Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Mobiteli > Aplikacije

Aplikacije Aplikacije za Android i iPhone mobitele

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 27.02.2022., 09:52   #1
HERE WeGo Maps & Navigation

Quote:
HERE WeGo is a free navigation app that guides local and global travelers on journeys both familiar and foreign. The app now has a fresh, new design and clearer, easier to use navigation.

Enjoy a more carefree journey and reach your destination effortlessly, however you need to get there. Get there on foot with easy-to-follow walk guidance. Take public transport in more than 1,900 cities around the world. Or use turn-by-turn voice guidance with accurate driving directions and go by car. You can even find parking at your destination and get guided directly to it.

Visit the same places often? Save them in a collection to stay organised and find them easier. Or use shortcuts to get directions to them in one click

Need to make an extra stop or want to go a specific way? Simply add waypoints to your routes and HERE WeGo guides you there.

Want to save your mobile data and stay on course even without an internet connection when travelling? Download a map of a region, country or continent and complete your journey while staying totally offline.
Play Store

Čuo sam negdje da je moguće snimiti vlastiti glas koji vodi navigaciju, umjesto onog tvorničkog. I sad me zanima da li se to može u "Here we go" navigaciji.
Možda bi i ja to znao presnimiti kad bi pronašao folder u kome se nalaze te tvorničke zvučne komande, ali neznam gdje se nalaze
Ima li ko da zna šta o tome
kolarina is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.02.2022., 12:33   #2
Koliko vidim, on koristi glas koji imaš u mobitelu - nema zasebno svoj.
Davno je Mireo nudio to da možeš skinuti neke druge (tipa Pervanov) glasove, ali ne sjećam se da se moglo snimati svoje.

Opcija je da instaliraš ne google TTS engine koji podržava dodavanje svog glasa - i onda snimiš svoj glas na poseban način koji taj engine traži.
Nije baš jednostavna stvar i ne znam koristi li Here bilo koji TTS engine ili baš mora Googleov - jer neke aplikacije su se ograničile na Googleov.
assassin is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2022., 13:01   #3
Here Wego nema na hrvatski ?

Sad sam instalirao Here wego na android „Galaxy S6“ i govorne upute su na engleskome. Išao sam u settings/voice options gdje je uključeno english. Kliknuo sam na change language i na spisku nema nigdje hrvatski. A ne vidim nigdje mogućnosti za download hrvatski
Zna li ko kako to riješiti
verdan is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.01.2023., 16:21   #4
Here Wego na hrvatski ili sličan ?

Sad sam skinuo here wego ni meni nema na hrvatski
Na spisku podržanih jezika piše da podržava srpski ali ga nema za download
Za nevjerovat, a sve prijašnje verzije su ga imale
Zna li ko kako da skinem neki drugi meni razumljiv jezik (srpski, bosanski)
bruto kaco is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.01.2023., 21:00   #5
Mora biti i HR jezik. Nisi dobro pogledao…. I na androidu i na iOS-u nudi HR jezik….
PopiVopi is online now  
Odgovori s citatom
Old 08.01.2023., 22:12   #6
Da hrvatski jezik nije podržan na ovoj aplikaciji...i kod mene isto nena

Poslano sa mog SM-A715F koristeći Tapatalk
nicky2009 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2023., 06:54   #7
Kod mene na iOS-u ima……

https://ibb.co/4sVSbTK
PopiVopi is online now  
Odgovori s citatom
Old 11.01.2023., 20:12   #8
Nema na hrvatski ni kod mene na Androidu.
Nije mi jasno zašto nema, kad znam da sam prije 2 godine koristio herewego i bilo je na hrvatskome
bruto kaco is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2023., 06:31   #9
Probajte staviti ako vam je mobitel na hrvatskom da da koristi system language.
PopiVopi is online now  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2023., 07:38   #10
Lani su je bio neki update aplikacije i od onda se drastično promijenilo sučelje te je nestao hrvatski jezik. Palac dolje....
Mislim da sam jednom nekako uspio natjerat srpski da radi, poslije više ne. Doduše meni je mob na engleskom.
No, Google maps uredno radi na Hrvatskom bez obzira na system language. Nađe se starih verzija aplikacije u nekim arhivama pa tko ima volju za poigrati se...
QwertVZ is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2023., 23:11   #11
Jos i rute cudno kalkulira. Koristim je jedino za naci tocnu adresu, kucni brojevi si pouzdaniji nego gmaps.
marinnn is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2023., 12:28   #12
Negdje sam nedavno čitao prikaz korisnih mobilnih aplikacija (moguće bi to bio časopis VIDI) i napisali su da aplikacija podržava hrvatski jezik. Jel nekom konačno uspjelo upogonit glasovnu navigaciju na našem jeziku?
QwertVZ is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.04.2023., 13:30   #13
HERE WeGo Maps & Navigation

ja ju imam na iphoneu no vjerujem da je slično ako ne i isto na androidima. napomena: premda mi je mob na engleskom, u postavkama aplikacije sam ju postavila na hrvatski.
prije nego unese odredište, dok si na početnom ekranu, povuci ladicu s dna prema gore (slabo se vidi na slici no tu se nalazi gdje je označeno) i slijedi slike.

prvi korak:

Drugi korak

Treći korak

Old 22.04.2023., 17:50   #14
Na žalost nije isto - na Androidu koristi TTS (text to speech) koji je dostupan na mobitelu.
Default Googleov TTS nema hrvatski pa tako ni ova aplikacija ne može uzeti hrvatski kao jezik.

Kako sam gore napisao, jedina opcija je naći neki TTS engine koji ima hrvatski - ali ne postoji baš neki pouzdani koji ima hrvatski.
Ili skinuti engine koji podržava snimanje svog glasa pa sam sebe navigiraš.

Potencijalna opcija je skinuti stariju verziju aplikacije gdje se nije koristio TTS nego su se skidali jezici, ali nisam siguran da bi to radilo.
Tj. ne znam da bi mogao skinuti hrvatski ako to više ne podržavaju.
assassin is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.04.2023., 19:54   #15
Izgleda da do Androida pošto IOS ima. Da sam znao, ne bi prelazio na novu verziju, stara mi je ionako bila bolja, kao da je imala više opcija za konfiguriranje (netko bi možda rekao da je bila komplicianija/staromodnija a meni to nimalo nije mana). I karta Hrvatske - nikako da se updejta - osim ako aplikacija to sama ne radi u pozadini.
Hvala na odgovorima i što se Modesty toliko potrudila sa tim opcijama. Kod mene tu stoji srpski jezik, nema hrvatskog. Probao sam i samung speech engine, nema ga niti tu...
QwertVZ is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.05.2023., 20:29   #16
Here wego na tabletu ?

Instalirao sam Here wego na tablet i nešto mi nije jasno
Kad držim tablet okomito sve je u redu a kad ga okrenem vodoravno onda je mapa Here wego sužena po širini, prilažem sliku
Zna li ko u čemu je problem

bruto kaco is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2025., 15:09   #17
Na android multimediji u autu samo starije verzije Here WeGo rade (2xxxx). Prije nekoliko mjeseci pojavio se problem sa downloadanjem mapa. Uopće ne prikazuje dostupne mape, nego samo izbaci grešku "couldn't download".
Probao sam istu aplikaciju i na mobitelu, ali ne njemu se dešava isto.
Na mobitelu verzije 4.xxxx rade normalno, ali na multimediju u autu ne mogu instalirati verziju 4xxx.
Ima li netko slični problema, te možda zna u čemu je problem?
kmilkovic is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2025., 10:20   #18
Jučer po Heri nešto tražim i stanem nešto uslikati i vidim nešto me pita kao neki vrh u blizini ja ignoriram nakon pola sata vožnje vidim da me vodi negdje u tri matere.Na neki vidikovac morao sam stati promjeniti rutu.Sad joj više ne vjerujem a bila je vrlo dobra najbolja od free apli
leli35 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:57.