Aplikacije Aplikacije za Android i iPhone mobitele |
|
29.09.2022., 14:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2012.
|
Certilia
PlayStore
Ne znam da li se još netko našao u sl problemu. Pokušavam aktivirati Certiliu na mob i zapnem na dijelu kada moram upisati kod dobiven SMS-om. Nikako ne stiže, probala nekoliko puta. Kontaktirala AKD koji mi je izlistao kao potvrdu isporučenih SMS kodova s instrukcijom da se javim svom operateru (A1 konkretno)
Svaka pomoć dobrodošla!!
Zadnje uređivanje assassin : 29.09.2022. at 16:40.
Reason: dodan link
|
|
|
08.05.2023., 08:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
Pozdrav, imam pitanje ako netko zna u vezi potpisivanja dokumenta preko mobitela na certilia appu.
Desava se to da ne mogu odabrati dokument za potpis, bude sivo. Ne kuzim u cemu je stvar, neki dokumenti se normalno mogu odabrati a neki ne. Zna li netko u cemu je problem?
Hvala!
|
|
|
24.10.2023., 07:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2014.
|
Tko bi reko cuda da se dese pa slovenija granice uvede
Dali mozda zna netko iz prve ruke ili je mozda probao...je li moguce sa certilia osobnom i qr kodom prelaziti sada granicu? I isto tako i za italiju? I dali je moguce u certiliu ubaciti i osobnu djeteta i nju isto koristiti tako "digitalno"?
|
|
|
14.12.2023., 04:52
|
|
Grička vještica
Registracija: Feb 2012.
|
Smeće
Pokušavam aktivirati na novom mobitelu.
Tehnička podrska im već popodne nije radila (valjda rade ko informacije u bolnicama, od 12 do pola 1.)
Čista debilana.
Deinstalirala.
Ponovno instalirala.
I dalje nula uspjeha.
Da citiram "Povezujem. Trenutno aktiviramo vašu Certilia mobileID aplikaciju. Budite strpljivi i pričekajte da se prijava završi."
Prvi put kad sam probala sat vremena je stajala ta obavijest.
Pa sam otišla u dućan.
Pa se vratila.
Ništa.
Pa deinstalirala. I nanovo instalirala.
I opet ništa.
Zapelo na prijavi... pojavljuje se obavijest "Aplikacija nije poslala željeni odgovor...srač...ser...Ukoliko se ova greška ponavlja obrisite i ponovo instalirajte aplikaciju i aktivirajte je na certilia portalu."
Jos pise ispod "promjena načina autentikacije"  autentikacija
Do sad sam se autentikala (  ) otiskom prsta.
Tko je za to smeće pokupio i kupi lovu?
|
|
13.03.2024., 07:30
|
|
mod
Registracija: Jul 2005.
|
Jel se ta certilia nešto plaća za korištenje na mobitelu? Aktivirao sam digitalnu osobnu prije dvije godine i instalirao tada Certiliu, sve sam obavio u MUP-u u Petrinjskoj nakon izdavanja osobne. Do prije par mjeseci sve je uredno radilo no sad mi ne dopušta više korištenje mobilne aplikacije, traži da platim. U Safariju normalno se mogu ulogirat no u aplikaciji nikako. Jel moguće da je prve dvije godine besplatno a kasnije se plaća? To mi zvuči suludo za uslugu koja je u teškoj beti i država stoji iza svega..

|
|
|
13.03.2024., 15:44
|
|
mod
|
Ok, da sam sebi odgovorim. Kad se Certilia mobilna aplikacija jednom u potpunosti izlogira iz nekog razloga (vjerojatno sam izbrisao app u međuvremenu pa ponovno instalirao, pojma nemam), treba se ulogirati preko browsera na kompu, izbrisati stari mobilni certifikat, generirati barkod, skenirati ga preko Certilia mobilne aplikacije i onda tek ukucati podatke za prijavu i onda sve radi. Ne treba ništa platiti.
Zdravstvena bila već dodana čim sam se ulogirao, dodao osobnu (fora kako se osobna iskaznica dodaje skeniranjem preko NFC-a na mobu, kao kad plaćaš applepay-om samo prisloniš osobnu uz mob i on je očita  ), koliko vidim može se još dodati EU zdravstvena (nudi čak i pokretanje za njezino izdavanje izravno iz aplikacije) te putovnice. Može li se još što dodati od dokumenata? Pričalo se o vozačkoj no mislim da se to još ne može?
Za zdravstvenu iskaznicu izbacuje nekoliko barkodova, piše da je samo to dovoljno pokazati kod liječnika ili u ljekarni, idući put kad budem trebao neke lijekove baš budem probao. Ne znam kakva je situacija sa osobnom, sumnjam da ako me policija zaustavi da me može legitimirati preko te digitalne osobne na mobu? Iako i tu izbacuje neki barkod kao i NFC za skeniranje i piše da samo prislonim uz uređaj koji očitava fizičke osobne iskaznice.
|
|
|
13.03.2024., 16:08
|
|
Registracija: Dec 2007.
|
Je, istu situaciju sam ja imao kad sam mijenjao mobitel - oba mobitela su bila aktivna, ali svejedno mi je trebalo malo vremena da skužim kako su oni zamislili to prebacivanje (jako neintuitivno).
Za sad je to to od dokumenata.
Nekako sumnjam da se digitalna osobna može koristiti umjesto fizičke.
I putovnica je u testiranju - mislim da funkcionira samo između Hrvatske i Finske.
Meni je najbolja fora potpisivanje dokumenata - za mjesta gdje to prihvaćaju.
Ovo za zdravstvenu mi je ok - samo svejedno opet moram nositi fizičku kod doktora, pošto mi se ne ostavlja mobitel na hrpi sa zdravstvenima 
|
|
|
13.03.2024., 20:50
|
|
mod
|
Nadam se da budu onda to korištenje u praksi čim prije proširili jer ne vidim smisao da imaju sustav koji radi a ne koriste ga. Za početak neka krenu sa osobnim iskaznicama i njihovim korištenjem u državnim institucijama, tu mislim i na policiju. Sama zamisao da imaš osobnu, zdravstvenu (hr/eu), putovnicu i vozačku sve na jednom mjestu i da sve to možeš koristiti (a fizičke dokumente ostaviti doma) je odlična. Uz mobilno plaćanje koje je odavno već dostupno više ti novčanik ne treba.
p.s. kad se stisne da ti se izda EU zdravstvena ona se iste sekunde pojavi u aplikaciji, pojavila mi se poruka na ekranu koja je brzo nestala no mislim da je pisalo da ne moram ići po fizičku karticu ako mi ne treba (što bi bilo odlično jer uz digitalnu mi zaista ne treba i fizička) no za svaki slučaj ipak ću otići u HZZO gdje sam kliknuo na izdavanje, možda sam krivo pročitao, lol
|
|
|
14.03.2024., 07:24
|
|
|
Slažem se, nadam se da će to uskoro
Ne sjećam se što je meni pisalo za EU zdravstvenu - makar na "digitalnoj" imam sve podatke kao na fizičkoj, osim imena i prezimena i datuma rođenja (koje valjda mogu oni vidjeti iz police).
Malo je neintuitivno što kod EU zdravstvene stisneš na nju da dobiješ kod - dobiješ opcije za Barcode i QRcode. Izgleda kao da su to opcije gdje odabereš što ti je draže jer ispod toggleda piše "Ovaj barkod sadržava broj vaše EU police zdrastvenog...", a zapravo barkod prikazuje broj kartice (MBO), a QR broj police EU osiguranja.
Ali ok, malo po malo bude to 
|
|
|
20.03.2024., 16:08
|
|
mod
|
Quote:
soundvision kaže:
p.s. kad se stisne da ti se izda EU zdravstvena ona se iste sekunde pojavi u aplikaciji, pojavila mi se poruka na ekranu koja je brzo nestala no mislim da je pisalo da ne moram ići po fizičku karticu ako mi ne treba (što bi bilo odlično jer uz digitalnu mi zaista ne treba i fizička) no za svaki slučaj ipak ću otići u HZZO gdje sam kliknuo na izdavanje, možda sam krivo pročitao, lol
|
Samo da odgovorim sam sebi, ipak kod izdavanje preko Certilie se automatski izdaje i fizička kartica na odabranoj HZZO adresi. Danas sam išao u HZZO i prvo sam probao si izdat fizičku EU zdravstvenu na onom automatu, kad sam uneo podatke automat mi je izbacio "greška, već ste podnijeli zahtjev". Zaštitar me odmah pitao jesam li podneo preko interneta nešto, ja reko preko Certilie da sam uzeo i da mi se već pojavila u app-u, kaže on meni da me onda fizička već čeka tu i da je samo moram podići na jednom od šaltera. Tako je i bilo.
Ovo je malo glupo, trebali su napraviti preko Certile da se samo digitalna izdaje za aplikaciju i to je to, ionako ti samo taj broj treba a fizička kartica je doslovno komad plastike bez ikakvog čipa pa čak niti barkoda gdje doslovno samo piše tvoje ime i prezime i taj broj koji dobiješ u app-u. Pitam se što bi bilo da je nisam išao podići, i koliko ljudi zapravo tako i radi i nikad ne dođu podignuti već napravljenu karticu. Da ne govorim da ta EU kartica vrijedi samo godinu dana i samo smeće skupljaš doma i trošiš vrijeme da dođeš do nje a može se sve preko aplikacije dobit u roku par sekundi, pa čak i ako se zatekneš izvan HR i treba ti hitno zdravstvena stvoriš je u par sekundi preko Certilie.. 
|
|
|
19.09.2024., 10:22
|
|
Zivot je igra, na tebi je
Registracija: Sep 2013.
|
Jedno pitanje - kakva su vaša iskustva s prijavom preko mobitela na e-građani s mobilnom Certiliom? Jel nalazite na problem kad se treba vratiti na web stranicu da stranica ne reagira odnosno ne izvrši prijavu?
Prečesto odustanem od tog načina prijave i prebacujem se u Zaba prijavu jer samo odbrojava sekunde, a prijavu ne odradi. Dođe do kraja ili samo nakon 20tak sekundi predloži ponovno slanje obavijesti i tako u krug. Ne znam gdje griješim, svašta sam pokušavao kako se prebaciti iz jedne u drugu aplikaciju, ali ništa 
|
|
|
19.09.2024., 11:00
|
|
Registrirani korisnik
|
Ja uvijek preko moba, sve ok. U pocetku je znali stekat i ne prihvatit iz prve prijavu ali sad radi kako treba
|
|
|
19.09.2024., 13:27
|
|
|
Također, sve radi i isključivo koristim aplikaciju.
Jednom mi se dogodilo da nije radilo, ali ne sjećam se kod kojeg od servisa na egrađani - ali to je bilo samo jednom, kasnije nisam imao problema.
|
|
|
20.09.2024., 19:35
|
|
|
Hvala vam na odgovoru. Ok, nakon što sam pitao nisam imao niti jednom navedeni problem, ali prije je bilo baš često. Nadam se da će i dalje biti ok 
|
|
|
21.09.2024., 10:50
|
|
Savjetnik
Registracija: Nov 2013.
|
Za sad isto nikakvih problema.
|
|
|
28.11.2024., 16:02
|
|
|
Uskoro novine 
Nadam se da nećemo dugo čekati kod nas u Certiliji...
Quote:
( ENG )
European Commission
1 h ·
Your key to seamless digital identities - now just a turn away!
We have adopted rules for the core functionalities and certification of European Digital Identity (eID) Wallets.
In this way, you will enjoy secure cross-border identification for various services, including:
Digital driving licence
Access to medical prescriptions
Digital signature
Travel documents
Coming up next - EU countries can now build and release their wallets by 2026. They will follow uniform standards in the name of interoperability, security, and privacy for the user.
Ready to unlock easier access to services in your country and across the EU?
#EuropeanUnion #DigitalEU
( HR - automatski prijevod )
European Commission
1 h ·
Vaš ključ za besprijekorne digitalne identitete - sada samo okrenite leđa!
Usvojili smo pravila za temeljne funkcionalnosti i certificiranje europskih novčanika digitalnog identiteta (eID).
Na ovaj način ćete uživati u sigurnoj prekograničnoj identifikaciji za različite usluge, uključujući:
Digitalna vozačka dozvola
Pristup medicinskim receptima
Digitalni potpis
Putni dokumenti
Slijedi - zemlje EU sada mogu graditi i objaviti svoje novčanike do 2026. godine. Slijedit će jedinstvene standarde u ime interoperabilnosti, sigurnosti i privatnosti korisnika.
Jeste li spremni otključati lakši pristup uslugama u svojoj zemlji i diljem EU?
#EuropeanUnion #DigitalEU
Izvor: Faceebook page Europske komisije
|
|
|
|
09.04.2025., 17:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Jel ima tko problema sa potpisnim certifikatom?
|
|
|
25.04.2025., 17:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2015.
|
Quote:
Lake kaže:
Jel ima tko problema sa potpisnim certifikatom?
|
Ja imam s identifikacijskim certifikatom jer se ne mogu ulogirat na Certilia portal, a na aplikaciju se već danima ne mogu ulogirat niti mi dolazi mail za oporavak lozinke makar znam da upisujem točno...
|
|
|
 |
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:21.
|
|
|
|