Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 05.11.2021., 14:01   #1
Sve što želite pitati, a ne znate gdje vol.3

Link na prijašnju temu:
Sve što želite pitati, a ne znate gdje vol.2
Andrej is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2021., 16:17   #2
Gdje se može kupiti neki skupocjeni otvarač za boce, ne neki "fora" otvarač za pivo, već konkretno pitam za poklon za prijateljicu, ona gin miješa s onim malim 0,2 bočicama i pije coca colu iz tih bočica i baš bi joj voljela pokloniti neki dobar otvarač za boce ili neki sličan dodatak koji će joj koristiti.
blue91 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2021., 16:40   #3
Quote:
blue91 kaže: Pogledaj post
Gdje se može kupiti neki skupocjeni otvarač za boce, ne neki "fora" otvarač za pivo, već konkretno pitam za poklon za prijateljicu, ona gin miješa s onim malim 0,2 bočicama i pije coca colu iz tih bočica i baš bi joj voljela pokloniti neki dobar otvarač za boce ili neki sličan dodatak koji će joj koristiti.
Vrutak, vinoteke
__________________
Carpe diem
bug_lady is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.11.2021., 07:02   #4
tema iz volume 2.
spomenuti ABBOTT albuminski prah
- jel govorimo o specifičnoj enteralnoj prehrani za razne bolesti, kao što su Ensure,Prosure itd....ili baš o njihovom proteinskom prahu. whey se kod nas ne može kupiti (koliko mi je poznato) a sastavom nije ništa posebniji od drugog whey-a. A posebna klinička prehrana ide na recept kao hrana za posebne medicinske potrebe za liječenje bolesnika s gubitkom mase, snage i funkcije mišića (uz doplatu)
__________________
Carpe diem
bug_lady is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.11.2021., 22:48   #5
Pozdrav, zanima me dal je itko igdje vidio ovakve posude za pohranu https://www.abrakadabra.com/medias/9...E1NTQ2OWZmZDY0

Mialim da su ovo neke konzumove sta su bile..... Ili opcenito dal mi imate za prepoeucit neke posude za pohranu hrane. Voljeli bi reorganizirat malo ormar da nam je uredniji
bignike is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.11.2021., 22:58   #6
meni se čini da ovakvih ima svugdi. znam da ih imaju pepco i tedi, ako ne iste onda sigurno jako slične.
kavopija-14 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.11.2021., 23:24   #7
Ljudi, Skradinski rižot.

Imam odličnog temeljca, luka (ljubičastog?), vrsne teletine....
Kakav bi ispao rižot nakon jedno tri-četiri sata kuhanja? Ne mogu duže, nikako.
A po mom sudu morao bi ispasti bar solidan.

Kako vi radite?
Brusina75 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2021., 10:47   #8
Quote:
Brusina75 kaže: Pogledaj post
Ljudi, Skradinski rižot.

Imam odličnog temeljca, luka (ljubičastog?), vrsne teletine....
Kakav bi ispao rižot nakon jedno tri-četiri sata kuhanja? Ne mogu duže, nikako.
A po mom sudu morao bi ispasti bar solidan.

Kako vi radite?
skradisnki rižot jedem u restoranu, a doma radim rižot od teletine koji ne kuham satima
ljubičasti luk ne stavljam u ovakve stvari zbog boje.
teleću lopaticu narezanu na kockice zapečem na ulju pa maknem sa strane. dinstam luk i češnjak na maslinjaku do staklastog uz malo sitno sjeckanih stabljika celera. na to vratim meso, podlijem s malo temeljca, začinim i krčkam dok meso ne omekani.
rižu stavim na ulje, posolim i zagrijem, kad se počne lijepiti deglaziram bijelim vinom. na to dodam meso i podlijevam temeljcem. završim maslacem i parmezanom.
Zla patka is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2021., 21:43   #9
Quote:
Zla patka kaže: Pogledaj post
teleću lopaticu narezanu na kockice zapečem na ulju pa maknem sa strane. dinstam luk i češnjak na maslinjaku do staklastog uz malo sitno sjeckanih stabljika celera. na to vratim meso, podlijem s malo temeljca, začinim i krčkam dok meso ne omekani.
rižu stavim na ulje, posolim i zagrijem, kad se počne lijepiti deglaziram bijelim vinom. na to dodam meso i podlijevam temeljcem. završim maslacem i parmezanom.

Hvala. Uzela danas meso, probat ću ovako. Kad sve zbrojim, meni se čini da to mora biti ukusno, i bez dugotrajnog kuhanja.

Zna li tko kako se čuvaju orašasti plodovi, da budu dobri i na proljeće. Bademi mi se obično brzo prodaju, a volim ih. Da prelijem vrelom vodom i očistim. Mogu tako u frižider?
Brusina75 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2021., 06:56   #10
Quote:
Brusina75 kaže: Pogledaj post
Zna li tko kako se čuvaju orašasti plodovi, da budu dobri i na proljeće. Bademi mi se obično brzo prodaju, a volim ih. Da prelijem vrelom vodom i očistim. Mogu tako u frižider?
nemoj ljuštiti, bolje će se čuvati. zamrzivač je moja go to opcija za dugotrajno čuvanje (može ti sigurno stajati godinu dana), a frižider za kratkotrajnije.
bolje se čuvaju i ako ih prepržiš prije zamrzivača.
__________________
Carpe diem
bug_lady is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2021., 10:02   #11
Evo mene zanima koja je dopuštena veličina slika na gastronomiji? Nema šanse da su svakodnevne slike onih lonaca i ostataka 640pix jer mi doslovce razjebu stranicu na 27 incha monitoru.
farfan is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2021., 10:17   #12
Quote:
farfan kaže: Pogledaj post
...koja je dopuštena veličina slika na gastronomiji? Nema šanse da su svakodnevne slike onih lonaca i ostataka 640pix...
Sreća je da forumska milicija na gastronomiji nije krvoločna.
Dozvoljeni format od 640 x (čini mi se) 480 kao da je primjeran za forume u Sj. Koreji, Senegalu, Etiopiji, Mozambiku, Pakistanu...

Neće ti nitko obrisati fotke ako su malo veće i ako ih svedeš na neku normalno prihvatljivu mjeru npr 720x540 ili negdje do najviše 800x600. Više od ove zadnje razlučivosti za gastronomiju i ne rabiš.
Mačak Gaston is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2021., 13:07   #13
Quote:
farfan kaže: Pogledaj post
Evo mene zanima koja je dopuštena veličina slika na gastronomiji? Nema šanse da su svakodnevne slike onih lonaca i ostataka 640pix jer mi doslovce razjebu stranicu na 27 incha monitoru.
Dozvoljeno je vjeruj sve. Imam isti probem kao ti, požalio se modovima bezbroj puta i nisu napravili ništa.

Inače službeno je dozvoljeno 640x480, na nekim nekadašnjim natječajima je bilo dozvoljeno 800x600, no ništa od toga. Tebe jebu najviše lonci, mene pizze.
Moj ti je savjet da te topice više ne otvaraš. Izgleda da je to jedini lijek.
Pellaprat is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2021., 01:05   #14
Quote:
bug_lady kaže: Pogledaj post
nemoj ljuštiti, bolje će se čuvati. zamrzivač je moja go to opcija za dugotrajno čuvanje (može ti sigurno stajati godinu dana), a frižider za kratkotrajnije.
bolje se čuvaju i ako ih prepržiš prije zamrzivača.
Samo da ostanu.
Hvala ti.
Brusina75 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2021., 06:44   #15
Quote:
Brusina75 kaže: Pogledaj post
Samo da ostanu.
Hvala ti.
hoće, bez brige
i naravno,što zdraviji oraščići kod kupovine to bolje (orasi znaju biti užegli, pa treba paziti)
__________________
Carpe diem
bug_lady is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2021., 07:25   #16
ma.nx je nedavno pitala za namaz od pist.
ako vas put nanese...HOFER

__________________
Carpe diem
bug_lady is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2021., 23:53   #17
zašto mi ganache često ima sitne mjehurice?
kavopija-14 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2021., 00:19   #18
Kako ga radiš? Mjehurići nastaju u procesu miješanja.
__________________
Mornari na zvijezdama
sa slomljenim jedrima,
signale šalju u noć...
Pringles is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2021., 00:42   #19
kupio sir camembert (mali)

kaj da radim s njim? kak se jede?

sory na glupim pitanjima
__________________
What a lovely afternoon
manchild is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2021., 09:09   #20
Quote:
manchild kaže: Pogledaj post
kupio sir camembert (mali)

kaj da radim s njim? kak se jede?

sory na glupim pitanjima
jednostavno reži i jedi (bijela plijesan je jestiva, tako da se ne skida kora)... ima i recepata kako ga cijelog peku u pećnici, ali meni je najdraži s čašom vina
Donata is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor



Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:10.