Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Kompjutorske igre > Konzole

Konzole Kutak za korisnike igraćih konzola

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 17.09.2020., 15:28   #1
Xbox Series X | S

DATUM IZLASKA: 10.11.2020.
CIJENA: 499 € (Xbox Series X) | 299 € (Xbox Series S)
WWW: https://www.xbox.com/en-US/consoles

Quote:
Kao i prijašnje konzole tvrtke Microsoft, novi Xbox modeli u Hrvatskoj do daljnjega neće biti službeno zastupljeni, što znači da će o domaćim trgovinama ovisiti hoće li naručivati konzolu izvana ili neće. No, konzolu bi se trebalo moći kupiti i kod nas, a prve cijene u kunama već su poznate. Izvor: HCL

Planirate kupiti?
Hmxhmx is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.09.2020., 15:37   #2
Quote:
Hmxhmx kaže: Pogledaj post

DATUM IZLASKA: 10.11.2020.
CIJENA: 499 € (Xbox Series X) | 299 € (Xbox Series S)
WWW: https://www.xbox.com/en-US/consoles

Planirate kupiti?
Pa stvarno se dvoumim između PS5 i XBOX-a. Oba imaju prednosti i mana. Vidjet ću još, nikud mi se ne žuri, ali tko zna, možda čak i uzmem XBOX Series X.
kraljforuma is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.09.2020., 11:56   #3
Uzeo ps5 digital.Ako imas kolko tolko dobar pc xbox je nepotreban jer nemaju ekskluzive nikakve dok ps ima

Poslano sa mog SM-G973F koristeći Tapatalk
ares01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.09.2020., 12:54   #4
Ide Serija X, i to odmah po izlasku ako će biti moguće. Ako mogu dati za glupi mobitel 4500kn i ostale gluposti, mogu i za ovo, tak i tak ide zimsko vrijeme, dosada pa treba grijati tv.

Zašto Xbox?

Imam Xbox one već 3 godine. Nisam česti igrač, čak niti dijete ne igra često.
No imam dosta kupljenih igrica, kao i dosta započetih igrica.
Veseli me što će sve igre raditi na novoj konzoli + kontroler međusobno kompatibilni.
Još ako ću moći na seriji X povući save game sa stare konzole - milina!

Hardverski također donosi prednost nad ps5. Store im je bio bolji nego Sony.

Ovih par ekskluziva što najviše spominju Sony fenbojevi me ne zanimaju!
Također da jedna ili 2-3 igre budu uvjet za kupovinu jedne konzole je laž. Bolje priznaj - fenboj sam i kupujem PS i amen.
dr.IQ is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.10.2020., 10:20   #5
Jek itko uspio prednarucit xsx kod nas?
Moze i link za van u EU ako netko zna.Ps5 prednarucio bez beda u prvoj turi ali xsx nema nigdje

Poslano sa mog SM-G973F koristeći Tapatalk
ares01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.11.2020., 18:42   #6
https://www.amazon.de/dp/B087VM5XC6?...ogi&th=1&psc=1
Ja cekam X pa mi nije zanimljivo ovo.Pozurite
ares01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2020., 15:12   #7
DXR/Ray Tracing performanse za nove Mikrošuft konzole. Dakle to su okvirne performanse, s obzirom na snagu AMD RDNA 2 GPU hardvera u određenoj konzoli.

Detalji AMD RDNA2 Ray Tracing hardvera, onako ukratko jedan Ray Accelerator po CU jedinici.

https://www.amd.com/en/technologies/rdna-2

X Box S

- 20 CU GPU=20 Ray Accelerators

- 4K/30 fps upscaled, dakle nije nativna 4K rezolucija, konzola sa 1080p rezolucije podiže ili frizira na 4K rezoluciju

https://youtu.be/imhDZGe_bwI

X Box X

- 52 CU GPU=52 Ray Accelerators

- 4K 30fps

https://youtu.be/IAVjFMAjNkg

Za optimalno gledanje 4K videa, za takvu namjenu treba nam što veči 4K zaslon ili 4K TV.

U praksi ima dosta ljudi koji ne znaju šta je to Ray Tracing.Ne to nije patentirala Nevidija, iako je ekipa iz Nevidije složila "RTX marketing" da Ray Tracing na taj način i prezentira.

https://youtu.be/4F6ZmaXmOKA
tirox is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2020., 13:13   #8
Mene zanima Series S u kombinaciji s Game Passom, za mene bi to bio odličan omjer cijene i dobivene količine igara na izbor, uz naravno pokoju koja me zanima da kupim (dosta sam izbirljiv pa kupim tek par igara godišnje).

Ono što je problem jest da sam čuo kako Microsoft službeno ne podržava Hrvatsku pa ako ima neka dobra duša koja je posjedovala ili posjeduje Xbox da mi objasni na PM kako bi se moglo kod nas nabavljat igre digitalno i plaćati Game Pass. Znam da ima neka caka s regijama, ali me brine da mi ne bi odbilo karticu kod kupovine jer nije iz iste države.
prikatchu is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2020., 11:42   #9
Quote:
prikatchu kaže: Pogledaj post
Mene zanima Series S u kombinaciji s Game Passom, za mene bi to bio odličan omjer cijene i dobivene količine igara na izbor, uz naravno pokoju koja me zanima da kupim (dosta sam izbirljiv pa kupim tek par igara godišnje).

Ono što je problem jest da sam čuo kako Microsoft službeno ne podržava Hrvatsku pa ako ima neka dobra duša koja je posjedovala ili posjeduje Xbox da mi objasni na PM kako bi se moglo kod nas nabavljat igre digitalno i plaćati Game Pass. Znam da ima neka caka s regijama, ali me brine da mi ne bi odbilo karticu kod kupovine jer nije iz iste države.
Stavio sam regiju UK i sve mi uredno radi. Na stolnom računalu također stavio regiju UK, imam instaliranu HR tipkovnicu (ne zove se Croatian nego... STANDARD. Idioti.) i hrvatski jezik mi je primarni jezik unosa (za spellcheck i slično) dok mi je sučelje na engleskom.

Gamepass radi i na Xboxu i na PC-u. Imam Game Pass Ultimate, neke igre su kompletno cross-platform u smislu da se čak i sejvovi sinkroniziraju, dok postoje i platform-exclusive igre i na PC-u i na Xboxu. Radi mi i Office 365 i OneDrive, za MSFT račun mi je vezana hrvatska VISA kartica... Nisam primijetio većih problema vezanih za regiju. Kupovina softvera u Microsoftovim onlajn dućanima na svim platformama radi.

Jedini problem koji imam je što na iPhoneu nije za hr regiju dostupna Game Pass aplikacija. Dostupna je "obična" Xbox aplikacija ali ne i Game Pass.

Nisam dugo u Xbox svijetu, svega dvije godine, i zapravo mi je XB1S prva konzola koju sam ikad posjedovao, ali me svrbi XSeX. Vidim da je oko 4k kuna kod nas u prednarudžbama.
zLimenko is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.11.2020., 17:50   #10
Pozdrav ekipa! Znate li ima li igdje trenutno u Hr kupiti seriju X? Nisam do sada nikad kupovao box i rekao ove godine ću, ali gdje god pogledam, vidim da ga većina shopova nije niti nabavljala?
fcarsenal is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.01.2021., 19:44   #11
Ja isto pokušavam kupiti konzolu, ali ako se i pojavi negdje, bude prodana iste sekunde.
psiho666 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2021., 15:50   #12
Quote:
psiho666 kaže: Pogledaj post
Ja isto pokušavam kupiti konzolu, ali ako se i pojavi negdje, bude prodana iste sekunde.
https://www.sophoslab.hr/xbox/xbox-s...-s-512gb/65969

Ima jedino slabija varijanta.
Uvijek istok is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.01.2021., 17:23   #13
uvijek bih prije kupio xbox, čak razmišljam o kupnji
zadnja aktivnost u: 04.01.2023. 09:50
maminho is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.02.2021., 13:22   #14
Našao sam ga u službenoj prodaji, ali ne dam lihvarima 4500kn za nešto što su do pred malo prodavali za 3900kn. Niti bi itko drugi trebao.
psiho666 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.02.2021., 13:24   #15
Talking

Quote:
Uvijek istok kaže: Pogledaj post
Hvala, ali imam podosta igara na disku za xbox one koje bi volio nastaviti igrati na jačoj mašini, tako da jedino X dolazi u obzir.
psiho666 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.03.2021., 17:45   #16
Evo, uspio sam ga nabaviti na Mall hr-u za 3970kn. Čekam da stigne početkom drugog tjedna. Potrebno je staviti konzolu na listu želja, jednom tjedno stave koji na prodaju, samo treba brzo reagirat.
psiho666 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.03.2021., 22:41   #17
Super! Javi dojmove.
Hmxhmx is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2021., 12:45   #18
Super, danas su mi nakon 16 dana otkazali narudžbu jer ne mogu doć do uređaja iako je prilikom kupovine pisalo da imaju na skladištu, koji seronje.
psiho666 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2021., 08:15   #19
Quote:
psiho666 kaže: Pogledaj post
Super, danas su mi nakon 16 dana otkazali narudžbu jer ne mogu doć do uređaja iako je prilikom kupovine pisalo da imaju na skladištu, koji seronje.
Isto su napravili i kod moje narudzbe..
andreas11 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.04.2021., 16:53   #20
Quote:
zLimenko kaže: Pogledaj post
Stavio sam regiju UK i sve mi uredno radi. Na stolnom računalu također stavio regiju UK, imam instaliranu HR tipkovnicu (ne zove se Croatian nego... STANDARD. Idioti.) i hrvatski jezik mi je primarni jezik unosa (za spellcheck i slično) dok mi je sučelje na engleskom.

Gamepass radi i na Xboxu i na PC-u. Imam Game Pass Ultimate, neke igre su kompletno cross-platform u smislu da se čak i sejvovi sinkroniziraju, dok postoje i platform-exclusive igre i na PC-u i na Xboxu. Radi mi i Office 365 i OneDrive, za MSFT račun mi je vezana hrvatska VISA kartica... Nisam primijetio većih problema vezanih za regiju. Kupovina softvera u Microsoftovim onlajn dućanima na svim platformama radi.

Jedini problem koji imam je što na iPhoneu nije za hr regiju dostupna Game Pass aplikacija. Dostupna je "obična" Xbox aplikacija ali ne i Game Pass.

Nisam dugo u Xbox svijetu, svega dvije godine, i zapravo mi je XB1S prva konzola koju sam ikad posjedovao, ali me svrbi XSeX. Vidim da je oko 4k kuna kod nas u prednarudžbama.
Baš sam ovo htio pitati, kad evo odgovora.
Xbox series S mi izgleda vrlo primamljivo, a već je sada dostupna i nije skupa.
Uvijek sam koristio disk igre, a S nema drive pa je games pass najbolja opcija...
Malo me brine taj game pass u smislu platim pa mi ukinu jer Hrvatska nije službeno odobrena.
Također, zna li netko da li je moguće plaćati preko paypala kod nas?
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:36.