is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2020., 17:24   #18
Quote:
Zbunjena sam, koja je razlika?

http://m.jolse.com/product/may-coop-.../43/display/1/
http://m.jolse.com/product/md-may-co...588/display/1/

Ja ću odmah FS jer mi se ne da naručivati stoput. Vjerujem vam.

Dajte još neku emulziju, malo moćniju.
Oni imaju malo zbunjujući sistem. Ovo ti je isto, samo ti je 19$ valjda neka trenutačna akcija, a ovo drugo je "normalna" cijena FS.
uppsala is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2020., 17:33   #19
Quote:
ines.a kaže: Pogledaj post
Hell Blonde ja sam s tonera prešla na esencije neke su rjeđe neke gušće

Primera Miracle Seed Essence fs je preko cainskog limira, ali imaš zgodno pakiranje od 50 ml

NEOGEN DERMALOGY Real Ferment Micro Essence

celimax The Real Sedum Aqua Boosting Essence

blithe esencije

treba pratiti jolse popuste, nađe se za manje novaca
Hvala ti.

Upsalla tnx, to sam i mislila.
Old 26.02.2020., 19:05   #20
Quote:
uppsala kaže: Pogledaj post
Oni imaju malo zbunjujući sistem. Ovo ti je isto, samo ti je 19$ valjda neka trenutačna akcija, a ovo drugo je "normalna" cijena FS.
Ovi jeftinij znaju imati kraći rok trajanja, stariji su proizvodi...

Na iHerbu gledam iste kapsule a razlika je par $ ... no jednima je rok valjanosti do 05/21 a drugima do 05/22 ...

Poslano sa mog SM-T580 koristeći Tapatalk

wendy01 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:33.