Potresi i obnova Potresi su prošli, nadamo se. Slijedi obnova. |
|
|
21.03.2020., 21:46
|
|
Nemoj me nasmijavat'!
Registracija: Feb 2007.
|
Štete od potresa u Zagrebu
Nakon prvotnog spašavanja žive glave izlaskom iz domova, povratak je neke još jednom dobro protresao. Neki se čak nisu više ni mogli ili smjeli vratiti u svoj dom.
Ovdje možemo postavljati fotografije oštećenja na svojim kućama ili zgradama kao i raspravljati kako što prije sanirati štete i koga zvati za pomoć i mišljenje.
Prebacit ću postove s teme Potres koji imaju veze s ovom temom.
|
|
|
22.03.2020., 09:13
|
|
The Dude
Registracija: May 2007.
|
Kakva je situacija u Markusevcu, Cretu, Jazbini...? Blize epicentru, a sve na bregima, s dosta kuca koje su gradjene prilicno lose...
|
|
|
22.03.2020., 09:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2018.
|
Quote:
z_k kaže:
Kakva je situacija u Markusevcu, Cretu, Jazbini...? Blize epicentru, a sve na bregima, s dosta kuca koje su gradjene prilicno lose...
|
Imam prijatelja u Kašini, on je dobro, palo mu samo par crijepova s krova što se vanjskih oštećenja tiče.
|
22.03.2020., 10:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2012.
|
Vratila se sad frendica u stan kod ilice. Sve popucalo popadalo. Da ne zna kako ce spavat nocas u stanu na sto to slici.
|
|
|
22.03.2020., 10:54
|
|
Grand Admiral
Registracija: Jan 2015.
|
Prijateljici je nastradala kuća u potresu, pa me zanima planira li grad kako pomoći?Svaka informacija je dobrodošla.
|
|
22.03.2020., 10:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2014.
|
Quote:
Hrvojeee kaže:
Prijateljici je nastradala kuća u potresu, pa me zanima planira li grad kako pomoći?Svaka informacija je dobrodošla.
|
Pretpostavljam da će grad i Vlada obnoviti kuće koje su srušene.
|
|
|
22.03.2020., 11:24
|
|
...
Registracija: Oct 2005.
|
STATIČARI VRŠE PROCJENU
U POTRESIMA TEŠKO OŠTEĆENA ZGRADA HRVATSKOG SABORA Urušio se dio krova, oštećeni su dimnjaci, u objekt nitko ne smije ući do daljnjega
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...jega/10121125/
|
|
|
22.03.2020., 11:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2008.
|
Jordanovac, srušen dimnjak i dio krova. U samom stanu nema veće štete osim popadalih stvari.
|
|
|
22.03.2020., 12:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2012.
|
Frendica otisla u moju vikendicu. Prozori su joj skroz razbijeni i pukotine u zidovima da dlan stavis unutra. Zatvorila plin vodu struju zakljucala to je to. Ko ce cekat privremeni smjestaj.
|
|
|
22.03.2020., 12:50
|
|
Grička vještica
Registracija: Feb 2012.
|
Novi Zagreb, neboder, popucao zid?zbuka? iznad ulaznih vrata stana, ali nemrem procijeniti da li je samo zbuka, na nizim katovima je jace popucalo.
Kak ste vi po neboderima i visokim zgradama, a i svi vi drugi?
|
|
22.03.2020., 12:52
|
|
Grička vještica
Registracija: Feb 2012.
|
Quote:
zuzz kaže:
Ljudi oprostite, opet ja po plinu ali fakat ne znam što ću. Kuća je izgrađena 50-ih, blizu maksimira, nema neke štete osim pukotina na jednom pregradnom zidu.
Nisam ništa dirala po plinu ali imam virozu, hladno mi je i želim upaliti grijanje, skuhati čaj, otuširati se...Smijem li paliti štednjak i grijanje?
|
PLIN prvo pdobro provjeri!
Prvo provjeri sve, da nisu cijevi puknule, i provjeri na stranicama civilna zastita, mislim da ti pise i na hrtu i na txt-u kaj smijes.
|
|
22.03.2020., 12:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
zuzz kaže:
Ljudi oprostite, opet ja po plinu ali fakat ne znam što ću. Kuća je izgrađena 50-ih, blizu maksimira, nema neke štete osim pukotina na jednom pregradnom zidu.
Nisam ništa dirala po plinu ali imam virozu, hladno mi je i želim upaliti grijanje, skuhati čaj, otuširati se...Smijem li paliti štednjak i grijanje?
|
Ako imaš plinske instalacije (ne bocu), najbolje nazvati Plinaru ako nisi sigurna što radiš.
|
|
|
22.03.2020., 12:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2006.
|
Quote:
zuzz kaže:
|
Plin ima jako intenzivan miris,osjetila bi ga...
Ali za svaki slučaj,ako ti je netko rekao da čekaš nadležne službe,čekaj ih...
Probaj upaliti električnu grijalicu ako je imaš...
|
|
|
22.03.2020., 12:54
|
|
Na porodiljnom
Registracija: Mar 2008.
|
Quote:
zuzz kaže:
|
Ono sto bih ja ucinio, posto ionako sada tjednima neces naci nikoga, otvorio sirom sve prozore i upalio bojler. Malo mirisao oko njega i ako je sve normalno zatvorio prozore i nastavio s zivotom.
Tako bih ja napravio, ne znaci da moras i ti.
|
|
|
22.03.2020., 12:58
|
|
Nemoj me nasmijavat'!
Registracija: Feb 2007.
|
Quote:
zuzz kaže:
|
Meni je prva stvar nakon iskakanja iz kreveta bila zavrnuti plinski ventil, a onda oblačenje, uzimanje najnužnijih stvari (mobitel, ključevi, tablete, hrana i voda za psa) i trkom van. Kad sam se vratila, pregledala sam zidove u stanu, zgradu izvana i kako nisam vidjela pukotine ni nikakva druga oštećenja, uključila sam plin.
Ako se brineš da nešto ipak nije u redu, zovni plinaru da pošalju hitno nekoga, jer da ti se čini da nešto nije u redu s plinskim instalacijama.
|
|
|
22.03.2020., 13:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
McAucliffe kaže:
Plin ima jako intenzivan miris,osjetila bi ga...
Ali za svaki slučaj,ako ti je netko rekao da čekaš nadležne službe,čekaj ih...
Probaj upaliti električnu grijalicu ako je imaš...
|
Može biti problem ako je dimnjak/dimovod oštećen, čak iako su cijevi plinskih instalacija očuvane.
|
|
|
22.03.2020., 13:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
Quote:
zuzz kaže:
|
A da nazoveš plinaru ili neku hitnu službu?
Najvjerojatnije ćeš se načekati, ali probaj neki od ovih brojeva:
https://www.zgportal.com/zgservis/va...ckoj-zupaniji/
|
22.03.2020., 13:04
|
|
Beba Yoda.
Registracija: Apr 2011.
|
Quote:
zuzz kaže:
|
Mislim da samo zapadni dio grada je ostao bez plina. Otvori prozor za svaki slučaj ako buš palila grijanje. 
|
22.03.2020., 13:07
|
|
Ci sarà
Registracija: Nov 2007.
|
Ok, hvala vam puno svima na pomoći. Napravit ću ovo što je rekao Andrejx.
Dakle, kod plina u ovim situacijama je opasnost od eksplozije ili od gušenja monoksidom?
E da, i svaka čast vama koji ste ostali u krevetima. Ne znam kako ste uspjeli. Ja sam đipnula van ko strijela.
Ma užas. Najgore je taj osjećaj totalne bespomoćnosti i što ne znamo je li gotovo ili će biti još sranja. 
|
22.03.2020., 13:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2014.
|
Quote:
zuzz kaže:
Ok, hvala vam puno svima na pomoći. Napravit ću ovo što je rekao Andrejx.
Dakle, kod plina u ovim situacijama je opasnost od eksplozije ili od gušenja monoksidom?
|
A i jedno i drugo.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:44.
|
|
|
|